December 2009

Woensdag 31 december 2009

Gelukkig Nieuwjaar

Het is heel raar dat het vandaag oudjaar is. Want oudejaarsavond was pas 3 weken geleden! Compleet met champagne, feestelijke kledij, muziek en gezelligheid. En naar mijn weten vier je oudejaarsavond maar 1x per jaar.
Ik heb er ook foto's van, als zeg maar bewijs. Jaap Reedijk was weer eens zo lief ze me op te sturen. En sterker nog, vanavond om middernacht kun je op tv zelfs zien hoe wij die oudejaarsavond gevierd hebben. Samen met Thomas en Paul. Zelfs samen met Nick (wat een schatje!) en Simon. Waarmee ik niet mijn zwager en zijn broer bedoel. Die heten weliswaar ook Nick en Simon, maar die zingen veel mooier dan dat koppel uit Volendam :-).
Anyway, oudejaarsavond vond dit jaar plaats op 10 december in de Heineken Music Hall. En omdat Thomas en Paul daar zouden optreden moesten wij daarbij zijn. Dat ben je als die-hard fan toch een beetje aan je stand verplicht. Ondanks de nou niet zo heel erg geweldige line up. Jeroen van den Boom, Ruth Jacott, Nick en Simon en Lee Brr Towers zijn nou niet echt artiesten waar ik mijn bed voor uitkom. Gelukkig zouden Spandau Ballet, Guus Meeuwis en Jamie Cullum ook komen. En Thomas en Paul. Die alleen al waren genoeg reden om richting HMH te togen.
Om een lang verhaal kort te maken (kan dat nog? vroeg een wijs man ooit), het was helemaal geweldig. We stonden (uiteraard, zou ik haast zeggen) op de eerste rij. Dat was nog even spannend, want er was een catwalk. En dan is het altijd lastig kiezen waar je moet gaan staan. Ik koos voor exact dezelfde plek als vorig jaar bij Vrienden van Amstel. Toen stonden we helemaal fout. Maar dit keer stonden we perfect. Al het leuks was psies bij ons voor de deur. En psies waar wij stonden werden de champagne opnames gemaakt (je denkt toch niet dat de hele HMH champagne kreeg?). Dus dat was erg leuk. We hebben gezongen, gedanst, gefeest, lief in alle camera's gelachen en vooral ontzettend veel lol gehad.
Onbegrijpelijk. Een maand eerder had Rigter! Live een geweldige line up en vond ik er niks aan. En nu met deze toch duidelijk mindere line up heb ik me ontzettend vermaakt. Ik begin een beetje eng te worden geloof ik. Maar goed. Volgens mij lag het aan de nummers die gespeeld werden. Kozen de artiesten bij Rigter! Live vooral voor wat onbekendere en wat minder leuke Arbeidsvitamineklassiekers, bij het Top 2000 concert (want daar heb ik het over) kozen ze vooral voor hele geweldige nummers.
Zelfs Nick & Simon (The Boxer) en Ruth Jacott (Blijf Bij Mij en I Will Survive) vond ik ontzettend leuk! Spandau Ballet was waanzinnig, Jamie Cullum viel tegen. Lee Towers was zoals verwacht (eng en vervelend) en Acda en De Munnik waren heel goed. Ze speelden NONG, Niet Of Nooit Geweest dus (wat je wat mij betreft niet vaak genoeg kan horen, al denkt de hele wereld daar anders over) en Love On The Rocks van Neil Diamond. Een prachtige song uit de film de Jazzsinger waar ik altijd al erg dol op ben geweest.
Maar goed. Dat kunnen jullie vanavond dus allemaal aanschouwen op tv. Wat ik eigenlijk wilde laten zien waren de foto's die Jaap me stuurde:


De mannen waar het allemaal om te doen was


Er was om feestelijke kleding gevraagd, vandaar mijn gouden outfit


v.l.n.r. Marion, ik en Kitty


v.l.n.r. Marion, ik, Massy en Kitty


De camera voor ons, PT achter ons!!

De televisieuitzending is op Nederland 3, vanaf 23.35 uur. Oh en ik heb uit betrouwbare bron (die de ruwe montage al gezien heeft) gehoord dat ik veel in beeld ben. Sorry :-)


reacties in mijn gastenboek graag