Februari 2010

Zondag 28 februari 2010

Setlist Ode - Nijmegen

LET OP: dit blogje bevat SPOILERS over de setlist van de theatershow Ode van Acda en De Munnik!!!!!

De volgende dag speelden ze in Nijmegen. Om meerdere redenen had ik daar erg graag bij willen zijn. Maar op woensdag ga ik over het algemeen niet naar AEDM, dus ik moest het doen met het verslag van Marcia Versteeg (waar ik dan ook heel blij mee was).

Setlist Nijmegen, 3 februari 2010

Thomas heeft zijn geruite blouse aan en Paul zijn lichtblauwe blouse.

1. Eerste Helmersstraat

2. Dan Leef Ik Toch Nog Een Keer

3. Vondelpark Vannacht

Paul heet Nijmegen welkom. En wederom wordt gezegd dat alles mag, meezingen en ook foto's maken. Thomas zegt dat alles mag, zolang het maar onder de zedenwetten valt. De standaardgrappen worden gemaakt als "spannender wordt het niet" en "We hebben maar een paar liedjes die we zo mooi mogelijk proberen te doen". Thomas besluit wat te gaan poseren. Draait met z'n gitaar wat van links naar rechts. Er wordt geflitst van alle kanten. Thomas stopt, iemand maakt een foto, en roept: "We hebben een winnaar ! Fijn dat jullie de beginspeech van Paul nog gefotografeerd hebben".

4. Heel Veel Lieve Mensen

5. Over En Uit

6. RLR

Thomas: "Een slinkse man heeft oud en nieuw door elkaar gegooid. Mocht je het niet kennen kan je het straks na afloop goed maken".
Paul legt de flyer uit zoals we al kennen. Thomas: "Dat deed je in 1 keer goed" en herhaalt nog een keer 'aedm, spatie, nummer, spatie' en zegt dat het maar goed is dat ze geen nummer hebben dat 'spatie' heet.
Thomas meldt weer even dat ze een kwartje goedkoper zijn dan Itunes, dat ze wel handelaren zijn en aanbieders van goede dealen. Thomas vraagt zich af waarom iemand zo lang een lamp aanheeft als er een foto gemaakt wordt. Paul zegt: "Filmpje en dat mag als je het maar niet op You Tube zet". Van Thomas mag dat wel.

Het vriendinnenverhaal. Thomas zegt dat hij dit alleen maar 140 km van Amsterdam vandaan vertelt.

7. Hm Hm Ja Ja
Thomas stopt snel weer, zet verkeerd in. Paul zegt dat ie het wel mooi vond. Maar Thomas zat in het verkeerde vakje. Niet echt hilarisch genoeg om te downloaden.

8. Sally
Niet de beste uitvoering. Thomas zat er vaak naast.

9. Stel Dat We Wel

Jammer dat er geen beelden te downloaden zijn. Thomas speelde aan het eind zittend op z'n knieen bij Paul aan de piano mee.

Thomas kondigt aan : "Een liedje over lieve woordjes"

10. Ze Zegt Steeds Liefje

Paul legt het nog een keer uit. Dat je de single er telkens bij krijgt. Vind je het niet leuk, dat is dan jammer. Paul roept ook heel geestig: "Nr 7 in the Hitparade". Thomas begint weer over de foto's die gemaakt worden. Dat mensen met elkaar gaan overleggen, dat hij dat ook allemaal moet aanzien; 'Vond deze niet zo goed', 'Nee, vind 'm ook niet zo best'. Zegt ineens tegen David: "Wat kijk je me weer aan met die noord-hollandse warme blik". En stelt David voor: "Dit is David, die nemen we altijd mee. Vroeger vrijwillig, nu moeten we van zijn vrouw".

11. Eva

12. Lopen Tot De Zon Komt
Schitterend !

13. Jouw Leven Lang Bij Mij

Pauze

Thomas heeft z'n '3020'-shirt en zijn zwarte giletje weer aan. Paul heeft z'n blauwe blouse vervangen door de roze (wat Laura 2 nummers later ineens opvalt......)

14. Ik Denk Je Hier Bij Mij (met wederom hele band minus Paul)

15. Alleen Maar Hier
Aangekondigd als een ode aan Noord-Holland.

16. Groeten Uit Maaiveld

17. Ezra
Hier wordt duidelijk dat Thomas wel erg veel last van zijn arm heeft, schudt telkens z'n arm los.

Paul heet het publiek welkom terug; iedereen, tenminste als iedereen er nog is. Dan komt er nu een vrolijk liedje over de liefde. Thomas legt uit waarom hij telkens zijn elleboog los schudt: "Oude wond overgehouden uit Korea". Meestal laat hij er Finn opzitten alhoewel die daar nu wat te oud voor wordt. Maar een drankje helpt ook dat het dan wat losser gaat zitten. Paul roept keihard wat Thomas zei: "Een drankje helpt ook wel !".

18. Het Is Wat Het Is
Laura vond 'm geweldig !

Tony brengt het drinken en Paul zegt dat hij ook last van z'n arm heeft.

19. Morgen Is Ze Weg
Thomas geeft David ineens een zoen :-)

Ook nu loopt Thomas achter het decor.

20. Laat Me Slapen

Thomas vertelt dat Nijmegen speciaal is want de lichtman komt uit Nijmegen: 'Zet even een lichtje op jezelf Frans'. Door Frans kwamen ze voor het eerst in Nijmegen. En speelden in een kraakpand voor 60 punkers en krakers, die hun hanenkam zaten te vlooien :-), aldus Thomas.

21. Mooi Liedje

22. Misschien Nog Wel Het Meest
Met op het laatst een hele lange 'oeeeeeeeeh' van Thomas die daarna zegt dat dat dus de ode aan Paul McCartney was. Hele goeie uitvoering, zeker het downloaden waard !

23. Kom Nog Even Niet Naar Hier

Thomas zegt dat het leukste van het optreden eigenlijk geld verdienen is maar ook als hij naar links kijkt de glimlach van Dave ziet. Dan dat het nummer niet depressief is maar hoop is. Was grappig maar niet echt de moeite om te downloaden, denk ik.

24. Alles gaat Voorbij

25. Ik Wou Dat Je Een Vreemde Was
Wordt steeds geweldiger, wat een energie en een plezier spat er dan vanaf het podium !

26. Zonnestralen

27. Als Het Vuur gedoofd Is

Toegift

28. Rode Wijn (stand actie voor Haïti 60 euro)

29. Verkeerd Verbonden

Paul: "Sinds gisteren definitief op de setlist"

30. Als Je Bij Me Weggaat
Prachtig ! Ik zeg: downloaden !

31. Schoolplein
Het publiek is enthousiast (de heren ook) en gaat vanaf het begin van het nummer staan. Paul staat aan het eind van het nummer al, buigt zelfs al maar Thomas zet opnieuw het 'nanana' in en ze spelen nog even door :-)) Downloadable !

Het was een mooie avond. Ze waren vol energie en dat had een wisselwerking met het publiek. Zelfs voor de pauze knalde het al :-) Er hing dus een hele goeie sfeer in Nijmegen. Publiek was enorm enthousiast ! Na afloop kwam de hele band signeren. Het was een aardig mierennest bij het tafeltje. Mensen stonden boven op elkaar en bleven maar foto's maken. Eindconclusie: Een prachtige avond !


reacties in mijn gastenboek graagWoensdag 24 februari 2010

Setlist Ode - Lelystad

LET OP: dit blogje bevat SPOILERS over de setlist van de theatershow Ode van Acda en De Munnik!!!!!

Een paar dagen later, fucking Lelystad. Wat een k*tstad. Mooi theater, dat wel.
Ik was met Helmajo en gingen vantevoren nog even Mac-cen. Daar liet ze me op haar I Phone de Acda en de Munnik App zien. Die had ik nog nooit gezien. Ik was niet heel erg onder de indruk. Vooralsnog zie ik weinig reden om tot aanschaf van de I Phone over te gaan.

We hadden een kaartje voor rij 7 en voor rij 9 allebei uiterst rechts. Helmajo nam het kaartje voor rij 7, wat ik terecht vond, aangezien zij ze besteld had (het recht van de besteller). Maar op rij 4 (4 stoelen van rechts) was een stoel leeg en de mevrouw ernaast vertelde dat haar dochter niet mee had kunnen komen. Ze had het kaartje een week geleden ingeleverd bij de kassa. Vlak voor de deuren dichtgingen ben ik er gaan zitten. Ik vond het té toevallig dat juist diegene te laat zou komen. En dat bleek goed ingeschat, hele voorstelling heerlijk op rij 4 rechts gezeten.

Setlist Lelystad, 2 februari 2010

1. 1e Helmersstraat

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark vannacht

Welkomspraatje eerst door Paul (het bekende fijn dat we hier zijn praatje, u moet ons welkom heten wij zijn te gast) en toen door Thomas die het dapper vond dat we door de regen, de kut regen (zijn woorden), helemaal naar het theater waren gekomen. Hij vond de regen kut, stomme kutregen. Kortom, Thomas houdt niet van kutregen. "Sorry voor het woord", zei hij nog, "maar het heet nou eenmaal regen" :-). "Paul, je beginspeech!!!" om vervolgens weer door te gaan: "Ja, was gisteren ook zo. Moest ergens om half 9 zijn, tot half 10 en dan kun je dus door die ijskoude rotregen. Nou ja zeg. Ik zit toch verdomme niet in een Boudewijn de Grootliedje".
Paul vertelt van de oude liedjes en de nieuwe liedjes. Thomas: "We spelen een paar kutliedjes. Paul je beginspeech!!". Paul: "Ik heb helemaal geen beginspeech!!". Thomas: "Paul heeft een nieuwe blouse aan" (niet waar, een van zijn oude). Thomas: "Wat vinden jullie ervan? Onder jullie stoel ligt een flyer kunnen jullie stemmen op de blouses van Paul". Paul: "Nee jij dan, met je geblokte shirt. Houthakker van me!"
Paul houdt het praatje over foto's nemen en Thomas neemt het weer over: "Normaal gesproken willen we dat niet he in het theater. Daar vertellen we allemaal hele moeilijke verhalen over (raar stemmetje) dood en scheidingen en als mensen dan foto's gaan zitten maken, en dan op hun schermpje kijken of het goed is, en dan ook nog eens met de buurman overleggen of ie goed is of over moet, ja dan is ons plotje dus al geweest :-). Dus nu mag het, zodat jullie het bij een theatervoorstelling niet meer doen. Ga je gang (poseert), interessanter dan dit wordt het niet. 1, 2 , tops. (ging denk ik over het aantal interessante foto's). Paul je beginspeech!!" Paul: "We gaan gewoon spelen".

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit

6. Ren Lenny Ren

Paul: "Ja, zoals jullie misschien gemerkt hebben, hebben we op slinkse manier er een nieuw nummer doorgegooid. Ja niet het vorige, dat kennen jullie wel, maar het nummer daarvoor. Dat komt van de vorige............... " Hij wordt onderbroken door Thomas die iets vies doet met een duikbril. Nee die iets onduidelijks deed, waar JB en David om moesten lachen. Paul: "Ja joh, doen jullie gewoon wat voor jezelf hoor, terwijl ik een praatje hou. Maar goed, die nieuwe cd dus, daar staan allemaal nieuwe nummers op. Wat eigenlijk wel gebruikelijk is op een nieuwe cd. We dachten nog eerst we gaan de oude nummers allemaal op de nieuwe cd zetten, maar dat hebben we maar niet gedaan :-). Oh en voor de vorige cd hebben we gisteren een Platinaplaat uitgereikt gekregen gisteren". Thomas: "Ja, daar ben ik heel erg trots op! Hebben we gisteren gekregen". David, JB en Dave kijken heel verbaasd. Paul: "Oh ja, sorry, vergeten te vertellen " :-)
Thomas: "Paul vertel eens over de actie". Paul: "Ik had daar een ander woord voor bedacht. Welk woord ook al weer?". Mompelt een beetje voor zich uit. Thomas: "Fijn he zo'n geoliede show". Paul legt erg onduidelijk de actie uit tot hilariteit van de zaal. Zo onduidelijk dat Thomas zegt: "Oh en als u volgend jaar tijd en zin heeft, kunt u naar mijn soloprogramma komen kijken" :-). Zaal lacht hard en barst in applaus uit. Paul: "Whohohohohoho!!! Klapperdeklapklap. Stoppen daarmee he!!" Thomas:" Ze vragen ons weleens waarom hebben jullie nou toch flyers over die actie laten drukken?" :-)
Thomas: "Maar we zijn goedkoper dan I tunes, dat wil ik ook nog even vertellen. En nu gaan we weer spelen. We hebben 4 nummers ingestudeerd, dus als u wat herkent...... " :-).
Paul wil het volgende nummer aankondigen, maar wordt onderbroken door Thomas: "Vind je het goed dat ik de aankondigingenn doe? Het volgende nummer is van de nieuwe plaat. Die is nog niet platina". Draait zich om naar Paul. "Kijk, zo verkoop je, Paul".

7. Hm Hm Ja ja

Paul: "En nu gaan we een heel ander nummer spelen. Wat wel goed is, want om nou steeds hetzelfde nummer te spelen....". Thomas draait zich om en trekt heel veel aandacht. Eerste tonen van Sally klinken. Thomas: "Ja sorry, het is voor artiesten heel lastig dat je aan het zingen bent en dan een trilletje in je neus voelt. Of erger nog dat je geslachtsorgaan het nodig vindt om aan de verkeerde kant van de broekspijp..... Vertel nog s van die actie Paul. Kunnen ze dit downloaden". Paul: "Als het erop staat ja, als het niet weggeknipt wordt"....

8. Sally (downloaden dus zeg ik)

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje
(prachtig!!! uit zijn tenen)

11. Eva

In de intro houdt Paul de speech over Eva. "U krijgt de single erbij, daar kunnen we niks aan doen. Dat is een heel technisch verhaal". Thomas grinnikt: "En met een prachtige introspeech. De norse man naast me is D.M., hij speelt al 25 jaar bij ons, is een hele gezellige jongen". David grijnst.
Mooie versie van Eva, vindt ook Paul die vertelt dat Thomas niet meer ziek is en nu weer een engelachtige stem heeft. "En dat meen ik", voegt hij toe. En vertelt dat ze LTDZK in de set hebben gedaan omdat Th ziek was vorige week en dus af en toe rust gegund werd. En dat het een van hun favo nummers is en daarom op de setlist blijft staan.

12. Lopen tot de zon komt.

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij
Paul zingt iets verkeerd.....ik verstond de verliefden....niet goed gehoord. Paul schonk thomas een schattig lachje.

Pauze

Thomas draagt zijn 3020 shirt en giletje.

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen maar hier

16. Groeten uit maaiveld

17. Ezra

18. Het is wat het is

19. Morgen is ze weg

Paul "En daarna gaan ze gewoon gezellig weer uit elkaar".

20. Laat me slapen
Tijdens het intro barstte de zaal in applaus uit

21. Mooi liedje
Gedoe met verkeerde gitaar van thomas. Paul:"Ik hou jouw gitaaradministratie niet bij. Heb je nog iets op je tshirt staan, Thomas?". Thomas: "Ja , moet ik aantrekken van Paul". Paul: "Het staat je zo goed". Thomas: "Het zit ook lekker".
Thomas:"Het volgende liedje is een nummer over Paul z'n vrouw". Paul: "Welnee, dat gaat niet over haar. Dat denkt ze alleen maar". Thomas: "Oh deze gaat over je vriendinnetje? Dus dit gaat niet over die waar je mee getrouwd bent en 2 kinderen mee hebt"? Paul:"Nee dat zeg ik wel altijd tegen haar". Thomas: "Nee, ik dacht al dat ze daar niet in zou trappen"
Vervolgens kondigt ie aan dat ze een nr van Paul McCartney gaan spelen. Gejuich van de 1e rij. "Jaha", zegt Thomas, "ik ken nog veel meer namen van popsterren uit mijn hoofd. Mick Jagger.........oh nee, zoveel ken ik er niet. Het volgende liedje is een vertaling. Niet een hertaling. Ik ben Jan Rot niet, die vertaalt niet, die hertaalt".

22. Misschien nog wel het meest

23. Kom nog even niet naar hier
(perfect geïntoneerd)

Vervolgens een "spettterend changement" aldus Thomas, die praat door zijn harpmicrofoon, waardoor ie een geil stemmetje krijgt. Paul: "Ja, net zat ik daar nog, nu sta ik hier. En wat fijn dat de show een erotisch tintje krijgt". Thomas: "Nog excuus dat ik Jan Rot net aanviel. Maar vertalen doe je uit respect. Bij hertalen doe je niks, pak je alleen 10% van de royalties, dat is geen respect". Paul moet er hard om lachen.

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was

26. Het Regent Zonnestralen

27. Als Het Vuur Gedoofd is

28. Rode wijn (stand actie voor Haïti 55 euro)
(prachtig)

Erna komt de rest van de band weer op. Paul "Oh daar zijn de anderen ook weer"

29. Als Je Bij Me Weggaat

30. Verkeerd Verbonden

Paul dankt het publiek. "Vroeger waren wij in Dronten een beetje bang voor Lelystad maar dat blijkt ongegrond. Jullie zijn eigenlijk wel aardig!".

31. Schoolplein

Leuke voorstelling, niet heel bijzonder. Wel fijn dat Verkeerd verbonden gespeeld is!


reacties in mijn gastenboek graagMaandag 22 februari 2010

Setlist Ode - Tilburg

LET OP: dit blogje bevat SPOILERS over de setlist van de theatershow Ode van Acda en De Munnik!!!!!

De volgende dag speelden Acda en De Munnik in Tilburg. Ik kon er niet heen, maar Saskia Terpstra gelukkig wel. En ze liet haar pen dit keer niet door de zaal vliegen (Hardenberg), dus ze maakte ook nog hele fijne notulen!

Setlist Tilburg, 30 januari 2010

1. Eerste Helmersstraat

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Hoe rook het vondelpark vannacht?

Paul heet zichzelf en Thomas welkom in Tilburg. Er wordt wat gekletst over de extreme sneeuwval buiten (viel wel mee hoor!) Thomas vertelt: "We komen op het nieuws". En "We hopen dat er iemand uit het publiek nog liedjes kent voor aan het eind van de avond, want we raken ingesneeuwd. Al is het maar Una Palona Blanca". Thomas vertelt : "Ik hou van sneeuw, maar dit is lelijk, het valt gewoon met bak naar beneden".

De eerste 3 nummers gingen heel goed, vanaf nu is het volgens Paul: "Ieder voor zich en de sneeuw voor ons allen".

4. Heel veel lieve mensen

5. Over & Uit (Thomas van het toneel)

6. Ren Lenny Ren

Thomas vertelt dat ie bij 'Over & Uit' even onopvallend is gaan hoesten in de coulissen. Hij vertelt weer dat ie ziek is en dat de mensen niet na afloop het podium moeten opstormen. En aangezien we ingesneeuwd raken, zijn we straks allemaal ziek. Thomas hoopt dat er een dokter in de zaal is.
Paul legt de download actie uit. Hij vertelt dat ze flyers op de stoelen hebben neergelegd, nou ja....niet zij zelf, maar dat ze daar iemand voor hebben. Hij vertelt het weer warrig.
Thomas vertelt dat Paul uit een bekend marktkoopmannengeslacht komt. Helaas slaat het altijd een generatie over. Paul zijn vader kon heel goed verkopen! Paul vertelt dat het goedkoper is dan Itunes. Thomas merkt op dat Paul wel snapt dat ie iets 'onder de markt' moet gaan zitten.
Thomas vertelt dat je smsje vaak goed aan komt, ook al sms je wap zakkie dik ipv Ren Lenny Ren. Paul merkt op dat het misschien leuk is om een nummer te hebben toen er 'een sneeuwstorm' was.

7. Hm Hm Ja Ja

Thomas vertelt weer iets over de conversatie met zijn vriendin en haar vriendinnen. Tony brengt thee. Paul zegt blij "hallo" tegen Tony.
Thomas legt uit waarom hij tijdens Hm hm Ja Ja met zijn tamboerijn op zijn billen sloeg ipv op zijn been (doet minder zeer). Hij maakt een opmerking over Dave's drumkistje. "Koop je een drumstel van 4000 euro voor hem !".

8. Sally

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje

Thomas loopt tijdens het intro van Liefje het podium af om een zakdoek te halen. Hij is nog maar net op tijd voor de inzet.
Na 'Liefje' legt Thomas het uit dat je 'Liefje' kunt downloaden als subtiele hint voor je geliefde.
Thomas snuit uitgebreid zijn neus, zakdoek over zijn gezicht, in oren etc. Paul vraagt: "Heb jij overal snot zitten of zo?". Thomas vertelt dat ie 's morgens naar de dokter is geweest en dat deze zoveel neusdruppels in zijn oren heeft gedaan (!) dat het nu tocht. Maakt nog een bijpassend geluid.
Paul legt nog maar een keertje de download uit en dat nu de single Eva komt. Op speciaal verzoek kunnen we ook een andere naam invullen ipv Eva. Dit kost 25 euro. Niet meer dan 4 lettergrepen. "We gaan tot 'Laurentien'. 'Laurenelf' doen we niet!", zei Thomas geloof ik.
Thomas kondigt David aan. "Deze serieuze man is David Middelhof en die gaat nu inzetten". Vervolgens spelen ze Eva.

11. Eva

Bij Eva zingt Thomas : "Misschien als we samen 40 zijn of 40 allebei!".
Na Eva wil Thomas heel graag het lied voor iemand uit het publiek zingen. Hij vraagt wie er verliefd is en een speciaal lied wil. Het mogen mannen en vrouwen namen zijn, het geslacht maakte hem niet uit. Het publiek reageert niet echt. Uiteindelijk roept er iemand Tom. Thomas stelt voor dat ze er 'Tommie' van maken.
Dan komt het volledige Eva lied nog een keer, maar dan met Tommie. Ze veranderen de ze/haar in het lied in hij/hem. Was leuk om te zien, want Thomas en Paul hadden echt veel oogcontact met elkaar en voelden elkaar perfect aan. Downloaden!!
Na afloop roept Thomas nog: "Nu een andere naam!" en weer : "Ja we zitten toch ingesneeuwd". Paul zei nog: "Ik was blij dat we geen Pino moesten zingen of Ienie Mienie!" En Paul zingt een stukje 'Ienie Mienie! Was wel grappig, maar zal denk ik er niet op staan.

12. Lopen Tot de Zon Komt

Paul zingt: "Zie me staan hier in de sneeuw" en knikt heel overdreven. Publiek moest daar erg om lachen.
Thomas vertelt over 'Lopen tot de zon komt' dat dat ooit de oorzaak van zijn eerste scheiding was...en van zijn tweede. En dat nu het liedje komt om de derde scheiding te voorkomen. "Hierna is het pauze en kunt u sneeuwballen gaan gooien", grapt Paul.

13. Jouw leven lang bij mij

PAUZE

Thomas heeft zijn 3020 shirt en giletje weer aan.

14. Ik denk je hier bij mij
Helaas valt de eerste zin weg, microfoon deed het nog niet

15. Alleen maar hier
Paul zingt niet/vergeet, Bluf/Blöf jij maar....

16. Maaiveld

17. Ezra

Thomas vertelt dat dit lied over de zoon van Paul gaat. En dat hij nog een zoon heeft, Aram. Maar die heeft geen liedje. "Niet alle kinderen lukken nou eenmaal. Paul heeft 14 jaar over het lied gedaan, want Ezra studeert binnenkort af".

18. Het Is Wat Het Is

19. Morgen Is Ze Weg

Thomas praat door tijdens intro Morgen is ze weg. "Nu weer een liedje van Paul over de gebruikelijke scheidingen, dood, dronkenschap, sigaretten....het is oud materiaal he! We drinken nu thee.....en nu zijn we ziek. Als je niet ziek wilt worden moet je geen thee drinken maar Jägermeister".
Tijdens Morgen is ze weg, loopt Thomas wat achter onder het decor. Was wel een mooi gezicht! Weet niet of dat al eerder was.

20. Laat Me Slapen
Ode john lennon

Paul bedankt het publiek voor het klappen. "Wat fijn dat u klapt, dat is voor ons ook leuk".
Paul kondigt Mooi liedje aan uit de tijd dat ze nog geen 'Acda en de Munnik' waren. Warrig verhaal. Thomas zegt dat ze er helaas geen folder van hebben.

21. Mooi Liedje

Thomas is blij met zijn foutloze solo tijdens Mooi Liedje. "De eerste keer sinds 1992", zegt ie.
Ze kondigen 'Misschien nog wel het meest aan'. Ode aan Paul McCartney. "Dat is een grotere held dan John Lennon, in ieder geval omdat ie nog leeft. Wij houden alleen van levende mensen".

21. Misschien Nog Wel Het Meest

22. Kom Nog Even Niet Naar Hier

Ze veranderen van plek voor 'Alles gaat voorbij' Thomas vraagt aan Paul welke toonsoort hij moet spelen. Paul vertelt dat hij nu gitaar mag spelen, omdat Thomas ook piano mag spelen. Alleen vertelt hij dat hij helemaal niet goed kan gitaar spelen. Thomas zegt dat ie heel goed piano kan spelen. Thomas zegt dat er voor dit lied helaas een ontzettend lelijk changement nodig is. Maar hij zegt per ongeluk 'Arrangement' dus Paul zegt: "Wat?". Enige verwarring :-D

23. Alles Gaat Voorbij

Paul doet iets met zijn gitaar...weet niet wat....maar hij kan niet verder spelen. Weet niet of het een gebroken snaar was. Hij zingt een groot deel van het lied gewoon met gitaar in zijn hand.
Na Alles gaat voorbij pakt hij een andere gitaar en zegt: "Dan ga ik toch gewoon een andere gitaar slopen".

24. Ik Wou Dat Je Een Vreemde Was

25. Zonnestralen

26. Als het vuur gedoofd is

27. Rode wijn (stand actie voor Haïti 50 euro)

Thomas brengt glas water na afloop.

28. Het Geeft Niet
Tijdens het intro moet Paul het glas water nog even verplaatsen, kiepert bijna van de vleugel.

Tijdens Het Geeft Niet pakt Thomas per ongeluk de verkeerde mondharmonica voor de laatste solo. Hij heeft snel de goede te pakken. En steekt blij zijn duim op.

29. Als Je Bij Me Weggaat In een stilte blijft er iets 'brommen' bij JB, hij roept iets van "Jaaa", de zaal lacht.

30. Schoolplein

Ik vond het een erg goede avond vanavond. Ondanks dat Thomas niet helemaal top was. Het had veel energie en ik vond het beter dan in Schiedam bv.
Na afloop stond het kraampje er, maar er kwam niemand signeren vertelde de verkopers. De mensen van de FRS zeiden dat Thomas zo snel mogelijk weg wilde omdat hij ziek was.


reacties in mijn gastenboek graagZondag 21 februari 2010

Setlist Ode - Deventer

LET OP: dit blogje bevat SPOILERS over de setlist van de theatershow Ode van Acda en De Munnik!!!!!

In de laatste week werd niet veel gespeeld. Na Schiedam hadden Thomas en Paul c.s. een paar dagen Ode-vrij. Maar de vrijdag erop moesten ze naar Deventer. En ik mocht mee! Nou ja, mee. Zo lag het niet helemaal :-).
Het werd een fijn avondje. Ondanks zieke Thomas die daar weer erg dramatisch over deed. Het is zo'n fijn theater dat Deventer (hoewel ik de hal erg ongezellig vind). Het optreden was leuk. Het was muzikaal erg goed (al werd het op het eind een beetje afgeraffeld) en het was erg grappig. En toch weinig fouten. Ik was trots op de mannen.
Paul had een roze blouse aan (te kort!!!) en Thomas een blauw geruit shirt. Maar goed: de niet zo heel erg verrassende setlist dus:

Setlist Deventer, 29 januari 2010

1e Helmersstraat

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark vannacht

Welkomstpraatje: Paul vertelt dat ze na de voorstelling gauw weggaan want vorige x dat ze in Deventer speelden brak er een vechtpartij uit toen ze net weg waren, die het nieuws zelfs gehaald heeft. Dus dat wilden ze nu liever voorkomen. Dus hadden ze besloten dit keer voor het laatste nummer weg te gaan. Het laatste nummer moesten we maar zelf doen :-). Thomas vertelt dat David en hij verkouden zijn. David zegt dat het uit solidariteit was. Thomas: "When I sneeze he's got a cold (dat zeggen ze altijd in maffiafilms)". Verder vertelt hij dat het normaal is bij AEDM dat het publiek het podium opkomt, kus kus doet en vertelt hoe goed Thomas is, maar dat raadt hij vanavond af: "anders zijn jullie morgen ook verkouden. Ik heb 3 dagen in bed geleden, maar nu sta ik er toch weer. Tenminste, ik denk dat ik sta". Het publiek begint te klappen en Thomas zegt: "Goh ik wist niet dat het zo makkelijk was om applaus te krijgen".

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit (zonder Thomas)

Thomas kondigt aan: Uit de musical (!) Ren Lenny Ren:

6. Ren Lenny Ren

Klonk erg goed. Dave zat waanzinnig te drummen vond ik!

Paul vertelt dat hij vergeten is te zeggen dat dit het is. Liedjes spelen, veel oude liedjes en af en toe een nieuw liedje tussendoor. "We hebben net al slinks een nieuw liedje gespeeld. Kende u het niet? Dan heeft u onze plaat niet gekocht waarvoor dank!" Hij vertelt over de actie. Thomas reageert: "Actie! Harde Actie!".
Thomas vertelt dat ze door de actie stijgen in Avro's Toppop Hitparade: ze staan op 7!! Hij zet een raar stemmetje op en zegt dat hij goede pillen heeft, maar dat het misschien niet zo handig was om 4 pillen tegelijk te nemen :-).
Komt weer terug op actie en zegt dat hij dat niet zo'n goed gekozen woord vindt. Zegt dat hij een petje van de Abva Kabo op gaat zetten.

7. Hm Hm Ja ja
JB zegt met een heel raar stemmetje "Het is wel een dingetje", ze schieten allemaal in de lach. Ik zeg downloaden!

Thomas vertelt na afloop dat hij dat schreef toen zijn vriendin met vriendinnen zat te kletsen. "Maar niet aan haar vertellen", zegt Thomas, "want dan wil ze copyright". En hij vertelt dat hij door dat liedje elke ochtend een half uur extra slaaptijd heeft. Als hij maar af en toe Hm Hm zegt, of Ja ja. Vraagt vervolgens aan Dave: "Dave waarom zit jij op een kastje? Ik heb je een drumstel van 4 ruggen gegeven. Oh ik ben zo high als de moon"!
Paul kondigt het volgende nummer aan: Patty. "Wat???", vraagt Thomas, "Betty???? Wie is Betty?? Krijg jij stiekem smsjes van Betty???". Hij vertelt dat de smsactie goedkoper is dan I tunes en dat Betty Paul z'n geheime vriendin is. En dat als je de single downloadt maar Deventer spelt met 4 q's en 3 k's je dan Una Paloma Blanca krijgt.
"Ik ken Paul nou al 25 jaar maar ik ken geen Betty. En nou ga ik Sally spelen". "Ja", zegt Paul, "dan ga ik aan Betty denken". whahahaha.

8. Sally
Thomas begint te zingen en als hij de naam Sally 1x gezongen heeft, stopt hij en zegt:"Jij dacht dat ik Betty zou zingen he?" Paul moest heel erg lachen. "Ach okee", roept Thomas, "Dan zing ik ook Betty ook". En houdt dat vervolgens het hele nummer vol!! Paul schiet af en toe in de lach, maar ze zingen het hele nummer Betty. En nog mooi gezongen ook. Zeker downloaden natuurlijk!

9. Stel dat we wel
Tijdens het intro schudt paul 3x nee naar volgens mij Ger (podiummixer) maar dat hoor je niet natuurlijk. Waarom hij 3x nee schudde was niet helemaal duidelijk.

10. Ze zegt steeds liefje
Prachtig gezongen, uit zijn tenen! Heeft heel duidelijk last van zijn arm!

In de aankondiging van Eva vertelt Thomas dat het nummer geschreven is voor de film Lover of Loser, voor 2 jongens van 16. Zwijgt even, zaal lacht, "ja die denkt u er maar bij", zegt hij :-). "Maar we hebben er wel een Rembrandt nominatie voor gekregen!! Staat toch leuk op de schoorsteen, zo'n Rembrandt!". Paul: "We hebben hem nog niet he". Thomas: "Ik wel!! Ik heb een Rembrandt gekregen! In 2009 was ik beste acteur! Was wel een beetje raar. Stond je naast Pierre Bokma, wordt er gezegd beste acteur....". Dan wil hij beginnen aan Eva, twijfelt en vraagt aan Paul: "Of moet dit ook Betty heten?".

11. Eva

12. Lopen tot de zon komt.

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze

Na de pauze draagt Thomas het giletje met daaronder een tshirt met de tekst 3020 op zijn borst en op zijn mouw. whahahaha. die wil ik ook :-).

14. Ik denk je hier bij mij (hele band behalve Paul)

Tony zet drinken op de piano.

15. Alleen maar hier

16. Groeten uit maaiveld

17. Ezra

Paul: "Thomas heeft een reminder meegenomen voor jullie" en laat het t-shirt zien. Thomas showt.

18. Het is wat het is

19. Morgen is ze weg

Tony zet drinken op de piano. Paul: "wat kom je toch de hele tijd brengen?" Thomas: "dat is thee voor mij". Paul: "Krijg ik ook wat?" Thomas: "Ik heb net door jouw microfoon gezongen, dus ik denk het wel" :-).

20. Laat me slapen

21. Mooi liedje

Paul kondigt af: "Op sologitaar Thomas Acda!!!". Thomas: "Het is niet veel maar.....". Paul: "Juist in de beperking schuilt de meester"

22. Misschien nog wel het meest
Thomas besluit het nummer met een uithaal. Paul: "Iets te kort hoor, die uithaal". Thomas: "Ja sorry". Paul: "In de beperking schuilt de meester".

23. Kom nog even niet naar hier

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was

26. Het Regent Zonnestralen

27. Als Het Vuur Gedoofd is

toegift

27. Rode wijn (stand actie voor Haïti 45 euro)

29. Het Geeft Niet
Ze zingen meteen door na het intro. Ze lijken haast te hebben. Paul gilt midden in het nummer: Ik ken geen Betty!!!!!!!!!!!!! whahaha. Downloaden!

Thomas hoort zijn monitoren niet. Zegt tegen het publiek: "Mocht u iets raars horen neemt u maar een pilletje". Verwarring op het podium, ze geven elkaar de schuld van waarom Thomas niks hoort. Beetje vaag. Ger roept "het is je oortje" en Paul roept lachend: "Het zijn je oren".

30. Als Je Bij Me Weggaat

31. Schoolplein
Ook Schoolplein wordt heel gehaast gespeeld. Ze stoppen meteen en zetten het niet weer in wat ze normaal wel al weer doen.

Maakt niet uit. Geweldige avond!!!


reacties in mijn gastenboek graagVrijdag 19 februari 2010

Setlist Ode - Dronten Schiedam

LET OP: dit blogje bevat SPOILERS over de setlist van de theatershow Ode van Acda en De Munnik!!!!!

Ondanks mijn goede en vaste voornemen om elke dag een logje te plaatsen, tot we bij zijn, lukt het me niet erg. Ik ben nu pas bij Dronten (maandag 25 januari). Het leven is gewoon te druk, te vol en te mooi om elke avond dit te kunnen doen. Maar u hoort mij niet klagen. De komende week zijn Thomas en Paul vrij (het zou verboden moeten worden) en zou ik dus tijd moeten hebben om mijn voornemen tot uitvoer te brengen.
Net als de woensdag is de maandag een dag waarop ik mezelf verboden heb om naar "gewone" optredens te gaan. Dus ook Dronten, geboorteplaats van Paul de Munnik, moest ik aan mijn neus voorbij laten gaan. Helaas ging niemand van de "notulisten" naar Dronten en hebben wij ook niemand gevonden die bereid was mee te schrijven. Jammer maar helaas. De setlist hebben we wel op slinkse wijze verkregen (ik weet even niet meer hoe, zolang geleden is het alweer), zie hiervoor het topic Setlists Ode op de Acda en De Munnik Hyves.
De volgende dag was het dinsdag en dinsdag is Stalker's Day Out! Op dinsdag is Mark altijd bij zijn vader en ik dus altijd bij Acda en De Munnik. Als ze spelen that is, anders zou het een beetje raar zijn. Ik hoor het ze al vragen: "Wat kom jij nou weer doen?" :-).
Maar Schiedam dus, 26 januari 2010. De avond begon met een autopicknick in de parkeergarage van het Theater aan de Schie. Een duo-autopicknick zelfs, want we pasten niet met z'n allen in één auto.

Op slinkse wijze waren Massy en ik nog op het allerlaatste moment aan kaartjes op rij 3 gekomen. We hadden namelijk helemaal geen zin om op rij 17 te zitten. Rij 17 is so last century. Dus zaten wij prachtig op rij 3. En al na een paar tonen voelde ik dat het een fijne avond ging worden! En naarmate de (weliswaar) matige voorstelling vorderde werd dat gevoel steeds meer bevestigd.

Setlist Schiedam, 26 januari 2010

1. 1e Helmersstraat

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark Vannacht

Daarna: welkomspraatje. Thomas vertelde dat Schiedam het mooiste geluid van Nederland heeft, "maar aan ons zal het niet liggen" :-). Verder weer dat er (met mate) gefotografeerd mocht worden. Waarop helemaal niemand, ik herhaal NIEMAND een foto maakte. Daar baalden ze dan ook weer van :-), dus ze gingen net zo lang door tot iemand (gelukkig :-)) een foto maakte.

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en uit

6. Ren Lenny Ren

Tijdens RLR maakte Thomas af en toe met zijn vingers een gebaar. Hij legde na het nummer uit dat dat een slinkse manier was om aan de monitormixer duidelijk te maken dat hij de piano niet goed hoorde. "Ja en dus hebben jullie een paar leuke fotomomentjes gemist". Deed nog een paar keer dat gebaartje. Grappig. Vervolgens begon hij over lege plekken op rij 2 ("Heb je de mooiste plekken van het theater, kom je niet opdagen") en nog een paar lege plekken. En dat mensen die slecht zaten naar voren mochten komen (wij verwachtten toen Marcia en Laura, maar die kwamen niet :-). Paul legde de sms actie min of meer vlekkeloos uit. Thomas vulde hem aan dat het 25 ct goedkoper is dan bij I tunes. "Ja", voegde hij er droog aan toe, "I tunes zal nu wel failliet gaan" :-).

7. Hm Hm Ja Ja

Tijdens dit nummer kwamen 2 mensen op rij 2 zitten. Paul lachte heel breed naar ze en Thomas stak zijn duim naar ze op (je hoort het publiek lachen tijdens het nummer, dat is dat moment). Na het liedje zei Thomas: "Welkom hier vooraan, welkom bij de rijke mensen". Toen zei hij op een heel rare (esotherische?) toon: "Luister naar het volgende liedje". En begon een verhaal over het kistje van Dave. Dat hij er zelf ook wel eens op was gaan zitten, maar dat hij teveel naar voren had gezeten, waardoor hij nu een onwillige linkerbal heeft. En zijn rechterbal deed sowieso al niets :-) Vervolgens begon hij over David. "Die hoort me niet, kun je alles tegen zeggen. David, miljoentje lenen?". David keek stoicijns voor zich. Thomas verontschuldigde zich voor het licht-autisme dat David ten toon spreidt :-) en vertelt nog even dat zijn vriendin (waar hij al 5 jaar mee is, pikant, als je weet dat hij 3 jaar geleden gescheiden is :-)) de tekst van Hm Hm Ja Ja eigenlijk geschreven heeft. Dat zij alles zei in een gesprek met vriendinnen en dat Thomas het alleen maar hoefde op te schrijven.

8. Sally
Werd na een paar maten gestopt omdat Thomas naar eigen zeggen `in een verkeerd vakje´ zat met zijn vingers. "´t Is geen jazz", zei hij. "Opnieuw! Dominee nog 1x ajb!" Downloadable!!

9. Stel Dat We Wel

10. Ze Zegt Steeds Liefje
Thomas zei dat het over zijn ex-vriendin gaat. Hij zong het weer niet vanuit zijn tenen. Zo jammer.

Paul begint weer over Sms actie. Dat als je Eva gaat opvragen, dat je dan 2x Eva krijgt, namelijk de single en de b-kant. Thomas vraagt: "Oh, gaan we Eva spelen? Ik las Eszra". En vervolgens begint hij te lachen om David: "Je bent er maar even bij gaan zitten Daaf?" Die antwoordde dat hij dat altijd doet op dit moment.

11. Eva
Ze beginnen maar na 3 maten roept Thomas: "Sorry, Excuus!! Kan mijn gitaar niet horen!!" Moppert een beetje door (was grappig geloof ik) en zegt dat ze het wonderschone liedje Eva gaan spelen. Waarna hij concludeert dat je dat niet gaat zeggen over je eigen liedje en dat ze dus nu het redelijk geslaagde Eva gaan spelen.

12. Lopen Tot De Zon Komt

13. Jouw leven Lang Bij Mij

pauze

Thomas heeft Giro 555 shirt aan MET GILET!!! yihaa

14. Ik denk je hier bij mij (hele band behalve Paul)
Ik vond het mooi zo. Deed me aan Spelen Try Outs denken, toen Paul baste en David drumde op dit nummer. Vooral de drums bevielen me (jeej for Dave!).

15. Alleen Maar Hier

16. Groeten uit Maaiveld

17. Eszra

18. Het Is Wat het Is

19. Morgen is Ze Weg.
Thomas ouwehoert door het intro heen en loopt de zaal in (helemaal tot rij 18). Zegt: "Ff kijken waar die mensen nou voor betaald hebben". Paul moet lachen. Na afloop zegt Paul: "Leuk, toen ik zong `hij zal niet zeggen waar hij was´ stond jij in het donker in de zaal en kon ik je niet zien". "Ja", zegt Thomas, "Ik liep de trap af terwijl ik zong. Ik voelde me net Simone Kleinsma". Downloaden!!!!!!!

20. Laat me Slapen.

21. Mooi Liedje
Paul legt van te voren (staat er niet op denk ik) uit dat dit liedje geschreven is toen ze nog geen Acda en De Munnik waren. "Nou ja, we waren wel Acda, en De Munnik, maar we waren nog niet Acda en De Munnik. Moeilijk verhaal. Ik maak er volgende week wel een flyertje van" :-). Na het nummer loopt Thomas naar iemand op de eerste rij. "Wat was je nou allemaal aan het doen?" Was iets met een snoertje dat gevallen was. Thomas vond het maar raar dat ze daar 3,5 minuut over gelachen had. "Word jij maar geen technicus", zei hij ook nog. Daarna het praatje over geen fan van Lennon maar van McCartney. "In het kader van beter goed gejat dan slecht gemaakt gaan we nu een liedje van McCartney spelen. McCartney schreef de mooie melodietjes en Lennon is Dood", zegt Thomas. "Ja," zegt Paul, "zo hebben we allemaal wat".

22. Misschien nog wel het meest.

23. Kom Nog Even niet naar hier
Thomas stopt even speelt dan weer door.

Paul zegt "Hai" tegen Tony als die komt ombouwen.

24. Alles Gaat Voorbij
Kondigen ze aan met rare stemmetjes. Rare mannen :-)

25 Ik wou dat je een vreemde was
Dat wordt steeds meer een hoogtepunt van het concert wat mij betreft.

26. Zonnestralen
Het decor ging omhoog!! Was voor het eerst volgens mij

27. Als het Vuur Gedoofd

toegift

28. Rode Wijn (stand actie voor Haïti 40 euro)

29. Het Geeft Niet

toegift 2

30. Schoolplein

Het was een matige voorstelling. Er kwam weinig energie van het podium en ze kregen dan ook weinig terug uit de zaal. Maar ik heb me goed vermaakt. Fijne avond! Na afloop nog wat overleg met Thomas en Paul over de uitreiking van de pyjama's die eraan zat te komen (maar wat niemand nog wist, uiteraard). Ik had tijdens de voorstelling bedacht hoe we de uitreiking zouden doen. Ik probeerde dat uit te leggen aan Thomas en Paul. Thomas vond het prima, Paul snapte er niks van. "Zal ik het op een flyertje zetten?", vroeg ik, waar 2 in de buurt staande fans erg om moesten lachen. Wat deden die daar? Dit was geheim overleg! Maakt niet uit, het is niet uitgelekt.
Zeer tevreden gingen wij huiswaarts. Zeer tevreden!


reacties in mijn gastenboek graagMaandag 15 februari 2010

Setlist Ode - Almere

LET OP: dit blogje bevat SPOILERS over de setlist van de theatershow Ode van Acda en De Munnik!!!!!

Mensen die de indruk hebben dat ik naar elke voorstelling van Acda en De Munnik ga kan ik terecht wijzen. Want ook de volgende dag, 21 januari, bleef ik braaf thuis terwijl een heleboel van mijn vriendinnen gezellig in Almere zaten. Bij Acda en De Munnik. Sas arriveerde het eerst.

Natasja Koolen maakte het verslag:

Setlist Almere, 21 januari 2010

Vermoedelijk gaat het begin niet meer veranderen. Is van mij ook niet echt nodig :-). Vind het wel een mooie opbouw in het opkomen van de mensen. De eerste drie nummers waren dan ook weer:

1. Eerste Helmersstraat

2. Dan Leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark vannacht

Nu vind ik het alle drie leuke nummers. En zeker nummer 2 en 3 vond ik mooi gezongen vandaag. Het was duidelijk te horen dat Thomas weer wat beter bij stem was. Zat zeker meer volume in. Hoewel dit wel wat leek af te nemen gedurende de 2e helft. En dan de kledingkeus van de heren: Paul in zijn vaalroze blouse en Thomas in zijn witte blouse. Niks bijzonders dus.
Na nummer 3 merken de heren op dat het tot nu toe vlekkeloos gaat. En dat we dan ook nu met pauze gaan. Aansluitend maakt Thomas een opmerking over Vondelpark vannacht. Dat ze het nummer al 15 jaar zingen, maar dat hij pas sinds een paar jaar weet dat Paul en David het leuk vinden om Pondelvark vannacht te zingen.
Na de intro van Paul dat er nieuwe nummers afwisselend met oude nummers gespeeld worden, zette ze de volgende nummers in:

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en uit
Waar was thomas?? Ik zag hem niet meer op het podium??

6. Ren Lenny Ren

Blijf het mooi vinden hoe de overgang van Over en uit naar Ren Lenny Ren gaat. Dit keer kwam Thomas het podium weer op en zegt dat het volgende nummer één is uit hun rock opera. Van mij had het niet gehoeven (ik wist het natuurlijk ook al :-), maar ik vind het jammer dat er gesproken wordt tijdens deze overgang tussen beide nummers.
Paul merkt nogmaals op dat het wel lekker gaat. Maar dat dat eigenlijk ook niet moeilijk is omdat alles in dezelfde toonsoort is. Thomas begint helaas een relaas over dat alles mag, foto's, filmpjes en geluidsopnames, alles is toegestaan. Verwijst naar hun actie over het downloaden. Paul doet een poging om het uit te leggen. Zegt bij voorbaat al dat je beter de flyer kunt lezen omdat hij het niet kan uitleggen. Vanuit de zaal wordt al druk gefotografeerd. Waarop Paul zegt dat ze even moeten wachten omdat het alleen maar meer verwarrend werkt.
Paul vertelt tevens dat je alles kunt sms-en, dat de computer het wel kent. Als je Lap Rappe Lap sms dan krijg je gewoon Ren Lenny Ren. Thomas vult dit aan dat het niet te schunnig moet worden. Doe je dat wel dan krijg je Una Paloma Blanca.
Vanuit de zaal wordt er druk gefotografeerd (zo irritant!!! Van mij mogen ze stoppen de zaal te stimuleren met fotograferen!!). Thomas zegt tegen de zaal dat dit de opstelling voor vanavond is en het dus niet spannender wordt. "Dus neem je foto nu". Hij geeft de mensen ook de tijd foto's te nemen. En de zaal neemt het er ook van. Wat een geflits!! Waarop Paul zegt: "Welkom bij de persconferentie" en Thomas zwaait als de Koningin naar het publiek.
Dan zet Thomas in met: "Eens kijken of we het volgende nummer kunnen verknallen omdat het tot nu toe niet goed gaat".

7. Hm hm ja ja

JB zegt "'t Is een eng dingetje". En hij zei het ook overduidelijk en heel hard. Aan het eind van het nummer vliegen bijna alle schellen los van de tamboerijn. De zaal ziet het en reageert hier ook op. Thomas merkt niets en slaat rustig door met de tamboerijn.

Gedurende het nummer is er druk gefotografeerd (had ik al gezegd hoe irritant ik dat vind?? Vreselijk al die lichtflitsen!!). Thomas zegt dat hij even terugkomt op zijn eerdere opmerking. Hij vindt het allemaal best, maar als je buurman vraagt geen foto's meer te nemen dat je dat dat ook niet meer moet doen. Paul vult dit aan door te zeggen dat dit ook geldt voor het meezingen. Thomas vindt dat niet en beide komen in een 'discussie' dat je betaald hebt voor de artiest op het podium en niet voor de buurman. Maar dat de buurman ook betaald heeft om op zijn manier te genieten van de show. Omdat ze hier niet uitkomen houden ze er over op.
Thomas maakt nog wel de opmerking dat als hij zichzelf google-t het blijkt dat hij al in meer dan 535.000 films heeft meegespeeld.
Vervolgens zingen ze:

8. Sally

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje
Thomas heeft het nummer wel eens mooier gezongen.

Ze kondigen hun nieuwe singel aan. En beseffen dat ze bij hun uitleg van het downloaden vergeten zijn te vertellen dat je de nieuwe single er dan bij krijgt. Paul vertelt dat als je de live versie mooi vindt je Eva moet sms-en. Dan krijg je gewoon 2x Eva. Thomas vult hem aan dat het ook nog eens 25 cent goedkoper is dan Itunes.

11. Eva

12. Lopen tot de zon komt

Thomas komt al showend het podium op in een T-shirt van giro 555. Paul geeft uitleg hoe het theater mee doet met deze actie.

Thomas pakt zijn tamboerijn, ziet dat deze wat mist en pakt de blauwe (mlab) tamboerijn en beginnen aan het volgende nummer:

13. Jouw leven lang bij mij
Thomas zingt de verkeerde tekst halverwege het liedje. En stopt eigenlijk bijna meteen met zingen. Roept "Stop" en zegt dat het mis gaat. Paul zegt nog: "Ja, maar ik dacht dat je het wel professioneel zou oppakken en doorzingen". Vervolgens begint Thomas over de tamboerijn. Dat het muziekanten humor is om het ding onklaar te maken. En bovendien was hij afgeleid door een camera. Zoals hij het zelf zegt: "Sommige mensen nemen hun taak als cameraman wel heel serieus". Dat iemand achter in de zaal achter het publiek langs glijdt om een opname te maken. Hij geeft aan dat het bijna pauze is maar dat het voor deze cameraman nog wel even gaat duren voordat ie pauze heeft.
Vervolgens ziet hij de schellen van de tamboerijn op de grond liggen. Kijkt verbaasd. Veegt ze wat aan de kant. Volgens Paul is dat niet nodig. Ze zorgen voor een extra lichteffect. Thomas zegt dat het nog heel lang duurt voor dat het pauze is. En ze spelen van het begin af aan Jouw leven lang bij mij. Ik vond het erg geestig. En zeker het downloaden waard.

PAUZE

14. Ik denk je hier bij mij.

Dit was voor mij de grootste verrassing van de avond! Vind dit zelf een onwijs mooi nummer en ook heerlijk dat het zo klein gespeeld wordt. Van mij hoeft zelfs David niet mee te gaan spelen halverwege het nummer. Op het moment dat normaal alleen David begint te spelen, gaan ook Dave (op drum) en JB (op orgel grrrrr) spelen!! Ik schrik me rot. Dit kan toch niet waar zijn!! Kan overigens niet zeggen dat het heel lelijk was, maar dit nummer mogen ze klein houden van mij (evenals morgen is ze weg, hoeft van mij ook niet met de hele band gespeeld te worden).

Paul begint te vertellen dat hij in deze omgeving is opgegroeid, dus hij heeft wel iets met Almere. Maar daar gaat het volgende nummer niet over. Thomas vult aan dat het altijd wel iets is met Paul. Gisteren had Paul ook wel iets met Zwolle, want daar had hij op het conservatorium gezeten. Paul heeft overal wel wat mee, zo maakt hij zich overal populair volgens Thomas.
Thomas maakt het intro nog een beetje langer door te vertellen dat hij dit zo'n fijn nummer vindt. Hij vindt het een mooie baan als je mag gitaarspelen zonder te zingen. Hij vertelt dat hij eens vanachter de coulissen samen met Daniel Lohues naar Van Dik Hout stond te kijken. Vooral naar Dave Rensmaag, hoe die heerlijk gitaar stond te spelen. Alleen maar dat. Zonder te zingen. Dat kun je nog doen als je strontziek bent. Thomas maakt het praatje af door te zeggen dat Daniel had geantwoord: "Maar Thomas zo zijn wij niet".
Overigens, Paul heeft zijn lichtblauwe blouse aangetrokken en Thomas zijn blauw geruite blouse.

15. Alleen maar hier

16. Groeten uit maaiveld

17. Ezra

Thomas kondigt aan dat er een liefdesliedje komt. Ondanks dat de vrouw geen flauw benul heeft dat er iemand verliefd op haar is.

18. Het is wat het is

19. Morgen is ze weg
Paul zet met de verkeerde akkoorden in. Hij houdt een gesprek met zichzelf: "Dat is het verkeerde akkoord hè, ja dat is het verkeerde akkoord. Nou, dan begin je toch lekker opnieuw? Ja, ik begin lekker opnieuw". Of zoiets hè :-). Ik vond het bijzonder grappig hoe hij het deed.
Dit keer bleef Thomas de hele tijd bij de piano staan. Leuk om naar te kijken, maar ik vond het wel wat hebben dat hij in het eerste deel van het liedje niet in beeld is, alleen maar te horen is. Paul legt uit waarom de toer ODE heet en ze zetten in met:

20. Laat me slapen

Vervolgens begint Thomas te vertellen dat in zijn depressieve periode 4 psychiaters hadden verteld dat hij niet depressie kon zijn. Want dan kun je geen liedjes schrijven. Paul kijkt hem aan en vraagt waar hij mee bezig is. Thomas zegt: "Klopt dit niet met de setlist?" Paul: "Nee". Thomas geeft de roadies op hun kop en zegt dat ze maar een andere baan moeten zoeken. Hij begint opnieuw. In de depressieve periode van Paul heeft hij het volgende nummer geschreven:

21. Mooi liedje

Dan begint Thomas over de depressieve periode van Paul McCartney. Dat hij ook wel depressief zou zijn als hij zoveel geld moest geven aan zo'n monster. Vervolgens begint hij te vertellen dat hij vroeger 's nachts luisterde naar de radio. Dat hij zo ook altijd de eerste was die het nieuws hoorde dat er iemand dood was. Zoals met Elvis en John Lennon. Dat hij pas naar de muziek van Elvis is gaan luisteren toen deze dood was. Kijkt Paul eens aan en vraagt hem: "Ik haal wat dingen door elkaar hè?" Paul knikt.
Thomas vertelt dat hij het zich nog goed herinnert dat het nieuws van de dood van Elvis op de radio te horen was. Dat zijn moeder toen ging huilen. Hij begreep dit niet, waarop zijn vader zei dat ze de volgende dag wel een LP gingen halen van Elvis. Deze is de volgende dag gekocht bij de Miro voor fl 6,75. Erg grappig, heerlijke verwijzing!!

22. Misschien nog wel het meest.

23. Kom nog even niet naar hier

Vervolgens wordt het podium 'omgebouwd'. Paul naar voren op gitaar en JB achter de piano. Gewissel met microfoons, waarop Thomas opmerkt dat er nog maar 1 roadie aan het werk is. De rest is ontslagen. Paul zegt, dat hij een nummer op gitaar mag spelen omdat Thomas er één op de piano mocht spelen. En dat het publiek dus maar even moet doorbijten.

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was

26. 't regent zonnestralen

27. Als het vuur gedoofd is.

Toegift

28. Rode wijn

29. Kapitein deel 1

30. Als je bij me weggaat

31. Schoolplein

Aan het eind werd er niks meer tussendoor gezegd. De zaal was enthousiast. Ik vond het een goede voorstelling!

Stand Rode Wijn-actie voor Haiti 30 euro!


reacties in mijn gastenboek graagZondag 14 februari 2010

Setlist Ode - Zwolle

LET OP: dit blogje bevat SPOILERS over de setlist van de theatershow Ode van Acda en De Munnik!!!!!

Op woensdag kan ik nooit naar Acda en De Munnik want heb ik Mark altijd bij me. Maar Marya Braker kon op 20 januari gelukkig wel, dus zij maakte het volgende verslag:

Algemene indruk van de avond, niet de sprankelenste die ik heb gezien, voor de pauze was het een beetje lauw, na de pauze ging het iets beter. muzikaal weinig foutjes!

Setlist Zwolle, 20 januari 2010

Paul droeg zijn roze blouse en zijn blauwe rafelspijkerbroek, Thomas was in zijn favo lichtblauwe blouse

1. 1e helmersstraat

2. DLITNEK

3. Vondelpark Vannacht

Thomas vertelt dat het bijzonder is dat er nog geen fout is gemaakt tijdens de afgelopen drie nummers. Maar dat dit voor het publiek ook wel fijn is omdat ze dan lekker binnenkomen. "Goh wat zitten jullie in het donker" zegt hij en wijst naar mannen achterin de zaal en vraagt of het eten lekker was? Of ze niet teveel hebben gegeten en dat ze nu lekker kunnen uitbuiken. Roept vervolgens dat iedereen de telefoon en camera op schoot mag hebben omdat hij daar nu toch geen last van heeft: "Zing mee, klap mee, behalve dan die mannen die net gegeten hebben, want dat kan verkeerd werken op je stoelgang. Dan gaan we nu het volgende liedje zingen met 5 te dikke mannen op het podium, oh nee vier want JB is niet te dik".

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en uit
Ook hier lijkt het alsof Thomas te laat terugkomt

6. Ren Lenny Ren

Op rij 1 zijn twee plekken vrij, dus Thomas begint weer een heel relaas dat mensen op het derde balkon naar beneden kunnen komen, maar dat dit dan weer zo vervelend is voor de mensen op de tweede rij, dus moet de hele zaal op die stoelen maar twee rijen naar voren ;-). Vervolgens gaat Paul weer onsamenhangend het smsverhaal uitleggen. Uiteindelijk heeft hij de hele uitleg goed en gaat het mis op het laatste stukje, dat de code volgens Paul op je telefoon moet worden ingevuld. "Computer", roept Thomas. "Neeeehee telefoon" en bedenkt dan dat ie helemaal vergeet uit te leggen dat je sowieso de nieuwe single erbij krijgt. Na wat geharrewar is Paul eruit en krijgt applaus voor zijn uitleg. Thomas legt uit dat ze dit zo hebben gedaan omdat mensen altijd klagen over de b-kant en ze nu zelf kunnen kiezen. En dat dit goedkoper is dan I-tunes. Paul roept dat ze daar van I-tunes vast niet blij mee zijn als Thomas dat zegt. Waarop Thomas droog zegt "Tja als je allemaal je telefoon in de lucht houdt is het gratis" .

7. Hm Hm Ja Ja
Thomas stopt na het intro. "Jullie gaan te snel, ik was nog niet klaar, ik was mijn harp vergeten". Hij gaat verder, stopt weer, roept naar David: "Stop s", moppert dat de rest te snel gaat, speelt een riedeltje op zijn harp en dan eindelijk spelen ze verder. Met een mooie versie (downloaden). Hij legt na dit nummer uit dat hij dit geschreven heeft toen zijn vriendin met vriendinnen aan een tafel zaten te praten en dat hij toen gewoon zinnen uit het gesprek heeft opgeschreven.

8. Sally

9. Stel Dat We Wel

10. Ze Zegt Steeds Liefje
Heel cynisch gezongen, maar dat hoor je niet ;-). Stem slaat over, vond het niet de mooiste versie

11. Eva
Voordat het nummer begint weer een poging om de sms actie uit te leggen. Thomas klaagt dat hij last van zijn arm heeft en als er een dokter in de zaal is deze zich in de pauze mag melden. Vervolgens begint hij over zijn lichtblauwe blouse. Dat Eva uit de film Lover of Loser komt waar hij werkelijk een briljante rol in heeft ;-). Dat hij graag deze blouse aan heeft en hij dat in de film ook de hele tijd die blouse aan heeft. En dat hij op de premiere van de film deze blouse ook aan had. Wat hem een hoop commentaar had opgeleverd: "Joh was je bang dat je niet herkend zou worden? Weer die blouse aan?" ;-)
Eva wordt in de intro ook drie keer onderbroken, weet niet meer precies wat er gebeurde, maar wel dat ik het niet de mooiste versie vond tot nu toe.

12. Lopen tot de zon komt
Erg mooi, Paul is een beetje hees en daar hou ik persoonlijk wel van

13. Jouw leven lang bij mij

pauze

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen maar hier

16. Maaiveld

17. Ezra
Werd de eerste helft heel gejaagd gezongen, tweede helft ging lekkerder.

Thomas pakt heel blij zijn tamboerijn en verkondigt dat hij het hele nummer fijn alleen maar de tamboerijn gaat gebruiken. Paul zegt "Euhm Thomas, bij dit nummer moet je op de gitaar. "Nee hoor", zegt Thomas, die de setlist pakt en er met zijn neus bovenop naar gaat zitten kijken. "Stomme roadies, hebben ze het weer verkeerd gedaan", moppert hij. Hij loopt naar een gitaar, doet 'm om en wordt weer gecorrigeerd door Paul. "Volgens mij moet je een andere gitaar hebben". Thomas loopt weer mopperend terug naar de setlist en roept "Tony, je bent ontslagen!"

18. Het is wat het is

Wordt helemaal gespeeld. Na afloop spreekt hij iemand aan in de zaal en vraagt "Heb je 'm er wel helemaal op staan? Want je stopte halverwege? Dat is zonde! Weet je wat? We doen het laatste gedeelte nogmaals". En ze spelen het vanaf 'Je zegt ik verniel je'. Wel knap, kregen ze hard applaus voor. Waarop Thomas nogmaals zegt dat hij het nu niet erg vindt als er wordt opgenomen, maar dat het zo lullig is als je cabaret doet. "Zit je te vertellen dat je moeder dood is en dan zie je telkens zo'n mobiele telefoon je volgen". Hij mompelt daarna tegen die persoon in de zaal: "Als je 'm nu nog niet hebt, hij daarboven op balkon heeft 'm ook".

19. Morgen is ze weg
Ik ben even kwijt wat hier gebeurde. Sorry weet het echt niet meer, maar het was wel grappig. De intro ging niet helemaal goed, Thomas maakte een grap, Paul speelde door, dus dit is opgenomen. Heb bij mijn aantekeningen staan 'downloaden om intro ;-))

20. Laat me slapen

21. Mooi liedje
Mooie uitvoering

22. Waar was je dan!

En nu mag Thomas eindelijk zijn tamboerijn het hele nummer bespelen! Haha heerlijk nummer, goed gespeeld, lekker losse heupen van Thomas en twee voetkicks.

23. Kom nog even niet naar hier
Thomas was goed bij stem dus mooi gezongen, mooie uitvoering.

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was
In het eerste gedeelte klapt het publiek goed mee.

26. Zonnestralen

27 Kapitein deel 1

toegift

28. Kees
Ik zat met tranen in mijn ogen..vond het zo mooi! Voor mij echt hoogtepunt van de avond!!

29. Het Geeft Niet
Thomas laat Paul wachten bij het inzetten van het refrein, tot hilariteit van de zaal. Hij neemt de tijd en geeft ook nog een plectrum weg aan iemand op rij 1. De harp was volgens mij vals op het eind, publiek gaf enorm applaus.

30. Schoolplein

2e toegift

31. Rode wijn
Paul komt alleen terug, en zet Rode wijn in. Ondertussen wordt het podium afgebouwd. Beetje dubbel gevoel, enerszijds grappig maar ook enorm afleidend wat geen recht doet aan het nummer, omdat ik juist dat hele intense zo mooi vind hier.

Alles bij elkaar vond ik het gedeelte na de pauze stukken beter dan voor de pauze. Voor de pauze vond ik het vrij lauw in vergelijking tot andere avonden.

Stand Rode Wijn-actie voor Haiti 25 euro!


reacties in mijn gastenboek graagZondag 7 februari 2010

Setlist Ode - Vlaardingen

LET OP: dit blogje bevat SPOILERS over de setlist van de theatershow Ode van Acda en De Munnik!!!!!

De dinsdag is dezer maanden echt een Acda en De Munnik dag. Bijna elke dinsdag is het raak. Zo ook dinsdag 19 januari. Toen mochten we naar Vlaardingen. In Vlaardingen hebben we goede herinneringen liggen. Tijdens Spelen, december 2008, was het daar ijs- en ijskoud, maakte Paul daar iemand die een foto maakte heel geestig af én werd de mooiste versie ooit van Kom Bij Me Lief gespeeld (en gelukkig ook opgenomen, b-kant van de single Heel Veel Lieve Mensen).
Ik ging met Massy, Marion, Helmajo, Marcia en Laura naar Vlaardingen. Massy had heerlijke wraps gemaakt, dus Marion en Massy overtraden mijn verbod om in mijn auto te eten. Dus dat deed ik dan zelf ook maar :-).


Marcia (r) en Laura

We hadden kaarten op rij 8, prachtige plaatsen in het midden, ik was bijzonder tevreden. En heel toevallig zaten ook Sandra en een vriendin van haar naast ons. Wat een gezelligheid, het halve gastenboek op rij 8 :-).
Vlaardingen bleek enthousiast publiek. Staande ovaties. Paul straalde en Thomas was weer eens zijn stem kwijt. De setlist.

Setlist Vlaardingen, 19 januari 2010

1. 1e Helmersstraat

2. DLITNEK

3. Vondelpark Vannacht
Die mag er best uit van mij.

Vervolgens begon Thomas te vertellen dat de tour Ode heet omdat er nou eenmaal een naam moest worden verzonnen anderhalf jaar geleden. En hij vertelde dat hij weliswaar ergens middenin 1e Helmersstraat opkomt, maar dat dat niet betekende dat hij te laat was. Nee, dat hadden ze zo afgesproken (echt joh? :-)). En vervolgens begon hij een onsamenhangend verhaal over dat ze met deel 2 (is mijn conclusie) ook in dit theater stonden en dat het enige decorstuk een rode championbal was, maar dat het podium afliep, zodat ze na 2 nummers het enige decorstuk kwijt waren :-).

4. Heel veel lieve mensen

Thomas: "Nu gaan we een nieuw liedje doen. Oh waar ik niet aan mee doe". Paul antwoordde: "Je mag altijd meedoen hoor". Waarop Thomas begint te raaskallen over een element dat hij vanmiddag nog op de ene gitaar had bevestigd en dat het nu op die andere zat. "Wat is dat voor eigen initiatief????". Heel gedoe over de roadies van tegenwoordig.

5. Over en Uit

Ik had de indruk dat Paul heel hard moest werken tijdens dit nummer, kwam er niet echt soepeltjes uit. En het werd heel langgerekt, want aan het eind van het nummer was Thomas er nog niet. Dus Paul bleef maar roepen: "Van jou....van jou....." (nu, 2 weken later, weet ik dat dat langgerekte er expres ingebouwd is). Op een gegeven moment zien we Thomas als een speer achterop het podium van rechts naar links sjeesen. Was zoooooooooo grappig. Whahahaha.

6. Ren Lenny Ren

Paul begon weer over de smsactie. Een verhaal dat nog 10x erger was dan mijn M-lab verhaal. Niet te volgen als je niet weet waar het over ging. Hij raakte steeds meer in de knoop en Thomas besloot om het uiteindelijk maar als doventolk te gaan vertalen. Errug grappig. Denk niet dat het op de download staat.

7. Hm hm ja ja.

Daarna begon Thomas tegen iemand op de 1e rij te praten. En vragen te stellen. Waarna hij zegt: "Vervelend he, als er iemand vragen aan je gaat stellen als je gewoon 20 euro voor een kaartje betaald hebt". Hij vertelde dat hij dat zelf altijd heeft bij 'die comedians'. "Dan denk ik : 'Hallo, ik heb 20 euro betaald, lul jij het zelf ff vol' " :-). Ook erg grappig. Come to think of it, het was een erg komische avond.

8. Sally

9. Stel dat we wel

10. ZZSL
Veel te weinig vanuit zijn tenen gezongen, vond ik. Die man is veel te gelukkig :-)

Hierna begon Thomas weer over de smsactie. En over wat een prachtige stad Vlaardingen toch was, al kende hij de stad alleen vanuit de tourbus. Paul bevestigde dat ze al 2 weken aan elkaar vroegen: 'Wanneer mogen we weer naar Vlaardingen' :-).

11. Eva

Midden in afgebroken want Thomas hoorde zichzelf niet. Mag ie iets harder? Ik zeg downloaden al is het Eva. Het was erg grappig.
Paul merkte overigens op dat hij het licht zo mooi vond tijdens Eva. Dat ben ik heel erg met hem eens, dus ik begon spontaan te klappen. Niemand deed mee. Genant :-)

12. Lopen Tot De Zon Komt
Prachtige versie.

13. Jouw Leven Lang Bij mij

pauze

Na de pauze de zelfde kleren (protest, geen giletje gezien vanavond!)

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen maar hier
Teveel instrumenten als je het mij vraagt. Alleen piano en bas zou ik veel mooier vinden.

16. Groeten uit Maaiveld

17. Ezra

Ezra is zoon van Paul. Erg leuk kind. "Beter gelukt dan de 1e", aldus Paul :-). Errug grappig als je weet dat Paul vrijdag over Ezra zei dat het een kutkind was :-). Wat hij natuurlijk allemaal niet meent he (sjees hee...straks lezen die kinderen dat).

18. Het is wat het is

Weet niet meer hoe het kwam. Denk dat Thomas nog even doorging over Ezra in het intro van Het is wat het is. "Ja", zegt Thomas (geloof ik), "hij heeft nu een fietsenhandel in Medemblik!!!" Waarop Paul zegt: "Iedereen Gun ik een Fiets Van De Munnik". Grappig. Staat niet op de download.

Na Het Is Wat Het Is vertelde Thomas dat hij thuis kwam uit de studio en aan zijn vriendin vertelde dat hij een nieuw nummer had geschreven. Zing, dikke dame, zing......en dat zij dat heel raar had gevonden. Legde even uit wat ik ook al eens (eeuwen geleden, toen we de cd voor het eerst gehoord hadden) in het gb en op het forum (geloof ik) of hyves heb geschreven: de verwijzing naar de uitdrukking It Ain't Over Till The Fat Lady Sings. Fijn dat hij mijn uitleg overneemt :-).

Wat ik overigens niet begrijp is dat ze dat liedje steeds aankondigen als een liedje over een liefde die juist wel goed ging. Als ik de tekst beluister vind ik het nou niet zo heel positief. Zij probeert los te komen van hem, maar ze worden toch steeds weer naar elkaar toegetrokken, omdat de aantrekkingskracht te sterk is. Klinkt mij niet als een perfecte relatie. Maar dat kan aan mij liggen.

19. Morgen is ze weg
Aangekondigd als nummer 4 in de echtscheidings top 4.

Het intro was al ingezet toen Thomas opeens begon te dichten, spontaan en ontzettend grappig. Dat gedicht is terug te vinden op de download van Morgen is ze Weg. Whahahahaha, ik heb nog een half uur na zitten hikken (wat vrij ernstig was, tijdens Morgen is ze weg). Massy en ik moesten echt heel hard lachen toen Paul al serieus was (genant! :-)) waardoor Paul ook weer in de lach schoot. Zeker downloaden!!

20. Laat me Slapen
Stem van Thomas sloeg over. Paul deed hem na. "Het is ook allemaal zoveel", zei Thomas. "Ik word er emotioneel van". Waarna hij weer begon te spelen. En weer stopte, want het intro was fout. Speelde vervolgens het intro heel mooi, waarna hij applaus in ontvangst nam. Leuk!! Downloadwaardig!

21. Mooi Liedje

Paul begon een verhaal dat hij dat nummer voor AEDM had geschreven. Nou ja niet voor AEDM maar vóór AEDM. Weer heel onsamenhangend verhaal. Thomas vond het heel raar dat Paul zo dronken het podium op was gegaan :-). Wat natuurlijk helemaal niet zo was, maar Paul schoot onmiddellijk in de dronken mode....wat hem opvallend goed afging overigens :-) Vervolgens ging Paul zitten klagen dat de mensen thuis (???) nu dachten dat Paul dronken was. Erg grappig. En erg lang. Weet niet zeker of het op de download staat. Was trouwens leuk om te horen hoe Paul zijn OWNH toontje aannam terwijl hij dit verhaal zat af te steken.

22. Misschien nog wel het meest

23. Kom Nog Even Niet naar Hier

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was
Geweldig gespeeld!!! Dave gaf duidelijk het klapritme aan waardoor de zaal ook wat ritmischer meeklapte.

26. Zonnestralen

27. De Kapitein

toegift:

28. Kees
Tranen in mijn ogen!

29. Het Geeft Niet

jippie!!!

30. Rode Wijn

Geweldige voorstelling!!! Veel beter dan Maastricht!! Erg leuke avond.
Stand Rode Wijn-actie voor Haiti 20 euro!


reacties in mijn gastenboek graagVrijdag 5 februari 2010

Serious Request 2009 - De Loting

Toen wij eenmaal de veiling gewonnen hadden, moest er natuurlijk geloot worden wie de pyjama's zouden winnen. En aangezien er steeds meer lootjes in het spel komen, hebben Massy en ik de ochtend na M-Lab uren besteed aan het maken van lootjes. Waarbij wij een reuze lol hadden. Iets met werkverdeling, onlogisch gedoe (van Massy natuurlijk), traagheid (van Massy natuurlijk) en kleuren stiften. U had er bij geweest moeten zijn. Het was een cabaretshow op zich.
We hadden een afspraak met Thomas en Paul in Oosterhout. In het geheim, want het is altijd maar het beste dat zo min mogelijk mensen er van weten. Het wordt steeds moeilijker om prijswinnaars te overvallen en als men niet weet dat er al geloot is, is er meer kans dat de "overval" voor de prijsuitreiking lukt.
Natuurlijk zijn er altijd wel bekenden bij de voorstelling die wij bezoeken. Zo ook in Oosterhout. Want we hadden daar met onze vriendin Laura afgesproken. Ja ha de zeer beroemde Laura. Een paar wapenfeiten? Zij won de 2e Alliantie Actie en werd een week na Oosterhout in Sittard toegezongen door Thomas. Die Laura dus!
En Laura mocht het niet weten. Want stel dat ze weer won (kans is klein, maar wel aanwezig) moest ze wel overvallen kunnen worden. Dus logen wij Laura de hele avond voor. Het was werkelijk schandalig wat wij haar allemaal wijs gemaakt hebben. Het belangrijkste? Dat de loting in Hardenberg had plaatsgevonden. Wat de theorie achter die leugen was, kan ik eigenlijk niet meer achterhalen. Maar ik had er vast wel iets zinnigs over bedacht.
Na de signeersessie kwam Tony ons halen. Tony, de tourmanager, die werkelijk een Oscar mag krijgen vanwege meer acteertalent dan Thomas en Paul tezamen. Het idee was namelijk dat wij ongemerkt backstage zouden verdwijnen. Wat niet erg lukt als Thomas je enthousiast begroet met "Hee wijffies, zijn jullie daar" en Paul het nog erger maakt met "Geef ons nog 4 minuten". Nee, dan Tony die nonchalant langsloopt, zich na 2 meter omdraait en zegt: "Oh, wij moeten nog even afspreken, loop even mee naar achteren, daar ligt de agenda".
We namen plaats in de artiestenfoyer. Tony nam dit keer de belangrijke taak van filmer op zich.

We begonnen met de loting voor de pyjama van Paul. Maar niet voordat ik en passant nog even mijn colaflesje omgooide. Zucht. Leave it to me to make a fool of myself :-).
Ik had de lootjes voor de pyjama van Paul in het groene Als-Je-Bij-Me-Weggaattasje gedaan en de lootjes voor de pyjama van Thomas in een zwart tasje met pianotoetsjes erop. "Ja, heel logisch", verzuchtte Paul. Hij mopperde nog even door. Hij wilde in het pianotasje. Lekker belangrijk. Trekken Paul! :-).

Terwijl ik nog de puinhopen van het (Pepsi) cola incidentje aan het opvegen was, trok Paul het lootje van Cynthia van der Linden.

Hee, die kenden wij niet. Zij bleek te hebben opgegeven dat zij naar Ode in Breda zou komen. Daarmee was meteen besloten dat die uitreiking in Breda zou plaatsvinden. Hoe ik een overval moest plegen op iemand die ik helemaal niet ken had ik toen nog niet bedacht. Maar dat was van latere zorg. Overigens zou ik er de volgende dag achter komen dat ik haar wel degelijk kende. Ik was haar al een aantal keren tegengekomen bij optredens van Acda en De Munnik, de afgelopen jaren. Maar daar bleef het wel bij. Veel beter dan dat kende ik haar niet.

Vervolgens gingen we over op de loting van de pyjama van Thomas. Het spreekt voor zich dat Thomas die loting zou verrichten. Massy had het tasje met zijn lootjes en ik raakte even afgeleid. Ik weet niet meer precies wat er gebeurde, maar ik zat even 2 seconden met Paul te praten, toen Massy opeens begon te gillen.


Het onderonsje met Paul leidde me blijkbaar af?


Massy en Thomas deden samen de loting

Ik keek op, om te zien wat er gebeurde. Massy zat met haar hand voor haar mond te gillen.

En gillen past niet echt bij Massy, dus ik vermoedde minstens een muis die over haar tenen liep (of een onbedoelde slok uit een Pepsi flesje :-)). Ik zag dat Thomas een lootje ophield, maar kippig als ik ben (ondanks mijn contactlenzen) zag ik nog steeds niet wat er aan de hand was. Tot het moment dat het tot me doordrong dat mijn naam geschreven stond op het briefje dat Thomas ophield. Ik had gewonnen!!! (overigens zag ik op het filmpje dat deze hele alinea hooguit 2 seconden geduurd kunnen hebben. Het leek echt veel langer).

Ik wist niet wat me overkwam. Ik gaf een gilletje en zei : "Dat mag niet van Paul". Beetje rare reactie, vergeef me :-). Maar Paul begon meteen in zijn handen te klappen en Massy deed, voor de verandering, leuk mee. Klapvee, die Paul en die Massy :-). Dat is maar weer eens bewezen :-).

Het was volkomen onverwacht. Want hoewel ik met 8 lootjes meedeed is de winkans dan nog steeds niet heel erg groot. Maar het ongelooflijke is gebeurd. Ik won. En opeens was die prachtige lijst met pyjama, die Natasja en Marya een paar dagen eerder zo prachtig mooi hadden gemaakt van mij. Ik kon het niet geloven. En moest er nog weken mijn mond over houden. Een mission impossible. Maar het is gelukt!
Ik besloot in het gastenboek bekend te maken dat de uitreiking van de pyjama's in Zaandam zou plaatsvinden, eind maart. Een heleboel mensen geloofden dat, waardoor het iets makkelijker zou worden Cynthia te verrassen. Maar toen had ik nog geen flauw idee hoe ik dat moest aanpakken........


reacties in mijn gastenboek graagWoensdag 3 februari 2010

Setlist Ode - Sittard

LET OP: dit blogje bevat SPOILERS over de setlist van de theatershow Ode van Acda en De Munnik!!!!!

Omdat Thomas in Maastricht duidelijk had aangegeven ziek te zijn, was het voor de Sittard gangers spannend of de voorstelling überhaupt door zou gaan. Maar ergens in de middag sprak Paul het verlossende woord in het gastenboek: Thomas was nog steeds ziekig, maar de voorstelling ging gewoon door. En dus konden onder andere Marya, Natasja, Laura en Marcia afreizen naar Sittard.

Marcia maakte dit keer de notulen:

Setlist Sittard, 16 januari 2010

1. Eerste Helmerstraat
Paul komt alleen op, later Thomas 2. Dan Leef Ik Toch nog Een Keer
Paul, Thomas en David 3. VP Vannacht
Ook Dave en JB zijn er nu bij

Thomas verontschuldigt zich voor het feit dat zijn stem sexy en schor klinkt. De anderen hebben de halve nacht gezopen en hij zat al om 11 uur op z'n hotelkamer. Zegt nog iets over de burgemeester van Maastricht over het vakantiehuisje. Vraagt om Jagermeister en dat de anderen dus wel fit zijn. "Ja, wij zijn geconserveerd", zegt Paul.

4. Heel Veel Lieve Mensen

Tony komt Jagermeister brengen voor Thomas

5. Over En Uit

6. RLR Dit is echt een mooie overgang tussen de nummers Thomas begint over de lege plekken op rij 1 en 2. En beschrijft de mensen die naast de lege stoelen zitten. Rij 1 wordt snel opgevuld door een mevrouw die zegt dat ze van rij 7 komt. Thomas zegt 'zeuven'. nee, zeeeeven, zegt zij. Op rij 2 is een plek leeg naast Laura en een andere mevrouw. "Twee werkelijk erg charmante dames", aldus Thomas. Wat verderop zijn lege plaatsen tussen een 'gescheiden gezin' volgens Thomas.

7. Hm Hm Ja ja

Praatje over sms-actie. Paul zegt dat het goedkoper is dan ITunes. Wordt een grap gemaakt over dat er voor ons in Sittard een speciale aanbieding is dat wij ook de nummers uit Maastricht kunnen bestellen. Die aanbieding is alleen voor ons omdat de heer Acda zo slecht zingt, omdat zijn stem zo verrot klinkt. En maakt weer de Bill Clinton-opmerking I did not have sex....

8. Sally
Wordt gelijk afgebroken omdat iemand heel hard begint te lachen. Ja, dat eerste akkoord was erg grappig, zegt Thomas ofzoiets. Thomas begint opnieuw en begint zelf ook te lachen. Maar duurt maar heel even.

9. Stel dat We wel

10. Ze zegt steeds Liefje

11. Eva

12. Lopen tot De Zon Komt
Dat was een verrassing !

Thomas vertelt dat zij niet zulke goeie verkooppraatjes hebben als de Amerikanen. En zegt met een amerikaans accent: "Don't forget to buy a t-shirt on your way out. Maar wij hebben dan weer wel cd's na afloop".

13 Lief ik Blijf Jouw leven Lang Bij Mij

*pauze*

14. Ik Denk je hier Bij Mij

Paul komt weer op. Thomas maakt een buiging naar Paul en paul zegt: "The wonderful talent of Thomas Acda".

15. Alleen Maar Hier
Het nieuwe nummer dat Paul al aangekondigd had op Twitter ;-), wat erg mooi was

16. Groeten Uit Maaiveld

17. Ezra
Erg mooi, zonder fouten

Praatje over of Sittard een stad is. Iets over voetbal en dat het allemaal vrolijk is en dat er dadelijk wel weer dooien zullen vallen.

18. Morgen Is ze Weg
Erg mooi. Thomas loopt telkens naar achteren, komt op het laatst erbij en zingt bij Paul gebogen over de piano mee
Paul begint fout en Paul zegt: Het was wel experimenteel. Praatje over waarom het Ode heet. Dat er bijna geen odes gedaan worden. Maar dan toch een ode aan John Lennon.

19. Laat Me Slapen

Thomas begint erover dat het erg is dat de plek naast Laura en de mevrouw ernaast nog leeg is. Dat niemand daar durft te gaan zitten omdat ze zo knap zijn. Hij zegt dat hij een nummer wil opdragen aan de dames. En dat werd dus ode aan Laura......Eva veranderd in Laura :-). En Eva veranderd in Ingrid. Maar die kennen we niet :-). Laura was gewoon onze Laura! Deze prachtige ode is te downloaden!!).

20. Mooi liedje Het volgende nummer zou 1 van de vrolijkste nummers zijn op nachtmuziek. Thomas vertelt dat hij geen moeite hoeft te doen emotioneel te worden en te doen. Hij hoeft niet zoals Marco 8 miljoen op Curacao te zetten. 21. Kom Nog Even Niet naar Hier

22 Misschien Nog Wel het Meest

23. Alles gaat voorbij

24. Ik Wou Dat Je Een Vreemde was
Klonk geweldig goed !! Ook dat klappen werd in het begin weer ingezet maar publiek haakte gelukkig snel af

25. Zonnestralen
Het meedoenlied aldus Paul.

26. Kapitein deel 1

27. Rode Wijn

28. Het Geeft Niet

29. Als het Vuur Gedoofd Is

30. Schoolplein

Marcia vond het een goede voorstelling. Nummers klonken goed en er werden weinig fouten gemaakt. Thomas had af en toe last van zijn stem maar viel bijna niet op.
Stand Rode Wijn-actie voor Haiti 15 euro!


reacties in mijn gastenboek graag