November 2009

Zondag 22 november 2009

Rigter! Live 2009

Elk jaar wordt ter nagedachtenis aan radio dj Wim Rigter, die in 2004 overleed aan slokdarmkanker, een benefietconcert georganiseerd, waarvan de opbrengst gedoneerd wordt aan organisaties die zich bezig houden met kankerbestrijding en onderzoek naar kankerbestrijding.
Ik had totnutoe de edities 2006 en 2008 bijgewoond. Het zal niemand verbazen dat Acda en De Munnik toen acte de presence gaven. De allereerste Rigter! Live, in 2005, heb ik gemist. Daarmee heb ik dan ook meteen de legendarische act van Thomas en Paul gemist waarin ze To All The Girls I Loved Before van Willie Nelson vertolkten. De meningen zijn erover verdeeld of dat erg is :-).
Vorig jaar was het, na de wat mindere ervaring in 2006 , tegen alle verwachtingen in helemaal geweldig. Paul de Munnik was niet van het podium af te slaan, het presentatorduo Viggo Waas en Peter Heerschop waren tť grappig voor woorden en wij hadden de avond van ons leven. Zie hiervoor het archief op mijn site. Ik heb daarover gelogd in november 2008.
Omdat de avond van vorig jaar echt niet te overtreffen was hadden Massy en ik ons dit jaar al op een iets minder leuke avond ingesteld. We gingen er dan ook redelijk blanco heen. Die opstelling bleek terecht. Peter en Viggo waren dit keer eigenlijk niet echt heel grappig en afgezien van een paar positieve uitzonderingen (Miss Montreal, Bertolf, Moke en natuurlijk Acda en de Munnik ) vond ik er niet heel veel aan. Niemand maakt mij blij met optredens van Peter Paul Muller als Martin Morero, Giel Beelen en Gerard Ekdom als ZZ Top of Lee Towers. En de door de bands gespeelde arbeidsvitaminenklassiekers, een vast onderdeel van de avond, vond ik allemaal niet erg boeiend. Maar zoals gezegd, Acda en De Munnik was leuk (al vond ik ook hun liedjes- keuze maar zozo). Thomas Acda nam dit keer de hoofdrol en deed dat op zijn eigen humoristische wijze. Was erg grappig.
De avond was dus niet echt de moeite waard wat mij betreft, al is het natuurlijk geweldig dat KIKA 45.000 euro bij kon schrijven op hun bankrekening. Alleen daarom was het natuurlijk wel geslaagd, dat moge duidelijk zijn. Maar muzikaal gezien heb ik wel eens leukere concerten meegemaakt.
Dat neemt natuurlijk niet weg dat dergelijke optredens altijd leuke fotomomentjes oplevert. Bij gebrek aan een goede camera heb ik daar echter geen gebruik van gemaakt. Was ook helemaal niet nodig, want Jaap Reedijk was in the house. En net als vorig jaar kreeg ik van hem een aantal foto's opgestuurd die ik hier op mijn wegblog mag plaatsen. Dit keer zijn het ook foto's van de soundcheck. En een paar foto's backstage. Echt geweldig. En ontzettend aardig van Jaap om ze aan mij ter beschikking te stellen. Wordt bijzonder gewaardeerd!

De Soundcheck:

Het Optreden:

En tenslotte backstage:


reacties in mijn gastenboek graagZondag 22 november 2009

Foto's Jaap Reedijk

Sjees hee. Jaap Reedijk mag vaker foto's van mij maken. Die maakt mij een stuk mooier dan ik werkelijk ben!
Onderstaande foto's van Massy en mij maakte hij bij Rigter! Live 2009. Nu gaan jullie mij natuurlijk vragen waarom hij dat deed en misschien nog wel meer, waarom wij voor een andere fotograaf staan te poseren met een canvasdoek van Acda en De Munnik in ons hand. Tja. Wat zal ik zeggen. Het zou natuurlijk ontzettend geestig zijn als ik kon zeggen dat ons theaterprogramma If You Can't Join Them Beat Them nou eindelijk eens gestalte heeft kregen. Helaas. Dat is niet het geval. Hoewel wij materiaal voor 6 uur hebben, blijven die ideeŽn vooralsnog alleen in ons hoofd bestaan. Al moet ik er wel bij zeggen dat Jaap Reedijk de eerste is bij wie we aankloppen als we promotiefoto's nodig hebben. Want sjees hee wat maakt die man mooie foto's! Zie ook zijn site.
Een tijdje geleden werden wij benaderd door een tijdschrift of wij wat wilde vertellen over ons Acda en De Munnik leven. En daar moesten foto's bij gemaakt worden. Vandaar de fotoshoot bij Rigter! Live. Jaap Reedijk was daar de soundcheck aan het fotograferen (en heeft ook de hele avond vastgelegd) en was zo lief ook even wat foto's van ons te maken. En daar zijn wij erg blij mee!

Morgen zal ik nog wat meer foto's plaatsen die Jaap me toegestuurd heeft. Daar zitten wat juweeltjes van Acda en De Munnik bij. Iets zegt me dat de meesten van jullie daar stiekem veel meer geÔnteresseerd in zijn :-).


reacties in mijn gastenboek graag