Augustus 2006

Zondag 27 augustus 2006

Afgelopen, over en uit

En nu is de vakantie voorbij. Ik moet weer aan het werk. Nou ja niet nu, morgenochtend. En laat ik daar nou helemaal geen zin in hebben..........
Ik wil in de zon liggen, ik wil lezen, ik wil internetten, ik wil lol hebben met mijn vriendinnen, ik wil naar de film met mijn vriendje. Ik wil lekker uit eten. Ik wil doorgaan met afvallen (7,5 kilo inmiddels!). Ik wil de puinhoop uit mijn huis blijven weren (opvallend hoe goed dat lukt als Mark er niet is en ik niet hoef te werken). Ik wil in bad. Ik wil desnoods af en toe ff zwemmen (mijn crawl-slag oefenen). Ik wil het krat met administratie (dat inmiddels behoorlijk veel leger is) helemaal leeg maken. Ik wil me verkneukelen om mijn collega's die wl moeten werken. Ik wil mijn kleurtje bijhouden. Ik wil naar Acda en De Munnik (hee komt dat even goed uit). Ik wil het AD in de gaten houden. Ik wil marktplaats in de gaten houden. Ik wil naar Warchild.
Ik wil mijn site bijwerken. Ik wil mijn site uitbreiden. Ik wil de site van Hilde afmaken. Ik wil een boek schrijven. Ik wil naar de Uitmarkt (dat wil zeggen als er wl leuke acts spelen). Ik wil naar het theater. Ik wil naar het strand. Ik wil op terrasjes hangen. Ik wil desnoods onkruid wieden. Oh nee, toch maar niet. Ik wil Mark van Schiphol halen en leuke dingen met hem gaan doen (desnoods zo'n stom playstationspelletje). Ik wil nachtelijke autotochtjes maken. Ik wil ook overdag autotochtjes maken. Ik wil door de stad wandelen. Ik wil zelfs wel winkelen, bij wijze van uitzondering (ik heb toch zulke leuke outfitjes gekocht in Barcelona!). Ik wil mensen kijken. Ik wil t.v. kijken (heel veel t.v. kijken, vooral vanaf 4 september, al mijn series komen weer!). Ik wil de prachtige huizen van Kitty en Monique in IJburg bekijken (oh nee, dat heb ik al gedaan). Ik wil mijn cursus Italiaans weer oppakken. Ik wil genieten van mijn gezellige huisje.
Ik wil spontaan een rondvaarttochtje maken. Ik wil msn-en met mijn vriendinnen. Ik wil oude opnames van Acda en De Munnik bekijken. Ik wil mijn videobanden overzetten op dvd (tegen de tijd dat ik daar mee klaar ben, is de dvd verouderd vrees ik inmiddels). Ik wil leren photoshoppen zoals Massy en Marion dat kunnen. En als ik dan toch bezig ben zou ik ook wel willen leren zingen (maar ik begrijp dat ik niet het onmogelijk kan willen). Ik wil lange gesprekken voeren als vanouds met vrienden die ik sowieso al honderd jaar niet gezien heb, terwijl we dat eigenlijk allebei heel erg jammer vinden. Ik wil op de foto met iedereen met wie ik nog nooit op de foto ben geweest (nou ja niet met iedereen, er zijn uitzonderingen :-). Ik wil artikelen voor bladen schrijven. En recensies voor Sentimento. Ik wil de bromvlieg doodslaan die me al de hele dag aan het treiteren is (nou ja, niet echt, want ik sla geen beesten dood. Niet uit principe, maar gewoon omdat ik dan te dicht bij moet komen). Ik wil tijd hebben voor het vrijwilligerswerk dat ik moet gaan doen (begin oktober de collecte organiseren in Amsterdam Noord van de Nederlandse Brandwondenstichting). Ik wil de vriezer leegmaken (het meeste kan weg want zit er al veel te lang in).
Kortom, ik wil ontzettend veel. Maar werken? Nee dat niet. Morgen maar eens mijn saldo checken. Kijken of ik al kan gaan rentenieren...........


reacties in mijn gastenboek graagMaandag 21 augustus 2006

Thuis

En we zijn weer thuis. Bruin, uitgerust en erg tevreden.
Over de vakantie valt niet zo heel veel te vertellen. Als ik een dag beschrijf heb ik de meeste dagen wel beschreven: We stonden rond kwart over 9 op, gingen ontbijten (groot buffet met onzettend veel keus), lagen vervolgens de hele ochtend in de zon, gingen om half 3 lunchen (groot buffet met onzettend veel keus), lagen vervolgens de rest van de middag in de zon. Peter ging nog wel eens een middagdutje doen, maar ik lag over het algemeen te lezen tot de laatste zonnestraal verdwenen was van het zonneterras. Vervolgens lazen we weer door op ons balkonnetje (of gingen naar Cambrils). Om half 10 gingen we weer eten (groot buffet met onzettend veel keus) en daarna gingen we weer lezen (hoewel we ook een keer helemaal naar Salou zijn gewandeld, wat echt wel een soort van Vierdaagse was qua afstand).

Het lijkt misschien een beetje saai, maar het was echt heerlijk. Ik heb boeken gelezen die ik al veel te lang had liggen. En ze waren allemaal even goed: Joe Speedboot (Tommy Wieringa), In volmaakte stilte (Elisabeth George), Terug naar de Kust (Saskia Noort), Het Goede Leven (Jay McInerney). Ik ben nog bezig in de nederlandse versie van On the Road ("Onderweg" dus) van Jack Kerouack, het boek waarop het hele zwerversgebeuren van Acda en De Munnik op gebaseerd is.
Van de zwembadplannen is niet veel terecht gekomen. Er mochten geen opblaasbare hulpmiddelen gebruikt worden (dus mijn stoel bleef ongebruikt en in de ongeopende verpakking) en het water was echt ijskoud. Ik heb dus slechts 1x gezwommen en dus ook slechts 1 crawl-les genoten. De zwemleraar (Peter in dit geval) was tevreden, maar zei wel dat ik veel moest oefenen. Yeah right :-).

Afgelopen donderdag zijn we afgereisd naar Barcelona, waar het de bedoeling was om ook daar aan het zwembad te gaan liggen overdag. Eenmaal in Barcelona aangekomen vonden we dat toch eigenlijk een beetje zonde. Het was zo geweldig om die stad na twee jaar weer terug te zien. Dus namen we de boeken mee om van terras tot terras te kunnen hoppen. Dat kwam er natuurlijk helemaal niet van. Nadat we een paar uur gelopen hadden (en maar 1x op een Starbucks-terrasje genoten hadden van de zalige Frappucino's die ze daar verkopen), stortten wij ons op het terras van ons favoriete Tapa's restaurant. Heerlijk was het weer.

De volgende dag besloten we dat het allemaal wel weer sportief genoeg was geweest. We kochten een buskaart voor de Touristic Bus en lieten ons heerlijk rondrijden om alle bekende plekken weer eens te zien. Dat was een goede beslissing. Zo zagen we alles wat we moesten zien, zonder extreem moe te worden.

Af en toe stapten we uit. Bijvoorbeeld bij de Segrada Familia, om te inspecteren hoever de bouw was gevorderd sinds de laatste keer dat geweest waren. Ik moet zeggen, ik was niet ontevreden. Ze hadden een hele nieuwe vleugel aangebouwd.

's Avonds aten we grote garnalen bij het beste visrestaurant van Barcelona. Vandaar uit was het nog een pokkeneind lopen naar het hotel (de toeristische bussen rijden 's avonds niet) dus we kregen genoeg beweging. De garnalen waren heerlijk, maar ze komen me inmiddels wel mijn neus uit. Ik denk dat ik ze ongeveer elke dag wel minstens 1x gegeten heb.

De laatste dag hebben we de noordelijke route van de toeristische bus gedaan, onder andere langs Nou Camp. Peter was de hele dag in tranen vanwege die overloper van een Dirk Kuyt, maar het was toch een hele leuke dag. Peter wilde erg graag naar het aquarium van Barcelona. Dat is gelegen in een erg mooi winkelcentrum, dus we besloten tijdelijk onze wegen te splitsen. Ik heb eerst even in de zon zitten lezen en toen veel geld uitgegeven in al die geweldige winkeltjes. En Peter heeft vissen bekeken. Ook leuk :-). 's Avonds hebben we gegeten bij ons derde favoriete restaurant van Barcelona en toen zat de vakantie er al weer op.
We hebben erg goed weer gehad, deze vakantie. De eerste week was gewoon perfect. Geen wolkje aan de lucht. De tweede week was duidelijk minder, met zelfs een totaal verregende dag. Maar overall gezien mogen we niet klagen. Tja. Overall gezien speelt Ajax redelijk voetbal, de laatste 100 jaar :-).
Toen we thuis kwamen bleek Wanadoo zo beledigd te zijn dat ik overstap naar XS4all dat ze mijn internetverbinding er maar uit gesloopt hebben. Ik heb nog wel webmail (kan mijn mailtjes dus vooralsnog nog lezen als ik ergens anders on line ben) maar internetten thuis lukt dus even niet. Gelukkig komen mijn vrienden van XS4ALL me donderdagmiddag aansluiten, dus dan ben ik er weer. Mogelijk ligt mijn site er dan wel een paar dagen uit, maar ik probeer hem zo snel mogelijk weer on line te zetten! En zodra ik weet wat mijn nieuwe mailadres zal zijn, krijgt een ieder daarvan persoonlijk bericht!


reacties in mijn gastenboek graagZaterdag 5 augustus 2006

Vakantie

Sinds gisterenmiddag 17.00 uur loop ik al te genieten van het feit dat ik de komende 3 weken vakantie heb. Drie weken uitslapen, drie weken niets doen, drie weken lezen, drie weken in de zon. Als het weer meewerkt, that is. Maar als elke dag zo is als vandaag, klimaattechnisch gesproken, mag ik niet klagen!
Voordat het grote uitslapen en het grote niets doen begint, moet er natuurlijk nog even hard gewerkt worden. Dus ben ik de hele week al bezig met poetsen, wassen, strijken, opruimen en meer van dat soort ongein. Ik ben op mijn eerste vakantiedag zelfs vroeg opgestaan, zodat ik, voor Mark thuis kwam van een paar papa-dagen, nog even mijn slaapkamer binnenste buiten kon keren. En hij is schoon. Heel schoon.
De rest van de dag heb ik Mark 100% aandacht gegeven, ondanks een major-hoofdpijn aanval. Door laten we het een foutje noemen van zijn vader moet Mark de komende drie en een halve week zijn moeder missen en dat is tough voor een jochie van 8. En ook voor z'n moeder trouwens. Dus proberen Mark en ik op het ogenblik elk minuutje dat we samen zijn volledig te benutten. Ik moet zeggen, het zijn dagen met gouden randjes. Zoveel liefde, zoveel plezier. Zoveel gezelligheid. Ik zal blij zijn als ik hem op 31 augustus weer van Schiphol mag ophalen.
Morgenavond arriveert de housesit (een babysit die niet op een klein kind maar op mijn huis past de komende weken). Hij zal mijn huis de komende weken bewonen en gezellig houden. Laten we hopen dat hij er nog uit wil als ik terugkom, want mijn huisje is errug gezellig op het ogenblik.
En dan maandag. Dan vertrekken Peter en ik naar Spanje. Barcelona en Cambrills wachten op ons, en dan met name de zwembaden bij en op de hotels. Ik heb me daar al weken geleden op voorbereid door te kopen waar ik al jaren van droom: een ware Dynasty stoel. Ik stel me mezelf voor, in mijn nieuwe appelgroene bikini, met de nieuwste Elisabeth George pil (niet zo nieuw meer, maar ik heb hem nog niet gelezen), een drankje en wat tapas, op deze stoel in het zwembad in de zon. That is, als het me lukt Peter bij die stoel weg te houden. Want ik vrees dat ik er beter twee had kunnen kopen.......

Tot over een paar weken!!!!


reacties in mijn gastenboek graag