December 2005

Maandag 26 december 2005

Suspense

Ik ben dagen achter elkaar alleen geweest. Mark is bij zijn vader en Peter had nachtdienst. En na het kerstdiner gisteravond ging hij ook weer naar huis, want ik kan nog steeds niet winnen van Feyenoord (zoals alle toppers dit jaar trouwens :-).
Op zich heb ik genoten de afgelopen dagen. In mijn hoofd heerst een rust die ik al maanden kwijt was, mijn huis bling-blingt als een dolle, zo schoon is het én ik heb de belastingaangifte over 2004 eindelijk gedaan (ik word rijk!). Bovendien heb ik eindelijk (twee maanden te laat) de kinderopvangtoeslag (mooi scrabblewoord) over 2006 aangevraagd. Kortom een produktief weekend gehad. En niet alleen produktief, maar ook gezellig. Want het kerstdineetje met Peter, zijn moeder en zijn zus was bijzonder geslaagd.
Elk voordeel heb z'n nadeel. En het nadeel van (vrijwel) een heel lang weekend alleen zijn, is dat ik ook al die nachten alleen moet slapen. En dat is niet zo fijn als je toch al een inbrekersfobie hebt opgelopen én als je weet dat de halve straat op vakantie is. Komt nog bij dat ik vorige week een boekje over beveiliging gekregen heb, waarin een opmerking staat over de inbraakgevoeligheid van een lichtkoepel. En ik heb ook een lichtkoepel in de gang. Dat het kreng zo klein is dat zelfs Kitty met haar maatje 34 er nog niet doorheen kan, heb ik later vandaag pas ontdekt. Dus echt rustig slapen deed ik niet, de afgelopen nachten.
Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik vanmorgen rechtop in mijn bed zat, toen ik geluiden op het dak hoorde. En erger nog, op mijn lichtkoepel. Moedig besloot ik (met bril op!) op onderzoek uit te gaan. Lastige alleen was, dat mijn slaapkamerdeur open was, mijn ochtendjas daarachter hing én je vanaf het dak door de lichtkoepel heen naar mijn slaapkamer deur kan kijken.
Ik besloot tot de Dynasty-aanpak: met een laken kuis om mij heen gewikkeld sloop ik richting ochtendjas. Die natuurlijk niet op zijn plek hing, dat zul je net zien. Goed idee om hem juist dit weekend in de was te doen :-(. Dus ik sloop met het laken om me heen richting lichtkoepel. Omdat ik niet zo gauw een wapen bij de hand had, pakte ik de ragebol, waar ik het hele weekend zo bloedig mee in de weer was geweest. Je bent een huisvrouwtje of je bent het niet :-).
Twee seconden later stond ik oog in oog met mijn belager. Hij was zwart. Met wit. En had een zeer spitse neus. Ik ben geen vogelkenner, dus ik kan niet zeggen welk 'merk' het was, maar ik had al gauw door dat ik nogal voor schut stond, met mijn laken om me heen en de ragebol in mijn hand. Ik zweer het u, de vogel begon te lachen.
Beschaamd kroop ik terug in bed. En draaide me nog maar eens om. As if ik nog kon slapen, na zoveel suspense. Ech nie!


reacties in mijn gastenboek graagDonderdag 22 december 2005

Muziek

Hoewel ik dol ben op muziek, draai ik bijna nooit cd's. Dat heeft te maken met het feit dat ik een ontzettend grote hekel aan Muzak heb. Of aan geluid in het algemeen, zo u wilt, hoewel ik of misschien juist wel omdat ik, als ik mijn gewaardeerde collega's moet geloven, zelf nogal bijdraag aan de productie van geluid. In ieder geval, als ik thuis kom, wil ik stilte. Dat is schier onmogelijk met een 8-jarig ouwehoertje om me heen, maar des te irritanter zijn dan bijgeluiden, zoals muziek, tekenfilm-stemmetjes of, zo mogelijk het ergste, game-geluiden.
Maar eens in de zoveel tijd gebeurt het dat ik muziek móet horen. Dan heb ik een liedje gehoord op de radio dat ik al een tijd niet gedraaid had en dan wil ik meteen een hele cd ervan horen. Of, als het muziek is van één van mijn helden, zo mogelijk het hele oevre van desbetreffende band.
Gisteren begonnen de voortekenen al: ik hoorde Domino van Clouseau op de radio en bedacht me dat ik daar dit weekend even tijd voor vrij moest maken. Vanavond was er een special van Acda en De Munnik op t.v. en daarin zongen Thomas en Paul werkelijk een megamooie versie van Niet of Nooit Geweest. Alleen Piano en zang. Beautiful, prachtig, wonderschön.
En dus moest ik meer horen van AEDM. Dat is niet een kwestie van willen maar een bittere noodzaak. Nou moest ik toch nog even boenen (vanwege hooggeëerd bezoek dit weekend), dus terwijl ik aan het opruimen, schrobben en poetsen was, zong ik luidkeels mee met de mooiste stemmen van Nederland. Zullen mijn buren zeer aangenaam gevonden hebben, denk ik :-). Tegen middernacht was de cd die ik draaide, Op Voorraad Live, een aanrader by the way, afgelopen en toen begon het. Ik moest meer. Veel meer.
Dus draaide ik meer. En nog meer. En nog meer. En dan natuurlijk alleen mijn favoriete nummers. Vandaag waren dat vooral liedjes met mooie tekstuele vondsten. Als je bij me weggaat, mag ik dan met je mee. Of: Nu mis ik jou, zoals ik eigenlijk jou altijd missen wou. Waar ik van die meesterlijke zinnen over schrijven zou. En natuurlijk: ik wil niet wennen aan jou. Dat zijn teksten die ik zo ontzettend graag zelf bedacht zou hebben. Of, als dat dan niet kan, waarvan het zo cool zou zijn als iemand ze over mij geschreven zou hebben. Dat heb ik bijvoorbeeld ook met liedjes als The Lady in Red van Chris Deburgh en Wonderful Tonight van Clapton. Als iemand dat toch over je schrijft, dan, ja ik weet niet wat dan. Dan kun je geloof ik ter plekke sterven. Beter zal het niet worden. Dat idee.
Het is inmiddels ver over bedtijd. Ik zal mijn drang om muziek te horen even opzij moeten zetten. Ben benieuwd met welk liedje in mijn hoofd ik morgen wakker word. Ik gok dat het is "Laat me slapen" :-).


reacties in mijn gastenboek graagWoensdag 21 december 2005

Toch niet

Het is maar goed dat het regende vandaag. Het Diemen-shirt is nog niet ritueel verbrand. En vanavond kreeg ik een telefoontje van Edwin, een van de leiders (of coaches, zo u wilt), dat na rijp beraad door de club is besloten alle wijzigingen terug te draaien. De F9 blijft gewoon tot de zomer bestaan en gaat zelfs hoger spelen, zoals het er nu uitziet.
Ik moet eerlijk zeggen dat voor mij de lol eraf is. Maar het gaat niet om mij, dus het is aan Mark om te beslissen wat hij wil: nog een half jaartje doorgaan in dit team (en dus met zijn eigen vriendjes) en dan in augustus naar de nieuwe club, of nu al over naar de nieuwe vereniging. Ik vermoed dat hij voor het eerste kiest. En dat heeft ook zijn voordelen. Zo gaan de fijne woensdagen en zaterdagen die Kitty en ik met elkaar hebben nog even niet verloren. En daar zouden wij stiekem errug blij om zijn!!!!!!


reacties in mijn gastenboek graagDinsdag 20 december 2005

Opgedoekt

Zaterdag was het feest bij sv Diemen. De F9 was kampioen geworden door een klinkende overwinning op de De Dijk (die beter kunnen zingen dan voetballen, dat blijkt maar weer).
Vorig seizoen verloren ze nog de kampioenswedstrijd, maar in de afgelopen competitie waren ze zó overtuigend beter dan de rest, dat we het eigenlijk wel allemaal hadden verwacht. Dat ze zoveel beter waren dan de andere teams, had natuurlijk te maken met de indeling van de competitie. Er zaten ploegen bij die net begonnen waren. "Wij" hadden natuurlijk al een jaar ervaring en bij de F-jes maakt dát heel duidelijk verschil.
Maar het was niet alleen de zwakke competitie. Immers, na de verloren kampioenswedstrijd op 23 april waren er duidelijke afspraken gemaakt. We zouden nog een heel jaar (dus twee competities) bij elkaar blijven, voordat de 4 oudsten naar de E-tjes zouden gaan. De 12-jarige trainer werd vervangen door 2 vaders die "zelf ook hoog gevoetbald hebben". En er ging twee keer per week getrained worden. We werden serieus!
Zo geschiedde. Maandag en woensdag stonden de bikkeltjes op het trainingsveld en oefenden op hun techniek én tactiek. En langzamerhand zagen we dat dat zijn vruchten begon af te werpen. Dingen die tijdens de training geoefend waren, zagen we terug in het spel. Sommige kinderen zag je elke week beter worden. Ook Mark. En dat was fijn om te zien. Want Mark is niet bepaald een tweede Van Basten, maar ergens deze zomer is er wel een knopje bij hem omgegaan, op de één of andere manier. Hij deed mee, hij deed zijn best (meestal) en was betrokken bij het spel. Heel af en toe zagen we hem zelfs een bal kappen of een mooie voorzet geven. En wat was ik dan trots.
Maar eerlijk is eerlijk. Hij bleef achter bij de rest van het team (op ééntje na dan misschien). Niet in spelplezier, want daar kunnen de meeste kinderen nog wat van leren. Nooit heb ik Mark zien huilen om verlies of vanwege een gemiste penalty. Hij vindt het zeker ook jammer, maar beseft blijkbaar dat het bij het spel hoort. En zo hoort het ook vind ik. Het is en blijft een spelletje, al zie ik nu enkele gezichten in Moordrech' en Utrech' verkrampen :-).
Anyway.......de vreugde om het kampioenschap was van heel korte duur. Wij hadden erop gerekend dat de club zich aan de afspraak zou houden het team dit seizoen (dus t/m april) bij elkaar te houden. Daarna zouden we wel weer zien, maar daar leefden we naar toe. We vonden het niet leuk, maar we konden er ons op voorbereiden. Maandag bij de training bleek echter dat het team opgedoekt is. Zomaar opgeheven, omwille van de prestaties van de F1 en de F2 in het volgend seizoen. Drie sterspelertjes zijn uit het team geplukt om alvast een team te gaan vormen met de rest van de jochies die volgend jaar de F1 moeten worden. Drie anderen doen het zelfde met als doel volgend jaar de F2. En de rest? Tja...die moesten ze nog even kwijt. En dus hebben ze er twee in teams geplaatst die opvulling behoefden omdat ook daar "gescout" was. En de twee overgebleven (en minst talentvolle) spelertjes? Tja, die waren ze even vergeten te plaatsen, bleek gisteren.
Zo kan het gebeuren dat mijn kind even "between teams" is. Als hij wil mag als hij in zijn eentje in een heel vreemd team gaan meedoen. En zo niet? Tja....wat kan het de club schelen. Hij zal ze toch nooit roem brengen. En zo is de Pupillenafdeling van de sv Diemen opgegaan in de prestatiemaatschappij. Als je niet presteert tel je niet mee. En dat je pas 7 of 8 bent doet daar helemaal niets van af.
Ik weet in welke plaats elke Nederlandse profclub speelt, in 1988 won ik het respect van een toen gewaardeerd voetbalcommentator door te weten dat Butragueno (?) de spits van Real Madrid was (geloof ik) en ik kan u haarfijn uitleggen wat buitenspel is. Maar van tactiek heb ik geen kaas gegeten. Ik snap dus helemaal niks van het beleid van de sv Diemen. Ik heb er gewoon geen verstand van. Maar ik heb wél verstand van kinderen, de mijne in het bijzonder. En ik weet gewoon dat je een achtjarig onzeker jongetje dat toch al geen ster is, niet in zijn eentje in een wildvreemd team moet plaatsen. Dat noem ik over gevoelens heen walsen. Dat vind ik verachtelijk. Toen Mark gisteren hoorde dat hij misschien in de F6 moest gaan spelen, zei hij met een heel zwak stemmetje: "Nee mama, dat wil ik niet. Dan ben ik weer de slechtste van het hele team". Mijn hart brak.
Ik ben dus behoorlijk overstuur over het onrecht dat mijn kind wordt aangedaan. Natuurlijk snap ik dat het helemaal geweldig voor Scott, Tim en Jessy is dat ze in het hoogste team geplaatst worden. Dat gun ik ze ook voor de volle 100%. Natuurlijk weet ik wel dat een belangrijk aspect van sport is dat eentje moet winnen. Maar ik snap gewoon niet waarom sport voor 6, 7 en 8-jarigen zo fanatiek moet zijn, dat het prestatiebelang van 2 van de 15 F-teams prevaleert boven het spelplezier. Mark speelt voetbal omdat hij het leuk vindt om te doen én omdat hij het geweldig vindt met zoveel kinderen (vriendjes) in één team te zitten. Voor hem is het sociale aspect vet belangrijk, zoals hij zou zeggen. Dat heeft hij van mij. Ik ben niet erg competatief ingesteld. Als je maar leuk speelt, is mijn devies. Het zal wel met ons (gebrek aan) talent voor sport te maken hebben, gok ik.
Inmiddels heb ik contact gehad met een club hier in de straat. Op 100 m. van ons huis is namelijk een voetbalclub waar het niveau (en daarmee hopenlijk de prestatiedwang) een stuk lager is. En dus veel geschikter voor een kind als Mark. Hij mag daar 11 januari komen meetrainen om te kijken hoe hij het vindt. En hij verheugt zich erop. Omdat hij hoopt dat hij dan gewoon net zo goed is als de rest van het team. En omdat hij dan hopelijk kindjes uit de buurt leert kennen. Nu blijkt Mark over een ijzeren mentaliteit te beschikken. Hij blijft niet bij de pakken neerzitten, maar heeft in gedachten al afscheid genomen van sv Diemen en kijkt naar de toekomst. Morgen gaan we het Diemen-shirt denk ik maar even ritueel verbranden in de vuurkorf in de tuin .... :-)


reacties in mijn gastenboek graagWoensdag 7 december 2005

Brand

Ik lag net heerlijk te dromen over Lorelai en Luke (Gilmore Girls) die gelukkig weer bij elkaar zijn, toen ik ruw gewekt werd in mijn slaap. Ik hoorde stemmen buiten. Roepende stemmen. Vlak voor de deur. We spreken 03.00 uur in de nacht.
Ik ben natuurlijk ontzettend getrained voor dit soort situaties. Door mijn oog-in-oog-ontmoeting met een inbreker toen ik hier net 2 weken woonde en door de onverlaten die, dronken als ze waren, al 3x gemeend hebben hun auto in die van mij te moeten parkeren. Daardoor ben ik er gespitst op om wakker te worden als het nodig is. Ik vloog dan ook mijn bed uit. En dacht: nu zal ik jullie eens ter plekke betrappen. Maar net als toen, met die inbreker, vergat ik mijn bril op te zetten. En dan heeft naar buiten kijken dus niet zoveel zin, in mijn geval.
Toen ik mijn bril pakte, hoorde ik roepen: "Auto in brand! auto in brand!". En vervolgens werd er zeer aanhoudend aangebeld. En weer geroep: "Auto in brand, auto in brand". Ik begon te vloeken. Auto in brand? Nou dat zal de mijne dan wel weer zijn. En ik vroeg aan degene die aangebeld had of de brandweer al gebeld was. Was ik nog wel tevreden over, over zoveel tegenwoordigheid van geest. Was trouwens wel al gebeurd.
Buiten aangekomen, slechts gekleed in een oude gescheurde badjas en mijn laarzen, zag ik dat mijn ouders ook al op straat stonden. En, belangrijker nog, ik zag dat het (gelukkig) niet mijn of hun auto was, die in lichterlaaie stond. En dat er nog geen gevaar was dat de brand over zou slaan naar mijn huis. Of auto, for that matter. Je wordt toch een beetje egoïstisch in zo'n situatie.
Wel was er gevaar voor de Mercedes USV van Ali, mijn naaste buurman. Die stond wel heel dicht op de prachtige BMW van zijn neef. Prachtig toen hij nog niet in de fik stond, that is. Maar Ali, of Neef, was nog niet op straat. Dus stond iedereen te roepen, schiet op, schiet op. Je auto is in gevaar! Hij kwam naar buiten toen net de brandweer aan kwam rijden. En kon zijn eigen auto gelukkig nog redden.
Er kwamen hoge vlammen uit de auto en eigenlijk stond iedereen (behalve de brandweer uiteraard) te wachten tot de auto zou ontploffen. Ik bedoel, in een beetje film was dat al zeker 10 minuten eerder gebeurd. En dat was best wel weer een angstig idee, aangezien de auto recht voor het huis van mijn ouders stond. Maar blijkbaar ontploft een auto alleen in films, want hoewel het nog best lang duurde voordat de brandweer "brand meester" riep, bleef de auto keurig staan waar hij stond.
Toen het vuur gedoofd was, kwamen de wolven. Of in ieder geval de politie. En die gingen op onderzoek uit. Want er moest natuurlijk nog wel even vastgesteld worden hoe die auto in de fik was gekomen. Ik wist het meteen: dat moet brandstichting geweest zijn. Hoofdverdachten: de onverlaten die steeds tegen mijn auto aanrijden. Mijn moeder was bang dat het een racistische daad was en de brandweer riep meteen dat het kortsluiting geweest moet zijn. Yeah right, in een stilstaande auto zeker.
Na enig onderzoek concludeerden de hulpdiensten dat het inderdaad kortsluiting geweest moet zijn, veroorzaakt door een lek in de accu in de achterbak van de BMW. Met mijn kennis van brand, heb ik geprobeerd te analyseren hoe de brand-driehoek dan tot stand is gekomen (brandbare stof, zuurstof en ontbrandingstemperatuur). De eerste twee elementen snap ik nog wel, maar waar komt die ontbrandingstemperatuur dan vandaan?


Ik ben maar niet in discussie gegaan met mijn vrienden van de brandweer. Ik neem dan maar aan dat een accu dus ook vonken afgeeft als hij in ruste is. Het was inmiddels half 4. De FDA (Fire Department Amsterdam, klinkt toch minder dan FDNY vind ik persoonlijk) vertrok. Dus ik ging maar weer neer bed. Waar Mark nog steeds diep in slaap was. Ongelooflijk waar dat kind allemaal door heen slaapt!

Vanmorgen heb ik nog wat foto's genomen van het wrak. Zonde man! Overigens was het wel een leasebak, dus dat is een geluk bij een ongeluk. Toch liever een leasebak dan een privé-auto is mijn bescheiden mening. Maar het blijft eeuwig zonde. Dat dan weer wel natuurlijk.....


reacties in mijn gastenboek graagMaandag 5 december 2005

Verwend

Dat was nou eens een fijne Sinterklaasavond. Het was ouderwets gezellig, met lekkere soep, lekkere broodjes, heerlijke banketstaaf en ontzettend veel pakjes. En Mark, die de regie had.
En eerlijk is eerlijk, ik ben erg tevreden over de binnengehaalde "buit":
- De nieuwste Steve Martini (voor de cultuurbarbaren onder u, dat is een schrijver van het genre John Grisham, maar dan 10x beter)
- Over vaders & zonen, het boek van held Hugo Borst
- De nieuwste cd van Guus Meeuwis
- De nieuwste cd van.....ik durf het bijna niet op te biechten.....maar ja, ook ik ben overstag: Robbie Williams. Ik stond zaterdag in de V&D, daar stond geweldige muziek op. Ik vroeg welke fantastische band dat nou weer was. U raadt het al. Robbie. Maar ik weiger te zwijmelen over hem. Het is en blijft een homo, al weet-ie dat zelf nog niet helemaal. Overigens zegt dat niks. Ik heb maanden gezwijmeld over Paul de Leeuw en iets recenter over Jeroen Kijk in de Vegte.... nu ik dit soort schrijf bedenk ik me dat ik misschien zelfs wel juíst val op homo's. Oeps....En nee, Peter is geen homo :-)
- Veel marsepein, maar daar kun je nooit genoeg van hebben (hoewel....110 kilocalorieën per 25 gram!!!!)
- Het boek Decksels van Daphne Deckers (waar ik qua schrijfstijl een grote fan van ben).
- Filofax agendavulling 2006. Dat is fijn. Dat scheelt weer wat "bijlages" bij mijn toch al veel te dikke agenda.
- Een mooie Waterman ballpoint, omdat ik de prachtige FMS Watermanpen helaas kwijt ben. Wat vreemd is aangezien ik mijn naam daarin heb laten graferen.
- Videofilm Volle Maan. Sinterklaas zei dat ie maar 50 cent had gekost en dat hij daarom wel durfde te gokken dat ik dat leuk zou vinden. Zelf zou ik het er niet voor uitgegeven hebben, maar onder het mom van "alleen bij de kapper" wil ik die film stiekem best eens zien :-).
- Het tijdschrift Quote. Eigen initiatief van de Sint. Dacht dat ik dat leuk zou vinden. Klein aanvalletje van dementie bij de oude baas blijkbaar :-)
Kortom, ik ben erg verwend. Ik heb uitgerekend dat ik tot 25 september elke dag een klein stukje marsepein kan eten. En dat ik een week vrij moet hebben om alle boeken te lezen. Morgen op het werk maar eens een weekje inplannen :-).


reacties in mijn gastenboek graagZondag 4 december 2005

S*x-schandaal

Mark is verwikkeld in een s*xschandaal. Geheel onschuldig, dat wel. Maar toch.
Bij de Naschoolse Opvang hebben ze een computer. Die staat in een speciaal hok (want veel meer kun je dat niet noemen). En op die computer wordt zeer fanatiek gegamed. Favoriete sites: Spele.nl, Spelletjes.nl en Jetix.nl. Zeer onschuldig allemaal......
Er zit één jongetje op de Opvang die ik het liefst zo ver mogelijk bij Mark vandaan zou houden. Vanwege de meest vreselijke woorden die Mark allemaal van hem leert. Toen Mark 5 was (en dat bewuste Jong dus 4), kwam hij al thuis met het verhaal dat het Jong : "Fuck You" had gezegd. Op zich niet zo wereldschokkend natuurlijk, maar voor een kereltje van 4 vind ik dat behoorlijk krasse taal.
Afgelopen week zat Mark met nog wat kinderen én het Jong achter de computer. "En toen kwam L., zo heet het Jong als hij zich crimineel gedraagt, zomaar opeens op de site www.sexe.nl terecht mam". Die e had Mark er zelf bijbedacht. De schat weet nl niet wat het woord betekent. Om vervolgens te beschrijven wat daar te zien was. Omdat ik vieze mannetjes zoveel mogelijk weer van mijn site zal ik niet letterlijk beschrijven wat Mark vertelde, maar ik kan je vertellen dat het om over je nek te gaan was. Ik vroeg hem wat hij toen gedaan had. Hij haalde zijn schouders op en zei: "Toen heb ik www.spele.nl ingetikt". De onschulde zelve, mijn kind.
Ik ben witheet. Allereerst natuurlijk vanwege het Jong. Waar leert zo'n jochie dat? Thuis? Onbegrijpelijk. Maar het meest kwaad ben ik natuurlijk op de Opvang. Want behalve dat de leidsters dit hele voorval niet eens gemerkt hebben, zit er blijkbaar ook helemaal geen filter op die computer. En dat vind ik voor een Opvang behoorlijk kwalijk.
Ik vind het echt verschrikkelijk dat mijn kind, die nog heilig in Sinterklaas gelooft (en dus blijkbaar zo onschuldig van gedachten is) geconfronteerd wordt met zulke smerige foto's. Gelukkig geeft hij er nog geen betekenis aan. Hij snapte gewoon niet waarom die mevrouw dat bij die meneer deed. Hij constateerde het alleen. Om vervolgens over te gaan op de orde van de dag, namelijk Spele.nl. En blijkbaar ben ik er veel geschokter over dan hij. Gelukkig maar.
Ik heb dit hele voorval afgelopen vrijdagavond vernomen van Mark. De andere kinderen die om de computer heen zaten, zitten allemaal niet bij Mark in de klas en ik heb dus nog niet met hun ouders kunnen spreken. Morgen ben ik niet op school, dus dat zal ik dinsdag doen. En 's middags zal ik even een hartig woordje wisselen met de dames van de opvang. Waarna ik ook een officiële klacht ga indienen bij de Stichting Kinderopvang Watergraafsmeer (die de Opvang exploiteert). Want er moet natuurlijk zo snel mogelijk een filter worden geïnstalleerd op die computer, al realiseer ik me dat ook een filter niet alles tegenhoudt. Maar ik ga er van uit dat de Opvang nog een hartig woordje gaat spreken met de ouders van het Jong. Bovendien zal ik dit voorval ook op school bespreken, omdat ik ook wel benieuwd ben of de computers op school genoeg afgeschermd zijn.
Ik ben diep geschokt door het hele voorval. Ik realiseer me dat Mark nog wel eens vaker met dit soort beelden zal worden geconfronteerd, maar ik vind dat een achtjarig jongetje daar echt nog tegen beschermd moet worden. En als het kan moet hij ook beschermd worden tegen criminelen als L. Maar daar is helaas geen filter voor te koop :-)....


reacties in mijn gastenboek graagZaterdag 3 december 2005

Straf (3)

Oeps.....de broek is vrijdag teruggevonden. Maar mijn telefoon is nog steeds schoon, eh..stuk.


reacties in mijn gastenboek graag