April 2010

Woensdag 28 april 2010

Setlist Ode Zaandam

En toen kwam dan toch de gevreesde dag. De aller-, aller-, allerlaatste dag dat wij ooit naar Ode zouden kunnen. Dachten we. Maar groot was onze vreugde toen Paul aan het begin van de middag aankondigde dat ze gaan kijken of het haalbaar is volgend jaar in dezelfde periode nóg een Odetourtje te doen. Wat een opluchting! Wat een perfecte timing van deze aankondiging. Het redde onze avond enigszins.

Setlist Zaandam, 31-3-2010

We begonnen voor de laatste keer (dit jaar !!!) klein

1. 1e Helmersstraat

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark vannacht

Paul houdt zijn intropraatje. En vertelt meteen dat er foto's gemaakt mogen worden. Thomas neemt het over: "Voor ieder die 5 net iets te dikke mannen op de foto willen zetten, dit is je kans! Maar dan loopt u dus wel het risico dat u morgen bij het Kruidvat staat en dat ze dan zeggen: "Hee, u heeft 35x dezelfde foto. Wilt u daar een extra afdrukje van?".

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit

6. Ren Lenny Ren

Paul kondigt aan dat hij een klein technisch probleem heeft. "Dan heb ik geen pedaal, maar dan blijft hij toch gewoon hangen". Er gebeurt niks. Ze kijken allemaal naar de coulissen maar niemand reageert. Paul begint alle namen van de crew op te noemen: "We noemen ze Ger, we noemen ze Frans, we noemen ze Tony". Uiteindelijk komen ze allemaal het podium op en buigen zich over de piano van Paul. Thomas: "Ik moet zeggen, als je nu een foto neemt, heb je Paul en zijn bitches". Het duurt even en op een gegeven moment zegt Paul: "Nou doet ie helemaal niks meer". Thomas antwoordt adrem: "Ik was toch van plan om volgend jaar solo te gaan". Paul zegt: "Speel jij even een liedje?". Thomas weigert: "Ja ja, dan ben ik net een mooi liedje aan het spelen en dan ga jij er door heen zitten testen" (maakt "handen die hard op piano rammen" gebaar). Hij gaat verder over de crew: "Eentje heet Ger. Dan hou je toch niet van je kind?" whahahahhaa. Hij besluit toch het publiek maar even bezig te houden: "Nou, dan ga ik wel even een liedje spelen". Paul: "Ja, maar nou zijn er geen technici meer". Thomas vraagt: "Kan iemand van het publiek even mijn gitaar aanzetten?". Even later klinkt het geluid van zijn gitaar. Thomas zegt dankbaar: "Dank je, ik ken je niet maar je bent nu al aangenomen". Paul zit nog steeds in over zijn piano: "Hij blijft weer hangen". Thomas: "Ik ben blij dat je zoon in de zaal zit vanavond. Zie je ook eens wat je vader doet: Piano's mollen!!! En maar klagen, als jij op zijn piano speelt. 'Doe je wel voorzichtig???' ". De crew is nu hardop aan het praten over wat er mis kan zijn met de piano. Thomas: "Ze gaan nou daar praten. Nou dan speel ik dit wel" en begint Kortjakje te zingen, maar weet de tekst niet. Een aantal mensen in de zaal zingt heel hard mee (zucht). Thomas vraagt: "Heb je nog een vader, Aram?? Deze is stuk". Dan wordt hij serieuzer en wil Die Man Zijn spelen. Maar hij weet niet zo goed hoe hij dat moet aanpakken: "Normaal gesproken zit ik altijd". Paul zegt dat er in de coulissen wel een kruk staat en dat Thomas toch alle tijd heeft en die dus maar moet gaan pakken. Thomas schudt zijn hoofd en gaat op het piano-podiumpje zitten. Hij speelt een stuk van Die Man Zijn. Ik had m graag gedownload, maar hij staat er niet bij :-( . Na afloop zegt Paul: "Ik heb de hele tour gedacht: 'oh als die piano maar niet kapot gaat' ". Thomas pareert: "Nou dat heeft geholpen!".
Dan begint hij aan de Hm Hm Ja Ja uitleg en zegt dit keer dat hij dat nummer ook Pieterburen had kunnen noemen (dit i.t.t. Velsen, waar hij de plek aan de keukentafel nog Pieterburen wilde noemen).

7. Hm Hm Ja Ja

8. Sally

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje
Geen heel erg bijzondere uitvoering, wat mij betreft niet downloadable. Maar Paul steekt na afloop een duim op naar Thomas.

Pas nu beginnen ze aan de uitleg over de actie/aanbieding/offerte. Het is een verkorte versie. Thomas voegt nog wel even toe: "En we hebben ook een piano in de aanbieding". Paul zegt: "Ja, voor de 100e sms-er". Hm. Iets zegt me dat ik dat ben :-)

11. Eva
Ze beginnen maar breken vrijwel meteen weer af. David praat!!!: "Doe ik het verkeerd?". Op dat moment horen wij wat hij zogenaamd in zijn oortjes hoort: een voetbalcommentator die de naam van Soares noemt in zijn verslag. Niet alleen de zaal lacht hard, ook Thomas, Paul en de rest is heel verbaasd en geamuseerd. Dit was duidelijk een grap van de crew, waar Th & P en de band niet van wisten. Erg grappig. En erg downloadable!!! Thomas zegt: "Leuk jongens, veel succes met je nieuwe baan. Tering!!". Massy en ik komen niet meer bij. We hebben nog zeker tot aan de pauze zitten nahikken over dat "Tering".

12. Lopen tot de zon komt.

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen maar hier

16. Groeten uit maaiveld

17. Ezra

18. Het is wat het is

19. Morgen is ze weg

20. Laat me slapen

Na het slotakkoord slaat Paul toch nóg een akkoord aan. "Hee," zegt hij blij "Ik had het laatste woord". Ik zeg vrij hard: "Koop een taart....", waarop Massy en ik weer in een slappe lach schieten. Een aantal mensen om mij heen moet mijn opmerking gehoord hebben, maar begrijpen het waarschijnlijk niet :-)
Paul kondigt Mooi Liedje aan en zegt dat Thomas sologitaar speelt "....en David....op ook een gitaar". David draait zijn gitaar om en doet net of hij op de achterkant van de gitaarkast wil spelen. Erg grappig.

21. Mooi liedje

Paul bedankt voor het applaus en bedankt ook Thomas. Thomas zegt vals: "Thanks for having me".

22. Misschien nog wel het meest
Vrijwel meteen na het begin breken ze af. Paul vraagt: "Wat was dat?". Thomas zegt: "Dat was lilik". Paul: "Dan doen we het nog een keer. Dave, 1, 2, 3". Thomas is er nog niet uit: "Is dat een F?". Paul antwoordt: "Ja". Thomas: "Dat vind ik lilik". In het nummer roept Thomas altijd vlak voor de gitaarsolo: "JB Meijers". Zo ook nu. Ik fluister Massy in dr oor: "Die vind ik lilik", waarop wij voor de 3e x in een appelflauwte schieten. Zo grappig :-). Overigens moet ik heel eerlijk bekennen dat ik JB helemaal niet zo lelijk vind. Hij heeft hele mooie bruine ogen!

23. Kom nog even niet naar hier

Paul zegt: "Omdat Thomas deze set mocht beginnen met piano...". Thomas onderbreekt hem: "....Mag jij nu deze gitaar mollen". Paul haalt zijn schouders op: "Die is toch van JB dus dat komt mooi uit".

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was

26. Het Regent Zonnestralen

27. Als Het Vuur Gedoofd is

Toegift

28 Rode wijn (eindstand actie Rode Wijn voor Haiti: 190 euro!)

29. Verkeerd Verbonden

30. Schoolplein

Ik vond het geen fijne voorstelling. Niet omdat het de laatste was, maar omdat ik vond dat hij met heel weinig gevoel gespeeld werd. Misschien waren ze nerveus, misschien hadden ze zin in de bitterballen en champagne die ze beloofd was of misschien zijn ze gewoon te moe. Ze leken iig niet heel geinspireerd.

Zoals gezegd: de eindstand van de Rode Wijn Actie voor Haïti (ik beloofde aan het begin van de tour 5 euro voor elke keer dat Rode Wijn gespeeld zou worden in deze tour) was 190 euro. Nou had ik al vrij snel door dat Rode Wijn een blijvertje op de setlist was. Dus nadat ik na de eerste week al 25 euro had overgemaakt op giro 555, heb ik, bij de belactie voor Haïti nóg eens 175 euro toegezegd. Die zijn weken geleden al van mijn rekening afgeschreven! In totaal heeft Rode Wijn dus 200 euro opgeleverd voor Haïti.

Dit was het einde van een van de leukste tours in mijn hele AEDM carrière. Niet de leukste, want dat zal vrees ik altijd Op Weg Naar Huis blijven (ondanks het gebrek aan Thomas daar), maar Ode komt daar toch zeker vlak achteraan. Dacht ik vorig jaar nog dat ik het misschien erg saai zou vinden, elke avond hetzelfde concert, achteraf kan ik zeggen dat geen avond hetzelfde was. Natuurlijk was het het leukst toen de setlist nog dagelijks wisselde. Daarom zijn try-outs ook zo leuk. Maar ook toen de setlist min of meer vaststond bleef het leuk. Omdat Thomas en Paul gewoon meesters zijn in het improviseren. Ode is niet alleen een concert, het is een echte voorstelling met voor een concert een ongelooflijk grote grapdichtheid.

Voor Ode heb ik een paar maanden lang geroepen, dat Ode mijn laatste tourtje met Acda en De Munnik zou worden. Grappig dat de mensen om me heen mij beter kennen dan ik zelf. Niemand geloofde me als ik dat riep. Inmiddels zitten we alweer volop in de kaartjesjacht en baal ik ontzettend dat zowel Ode als Brellando (de solotour van Paul, samen met Fernando Lameirinhas en Riet Muylaert) zich voornamelijk op woensdag lijken af te spelen. Op woensdag blijf ik thuis. Over het algemeen dan :-). Dus nou maar hopen dat er ook nog wat voorstellingen op dinsdag bij komen. Anders worden het een heel lang en heel saai theaterseizoen voor mij! Anyway....na Ode II ben ik weg.....of anders na Ode III!! :-)


reacties in mijn gastenboek graag



Woensdag 28 april 2010

Setlist Ode Velsen

Die rare Massy heeft af en toe van die periodes waarin ze roept : "Ik hoef niet meer zo vaak" en "Ik ga niet". Dat had ze ook over Velsen geroepen. Dus ik had (prachtplekken) besteld voor Marion, Helmajo, Sas en mij en Massy moest thuisblijven. Maar natuurlijk baalde ze daar vreselijk van, zo vlak voor het einde van de tour (had ik u in mei 2009 al kunnen vertellen) en dus begon voor haar de grote kaartjesjacht. En hoewel ik het stiekem haar eigen schuld vond, maar wel een lief vriendinnetje ben, joeg ik met haar mee. Ook Laura wilde eigenlijk nog naar Velsen, dus de zoektocht naar 2 kaarten begon. Maar het lukte niet. Een week van te voren niet, een paar dagen van te voren niet en ook op de dag zelf niet. Massy besloot op de bonnefooi te gaan, Laura besloot thuis te blijven. En vlak voordat ik vertrok naar Velsen, vond ik 1 kaartje voor Massy, die toen al ongeveer onderweg was.
Eenmaal in het theater aangekomen deed ze er natuurlijk alles aan om haar kaartjes te upgraden (samen met een andere bekende uit het gastenboek die wij ook wel Elisabeth noemen :-). Maar ze kon hooguit een rij (op het balkon) naar voren. Gedwee ondertekende ze dan ook het document dat ik opstelde: "Hierbij verklaar ik, Massy, dat Ruth altijd (2x onderstreept) kaartjes moet kopen ook als ik, Massy, zeg dat ik niet overal heen wil". Dat is fijn, Massy vergezelt mij dus voortaan :-). Hoewel ze later in een addendum nog wel even schreef: 'Dit geldt alleen voor AEDM he, niet dat ik ineens mee moet naar Julien Clerc ofzo : - )'.
Vlak voordat het begon was Helmajo echt superlief: die bood zomaar haar kaartje aan Massy aan en ging zelf op het balkon zitten. Echt een superactie van Helmajo, die dan ook een (niet gewenste) omhelzing van Prinsesje Massy kreeg én een kop koffie (wij niet, wil ik nog even benadrukken, zelfs ik niet, terwijl ik toch in feite het kaartje had gevonden waardoor Massy uberhaupt bij het optreden kon zijn, maar ja, ik ben niet gauw beledigd :-) ). En dus namen Massy, Marion, Saskia en ik plaats op onze prachtige plekken op rij 2, beetje links van het midden. Een van de laatste keren Genieten kon beginnen.

Setlist IJmuiden/Velsen, 30-3-2010

1. 1e Helmersstraat
Er ging meteen al iets mis aan het begin, waardoor Paul vroeg: "Doet ie het niet?". Helaas heb ik te lang gewacht met deze notulen uit te schrijven, ik weet niet meer wat er gebeurde. Paul kondigde in ieder geval wel David aan als "Onze grote vriend".

2. Dan leef ik toch nog een keer
David was niet te horen, dus ze stopten meteen. Erg downloadable!!!

3. Vondelpark vannacht
Paul vertelt dat de eerste 3 nummers ingestudeerd waren "behalve dat David niet aanstond". Thomas zegt sarcastisch: "En David wist dat ook meesterlijk te maskeren. Hij hoort ons niet. Hij staat naar Bayern Munchen te luisteren". David antwoordt: "Hoezo, Bayern?".
Dan volgt het praatje over foto's maken. Thomas: "Normaal gesproken wachten we de eerste 20 minuten met zeggen dat dat mag, omdat wij het zo geestig vinden om de suppoosten van de theaters door de rijen te zien schieten om camera's af te nemen enzo".
En dan wil hij het volgende nummer spelen: "Het volgende nummer, Paul de Munnik". Paul vraagt: "Heet dat zo?"

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit

6. Ren Lenny Ren

Paul doet zijn uitleg over de actie/aanbieding/offerte en Thomas gaapt heel demonstratief. Paul vraagt: "Is er wat?". Thomas antwoordt: "Nee, je moet opschieten". Thomas vertelt weer dat de computer ook fout geschreven titels wel herkent. Maar dit keer zegt hij wel: "Als je bbll en 5 q's schrijft, heb je waarschijnlijk geen mobiele telefoon". Paul is het daar mee eens: "Nee, die zou je dan niet mogen hebben".
Thomas begint aan zijn uitleg over hoe Hm Hm Ja Ja is ontstaan. Hij vertelt dat er een plek aan de overkant van de keukentafel is. "Dat is een drinkplaats voor vrouwtjes". Hij legt uit over hoe ja ja van binnen naar buiten uitgesproken moet worden en vergelijkt het met zeehondjes. "Pieterburen kan ik die plek aan de keukentafel ook noemen, maar het heet Chardonnay".

7. Hm Hm Ja ja
Meteen weer onderbroken vanwege het ontbreken van "mijn briljante harpsolo". Zou downloadable zijn als we deze situatie niet al vaker hadden gehad bij eerdere voorstellingen.

8. Sally

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje
Downloadable omdat elke versie anders is.

Paul begint weer aan zijn 2x-eva-praatje. Een lang verhaal waarin hij niet een keer de titel van de single noemt. Thomas heeft aanmerkingen: "Ja ja, ze weten het nou wel. Ze weten alleen nog niet welk liedje. Daaf, hoeveel staat het?".

11. Eva

12. Lopen tot de zon komt.

Na afloop zegt Thomas: "Hoe lullig mijn liefdesleven ook is, als Paul de Munnik het zingt valt het wel weer mee".

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen maar hier

16. Groeten uit maaiveld

17. Ezra

Dan wordt het volgende liedje door Thomas aangekondigd op de gebruikelijke wijze, met als toevoeging: "Een vreemde eet in onze bijnt". En nee dat is niet per ongeluk fout geschreven door mij, zo zei hij het :-)

18. Het is wat het is

Daarna gaat het weer over "vrolijke echtscheidingen, heerlijk".

19. Morgen is ze weg

Paul vertelt: "We hadden deze tour anderhalf jaar geleden Ode genoemd. Toen we eindelijk gewend waren aan die naam, stond het in alle boekjes".

20. Laat me slapen

21. Mooi liedje

Paul bedankt na afloop: "Dank u wel, heel vriendelijk".

22. Misschien nog wel het meest

23. Kom nog even niet naar hier

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was

26. Het Regent Zonnestralen

27. Als Het Vuur Gedoofd is

toegift

28 Rode wijn (stand actie Rode Wijn voor Haiti: 185 euro!)

29. Verkeerd Verbonden

30. Schoolplein


reacties in mijn gastenboek graag



Dinsdag 27 april 2010

Setlist Ode Utrecht

Ik zat nog vol adrenaline over Groningen en vond het daardoor helemaal niet erg dat ik de maandag erna niet naar Utrecht kon. Laura en Massy gingen wel, dus ik liet het notuleren aan Massy over. De ik-figuur in onderstaand verhaal is dus Massy. Maar dat wordt vast wel duidelijk als er over eten gesproken wordt :-).

Laura en ik hebben afgesproken bij De Meern. Vanaf daar is het nog maar een klein stukje naar het Beatrixtheater. We parkeren op de parkeerplaats voor de deur en besluiten dat we bij La Place gaan eten. Ik zie niks lekkers en besluit het te houden bij een overheerlijke bananenyoghurt smoothie. Tijdens het eten probeer ik nog kaartjes te scoren voor IJmuiden voor Laura en mij. Helaas was er nog steeds niks terug gekomen. Voor we naar het theater gaan schrijf ik vast de setist op. Zo hoef ik straks alleen maar kleine aantekeningen te maken. Tsja, we zaten toch op rij 1 : - ). Ik was 1x eerder in het Beatrixtheater geweest en was vergeten hoe groot de zaal was. Groot dus.
Maar we zaten dus op rij 2. Heel rij 2 is ook daadwerkelijk rij 2, dus dat er stoelen van rij 1 voor staan. Behalve de stoelen waar wij zitten, daar staan dan weer geen stoelen voor. Zitten we verdorie echt op rij 1 : - ).


Laura op rij 2 (of was het nou toch rij 1?)

De 2 mensen die rechts van mij zitten arriveren. Een man en een vrouw. De man doet iets (ik weet niet meer wat) waarop de vrouw zegt: "Ja mannen he". Ik zeg: "Ja en deze man gaat ook nog eens op mijn voet staan". De vrouw zegt: "Tsja, sommige mensen". Ondertussen zat ik al 'ja ja ja' te zeggen omdat ik het volledig met haar eens was. Ze was alleen nog niet klaar met haar zin toen ik ja zei. De volledige zin was "Tsja, sommige mensen zijn ook erg lomp". Hm, de buurman en ik werden geen goede vrienden :-). Gelukkig ging vrij snel daarna het licht uit.

Setlist Utrecht, 29-3-2010

Paul komt op en het publiek geeft hem een groot applaus, inclusief fluiten en joelen. Het publiek heeft er zin in.

We beginnen klein (verrassend :-) )

1. Eerste Helmersstraat
Als Thomas opkomt krijgt ook hij een groot applaus, ik hoef niet eens in te zetten.

2. Dan Leef Ik Toch Nog Een Keer Thomas maakt een foutje bijna aan het einde van het nummer, hij vergeet een stukje tekst, Paul zingt dit alleen.

3. Vondelpark Vannacht

Welkomswoord Paul. Thomas: "Meestal gaan de eerste 3 nummers vlekkenloos. Nu moest ik er 1 verknallen, of nou ja verknallen wil ik niet zeggen. Het was nog wel te volgen op zich. Ik miste 1 strofe. Maar tijdens het lied zat ik te denken dat die er eigenlijk al jaren geleden uit had gekund". Paul reageert: "Ja is veel beter zo", waarop Thomas zegt: "Maar goed, Paul, je beginspeech". Paul steekt van wal: "Ja, we spelen dus liedjes die we hebben ingestudeerd, behalve die ene dan". Thomas praat door Paul heen: "Ik sta hier in een enorme spotlight. Het lijkt wel zomer man!". Paul: "Je staat eindelijk in de spotlights. Geniet er van!". Thomas reageert: "Ja, we staan hier eigenlijk in het decor van Jozef. Die had kennelijk niet veel nodig". Voor de duidelijkheid er staat verder niks op het podium, behalve het decor van Ode. Thomas vervolgt: "Die moet het volledig van z'n regenjas hebben. Maar het gekke is, toen ik opkwam dacht ik dat jullie hier ook elke dag van de week zouden zitten als publiek en dat het dus ook leuk voor jullie is als er nou eens iemand anders komt spelen. Maar jullie doen natuurlijk ook nog dingen zelf nog". Paul: "Dat hopen we". Thomas: "Ja, dusseh, veel plezier!".
Paul gaat door met zijn speech: "Dit is wat we doen. We spelen liedjes. Oude en nieuwe nummers" en vertelt zijn gebruikelijke verhaal over het nieuwe album en over foto's nemen en lekker meedoen. Thomas wil nog wel even opmerken: "En we moeten uitkijken voor de orkestbak". Hij vertelt over Henk Hofstede, die in de orkestbak was gelazerd en doet voor hoe dat ongeveer gegaan moet zijn. Hij zegt: "We zijn wel 13x gewaarschuwd voor die orkestbak".
Paul vertelt nog een keer dat de mensen alles mogen doen.

4. Heel Veel Lieve Mensen

5. Over & Uit

6. Ren Lenny Ren
Publiek klapt en zingt mee !

Paul vertelt: "We gaan nu 2 nieuwe liedjes achter elkaar spelen". Hij legt de actie uit.
Hm Hm Ja Ja wordt aangekondigd. Thomas vertelt zijn gebruikelijke verhaal hierbij. Zegt dat hij de plek waar zijn vriendin met haar vriendinnen zit altijd Chardonnay noemt. Intussen is JB achter Thomas wat aan het rommelen. Zijn gitaar doet het kennelijk niet en hij pakt een snoer op en volgt dit snoer totdat hij bij een stekkerdoosje uitkomt. Daar zit aan de andere kant geen stekker in en Tony komt het podium op. Thomas heeft niks door van dit alles en praat gewoon door. Op het moment dat Tony de stekker van de gitaar in het stekkerdoosje doet klinkt er een knal. Thomas grijpt naar zn hart en zakt door z'n knieën. Terwijl hij op z'n knieën zit zingt hij in het Engels een stukje van een liedje uit een musical. Geen idee welke musical dat is. Hilariteit alom. De zaal ligt dubbel en ook op het podium komen ze niet meer bij. Als Thomas klaar is met zingen valt hij voorover en blijft liggen. Zo grappig!!! Krijgt hij groot applaus voor.
Thomas concludeert: "Er is niks aan werkelijk, musicals. Ik heb een keer bijna in een musical gezeten. In '94, ik was net van de Kleinkunst af, ging de telefoon. Toen had je nog geen 06 telefoon. Dus mijn vrouw nam op. Toenmalige vrouw, toen had ik nog geen vrouw. Of jawel toen wel maar daarna niet meer. Enfin, het was een hele andere tijd. Ik zat op het toilet. En het was in de tijd dat ik nog geen constipatie had of obstipatie. Ik weet het verschil nooit. In ieder geval, ik kende een hoop teksten van toiletflessen en ob verpakkingen uit mn hoofd. En ik hoor mijn vrouw de telefoon opnemen: 'Oh euh, nee die is even bezig'. Dus ik met m'n stomme kop: 'Wie is dat?'. Zij: 'Nou, dat was iemand van Joop van de Ende'. Ik: 'Nou geef maar dan'. Het was Bill van Dijk en die ging Cyrano de Bergerac spelen op Broadway. Of ik 6 weken Carré wilde spelen. En met m'n broek op m'n knieën zei ik: 'Nee, ik ga al cabaret maken met Paul de Munnik' ".

7. Hm Hm Ja Ja

8. Sally

9. Stel Dat We Wel

10. Ze Zegt Steeds Liefje

Aankondiging Eva. Paul legt nog een keer de actie uit. Thomas zegt, dat als je Eva niet kan smsen, dat je dan te dom bent voor een 06 telefoon. Hij verontschuldigt zich: "Ja, het is voor mij ook een avondje uit. Ik mag zeggen wat ik wil. Over 3 dagen ben ik weer thuis en dan heb ik niets meer te zeggen".

11. Eva

12. Lopen Tot De Zon Komt

13. Jouw Leven Lang Bij Mij

Pauze

14. Ik Denk Je Hier Bij Mij

15. Alleen Maar Hier

16. Groeten Uit Maaiveld

17. Ezra

Thomas: "Nu volgt een vrolijk lied over de liefde. Nederlandstalige science fiction. Even doorbijten. Hierna vallen er weer dooien en gaan we weer scheiden. Maar de komende 3 minuten is het een en al vrolijkheid en jolijt".

18. Het Is Wat Het Is

19. Morgen Is Ze Weg
Paul zegt in de intro dat ze elkaar hier al 10 jaar kennen, zelfde geblabla als altijd.

Dan volgt het gebruikelijke John Lennon verhaal.

20. Laat Me Slapen

Paul kondigt Mooi Liedje aan. Iemand in de zaal roept: "Yes". Paul antwoordt: "Inderdaad, maar dan in het Nederlands". Thomas gaat er op in: "They know it". Paul beaamt: "Yes, they know it. This is Pretty Liedje".

21. Mooi Liedje

Dan volgt het gebruikelijke Paul McCartney verhaal.

22. Misschien Nog Wel Het Meest

23. Kom Nog Even Niet Naar Hier

24. Alles Gaat Voorbij

25. Ik Wou Dat Je Een Vreemde Was

26. Zonnestralen
Publiek zingt uit volle borst mee! Jammer dat ze blijven zitten.

27. Als Het Vuur Gedoofd Is
Publiek zingt nog steeds mee. Helemaal achter in de zaal zie ik mensen staan.

Toegift

28. Rode Wijn (stand actie Rode Wijn voor Haiti: 180 euro!)

29. Verkeerd Verbonden

Het publiek gaat staan.

30. Schoolplein
(2x nanana)

Geweldige voorstelling!


reacties in mijn gastenboek graag



Maandag 26 april 2010

Setlist Ode Groningen

En toen was het eindelijk donderdag. De dag dat wij naar Groningen mochten afreizen! Groningen is traditioneel een van de leukste optredens in de tour en ik sla daar al honderd jaar bijna geen enkele voorstelling van Acda en De Munnik over.
En die traditie duurde ook in 2010 weer voort. Want oh my god, wat een heerlijke dag hebben wij in Grunn beleefd. Ik was er helemaal happy van.
Massy stond om 2 uur voor de deur. Maar het was maandultimoweek, dus ik moest nog even wat afmaken. Om kwart over 2 stapte ik echter monter de deur uit om bij haar in de auto te stappen. Nadat ik haar bijna de verkeerde kant uit had gestuurd (naar Groningen over Utrecht, what was I thinking?) bracht haar (t)Om (t)Om uitkomst en reden we via de A1/A6/A7 naar Groningen. We besloten niet de kaartjes bij Natas op te halen maar door te rijden naar Groningen waar we gratis mochten parkeren in de parkeergarage onder de Oostpoort. Yihaa, daar houden wij van.
We besloten vervolgens een terrasje te pakken op de Grote Markt. Aldaar aangekomen ging Massy in gevecht met een grote dikke vrouw om een tafeltje, maar ik had allang gezien dat dat helemaal geen leuk terras was en trok Massy mee naar een ander terras. Alwaar wij neerstreken. Om er na zeker een kwartier achter te komen dat het het terras van de Drie Gezusters was.

Massy bestelde een broodje geitenkaas, maar ik had geen honger. De opwinding maakte zich meester van me en ik kon niet wachten tot we richting Oosterpoort mochten. Gelukkig werd het koud op het terras toen de zon weg was. En dus ging Massy braaf met me mee richting Oosterpoort. We waren om kwart voor 6 in de Oosterpoort. Beetje vroeg eigenlijk, als je weet dat de deur pas om half 8 open ging. Maar het theatercafe was open (en leeg) dus daar streken we neer. We bespraken onze toekomst met AEDM en hadden pas heel laat door dat er een microfoon hing. Sjees hee. We werden gewoon afgeluisterd :-).

Om half 7 kwamen zowel Marya en Natasja als Sassy aan en waren we compleet. De dames namen nog wat te drinken, ik was inmiddels in een mentaal gevecht met een meisje van een jaar of 10 die al bij de deur was gaan staan. Sjees hee. Wij waren er als eerste maar verloren het gevecht met dat wicht. Mooie boel. En denk maar niet dat ik veel steun kreeg van mijn vriendinnen. Ik moest het zelf maar uitvechten :-).
Tegen 7 uur kreeg ik de dames zover (nadat ik al heimelijk een statafel verplaatst had), om bij de deur te komen staan. Het wicht en haar moeder stonden inmiddels voor ons. Irritant. Maar goed.... we zouden er nog wel naast passen, mochten zij ook rij 2 hebben uitgekozen :-). Het werd allengs drukker en tegen half 8 stonden er zeker 30 mensen. Misschien wel meer ook. Maar wij stonden vooraan, al werd ik nog wel zenuwachtig van het feit dat Massy al mijn gefluisterde instructies hardop ging herhalen. Sjees hee...dat is toch niet tactisch? Maar jullie kennen Massy, de dag dat zij zich ergens druk om gaat maken is de dag dat Caprera en Vrienden van Amstel Live samen gaan vallen :-)
Op een gegeven moment word ik aangesproken door iemand uit het theatercafe. We hebben de rekening niet betaald. O shit, helemaal vergeten. Schande. Ik schaam me dood :-) Vlak voor de deur openging, werd een groep van een stuk of 7 meisjes van een jaar of 20 binnengelaten. Een was op krukken en dat gaf de hele groep recht om voor ons naar binnen te mogen. Schandalig, ik kan niet anders zeggen. Toen wij naar binnen mochten, zaten zij al op de eerste rij. Echt belachelijk. Zo oneerlijk. Maar goed, wij wilden toch niet op de eerste rij dus ik heb me er maar niet druk om gemaakt. En ik vraag me af of ze een leuke avond hebben gehad. Thomas heeft ze niet heel erg aardig ontzettend afgezeken. Was wel erg grappig, daarover later meer.
Wij zaten op rij 2 rechts van het midden, psies de plekken die wij voor ogen hadden. Het wicht bleek een schattig meisje te zijn dat voor ons zat met haar moeder, die heel aardig was. We maakten een dealtje en zo kwam het dat Massy en ik een lege stoel voor ons hadden. Zaten we alsnog op rij 1 :-).

Setlist Groningen, 25-3-2010

1. 1e Helmersstraat

David wordt aangekondigd als "onze grote vriend".

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark vannacht

Beginspeech. Paul: "Ontzettend leuk dat u er bent" Thomas: "ontzettend leuk" Paul: "Ook namens Thomas, ontzettend leuk dat u er bent!".

4. Heel veel lieve mensen

Thomas richt zich op de dames op de 1e rij (die vroeger binnengelaten werden): "Er zitten een paar dames vooraan, die hebben tijdens elk liedje om de zin wat tegen elkaar gezegd. Wat een geouwehoer". Hij gaat nog even door en vertelt dat een van de meisjes op krukken loopt. "Ik ga niet zo maar mensen aanvallen, alleen gehandicapten". De zaal ligt dubbel van het lachen. Paul schudt lachend zijn hoofd. "Oh is dat niet aardig genoeg?", vraagt Thomas."Maar nu even serieus, gooi het eens even in de groep. Wat was zo belangrijk dat jullie dat persé moesten bespreken?". De meest brutale van het groepje dames antwoordt hem. Thomas herhaalt even wat ze zei: "We hadden het erover wie we het liefst zouden doen". Ongelooflijk, hoe krijg je het uit je strot. De zaal ligt natuurlijk dubbel van het lachen. En Thomas vindt het duidelijk ook belachelijk. Hij bespot ze en zegt dat ze gisteren meer kans hadden gemaakt omdat de hele band gisteren in de 3 Uiltjes hadden gezeten (een café blijkbaar) en nogal veel gedronken hadden, vooral Paul. "Ik drink zelf alleen Chocomel, maar Paul heeft zo veel gedronken, die staat op sterk water". Paul moet er erg om lachen maar reageert niet op die meisjes. Thomas zegt tegen de meisjes: "Overleg nog even verder, we horen het straks wel". Hij loopt weg, maar bedenkt zich: "Ik zeg niet dat je ook maar enige kans maakt overigens. Oh en Daaf is heel slecht in bed!". David lacht als een boer met kiespijn. Thomas loopt naar David en zegt zachtjes "Het was maar een grapje hoor". Whahahaha.

5. Over en Uit

6. Ren Lenny Ren

De gebruikelijke uitleg over de actie/aanbieding/offerte van Paul. Daarna zegt Thomas: "Nou dames, zegt u maar hoeveel punten voor Paul. Oh en misschien leuk om te weten, zo doet hij dus ook tijdens de sex he. Dan zegt hij: 'Nou, als jij nou zo gaat liggen' ". Whahahahaha. Thomas vertelt dat het niet gratis is, maar ook niet heel duur is. Het is ongeveer gelijk aan de kosten van een halve Maffe Hendrik. Zo heette dat drankje toch?". JB bevestigt: "Ja, Maffe Hendrik".
Thomas begint aan een extra lange introductie van Hm Hm Ja Ja. Op zich zegt ie niets anders dan anders alleen allemaal wat omslachtiger :-). Hij noemt de andere kant van de keukentafel de Chardonay-kant ofzo. Uiteindelijk vraagt Paul: "Gaan we het echt spelen ook?". Thomas antwoordt adrem: "Ja, tenzij jij nog een flyer uit wil leggen die je tegen bent gekomen?".

7. Hm Hm Ja ja

Na afloop wenkt JB Thomas. Thomas loopt naar hem toe en doet JB doet zijn boordje goed. Paul vraagt: "Wat doen jullie?". Thomas: "Hij doet mijn boordje goed. JB is van de mode".

8. Sally
Dominee Meijers is al begonnen, als Paul zijn glas heft. Thomas raakt er van in de war en stopt met spelen (hij had net 2 noten gespeeld). Paul: "Ik vroeg even nieuw water". Thomas: "Water, hahahaha.". Dan roept hij naar Tony: "Dat zit in die fles waar Bols op staat" :-). Downloaden!!

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje
Geweldig!! Wordt steeds grappiger. De zaal reageert ook lachend. Downloaden!

Thomas: "Allemaal fictie". Paul: "Yeah right" en begint aan zijn 2x-eva-uitleg. Thomas: "Ja, leg het nog ff uit!".

11. Eva
Dave begint met het zout te schudden. En David zet veeeeel te snel in. Thomas stopt, waardoor Paul vraagt: "Wat wil je?". David begint te spelen en schiet in de lach. Thomas loopt naar hem toe en doet voor hoe het werkt. "Je doet 3, 2, 1 (laat zijn vingers zien) en dan..." David zet in en Thomas snelt terug naar zijn telefoon. Paul: "Ja, dan ben je te laat bij je microfoon". Thomas, vals: "Jou ontgaat niks he? Dames en heren, achter de piano, De Erven Bols!". whahahahaha. Paul kan er ook om lachen. Downloaden!!

12. Lopen tot de zon komt

Na afloop zegt Thomas cynisch: "Het is een stuk leuker de teloorgang van mijn relaties door jou te horen zingen dan het zelf mee te maken". Dan ziet hij dat Paul weer zijn glas heft naar Tony. "Je hebt dorst he?" :-). Geheel tegen de gewoonte in kondigt hij daarna het laatste nummer voor de pauze aan.

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen maar hier

16. Groeten uit maaiveld

17. Ezra

Na afloop gejuich uit de zaal. Paul : "Dank je wel, leuk, dankjewel".

18. Het is wat het is

19. Morgen is ze weg
In de intro zegt Paul : "De vrolijkheid van het vorige nummer (gelach in de zaal) zit m hierin dat de jij-persoon de ik-persoon nog niet kent. Nu is het 10 jaar later en staan de zaken er heel anders voor".

Na afloop zegt Thomas of Paul: "Toch altijd leuker, ongelukkige liefdes".

20. Laat me slapen

Dan hebben Paul en David een soort van onderonsje. Waarover dat ging was me niet helemaal duidelijk.

21. Mooi liedje

Paul dankt voor het applaus na afloop: "Dank je, dank je wel". Thomas: "Ook namens mij". Hij loopt op Paul af en fluistert hem wat in het oor. Aargh. Daar heb ik een hekel aan. Daar word ik heel nieuwsgierig van. Maar ik hoef niet lang te wachten, voor ik door heb wat hij zegt. Paul kondigt het volgende nummer aan: "Het volgende nummer willen we opdragen aan Ewoud, die morgen voor een lange tijd weggaat en morgen jarig is".

22. Misschien nog wel het meest

Tijdens dit liedje hebben Dave en Paul erg veel lol. Waarover???

23. Kom nog even niet naar hier

Als het afgelopen is rent Tony het podium op met een microfoonstandaard. Thomas zegt: "En dan nu een verpletterend snelle changement. Oh, dat was het alweer."

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was

26. Het Regent Zonnestralen

Het publiek staat en is erg enthousiast. Paul straalt!! (de rest vast ook :-)).

27. Als Het Vuur Gedoofd Is

Paul barst bijna uit elkaar van genot :-)

toegift: Paul doet weer 'joel joel'.

28 Rode wijn (stand actie Rode Wijn voor Haiti: 175 euro!)

29. Verkeerd Verbonden

30. Schoolplein
Het publiek is inmiddels zo enthousiast dat het heel aanstekelijk op de band werkt. Of andersom. Uiteraard zet Thomas zijn nanana nog een keer in. Paul is nog maar net op tijd terug bij de piano. Dan lijkt het echt afgelopen, ze zijn al aan het buigen als Thomas weer Nanana inzet. Paul geeft het op en loopt een beetje onwennig naar de achterkant van het podium. En besluit dan toch maar weer door te spelen. Een geweldig einde aan een nog geweldigere avond. Een van de allerleukste Odes tot nu toe. Misschien wel de leukste, al zijn Breda en Arnhem voor mij persoonlijk ook heel dierbare herinneringen.

We vertrekken al vrij gauw. Massy en ik besluiten de Mac bij Joure aan te doen. Als we het terrein van de Mac weer afrijden, rijdt Sas het terrein juist op. Handen op tien voor 2 op het stuur, blik gefocussed op de ingang van de Mcdrive. Ze ziet ons niet. We toeteren zwaaien en maken herrie, maar ze ziet ons niet. We besluiten door te rijden en haar niet te smsen, maar een grappig postje te plaatsen in het gastenboek :-).


reacties in mijn gastenboek graag



Maandag 26 april 2010

Setlist Ode Hoogeveen

De volgende dag was het woensdag en moesten Thomas en Paul naar Hoogeveen. Ik vond het even niet zo erg om thuis te blijven en liet het notuleren over aan Marya.

Setlist Hoogeveen, 24-3-2010

1. 1e Helmersstraat

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark vannacht

Het standaard beginpraatje, welkom en heel verhaal van Thomas over foto's die gemaakt mogen worden. Hij geeft af op die afschuwelijke dixontoestelletjes, waarop Paul reageert met "Dat worden geen mooie foto's nee, die krengen zijn twintig euro". Thomas krabt aan zijn schouder en net op dat moment maakt iemand een foto. Thomas herhaalt de pose nog een keer.
Thomas legt uit dat de rest straks als een speer naar Groningen gaat om bier te zuipen en dat hij dan alleen in zijn hotelkamer zit. Publiek reageert met "ohhhhhh", waarop Thomas zegt dat het wel zo fijn is voor Groningen ;-).

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit

6. Ren Lenny Ren
Thomas maakt een fout in het eerste couplet, maar ze zingen wel door (downloaden!).

De gebruikelijke uitleg over de actie.

7. Hm Hm Ja Ja

8. Sally

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje
Weer heerlijk cynisch gezongen! Downloaden!

11. Eva

12. Lopen tot de zon komt.

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen maar hier

16. Groeten uit Maaiveld

17. Ezra

Vervolgens de aankondiging over een vrolijk nummer over de liefde, Nederlandstalige Science Fiction!

18. Het is wat het is

Paul: "De vrolijkheid in het vorige liedje stopt na een tijdje. In het volgende nummer kennen ze elkaar al een jaar of tien".

19. Morgen is ze weg

John Lennon praatje.

20. Laat me slapen

Paul kondigt het oudste nummer aan dat op de setlist staat: "Niet ons oudste nummer, maar het oudste nummer op de setlist. Geschreven in 1991 toen zaten we samen...... wat is er Thomas?". Thomas staat weer op loopt naar de microfoon en zegt: "Mag ik jullie hartelijk bedanken voor het ovationeel applaus dat ik van u mocht ontvangen toen ik piano gespeeld had, ik ga voor nog een applaus. Het zit namelijk zo: Paul en ik zaten vroeger op de Kleinkunst, dat wilde Paul net vertellen. Ik kwam in het tweede jaar bij Paul en ik kon voor geen meter piano spelen, nu kan ik 1 meter piano spelen, maar goed. Maar we moesten een test doen bij een van onze leraren. Dat was een oude man, inmiddels 81 en die gaf pianoles. Je moest iets spelen, wat was het iets van 30 seconden of zo, ik had twee keer opgetreden, maar ik kon het niet. Dus ik naar Paul en zeg: 'Je moet me helpen, want ik kan geen piano spelen'. Prima, dus wij naar de piano. Paul leert mij dat er iets is als een kwartsextligging en als je dit doet hoef je alleen maar iets op te schuiven en dan heb je een akkoord te pakken. Dus wij 2,5 uur spelen en daarna kon ik het, dus wij allebei naar de test, hartstikke goed, ik speel goed. Twee dagen later hangen de resultaten aan de deur in de kantine van de Kleinkunst, Paul had een 8, ikzelf had een 9,5". Het publiek begint te klappen. Thomas vervolgt: "Er komt nog een applaus aan, let maar op! Dus we staan allebei verbijsterd te kijken, Paul de Munnik een 8, ik een 9,5. Hoe kan dat nou? Ik lachen en toen ik uitgelachen was, een dag of twee later, een kwartiertje later, gingen wij naar het andere gebouw. Paul op hoge poten, ik snap dat: 'Hoe kan hij nou een 9,5 krijgen? Hij kan geen piano spelen en ik heb een 8 en ik kan heel goed pianospelen en ik heb conservatorium gedaan', waarop Ouwehands zijn koffie neerzet en zegt 'Ja jij kan heel goed spelen, maar het was een beetje simpel wat je deed, maar Thomas die kan voor geen meter piano spelen, dus dat hij met een kwartsextligging kwam dat vonden we geweldig' ".
Paul reageert cynisch op dit verhaal: "Tja John Lennon is dood en Ouwehands leeft nog. Enne over die opleiding, dat was natuurlijk een belachelijke opleiding, met een belachelijk systeem". Vervolgens legt hij uit hoe Mooi Liedje in een nieuw jasje is gegoten.

21. Mooi liedje

Thomas praat tegen klein jongetje op de eerste rij: "Slaap je al? Had ik vroeger ook hoor, als ik mee moest naar Ajax. Toen hadden we nog geen Gameboy en viel ik ook in slaap. Maar ga maar lekker slapen hoor, spelen we een rustig nummer voor je".

22. Misschien nog wel het meest

Tony komt op en legt iets op de piano (had Thomas hem ingeseind).

23. Kom nog even niet naar hier

Thomas pakt wat Tony op de piano heeft gelegd en geeft het aan het jongetje. Het is een Gameboy (zo ontzettend lief!!!!). Thomas zegt: "Hier, kan je even spelen! Zo heb ik heel wat heel seizoenen gedaan bij Ajax, alleen hadden we toen nog geen Gameboys, maar ik ging altijd lege flesjes zoeken en die leverde ik in bij Tante Truus, dus kwam ik altijd thuis met 8 gulden zestig". Paul haakt hierop en zegt: "Zo gaat alles ook wel weer voorbij hoor, ook deze avond". ;-)

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was

26. Het Regent Zonnestralen

27. Als Het Vuur Gedoofd is
Erg mooie versie. Thomas roept ook tussendoor: "Kom op Hoogeveen".

Bij de buiging krijgen ze allemaal een boek.

28 Rode wijn (stand actie Rode Wijn voor Haiti: 170 euro!)

29. Verkeerd Verbonden

30. Schoolplein


reacties in mijn gastenboek graag



Zondag 25 april 2010

Setlist Ode Amersfoort

Amersfoort, een optreden "lekker dichtbij". In het kader van "Nee, dat is Weesp", ontmoetten Sas en ik elkaar op een parkeerplaats nabij Weesp om richting Amersfoort te vertrekken. Was trouwens niet gepland, dat meeten in Weesp, maar we reden vlak achter elkaar op de A1, dus het was the logical thing to do. We gaven per sms onze snack-bestelling door aan Laura en Marsha die in de snackbar tegenover de Flint al op ons zaten te wachten. Handig want zo hadden we precies genoeg tijd om te eten en daarna rustig richting De Flint te wandelen. Daar troffen we ook Marion en haar moeder en Ria en Helmajo. Ons vierde kaartje was voor Ria. We hadden mooie plekken, links van het midden, maar wel wat weinig beenruimte. Niet mijn favoriete theater, De Flint, al ben ik al er heel vaak geweest.

Setlist Amersfoort, 23-3-2010

1. 1e Helmersstraat
Massy zette het applaus voor Thomas al in, toen hij net zijn bed uit stapte :-)

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark vannacht

Thomas geeft Paul niet erg de kans om zijn beginspeech te houden. Thomas laat zijn gitaar weer licht weerspiegelen in de ogen van de mensen op de eerste rijen. Hij vertelt dat dat komt doordat hij 2 kilo is afgevallen. Blijkbaar was het trainen in het weekend (wat hij in Arnhem aankondigde) gelukt :-). Daarna heb ik opgeschreven Auto-ongeluk maar waarom is me niet bijgebleven. Tegen Dave: "Waar zitten je ouders, Dave?" en tegen het publiek: "De ouders van Dave zitten in het publiek, we zijn een beetje zenuwachtig".
Dan komt het gebruikelijke praatje over foto's. Net als de rest van de avond was het een beetje herhaling van al eerder gemaakte grappen. En hoe minder reactie er uit het publiek kwam, hoe minder leuk de grappen werden. Het kwam niet echt op gang.

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit

6. Ren Lenny Ren

De gebruikelijke uitleg over de actie: "Dan krijgt u de liedjes bij u thuis....dus niet dat wij bij u thuis komen, want dan duurt de tour wel erg lang". Alleen werd het nu geen aanbieding genoemd, maar een offerte. Thomas loopt quasi verveeld, bekken trekkend naar het publiek, over het podium en vertelt dat het niet gratis is: "Voor niets komt de zon op, maar dat moet ik niet zeggen, want dan gaan jullie allemaal Lopen Tot De Zon Komt smsen en die spelen we niet eens". Gejoel uit de zaal. Thomas: "Ja, dat vinden jullie leuk he, al mijn scheidingen en dooien in mijn familie. Ik heb een verjaarskalender vol met dooien. Zit ik op de wc, zeg ik: 'Die is dood, die is weg, die is overleden'. Niemand is zo eenzaam als ik op het toilet!".
Thomas doet iets bij David in zijn nek en Paul vraagt: "Doe jij David even goed?" David steekt zijn duim op.

Dan kondigt Thomas Hm Hm Ja Ja aan en zegt : "Veel plezier, tot over 3 minuten".

7. Hm Hm Ja ja

Het viel mij op dat Paul erg aan het acteren is tijdens de hm hm's. Thomas had het ook over dat hm hm op 30 verschillende manieren kan worden uitgesproken en het leek erop dat Paul dat met zijn mimiek duidelijk wilde maken. Doet hij dat altijd? Normaal gesproken valt mij alleen op hoe onnozel hij kijkt bij hm hm :-).
Thomas kondigt Sally aan. Dominee Meijers zet in. Thomas tegen Dave: "Blijf je op dat kistje zitten? Je vader zit achterin denk ik. Die ziet je drumstel van 4 ruggen en denkt: 'Nou, een zeepkistje had ook gekund'".

8. Sally
Ze zetten in, maar stoppen vrijwel meteen weer: "Dit gaat over de slecht spelende broer van Sally". Downloaden!

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje
Heel grappige uitvoering. Ik wil m!

Paul wil zijn 2x-Eva-verhaal vertellen. Thomas: "Ja, vertel er nog s wat over". Paul doet zijn gebruikelijke verhaal. Thomas kondigt aan dat hij Eva gaat zingen, uit de geweldige film Lover of Loser. "Ik speelde een pedofiele ex-agent, dus dat stond er in een middagje op. Oh nee, daar moet je geen grappen meer over maken tegenwoordig. Straks krijg ik een brief van de paus.
Dan ziet hij dat David op het kistje zit waar eerst Dave op zat: "Oh dat is een multifunctioneel kistje, niet alleen voor drummers, maar ook gitaristen kunnen erop".

11. Eva

12. Lopen tot de zon komt.

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen maar hier

16. Groeten uit maaiveld

17. Ezra

Paul checkt of al het publiek is gebleven. Hij kijkt de rijen langs en zegt: "Ja,...ja...ja".

18. Het is wat het is

Paul zegt cynisch: "De vrolijkheid van het vorige nummer maakt plaats voor diepe droefenis. Het stel kent elkaar nu al een jaar of tien...en de klad zit er behoorlijk in".

19. Morgen is ze weg

20. Laat me slapen

Paul na afloop: "Dank u zeer". Thomas: "Dank u" Paul: "Dank u zeer, ook namens Thomas".

21. Mooi liedje

22. Misschien nog wel het meest

23. Kom nog even niet naar hier

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was

26. Het Regent Zonnestralen

27. Als Het Vuur Gedoofd is

Bij de buiging krijgen ze allemaal een rode roos. David prikt zich eraan. Dat was wel ongeveer het opwindendste wat er gebeurde in Amersfoort. Wat een saaie avond. Er kwam geen respons uit de zaal en daarom ook maar heel weinig energie van het podium.

28 Rode wijn (stand actie Rode Wijn voor Haiti: 165 euro!)

29. Verkeerd Verbonden

30. Schoolplein

Avond om gauw te vergeten. Ik heb niet veel opgeschreven. Omdat er niets gebeurde. Ze speelden liedjes en dat was het. Slechtste eigenlijk van de hele tour.


reacties in mijn gastenboek graag



Zaterdag 24 april 2010

Setlist Ode Leiden

Na de geweldige avond in Arnhem verwachtte ik eigenlijk dat Leiden wel tegen zou gaan vallen. Twee geweldige avonden achter elkaar zou fantastisch zijn maar misschien een beetje teveel gevraagd. En toch, hoe meer zaterdag opschoot, hoe groter de drang werd richting Leiden te gaan. En niet alleen bij mij, ook Massy, Laura en Saskia stuurden me de hele middag ongeduldige smsjes of ze al weg mochten. Uiteindelijk ontmoetten wij elkaar om 6 uur op de carpoolplaats aan de A4. Dat wil zeggen, Massy, Laura en ik want Sas was zoek. Ik had haar ingehaald op de snelweg en nooit meer teruggezien. Ik kreeg wel wat vage smsjes van haar over dat ze in een hotel zat maar waar ze nou psies zat en wat ze daar aan het doen was, bleef een beetje onduidelijk. Maar uiteindelijk voegde ook Sas zich bij ons en konden we richting Leiden vertrekken.
Ook in Leiden deed het drama van een parkeerplek zoeken zich weer voor. We vonden wel een parkeergarage op 500m afstand maar dat vond Massy te ver lopen en bovendien sloot die al om middernacht. En wij wilden niet beperkt worden in ons doen en laten. Uiteindelijk, na 3 kwartier rondrijden vonden we een plekje op 200m van het theater. En een snackbar aan de overkant van het theater. Ongezellig, maar goedkoop en met ongelooflijk lekkere patat! Massy wilde geen patat maar at uiteindelijk meer van (mijn) patat op dan ze van haar eigen bakje in Tiel had gedaan :-).
Marion kwam daar ook heen, met behulp van een uiterst charmante gids overigens! Tegen half 8 waren we in het (prachtige) theater en gingen we op zoek naar de toiletten, waar mijn gebruikelijk haardos bleek te zijn verworden tot een pluizebol die zijn weerga niet kende. Ik overwoog me op te sluiten in de toiletten en daar pas ver na middernacht weer uit te komen, maar de drang naar mooie muziek (yeah right :-)) kreeg toch de overhand. Massy deed nog een poging iets te doen aan mijn kapsel, maar dat werd meteen afgekeurd. En dus maakte ik het een beetje nat en liep nog meer voor gek dan eerst. Nou ja, dan maar.
We hadden kaartjes voor de 4e rij rechts, maar wel erg ver naar rechts had ik uitgerekend. Toen we uiteindelijk onze plekken opzochten, bleken we echter prachtig een beetje rechts van het midden te zitten. Schitterende plekken, we waren alle 3 erg tevreden. Laura en Marion zaten op dezelfde plekken alleen dan op de 1e rij. Maar ook zij waren erg tevreden, al zagen ze Dave niet en David teveel :-).

Setlist Leiden, 20-3-2010

Vlak voor het begin zagen we de schaduw van Paul in de coulissen. Fascinerend :-)

1. 1e Helmersstraat

2. Dan leef ik toch nog een keer

Thomas had of last van zijn oog of hij knipoogde tijdens DLITNEK. Waarom was niet helemaal duidelijk.

3. Vondelpark vannacht

Paul start zijn welkomspraatje en laat weten dat hij het "Heel, HEUL gezellig" vindt dat wij er allemaal zijn. Thomas vindt dat Paul overdrijft: "Ikzelf vind het ook heel geweldig. U bent ook zo knap. Het knapste publiek tot nu toe! Zie je Paul, je kunt ook iets te veel slijmen! Ze zijn nu allemaal nat.". Paul gaat door met zijn beginspeech en Thomas loopt naar David, klopt op David's schouders en steekt zijn duim omhoog. Dwars door Paul's praatje heen zegt hij: "Leuk dat je er bij bent!". Paul roept dat Thomas zijn kop moet houden, maar Thomas gaat gewooon door: Hij steekt zijn duim op naar het publiek en zegt tegen iemand in het publiek: "Ik ben blij dat jij er bent, jij vooral!". Dan steken JB en Thomas hun duim op naar elkaar. Thomas richt zich weer tot het publiek en steekt zijn duim op naar iemand met een fototoestel. Paul zegt: "Leuk dat je foto's maakt". En Thomas zegt: "Leuk dat dit liedje er is ook".

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit
Ik werd onderwijl erg benauwd van mijn buurvrouw links (niet Massy of Sassy he, voor de duidelijkheid) die werkelijk de hele avond van Paul naar mij en van Thomas naar mij heeft zitten kijken. Elke keer als Paul lachte of iets zei ging ze kijken hoe ik daarop reageerde. Zo ook bij Thomas. Ik kreeg er de gilzenuwen van :-).

6. Ren Lenny Ren

Na afloop zegt Paul: "Echt te gék. Te gek!". Hij doet zijn uitleg over de actie. Na afloop zegt Thomas, die onderwijl heeft gekeken of hij in het publiek kan gaan zitten (maar het podium is te hoog en er is geen trappetje): "Je krijgt het niet he. Maar dat legt hij bij de volgende weer uit". Paul vertelt dat het een kwartje goedkoper is dan bij I tunes en Thomas springt erop in: "Ja, dus hoe meer liedjes je bestelt hoe groter je winst is". Dan draait hij zich om en zegt : "Ik ruik brandende kaarsen". Heel lichte paniek dan wel verwarring op het podium (en bij ons, ik ruik het ook!), maar het is waarschijnlijk de overijverige rookmachine. Thomas besluit met : "Leuk die Stadsgehoorzaal, maar of ie er straks ook nog staat?".
Hij begint te vertellen over Hm Hm Ja Ja en de gesprekken aan de keukentafel en zegt: "Ja het is een vak van niks. 3,5 minuut onzin, maar prachtig gezongen, let op!".

7. Hm Hm Ja ja

Tijdens Hm Hm Ja Ja steekt Thomas zijn tong uit naar de microfoon. Waarom was niet helemaal duidelijk :-)
Na afloop zegt hij: "Nu we alle vrouwen beledigd hebben, gaan we alle mannen beledigen met een verhaal over hoe onhandig we in de liefde zijn". En tegen David die een slok neemt: "Drink maar ff lekker Daaf". David: "Dank je Thomas" (boeiende teksten heeft die man toch :-) ).

8. Sally

9. Stel dat we wel

Na afloop hugt Paul Thomas, zo lieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeef!!!

10. Ze zegt steeds liefje

Na afloop zegt Thomas: "Allemaal fictie!". Paul: "Mooie fictie!".
Paul vertelt zijn gebruikelijk uitleg over 2x-Eva en Thomas neemt hem in de maling: "De single, die kun je dus bestellen begrijp ik?" Paul: "Ja! Je hebt het wel gauw door!".

11. Eva

12. Lopen tot de zon komt.

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze

In de Pauze lang met een horecahoofd van het theater staan praten. Ik heb mijn gal gespuwd over rij a en b, de schat was er erg ontvankelijk voor. En beter nog, hij beloofde me dat de rijen hernummerd gaan worden. Waren ze trouwens al van plan hoor, dus mijn klachten kwamen te laat. En ik heb hem gezegd dat ik erg voor een portemonneeloze pauze ben, gaan ze ook in beide theaters in Leiden doorvoeren.

14. Ik denk je hier bij mij
Tijdens IDJHBM vallen David en Dave midden in het nummer in. Pas nu viel mij voor het eerst op dat er een blauw spotje op de kale kop van Dave gericht staat waar door een heel raar blauw vlakje op zijn hoofd te zien is. Leidde erg af :-).

15. Alleen maar hier

16. Groeten uit maaiveld

17. Ezra
Thomas verwisselt van mondharmonica midden in het nummer.

Paul: "Fijn dat u er nog bent, anders was het een hele andere avond geworden".

18. Het is wat het is
Thomas maakte een tekstfoutje.

In de aankondiging van Morgen is Ze Weg zegt Thomas: "Laat die doden maar vallen" Hij vertelt dat ze nu weer gaan scheiden, ruzie maken en andere ellende gaan doen.

19. Morgen is ze weg
Ze zijn net begonnen aan het nummer (dat toen al downloadable was!!!) als er opeens vanuit achter in de zaal rumoer is. Er was live een dode gevallen!!! Nou ja niet dood, maar voor de dramatische lijn in dit verhaal is dat wel leuker :-). Er was dus iemand flauwgevallen. Het zaallicht ging aan.
Nadat de dame in kwestie afgevoerd was, vond Thomas dat de deuren maar open moesten blijven, dat zou schelen in de hitte in de zaal. Thomas gooide er nog een aantal grappen over flauwvallen uit (die ik allemaal niet opgeschreven heb omdat dit allemaal op de download komt te staan) en toen moest Paul gaan zingen. Dat was overduidelijk heel moeilijk voor hem. Hij schoot in de lach en moest zich ontzettend concentreren om de juiste stemming weer op te roepen. Uiteindelijk lukte het perfect, wat ik echt heel knap en professioneel van hem vond.
Na het nummer vraagt Thomas: "Vielen ze nog flauw?". En hij vraagt of het geluid nu anders is, nu de deuren openstaan. "Ja", wordt er uit het publiek geroepen: "Veel beter!".
Thomas vertelt dat er nu een nummer komt met nog meer autobiografische gebeurtenissen die nooit hebben plaatsgevonden. Of ze hebben wel plaatsgevonden, maar het ging helemaal niet over John Lennon, maar over Elvis. David kijkt blijkbaar verbaasd want Thomas zegt tegen hem: "Oh, heb ik dat jou nooit verteld?". Paul: "Ga je nog spelen?" Thomas: "Ga je anders flauwvallen?"

20. Laat me slapen

Na afloop zegt Thomas: "Ja normaal gesproken vinden hier baroq pianoconcerten plaats. Dan zit 80 man publiek te knikken: 'hm hm'. 'Mooi he?' 'Ja Ja' (binnenstebuiten)". Errug grappig.
Paul is inmiddels het podium af te lopen om wat aan Tony te vragen. Ik dacht dat hij informeerde naar de flauwgevallen vrouw, volgens Massy vroeg hij om drinken. Als hij terugkomt vraagt Thomas: "Is Tony flauwgevallen?". Paul: "Ja, maar het gaat nu weer goed". Thomas: "Ze vallen met bosjes".

21. Mooi liedje

Paul vertelt dat mooi liedje hun oudste liedje is. En van Acda en De Munnik die nog geen AEDM waren. En dat ze toendertijd nooit gedacht hadden dat ze ooit in de Stadsgehoorzaal zouden gaan spelen. Thomas: "Ik denk dat ze daar van flauwvielen". Net als ze aan Misschien Nog Wel het Meest willen gaan beginnen komt er een soort van gedempte knal uit een van de boxen. Thomas stort dramatisch ter aarde, errug grappig.

22. Misschien nog wel het meest
Na 2 seconden stopt Thomas. Paul zegt: "Onze versie is iets korter geworden". Whahahaha. Thomas zegt: "Ik denk dat we niet veel fans overhouden op zo'n manier". Op het eind van het nummer verandert de lichtshow opeens. Net of Frans zat te slapen en veel te laat was (misschien ook flauw gevallen?)

23. Kom nog even niet naar hier

Thomas kondigt aan, dat dit het moment is wanneer de meeste vrouwen flauwvallen: Paul de Munnik voorop het podium gitaarspelend.

24. Alles gaat voorbij
Wordt meteen gestopt. Thomas: "Nou met de goede mondharmonica".

25. Ik wou dat je een vreemde was
Thomas bemoeit zich met het klapgebeuren. Erg niet lekker!!!

26. Het Regent Zonnestralen

27. Als Het Vuur Gedoofd is

Toegift

28 Rode wijn (stand actie Rode Wijn voor Haiti: 160 euro!)

29. Verkeerd Verbonden

30. Schoolplein

Het was weer een waanzinnige avond. Twee avonden achter elkaar helemaal top, we werden verwend!


reacties in mijn gastenboek graag



Zaterdag 24 april 2010

Setlist Ode Arnhem

De vrijdag erna mochten we naar Arnhem. Voor mij een tussendoortje, want eigenlijk had ik Mark. Maar Massy Marion en ik vierden onze vierjarige verkering (wij leerden elkaar kennen op 19 maart 2006 op de trap van Toomler) en Mark mocht bij zijn tante en oom (mijn zus en zwager) logeren, dus die vond het prima!
We gingen om 5 uur rijden (kwart voor 6 in De Meern) en het leek erg druk te zijn. Maar dat bleek reuze mee te vallen en dus reden we om 7 uur al voor de eerste keer langs Musis Sacrum, de schouwburg in Arnhem waar ons feest zou plaatsvinden. Het zou niet de laatste keer zijn. Want het Musis Sacrum heeft een parkeergarage, wat natuurlijk fijn is, maar de ingang bleek onvindbaar. Na 3x hetzelfde rondje gereden te hebben, besloten we tot een omtrekkende beweging. Dat hielp niet, het dwong ons een 4e rondje te rijden. Laura zag Paul de trap afkomen, daar waar de tourbus stond. We overwogen even om hem de weg te vragen, maar zetten dat plan maar weer uit ons hoofd. Na rondje 5 (het was inmiddels bijna half 8) gooiden we Massy de auto uit, zodat zij bij de garage kon gaan vragen waar de ingang was. Dat hielp! Om tien over half 8 reden we de parkeergarage in. Massy, Laura en Marion snelden naar AH om broodjes te kopen en ik parkeerde de auto. Wat een stress. We aten de broodjes op de buitentrap van Musis Sacrum op en sloten ons daarna aan in de veel te lange rij bij de garderobe. En uiteindelijk namen we onze plaatsen in op rij 4, psies voor Paul. Gezellig :-).
Zoals te doen gebruikelijk begon het concert later dan aangekondigd, maar dat gaf helemaal niks. Des te langer de voorpret!

Setlist Arnhem, 19-3-2010

1. 1e Helmersstraat
Natuurlijk was het Massy weer die als het eerste begon te joelen toen Thomas opkwam :-). Nou ja joelen, het was meer klapperdeklapklap :-).

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark vannacht

Het openingspraatje van Paul. Dat hij blij was dat we er waren en dat we in de goede schouwburg zaten. Want ook zij hadden de fout gemaakt naar de Schouwburg van Arnhem te gaan in plaats van naar Musis Sacrum. Thomas: "En voor degene die er niet is: vette fucking pech! Maar er kan natuurlijk ook gewoon iets ergs zijn. Ja laten we dat maar hopen, dat er iets erg is. Anders zou het wel erg zonde zijn he". Hij kijkt naar zijn gitaar en zegt: "Ik zie dat ik niet dikker moet worden, anders schijnt de weerkaatsing van het licht wel erg in uw ogen. Ik zal er aan gaan werken dit weekend! Maar tot die tijd, geniet van de lichtshow!" (waar hij dus het verblindende weerkaatsende licht in zijn gitaar bedoelde). En hij voegde er nog aan toe: "Iets wat ik zeker weet van de Schouwburg, is dat ze deze lichtshow niet hebben!". Vervolgens vertelt hij dat ze dinsdag in Tiel gespeeld hebben. "Wat mij betreft mag Tiel wel plat. Het geluid was gewoon niet goed te krijgen daar. Maar hier ga ik nooit meer weg!". Massy en ik beginnen te klappen en Thomas haast zich te zeggen dat het niet aan de mensen in Tiel lag. "En na afloop kregen we ieder 5 appels! Maar hoe ik ook mijn best doe, daar kan ik geen wijn van maken!". Ze beginnen over het foto's maken en dat het in het theater niet mag omdat ze normaal gesproken het over dood en scheidingen hebben, allemaal wel heel humoristisch, maar dat het dan niet zo handig is als er dan zo'n flitslicht in hun ogen komt, net als ze heel serieus bezig zijn. Thomas: "Paul, je beginspeech!", maar Paul heeft niks meer te zeggen.

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit
Paul is uitgelaten en vrolijk. Lacht veel en maakt vervolgens een opvallende tekstuele fout (iets over zijn kop). Downloaden!! Hierna begint hij geconcentreerder te spelen. Maar zal de rest van de avond nog een paar fouten maken. Zijn we niet gewend van hem.

6. Ren Lenny Ren

UItleg over de actie. Thomas: "We zijn al 3,5 maand op tour en ik snap nog steeds niks van het verhaal". Grappig. 3 dagen eerder waren ze al 2,5 maand op tour :-). David en Dave staan tijdens de uitleg met elkaar te praten. Thomas stampt erop af: "Hee, jullie staan door Paul heen te praten. Hou daar s mee op!". En tegen Paul: "Ze staan shampoo-reclames uit te wisselen". Om zich vervolgens weer op Dave en David te richten: "Hou daar s mee op! Ga aan het werk!!".
Paul gaat weer door over de actie. En Thomas neemt het weer over: "Het is goedkoper dan I tunes! I tunes vraagt teveel geld vinden wij, dus wij hebben Maaitunes". En dan zegt hij tegen Paul: "Als je nog meer gaat praten, ga ik een spelletje doen". Hij doet net of z'n tamboerijn een stuur is en doet: "Wroem wroem". Whahahaha, zo grappig, deed me erg aan Yamaha! denken :-).
Paul verzucht: "Het is warm hier". Thomas is het met hem eens en zegt dat iedereen maar even met zijn handen moet wapperen zodat er frisse lucht komt. Paul springt erop in: "Er ligt een flyer op uw stoel. Pak die maar. Iedereen even zwaaien met de flyer". Sommige types doen het ook nog :-). Er komen 2 mensen de zaal in. Thomas roept: "Ach, daar zijn de mensen uit de schouwburg in Arnhem!".

7. Hm Hm Ja ja
Na 2 maten roept Thomas: "Ho ho, ik zat in het verkeerde vakje!! Je verhaal was zo lang dat ik het musiceren een beetje ontwend ben!". Whahaha Nog grappiger is dat als ze doorspelen, JB niet alleen "het is wel een dingetje" zegt, maar ook "duh" in die microfoon doet. Erg grappig. Needless to say dat die erg downloadable is.

Na afloop van het nummer vertelt Thomas hoe het ontstaan is. En legt de zin 'en dan een solo dan maar weer' even uit (heel fijn!): "Het is net als in films. Dan staat er in het script: 'Denk maar niet dat ik het pik - loopt weg'. Dat 'loopt weg' wordt niet gezegd. Dat is ook zo met 'en dan een solo dan maar weer', dat is een regieaanwijzing'".
Ze kondigen Sally aan. Thomas: "Laat ik het eerst maar spelen, dan hebben we het er daarna wel over".

8. Sally

Thomas: "Dit was het liedje over Sally en de moeilijkheid van relaties. Ja ik hoor het mezelf ook zeggen, maar het wordt er niet duidelijker op".

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje

Thomas: "Het is allemaal fictie. Ik moet nog naar huis. Ja dat was heel slim van me, om een hit te schrijven over een vrouw met een andere naam dan die van mijn vrouw. Ik woon in het tuinhuisje tegenwoordig. Is wel leuk hoor. Kijk je uit op het grote huis. Kun je je vrouw en kinderen zien in het grote huis. Dan zie je tenminste waar je de hypotheek voor betaalt".

11. Eva
Wordt ook weer onderbroken. Thomas: "Stom he, het had ook de naam van mijn vrouw kunnen hebben. Sorry voor de onderbreking. Als goedmakertje speleen we als toegift het zelfde nummer maar dan met uw naam. Mag u een naam roepen, zingen wij het nummer met die naam. Als straf van de reclassering". Promises, promises, daar bleef het bij.

12. Lopen tot de zon komt.

Paul kondigt aan: "Davey, knal er maar in, jongen".

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen maar hier
Paul verslikt zich weer in de tekst.

16. Groeten uit maaiveld

17. Ezra

De gebruikelijke aankondiging van het volgende nummer: "Een vrolijk lied over de liefde. Bent u niet van ons gewend, excuses daarvoor. Nederlandstalige Science Fiction, daarna gaan we weer scheiden".

18. Het is wat het is

19. Morgen is ze weg
Iemand in de zaal zingt heel hard "Of anders overmorgen wel".

20. Laat me slapen

Thomas vertelt: "Ik heb een nieuw doekje, dat heb ik van Pavarotti gejat, de act dan he, niet het doekje. En het lijkt misschien of ik foute coke heb gesnoven (hij veegt nogal vaak langs zijn neus met zijn hand), maar dat is niet zo hoor. Ik gebruik geen drugs, occassionaly een litertje wijn misschien, maar geen drugs. Ik lijk wel allergisch". Paul: "Je bent ook allergisch".

Dan bedenkt Thomas dat hij nog een verhaal kwijt wil: "We hadden een platenmaatschappij, Sony, dat waren leuke mensen, die hadden geld te veel. En dus mochten we voor elke single een clip maken in New York en Los Angeles". Dat ging natuurlijk over de clips van Laat me Slapen en Verkeerd Verbonden. Hij vervolgt: "Straks hebben we nog een liedje van Paul McCartney voor jullie". Paul: "Ga je dat nu al verklappen?". Thomas vertelt tenslotte dat ze nu een nummer gaan spelen dat in 1991 geschreven is.

21. Mooi liedje
Nog voordat 1 noot gespeeld is, zegt Thomas : "Oh ik was al begonnen". Paul: "Ja, dat was je solo! Thomas speelt op sologitaar!" Thomas: "Niet zeggen" Paul: "En David op.....zomaar een gitaar". (perfecte timing, hij wacht psies lang genoeg tussen op en zomaar. Vind ik Paul overigens sowieso erg goed in, timing).

Na afloop zegt Paul: "Foutloos!" Thomas: "Foutloos met JB op een halve meter afstand, ik geef het je te doen".

22. Misschien nog wel het meest

23. Kom nog even niet naar hier

Tijdens de aankondiging van het Paul-op-gitaar-blokje, doet Paul eindelijk eens niet laatdunkend over zijn eigen capaciteiten op gitaar. Dat doet me goed, ik hou van gehoorzame mannen (ik had daar iets van gezegd in het gb). Sterker nog hij besluit zijn aankondiging met : "Uiteindelijk neem ik de hele band over". *doorslaan* :-)

24. Alles gaat voorbij
Paul gaat behoorlijk de fout in, maar herstelt zich heel goed. Downloaden!

25. Ik wou dat je een vreemde was

26. Het Regent Zonnestralen

27. Als Het Vuur Gedoofd is

Toegift

28 Rode wijn (stand actie Rode Wijn voor Haiti: 155 euro!)

29. Verkeerd Verbonden

30. Schoolplein

Wat een geweldige voorstelling was dit. Voor mij (maar ik was niet in Gouda) was dit samen met Breda de allerleukste, beste, fijnste van de hele tour!


reacties in mijn gastenboek graag



Donderdag 22 april 2010

Setlist Ode Tiel

Heel lang was het niet duidelijk of ik naar Tiel zou gaan. Het was een dinsdag, dus op zich voor mij dé dag om naar Acda en De Munnik te gaan, maar dit theater hanteert loting. En ik was uitgeloot. Mooie boel. As if een optreden van Acda en De Munnik op dinsdag überhaupt kan plaatsvinden zonder mij. What were they thinking?
Anyway....ik heb een aantal keren het theater gebeld, maar er kwamen maar geen kaartjes op. Zo irritant. Tot een week van te voren, toen kon ik opeens kaartjes op het balkon krijgen. Hm. Niet bepaald mijn ding, maar vooruit, iets is beter dan niets en je kunt maar beter binnen zijn. De kaartjes werden bij de kassa neergelegd. Daar kon ik ze een uur voor de voorstelling ophalen.
Inmiddels bleef ik zoeken op Marktplaats. En ja, een paar dagen later vond ik kaartjes op rij 2 in het midden. Ik kon mijn geluk niet op! Ik kocht ze, betaalde ze en besloot eens op de site te kijken hoe mooi rij 2 zou zijn. Dat viel vies tegen. Want dit belachelijke theater (Agnietenhof) had maar liefst 8 rijen geplaatst voor rij 1. Dus rij a t/m h en daarna pas rij 1. Onze prachtplekken op rij 2 bleken slechte plekken op rij 10 te zijn (geen oplopende zaal). Wat een volksverlakkerij. De Agnietenhof steeg met stip naar nummer 1 op onze zwarte lijst!
Vervolgens bleek er een vloek op deze voorstelling te liggen. Want de volgende dag bleef mijn brievenbus leeg. En de dag erna ook. Ik mailde ongerust naar de verkoper op Marktplaats en hij beloofde me contact met het theater op te nemen. Dat deed hij ook en sprak af met de kassajuf dat wij kopie-kaarten zouden krijgen. Dus nu lagen er 4 kaarten voor me bij de kassa.......
Laura en Sas wilden echter ook wel mee, dus zo gebeurde het dat Sas me om half 6 oppikte op mijn werk. Ik had een iets te gezellige borrel, waar ik een flesje wijn deelde met een collega. In een bijzonder vrolijke bui reden wij dan ook naar De Meern waar we met Massy hadden afgesproken. Het verkeer reed bij ons lekker door. Dit was bij Laura niet het geval. Die stond in een megafile en dreigde zelfs al naar huis te gaan. Dat praatte ik uit haar hoofd en dat bleek maar goed ook. Massy, Saskia en ik kwamen op tijd bij het theater aan. We haalden de kaartjes op bij de kassa en gingen op zoek naar een snackbar. Die vonden we: Take 5, alwaar we heerlijke patatjes aten!
Terug bij de Agnietenhof troffen wij Laura die de files ondertussen doorgekomen was.

Setlist Tiel, 16-3-2010

Paul komt op met "Goedenavond, Tiel". Er komt een uitbundig "Hee" uit de zaal. Paul zegt uitbundig "Hallo" en "we beginnen klein".

1. 1e Helmersstraat

2. Dan leef ik toch nog een keer
David zingt echt heeeeeeeeeeeeeeel laag "Dat zie ik dan wel weer".

3. Vondelpark Vannacht

Paul houdt zijn gebruikelijke welkomstwoordje en bedankt de zaal voor hun komst. Thomas inspecteert vanaf het podium de zaal op vrije stoelen, maar ontdekt er in eerste instantie geen één. Thomas: "Oh god...ze zijn er allemaal!". Hij vertelt dat het de eerste keer is tijdens de hele tour dat alle stoelen bezet zijn. "Complimenten dat u er allemaal bent".
Een jongetje in de zaal heeft een uitbundig discolichtstokje met allemaal lichtjes en kleurtjes bij zich en steekt het aan. Thomas: "Heb je een lampje, jochie?". En hij vraagt hem nog een keer aan te steken.
Dan begint Thomas een gesprek met de man op de middelste stoel van de eerste rij. Thomas: "Hoe kom je nou aan die stoel?". De man antwoordt: "Kansberekening". Thomas en Paul kijken niet-begrijpend. Paul zegt: "Volgens mij is dat zijn naam!". Thomas herhaalt : "Hans Berekening". Dan komt er nog een stukje over waar het publiek vandaan komt, Tiel en omgeving.... Paul zegt dat dat ook een kwestie van kansberekening is. Thomas zegt dat er meestal mannen van rond de 40 op de 1e rij met hun armen over elkaar de hele avond zitten. Nu niet. Hij zegt dat hij hem een knappe man vindt.
Thomas zegt, dat hij het fijn vindt om in Tiel te spelen omdat het, "en zie dit niet als een belediging", voegt hij toe, het zo'n kleine zaal is. Hij ontdekt een lege stoel: "Heee, daar is een lege stoel!". Hans Berekening zegt iets en Thomas antwoordt: "Wat? De minst populaire stoel zelfs? Nou dan ben je toch niet zo goed in kansberekening" whahaha.
Het jochie steekt zijn lichtje weer aan. Thomas: "Ze verzorgen zelfs hun eigen licht, we hadden onszelf 3 ton kunnen besparen". En tegen Frans, de lichtman: "Ja Frans, zo kan het ook. Kom jij elk jaar met je brochure over hoe het licht eruit moet zien". En dan: "Ja, doe nou maar uit, schat. Dit is de laatste keer dat we Gordon hebben uitgenodigd". "Maar", zegt hij: "ik maak geen grappen meer over Gordon, want hij is heel groot. Nee, dan meneer Kansberekening".

4. Heel veel lieve mensen
Tijdens het intro klinkt applaus.

5. Over en Uit

6. Ren Lenny Ren

Paul: "Dank u wel, zoals u merkt hebben we 1 nieuw liedje tussen 2 oude liedjes gestopt. De nieuwe liedjes worden een beetje verstopt, zodat u er niet al te veel last van heeft". Paul begint over de flyers die op de stoelen liggen. Thomas tegen de man op de eerste rij: "Op je stoel Hans!". Paul: "Laat die man nou met rust!". Waarop Thomas antwoordt dat dit geen cabaret is en dat hij het zelf ook vervelend vindt, als hij in de zaal zit en 20/25 euro betaald heeft en ze op het podium tegen hem gaan praten. En dat hij hem dus de verdere avond met rust zal laten.
Thomas loopt de zaal in en gaat op de lege stoel zitten die hij eerder al ontdekt had, terwijl Paul verder gaat met zijn uitleg. Thomas: "Ben al 3 maanden op tour. Dit stukje duurt altijd erg lang". En hij wil het graag een keer vanuit de zaal beleven. Paul vertelt verder. De vrouw die voor Massy en mij zit (met een enorme staart boven op haar hoofd) gaat foto's maken van Thomas, maar haar flits doet het niet. Het duurt lang voordat hij het wel doet en dat stoort nogal. Thomas blijft op de stoel zitten en poseert ondertussen uitgebreid voor de camera en kletst hardop met de mensen naast zich. Was grappig. Paul: "Kunt u uw mond houden in de zaal?". En "Ben je nou een foto-sessie aan het houden?".
Het zaallicht gaat ondertussen ook aan. En Thomas zegt dat de lichtman naar huis is en dat het lichtplan is overgenomen door de jongen met het lichtje. David heeft inmiddels ook een lampje en richt het op Thomas in de zaal. David heeft daar erg veel lol om.
Paul noemt weer de aanbieding. Thomas is ondertussen teruggelopen naar het podium. Hij zegt tegen Paul over de actie: "Krijgen is een groot woord, meneer de Munnik!". Hij vertelt dat het een kwartje goedkoper is dan Itunes. Of eigenlijk zegt hij steeds: "Het is een kwartje goedkoper" en stopt dan. Noemt niet 1 keer 'I-tunes'. Goedkoper dan wat? zal de zaal wel gedacht hebben. Hij steekt 2 vingers op. En vertelt dat mensen dat altijd doen (2 vingers omhoog). "Je zegt een kwartje goedkoper, maar je steekt 2 vingers op. Dus dan denken de mensen dat het om 2 kwartjes gaat. Een mens is visueel ingesteld".
Paul vertelt dat het publiek altijd 2 of 3 vragen heeft na afloop. "De eerste is 'Waarom hebben jullie dat nummer niet gespeeld?'. En ook vaak de vraag over de slechte B-kant. Maar die vraag is dus nu niet meer nodig".
Thomas ziet dat iemand aan het fotograferen is en heeft het over een Kodakmomentje. Hij zegt wel dat je niet met flits moet fotograferen, omdat dan alleen het kale hoofd van de meneer voor je te zien is. "En dan moet je weer bij het Kruidvat gaan uitleggen, waarom je je eigen piemel hebt gefotografeerd". Paul moet hier erg om lachen en zegt: "Ik dacht al, waarom kijken ze zo". Thomas: "En dan vragen ze in de winkel: 'Wilt u een eigen afdrukje?'. Paul: "Voor uw vrouw". Thomas vertelt nog even dat je alles kan sms-en en over Una Palona Blanca.
Dan kondigen ze Hm Hm Ja Ja aan. Paul zegt: "We wilden iets schrijven wat we mooi 3-stemmig kunnen zingen". Thomas vertelt over het keukentafelgesprek.

7. Hm Hm Ja Ja
Eén tekstfoutje, ze zongen tegelijk iets anders.

Paul: "Dit is het verhaal van Sally. Het heet trouwens gewoon 'Sally' en niet 'Het verhaal van Sally' ". Er gebeurt iets op het podium, waarna Thomas zegt tegen Paul: "Je kondigt het zo gemeen aan". Downloadwaardig, want de aankondiging was al nadat het orgeltje begonnen was. Thomas doet Paul na hoe die Sally zo gemeen zei. Thomas zegt: "Mocht u willen doen wat Dave doet (drummen op een krukje), ga dan niet zo ver naar voren zitten. Dat heb ik een keer gedaan en dat deed heel erg pijn!". Het publiek begrijpt het wonderlijk genoeg meteen (of lacht beleefd :-)). Als ik dit verhaal niet eerder al wat uitgebreider had gehoord, had ik het niet begrepen volgens mij.

8. Sally
David zingt heel vals.

9. Stel Dat We Wel
Thomas begint iets te vroeg met intro.

Na afloop is er een onderonsje tussen Thomas en Paul, een soort schouderklopje of omhelzing.

10. Ze Zegt Steeds Liefje

Thomas zegt dat het fictie is. En hij doet nog een keer hm hm. Paul vertelt, dat het volgende nummer de single is. "Als je het dus geen leuk nummer vindt, moet je het niet sms-en, want dan heb je het 2 x, dus......". Nadat Paul die uitleg heeft gedaan, knikt Thomas naar Paul en zegt : "Dank je Lief".
Thomas vertelt dat hij een hele pinguinkolonie (vanwege het ja ja uit hm hm ja ja) thuis heeft zitten.
Dan vertelt Thomas, dat Eva geschreven is voor Lover of loser. Ze herhalen die titel allebei met een Engels accent. Thomas vertelt dat dat één van zijn glansrollen was. Hij zegt: "Acteren is geen fuck aan. Ze vroegen me: 'Een pedofiele kinderverkrachtende rechercheur, gaat dat lukken?' Toen heb ik geantwoord: 'Dacht het wel! Zet er maar een lampje op' ".

11. Eva
Tijdens het intro stopt Thomas en zegt: "Nou ben ik het zat. We spelen al 5 tot 6 nummers te snel, alsof je de trein moet halen. Wat voor merk metronoom heb jij?". Hij noemt een aantal drank namen, onder andere Chardonay. Ze zetten nog een keer in, maar Thomas corrigeert het tempo weer. En Paul bekent dat hij in het oude tempo had ingezet. Downloadwaardig, wederom!

12. Lopen tot de zon komt

Na afloop buigt Thomas naar Paul.

13. Jouw leven lang bij mij

pauze

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen Maar Hier

16. Groeten Uit Maaiveld

17. Ezra Tijdens het intro doet Thomas een grappig huppeltje/dansje.

Paul zegt: "Dank u wel, welkom terug. Aardig dat u er allemaal nog bent. Doe lekker wat je wilt, neem foto's ....".
Thomas wil Laat Me Slapen inzetten, maar Paul zegt: "Nee die niet!".

18. Het Is Wat Het Is

19. Morgen Is Ze Weg In het intro zegt Paul: "We hopen dat u goed heeft opgelet tijdens het vorige nummer. Nu volgt een optimistisch lied over de liefde. In het vorige nummer kent de dame hem nog niet, maar in het volgende nummer, kennen ze elkaar al een jaar of 10. Dus in Acda en de Munnik-land kan het nooit lang meer duren".

Tijdens het nummer heeft Paul jeuk aan zijn neus.

20. Laat Me Slapen
Tijdens dit nummer haalt Thomas heel opzichtig zijn arm langs zijn neus. Ik deed hem na tegen massy en volgens mij zag Thomas dat :-).

Thomas vertelt dat hij tijdens het vorige nummer heel erg jeuk aan zijn neus had. Thomas vertelt: "Als je jeuk hebt tijdens een liedje hou je het 2.35 minuten vol om er niet op te reageren, maar daarna moet je krabben. Helaas duurde het vorige nummer 3.45. Laten we blij zijn dat mijn kruis goed zit". Paul: "Kruis goed zit??". Thomas vertelt dat hij linksdragend is en dat wanneer hij een dansje doet het wel eens naar rechts schiet. Hij doet het voor. En merkt op: "Nou weet u meteen waarom Elvis zulke bewegingen maakte" en maakt een typische Elvis beweging. Paul: "Bedankt voor de informatie".
Paul: "Nu komt het oudste liedje van de setlist. Dus niet het Wilhelmus". Waarmee hij zijn eigen grap verklootte. Hij had willen zeggen: 'Nu komt het oudste liedje'. Door erbij te zeggen 'van de setlist' maaide hij het gras onder zijn eigen voeten weg. Daardoor sloeg de Wilhelmusgrap nergens meer op. Hij gaat door met: "Je kan het ook sms-en! Het is geschreven in de tijd dat we niet hadden kunnen dromen dat we ooit in de Agnietenhof zouden spelen!". De zaal lacht en Paul reageert: "Neeee serieus! Heel fijn!".

21. Mooi Liedje

Na afloop zegt Paul: "Met Thomas Acda op solo-gitaar", waarna ik iets te hard riep: "Niet zeggen", maar ik denk niet dat Thomas dat hoorde :-). Thomas: "Dank je wel".
Thomas vertelt dat ze geen John Lennon fans zijn. Elke keer als John lennon zoveel jaar dood is moeten zij opdraven om er iets over te vertellen, maar "Wij weten geen moer van John Lennon. We zijn echte Paul McCartney fans. We weten ook niks van Paul McCartney, maar we hebben hem wel al 3x gezien".

22. Misschien Nog Wel Het Meest

23. Kom Nog Even Niet Naar Hier

Thomas: "Nu volgt het goed ingestudeerde gitaar-changement van Paul de Munnik". Paul wil Alles gaat voorbij aftellen: "Two, oh nee, sorry, 2,3,4...".

24. Alles Gaat Voorbij

25. Ik Wou Dat Je Een Vreemde Was

Na afloop bedankt Paul de zaal voor de enthousiaste klapbijdrage.

26. Zonnestralen Op het balkon staan mensen, in de zaal niet.

27. Als Het Vuur Gedoofd Is
Tijdens het intro zegt Paul: "Bedankt voor deze geweldige avond, rij voorzichtig naar huis, en geniet van de Lente!".

De mannen buigen en krijgen van het theater een koker met appels van de Betuwe. David en Dave overleggen hoe ze die appels op elkaars hoofden gaan kapotslaan :-).

Paul komt weer op en zegt weer: "Jullie hebben het zelf gewild". Hij doet het joelen voor. En zegt: "We gaan nog een paar liedjes spelen, nee grapje, ik wilde nog wat vertellen". De zaal lacht. De vrouw voor ons zegt tegen haar vrienden: "Oh ja, over die actie natuurlijk". Ik zei iets te hard: "Oh ze heeft m door". :-)

28. Rode Wijn (stand actie Rode Wijn voor Haiti: 150 euro!)

29. Verkeerd Verbonden

30. Schoolplein
Op het balkon staan wel wat mensen, maar de rest van de zaal gaat als het klaar is pas staan, dus maar één keer nanana helaas.

Na afloop bleken we de voorstelling allemaal op een eigen manier beleefd te hebben. Sas en Laura vonden het een hele goede avond. Massy en ik waren heel wat minder tevreden. Het was weer schijndoden-avond vonden wij.


reacties in mijn gastenboek graag



Woensdag 21 april 2010

Setlist Ode Gouda

Thomas en Paul kregen een paar dagen rust en konden zich opladen voor het jaarlijkse feest in Gouda. De optredens in de Goudse Schouwburg zijn altijd ontzettend leuk en ik baalde dan ook heel erg dat het op maandag zou zijn. Maar ik hield mezelf aan mijn voornemen niet op maandag naar een optreden te gaan, dus ook nu liet ik het notuleren weer aan Massy over. En het fotograferen, zoals gebruikelijk, aan PT.

Setlist Gouda, 15-3-2010

1. Eerste Helmersstraat

2. Dan Leef Ik Toch Nog Een Keer

3. Vondelpark Vannacht

Paul heet ons welkom. Gouda is een van de zalen die altijd leuk is. Paul houdt zijn gebruikelijke foto/dans verhaal. En hij zegt: "We hopen dat jullie het naar jullie zin hebben, toch Thomas?". Thomas: "Ja!".
Thomas merkt op dat er 3 lege stoelen vrij zijn in het midden van de eerste rij. Als je heel slecht zit dan mag je naar voren komen. Maar alleen hele kleine mensen. Thomas noemt de middelste stoel van de eerste rij 'de koperen case stoel'. De opbouw van het podium gaat vanuit die stoel omdat dat psies het midden van het theater is. Thomas merkt verder op dat het hem opvalt dat er op de eerst rij vaak mensen zitten die het niet naar hun zin lijken te hebben. Ze bewegen nooit. Vraagt aan Paul waar dat ook weer was dat dat bankstel op de eerste rij zat (Rotterdam was dat). Paul zegt "Eindhoven !" Thomas bevestigt dit.
Thomas vertelt dat ze een keer in Gouda in de kleine zaal stonden en dat Boudewijn de Groot in de grote zaal stond. Iemand zei toen tegen hun dat ze daar maar eens moesten gaan kijken. Thomas zingt een stukje uit Avond. En zegt het ongelooflijk te vinden dat dat op nummer 1 staat. Zegt cynisch dat het wel veel beter is dan Bohemian Rhapsody. Maakt nog een paar Boudewijn de Groot grapjes. Paul: "En nu is het genoeg". Thomas: "Ja, laten we het nu eens even over de Marokkanen hebben!".

4. Heel Veel Lieve Mensen
Tijdens het nummer komen er 3 meisjes aanlopen die op rij 1 gaan zitten. De zaal applaudisseert. Thomas zegt iets, maar ik versta niet wat.

5. Over & Uit

6. Ren Lenny Ren

Thomas zegt tegen de meisjes die op de 1e rij zijn gaan zitten, dat ze onderuit moeten gaan zitten, anders hebben de mensen achter hun er last van. Zegt een paar keer dat ze meer onderuit moeten gaan zitten. Paul: "Het leuke van die plekken is, dat je de hele avond de lul bent". Thomas: "Wat praat jij toch grof vandaag! De lul, Boudewijn de Groot".
Paul vertelt het flyer verhaal. Thomas loopt wat over het podium. Hij pakt z'n handdoekje van de piano en loopt naar Dave. Poetst over het hoofd van Dave, zodat het weer glimt : - ).
Paul is klaar en Thomas vertelt over Hm Hm Ja Ja. Iemand maakt een foto en Thomas zegt: "Ja, daar zou ik ook een foto van maken. Ik zat net te denken: 'Hier heb ik nog geen foto van'. Maar gelukkig heb jij m nu". Paul: "Kun je 'm even doorsturen?". Thomas: "Of zet 'm maar op www.ontzettendinteressantefoto.nl. Vlak naast de homepage van Boudewijn de Groot. Nee hoor, Boudewijn is een ontzettend grote vriend van hem. Of van ons bedoel ik eigenlijk (Thomas lacht). Ja het is voor mij ook een avondje uit. Ik vond het wel geestig. Nou, euhm… dus. Zal ik even over de actie vertellen? Ik kan het veel korter vertellen, maar we hebben niet zoveel nummers, dus dat moet Paul dan maar doen".
Thomas vertelt het verhaal van zijn vriendin aan de andere kant van de keukentafel met haar vriendinnen.

7. Hm Hm Ja Ja
Wordt gestopt. Thomas: "Dit is Hm Hm Ja Ja, met een werkelijk briljante harpsolo aan het begin. Die eigenlijk iedereen wel kan, dus pakt u allemaal uw harp er bij. Maar goed, het nummer. Dit staat allemaal op de download he, al die beledigingen aan Boudewijn de Groot, dus als je fan bent van Boudewijn dan zou ik 'm niet bestellen. En al helemaal niet naar Boudewijn sturen. Voor hetzelfde geld is hij heel sterk, nog". Paul: "Toe maar!". Thomas: "Ja, ik begin dit nummer niet!". Intro wordt gespeeld. Thomas: "Ik geloof, ik geloof, ik geloof. Ik geloof, ik geloof ja ja ja ja". (naar binnen : - )). Paul moet lachen.
Thomas: "Ik heb niks tegen Boudewijn. Er zijn zat artiesten die ik 3x heen en weer door een bramenstruik wil trekken maar Boudewijn hoort daar niet bij, die kun je het beste laten slapen". Thomas zingt weer: "Ik geloof, ik geloof" en maakt een snurkgeluid.
Hm Hm Ja Ja wordt gespeeld.

Paul: dit is Sally
Thomas: "Verpletterend intro, Paul".

8. Sally

9. Stel Dat We Wel

10. Ze Zegt Steeds Liefje
Weer cynisch gezongen maar veel minder dan in Carré.


Foto Peter Twigt

Paul: "We gaan nu de single spelen. Dus als je smst krijg je de single er bij". Thomas: "Oh ja, joh?". Paul: "We gaan nu de live versie spelen. Dus als je Eva smst krijg je óók de single er bij. Dus.... Krijg je dus 2x de single. Als je het een heel mooi nummer vindt moet je dat gewoon doen". Thomas: "Sms je echter Una Paloma Blanca dan krijg je Avond van Boudewijn de Groot". Paul: "De single dus". Thomas is bezig met zn gitaar te stemmen en zegt: "Nog Eva wachten". Paul: "Is wel mooi als ze allemaal in juiste volgorde staan". Thomas: "Zo, dit is veel mooier. Wat gaan we doen?". Paul: "Geen flauw idee. Oh ja, Eva".

11. Eva
Wordt meteen gestopt. Thomas: "Ja, mag ik David wat harder? Ik hoor dat vaatje zout wel maar David niet". Thomas wijst naar Dave en zegt: "4 jaar kunstacademie drummen en bij Acda en de Munnik mag hij het zout doorgeven". Thomas kijkt naar David en zegt: "Daarnaast zit David Middelhoff. Maar goed...Wij kennen Daaf al vanaf z'n 5e en Daaf heeft mij al 5 jaar niet op zn oortje. Heeft-ie last van, vindt ie vervelend". Zegt tegen David: "Mooie wedstrijd he gister". David: "Huh?". Thomas: "Een dove vrouw, dat zou een uitkomst zijn. Maar die zullen er wel weer niet zijn hier. En die praten vast heel hard". Paul: "Ja, die praten heel hard". Thomas: "En heel raar". Paul: "Nou, laten we een liedje spelen". Thomas tegen een meisje in het publiek schuin voor mij op rij 2: "Ben je nou aan het filmen of foto's aan het nemen?". Meisje maakt filmen gebaar. Thomas en Paul doen dit na en zeggen: "Filmen". Thomas doet een boek gebaar en zegt: "Boek". Paul doet een toneelgebaar en zegt: "Toneel". Thomas: "Affijn, dit is de titelsong van Lover of Loser. En je mag best filmen hoor. Ga je het vast weer op You Tube zetten. Hoor je m'n 10 jarige zoon weer: 'Pap, je staat op You Tube. Joeptjoep". Tegen het meisje: "Hou nou op".
Eva wordt gespeeld en halverwege het nummer stopt Thomas ineens en zegt: "Ik heb een geweldig idee. Je moet op het podium komen om een videoclip te maken". Het meisje zegt dat haar batterij leeg is en dat ze 'm in de pauze zal opladen. Thomas biedt nog aan om het door Tony te laten doen en zegt tegen het meisje: "Na de pauze kom jij het podium op om een clip op te nemen". Ze beginnen weer helemaal opnieuw met Eva.

12. Lopen Tot De Zon Komt

13. Jouw Leven Lang Bij Mij

Pauze

14. Ik Denk Je Hier Bij Mij


Foto Peter Twigt

15. Alleen Maar Hier
Er zat een echo in dit nummer, irritant!!

16. Groeten Uit Maaiveld

17. Ezra

Paul: "Welkom terug na de pauze. Ik keek even of u er allemaal nog bent. En u bent er allemaal nog. Heel fijn. We gaan verder waar we gebleven zijn. Liedjes spelen". Thomas tegen de 1e rij: "Hé, er is iemand bijgekomen. Er zit iemand tussen". En tegen 1 van de 3 eerdere meisjes: "Oh en jij bent verhuisd". Paul: "Maar wie is er dan bijgekomen? Oh hij!" (wijst naar iemand op rij 1). Thomas: "Jongens, doe nou niet zo ingewikkeld, het is maandag". En tegen het camerameisje: "En jij hebt je camera niet op kunnen laden of wel? Oh, het is wel gelukt? Mooi, zal even kijken (kijkt op setlist). Het volgende nummer is niet interessant qua clip, maar qua muziek des te beter. Wil je een balad of wil je een snel nummer? Maakt je niet zoveel uit? Het is voor jou allemaal beeld. We komen er nog op terug. Nu eerst even een vrolijk nummer over de liefde. Het is ons gelukt na 15 jaar. Het is dan ook volkomen verzonnen, de eerste Nederlandstalige science fiction popsong over de gelukkige liefde. Het duurt maar 3 minuten dus even doorbijten hierna komen weer wat dooien.

18. Het Is Wat Het Is

19. Morgen Is Ze Weg
Paul: "In dit nummer kennen ze elkaar een dag of 10".

20. Laat Me Slapen

Paul: "Nu komt het oudste nummer op de setlist dat wij geschreven hebben. Niet het Wilhelmus dus. Ik schreef dit nummer in '91. Toen was er nog geen sprake van Acda en de Munnik. Tenminste er was wel sprake van, maar niet samen. Toen ik dit liedje schreef had ik nooit verwacht het ooit in Gouda, in een uitverkocht Gouda te spelen. Dit is Mooi Liedje met Thomas op solo gitaar". Thomas: "Niet zeggen!". Paul: "Ok. Thomas zit daar gewoon en David speelt ook gitaar".

21. Mooi Liedje

Paul McCartney verhaal.

22. Misschien Nog Wel Het Meest

23. Kom Nog Even Niet

Thomas: "Paul gaat nu een liedje spelen op gitaar". En tegen camerameisje: "En jij moet je voorbereiden, want van het volgende nummer maak je de videoclip". Paul: "Omdat Thomas op piano mag spelen mag ik op gitaar". Thomas: "Wie heeft dat eigenlijk bedacht?". Paul: "Dat heb ik zelf bedacht. JB zit achter de piano".


Foto Peter Twigt

24. Alles Gaat Voorbij
JB begint te vroeg met spelen. Thomas: "Er komt nog heel wat kijken bij zo'n professionele show. Dat is niet zomaar 1,2,3 naadloos in elkaar over". Paul: "3,4". Nummer wordt weer gestopt omdat iemand verkeerd begint (ik denk JB). Thomas: "Dit doen we nou het hele jaar en daarna gaan we naar Gouda".
Het camerameisje wordt het podium op gevraagd. Thomas: "In het volgende nummer mag u klappen als u denkt dat het klopt".
Het meisje staat inmiddels op het podium en Thomas zegt tegen haar: "Let op he, dit wordt de officiële videoclip vanaf nu. Dit wordt gewoon de nieuwe single, dus film ook het publiek, doe maar een beetje licht op het publiek, Frans". Paul tegen publiek: "Ja, u hoort er ook bij". Thomas tegen camerameisje: "Kijk naar wie je wilt filmen en hou de rand van het podium in de gaten". Paul: "Kom aaaaaaaaaaaan".

25. Ik Wou Dat Je Een Vreemde Was
Paul begint te spelen. Thomas: "Ho ho, heeft zij al actie gezegd? Ok, loopt ie? Dan zeg je actie". Camerameisje: "Actie!". : - )


Foto Peter Twigt


Foto Peter Twigt

Het publiek ging meteen staan (en klappen natuurlijk). Het camerameisje liep over het podium alsof ze nooit anders deed en heeft alles gefilmd. Tony heeft ook gefilmd en Bob Bronshof stond ook op het podium foto's te maken. Geweldige sfeer in de zaal.


Foto Peter Twigt


Het filmpje van Camerameisje Femke de Schepper (www.feesthoppers.nl)

26. Zonnestralen

27. Als Het Vuur Gedoofd Is

Al die tijd bleef de zaal staan. Het was zo mooi elke keer als ik even achter om keek. Ik was zo trots. Het deed me denken aan Carré, maar dan in het klein.

28. Rode Wijn (stand actie Rode Wijn voor Haiti: 145 euro!)


Foto Peter Twigt

29. Verkeerd Verbonden
Paul doet een klapvee act achter de piano, niet sexy : - ))

30. Schoolplein

Wat een geweldige avond was dit zeg! Enthousiast publiek. Thomas en Paul hadden er zin in. Prachtig geluid en geweldige plekken op rij 3 iets rechts van het midden.


reacties in mijn gastenboek graag



Maandag 19 april 2010

Setlist Ode Alphen

De volgende dag kwam de anticlimax. Zo sta je in Carré, zo zit je gewoon weer in de provincie. Alphen a/d Rijn in dit geval.
Laura en ik arriveerden tegelijkertijd in de parkeergarage van Alphen. Dat was mooi. Laura wist wat de handigste uitgang was en inderdaad, in tegenstelling tot vorige keren, kwamen we nu recht tegenover de artiesteningang uit de parkeergarage. En daar stond iemand te roken. Hartverzakking nummer 1 was een feit. Maar het was geen bekende :-). Eerst maar eens naar de kassa. De dame daar bezwoer ons dat we mooie plekken hadden (rij 7 rechts, maar ze hebben daar ook A, B en C, waarvoor grrrr), maar ze had ook nog 2 andere in de aanbieding: uiterst rechts op rij A. We hebben het maar niet gedaan en besloten (vooralsnog) tevreden te zijn met onze plekken.
Nadat ik even een Big Tasty naar binnen had gewerkt bij McDonalds aan de overkant gingen we naar het theater, alwaar we vrijwel meteen tegen de signeerstand op liepen. Fijne plek, je moest er wel langs! Wij gingen naar de wc en zochten daarna onze plaatsen op in de nog praktisch lege zaal. Op zich waren het prachtplekken. Paul keek ons recht aan vanaf zijn plek, ware het niet dat het een tyfuseind weg was. Maar de rijen a t/m 6 lagen een stuk lager, daarna kwam een gangpad en dan onze plekken. Dus we mochten echt niet klagen.
Anyway, even over achten begon de voorstelling. Alle stoelen op de rijen a t/m 6 waren bezet, zelfs die 2 op rij a helemaal rechts.

Setlist Alphen (a.d. Rijn), 10-3-2010

Paul komt op, buigt en zegt: "We beginnen rustig". Hee die is nieuw!

1. 1e Helmersstraat

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark vannacht

Paul heet iedereen welkom op de gebruikelijke wijze. Thomas constateert: "Er is maar 1 iemand met een foto toestel. Die zit daaro!". Hij wijst ergens in het midden. Hij vertelt dat foto's maken mag, met alle gebruikelijke opmerkingen erbij. "In het theater hebben we het liever niet. Dan liggen we met ons hoofd voorop op het podium net te vertellen dat onze lievelingstante dood is, en dan maakt iemand een foto". Hij poseert zijn 2 poses en zegt: "Op een gegeven moment houden jullie gewoon op met foto's maken, want leuker dan dit wordt het niet". Zaal lacht. Paul begint zijn beginspeech en onderbreekt zichzelf: "Je hebt ontzettend groot licht, weet je dat?" zegt hij tegen iemand links. "Dat geeft niet hoor, alles mag, maar dat je het wel weet he?". Thomas vraagt: "Laat nog s zien? Het is een telefoon he?". Paul: "Wat een grote telefoon heb jij!". Thomas maakt er een veiling van: "Wie biedt meer? Wie heeft een grotere flits???". Niemand reageert. "Daar bovenin, had ook iemand een hele grote flits". Niemand reageert. Iemand beneden maakt een foto met flits. Thomas: "Het begrip boven/onder kennen ze nog niet in Alphen aan de Rijn. Nou ja dat geeft ook niks hoor. Daar hebben we wel begrip voor. Ik heb goede hoop dat jullie binnenkort kabeltv krijgen". Iemand bovenin maakt een foto. Thomas: "Dat is bovenaan ja!". Dan vertelt Thomas dat hij geen flauw idee heeft waar Alphen aan de Rijn ligt. Dat ze altijd in de tourbus zitten maar dat hij geen flauw idee heeft waar ze heen rijden. "En dat is ook niet zo gek, dit is vandaag al de 5e plek waar we zijn, dus ik ben helemaal kwijt waar we nou precies zijn".

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit

Ik fluister tijdens het nummer al tegen Laura dat ze volgens mij vroeg thuis willen zijn. Ze spelen gehaast.

6. Ren Lenny Ren

Paul verzucht: "Wat is het heet vanavond. Het is heeeeeeeeeeuuuuuuul warm!!". Thomas verontschuldigt zich voor het feit dat hij eerder had gezegd dat hij niet wist waar Alphen ligt. "Ik weet het best hoor. Alphen ligt in de gele provincie. En Alphen is dat lichtgroene stipje. Dat kregen we vroeger op school. Zie je, ik was toen ook al een dichter!. Maar serieus, waar ligt het nou? Is het Utrecht?" geen reactie uit de zaal. "Is het Zuidholland?", wederom geen reactie uit de zaal. "Nou we zijn leuk aan het babbelen he?", vraagt Thomas cynisch. Een klein lachje in de zaal. Wat een k*tzaal. "Het is voor ons ook een avondje uit hoor. Ze zijn bij mij thuis al 4 maanden aan het verbouwen, dus ik ben blij dat ik hier ben. En dan is ook nog gisteren mijn binnenhuisarchitect gearresteerd" (whahahahahahaha, hier kon zelfs deze zaal hard om lachen. Voor de duidelijkheid: die dag was Jan De Bouvries gearresteerd). Paul begint over de actie. Iemand roept uit de zaal: "Ja, maar hoe heten die nieuwe nummers dan?". Paul antwoordt: "Dat maakt niet zo gek veel uit". Thomas gaat daar op in: "Als je nou het idee hebt dat we een bepaalde zin heel vaak herhalen, dan heb je wel een kansje dat het nummer zo heet. Als we heel vaak de zin Ren Lenny Ren zingen, zou het best eens kunnen dat het nummer Ren Lenny Ren heet". En vertelt vervolgens over Una Paloma Blanca. Om af te sluiten met: "Maar ik hou het speciaal voor jou in de gaten, als het moeilijk wordt vertel ik er nog wel even bij hoe het nummer heet". Paul reageert: "We zeggen sowieso altijd hoe de nummers heten die we spelen. Zo heet het volgende nummer bijvoorbeeld Hm Hm Ja Ja. Dat schrijf je Ha em spatie jee aa jee aa". "Ja", grinnikt Thomas, "aan die titel is niet heel hard gewerkt" :-). Hij vertelt zijn gebruikelijke verhaal over hoe het nummer ontstaan is. En vertelt dat je achterwaarts moeten ademhalen om Ja Ja goed uit te spreken.


Dit filmpje heb ik niet zelf gemaakt, maar van You Tube geplukt (waarvoor mijn dank)

7. Hm Hm Ja ja

Paul zegt na afloop: "Het naar binnen zingen van Ja Ja is niet te doen".

8. Sally
Dominee Meijers speelt een extra lang intro.

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje
Grappige versie. Heel cynisch gezongen. Denk ik hetzelfde als de 2e avond Carré, want ik herkende meteen wat Massy daarover verteld had.

Na afloop zegt Thomas: "Pure fictie". Paul vertelt zijn je krijgt eva 2x praatje: "Dan krijg je dus Evae". Thomas: "Ja, dit is de titelsong van Lover of Loser. Oh en hij heet 'Eva', voor die meneer van de titels. Of zij heet 'Eva' eigenlijk".

11. Eva

Als ze klaar zijn met Eva, zegt Thomas tegen een klef stelletje op de eerste rij: "Jullie zijn heel erg verliefd he? Hoe heet jij?". Ze heet Vera. En dus zingen ze "Vera". Wij vonden "Laura" veel mooier. Thomas vraagt: "En hoe heet jij?". Hij heet Victor. En dus zingen ze: "Victor". Grappig waarschijnlijk als je Vera of Victor heeft of dit nog niet eerder meegemaakt hebt bij Ode. In dat geval wil je Eva/Vera/Victor graag downloaden denk ik.
Als ze klaar zijn met zingen voor Victor zegt Paul: "Ja, ik dacht dat moeten we wel even doen, anders komt hij achter ons aan". Thomas antwoordt: "Jij dacht dat ik iemand op de 1e rij ga aanspreken als ik niet zeker weet......." Paul: "...dat je haar vriendje hebben kan?" Thomas: "...dat-ie te doen was". Haha grappig.

12. Lopen tot de zon komt.

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze

Meteen als we de zaal uitkomen, zie ik de jongen van de FRS (Heleen was er niet) de posters van de muren afhalen, waarop staat dat ze komen signeren. Vreemd. Ik spreek hem aan als hij langsloopt en hij vertelt dat de signeersessie vanwege omstandigheden is komen te vervallen.

14. Ik denk je hier bij mij
Thomas maakt een paar pianofoutjes. Hij lijkt slecht geconcentreerd.

15. Alleen maar hier

16. Groeten uit maaiveld

De zin "Ik heb jou laten gaan" gaat normaal gesproken van laag naar hoog. Thomas zingt van hoog naar laag. Heel raar. Paul raakt daar blijkbaar net zo van in de war als ik want hoewel ze (voor mijn gevoel) nog zeker een halve minuut doorspelen klopt er geen hout meer van. Ze draaien het nummer helemaal de soep in. Paul neemt de schuld op zich "Mea culpa", maar volgens mij maakte Thomas dus de eerste fout. Ze spelen het nummer opnieuw. (Downloaden!!)

17. Ezra

Zakenman Paul verontschuldigt zich nogmaals voor zijn fout in GUM en merkt op dat het wel een lekker lange download is.

18. Het is wat het is
Geweldige uitvoering. Heel strak! Downloaden!

19. Morgen is ze weg
In de Intro hoor je Thomas stemmen, zonde. Paul zegt in de intro dat het stel elkaar in het volgende nummer een dag kent. "Dus volgens goed AEDM gebruik, gaan ze nu weer vrolijk uit elkaar". Ze zingen het nummer, maar Thomas verkloot de 2e stem.

20. Laat me slapen

Paul kondigt het oudste liedje op de setlist aan. "Nou ja van ons dan he, het is niet het Wilhelmus". Hij wil beginnen maar Thomas is nog aan het stemmen. Paul: "Zit je te stemmen? Zet je je snaren op de juiste volgorde? Maar dat kan helemaal niet want JB zit er ook doorheen te stemmen! Ben je klaar?". Thomas steekt zijn vinger op ten teken dat hij klaar is. Paul wil weer beginnen en zegt dan tegen JB: "Nee JB, sorry". Dan is JB ook klaar. Paul zegt dat Thomas solo gitaar speelt. Thomas: "Niet zeggen!". Paul : "Oh nee, dat zou ik niet zeggen. Thomas zit daar maar een beetje en David speelt gitaar". Thomas moppert over de penisverlenger van Paul (de grap over de piano uit Spelen).

21. Mooi liedje

Thomas vertelt dat ze als John Lennon kenners te boek staan en daarom vaak in programma's worden uitgenodigd om als kenners over Lennon te praten. "Maar het is een toffe peer enzo, maar wij zijn veel meer fan van Paul McCartney. Sinds we dat geroepen hebben worden we nooit meer gevraagd".

22. Misschien nog wel het meest
Heel wonderlijk genoeg maakt Thomas geen een fout in dit moeilijke nummer. Sterker nog, ik vond dat hij het perfect zong! En JB ook heel mooi! (was me nooit eerder opgevallen).

23. Kom nog even niet naar hier

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was

26. Het Regent Zonnestralen

27. Als Het Vuur Gedoofd is
Thomas maakt weer zangfoutjes.

Als Paul weer opkomt voor de toegift zegt hij: "Ga maar weer lekker zitten. Ja jullie hebben het zelf gewild. We hadden allemaal vroeg thuis kunnen zijn, maar jullie moesten zo nodig klapperdeklapklap (klapt in zijn handen op sullige manier) en joel joel".

28 Rode wijn (stand actie Rode Wijn voor Haiti: 140 euro!)

29. Verkeerd Verbonden

30. Schoolplein

Een paar meisjes een paar stoelen verderop willen staan en geven ons een seintje dat we meemoeten doen. Wij laten ons ertoe verleiden (STOMMMMMMMMMMM!!!!!!). Wij staan met zn 4en het hele nummer lang voor lul (nog veel erger dus dan in Apeldoorn). Die k*tzaal blijft zitten.
Overigens hoorden we achteraf dat ze gewoon heel erg moe waren en dat er daardoor wat fouten in geslopen waren. Persoonlijk denk ik dat het gebrek aan reacties vanuit de zaal ook niet meegewerkt heeft.


reacties in mijn gastenboek graag



Vrijdag 16 april 2010

Setlist Ode Carré, de 2e dag (Amsterdam2)

De volgende dag was het woensdag en "mocht" ik dus niet. Ik vond het niet erg. En ik liet het notuleren aan Massy over.

En zij schreef (en Saskia vulde aan):
De avond begon bij Ruth thuis. Ruth had heerlijke pasta met zalm gemaakt voor ons (ons is Sas en ik). Rond 7 uur bracht Ruth ons naar Carré. We moesten even wachten op Marion, maar toen zij er eenmaal was konden we naar binnen. We zaten op psies dezelfde stoelen als dinsdag. Of nou ja we, ik zat echt op psies dezelfde stoel als dinsdag : - ). De zaal was nogal leeg toen wij al zaten, maar langzaam aan kwam iedereen binnengedruppeld. We zagen de vriendin van Thomas samen met Finn. En we zagen Huub van de Lubbe met zijn vrouw. En verder heb ik eigenlijk niet echt iemand bekends gezien verder. Anyway. De voorstelling.

Setlist Amsterdam, Carré, 10-3-2010

Paul komt op onder luid applaus.

Het zal geen verrassing zijn als ik zeg dat we klein beginnen.

1 Eerste Helmersstraat
Als Thomas op komt klinkt er weer luid applaus.

2 Dan Leef Ik Toch Nog Een Keer

3 Vondelpark Vannacht

Vlak na het eerste couplet brak Thomas z'n snaar. Hij zingt de rest van het nummer zonder gitaar te spelen.

Paul heet ons welkom. Vindt het jammer dat Thomas materiaalpech had. Thomas zegt: "Oh, als ik dus niet meespeel, gaat het ook gewoon goed...Maar gelukkig heb ik meer gitaren die Fikkie heten". Paul praat nog even door en Thomas zegt dat Paul gister ook zo veel praatte. Ze waren maar tot 5 nummers gekomen. Het leek wel een one man show. Het was gewoon genant. Thomas: "Ik had niet zoveel in te brengen gisteren". Thomas vraagt aan Paul of zijn vrouw er vandaag is. Paul zegt "Nee, die is er niet". Thomas vraagt aan de zaal of er mensen zijn die er dinsdag ook waren. Rechts van mij hoor ik "Jee !". Dat was Sas dus : - ). Niemand reageert verder, dus Thomas zegt: "Nee, ik zou ook niet meer terug komen". Paul begint weer te praten en Thomas zegt: "Als je te lang gaat babbelen, ga ik allemaal genante dingen over je vertellen hoor. Onder andere waar die tattoo zit. Paul heeft een tattoo met 'Groeten uit zonovergoten Paramaribo'. Welkom bij De Munnik en zijn begeleidingsband. Henk Elsing on tour!".

4 Heel Veel Lieve Mensen

5 Over & Uit

6 Ren Lenny Ren

Paul: "Dank je wel, heel vriendelijk". Hij vertelt zijn verhaal over de actie. Hij zegt onder andere: "Nee, het is eigenlijk geen actie, het is een aanbieding". Thomas verveelt zich, doet een dansje en doet en passant nog even de 'Moet je doen, is lekker cool' microfoon act uit Spelen. Iemand maakt een foto van Thomas. Thomas zegt: "Ja, dit was een goed moment. Niemand heeft die foto! Thomas zegt: 'Dit zijn de twee poses van Thomas Acda van vanavond. (doet voor) Nu ben ik net de Mandela van de Nederlandse popmuziek. Ik wil die foto wel nog even zien. Zullen we mailadressen uitwisselen?". Er wordt vast iets vanuit de zaal gezegd, maar ik weet niet wat. Thomas reageert met "Haai, mam". Tijdens dit stuk schopt Thomas tegen een propje dat op het podium ligt, uit verveling. Hij schopt het naar David. David schopt het daarna naar Dave. Het vliegt op een gegeven moment naar de achterzijde toneel.
Hm Hm Ja Ja wordt aangekondigd. Thomas vertelt zijn gebruikelijke verhaal. Hij zegt alleen niks over de Buma Stemra rechten : - ). "Het is een kort nummer, dus goed opletten. We wilden gewoon een mooi driestemmig liedje, zoals Crosby Stills en Nash. Mocht u een zin herkennen, zing gerust mee!". Zegt tegen Dave: "Ik koop een drumstel voor je van 45 ruggen en jij gaat op een sinaasappelkistje zitten? We zijn zo lekker gewoon gebleven".

7 Hm Hm Ja Ja
Wordt meteen weer gestopt want Thomas is zijn solo vergeten. Thomas zegt: "Het is een kort nummer, zei ik al. Hup volgende nummer". Paul zegt: "Ben je er klaar voor?" tegen Thomas. Thomas antwoordt met "Ja, meneer De Munnik". Na afloop, Thomas: "Ik voel me altijd net de mama's en de papa's". Paul: "Ja, je bent ook de mama's én de papa's".

8 Sally
Wordt na het eerste couplet gestopt want werd te langzaam gespeeld. Thomas: "Nog een keer, Dominee Meyers". Paul (tijdens intro): "Ja, is meteen beter!".

9 Stel Dat We Wel

10 Ze Zegt Steeds Liefje
De zaal deed erg lacherig al in het begin van het nummer. Thomas ging het steeds cynischer zingen. Erg leuke versie!

Paul zegt dat ze de single gaan spelen: "Dus, als je het niet zo'n goede single vindt, moet u vooral niet deze versie bestellen, want dan heb je 'm 2x". Thomas vertelt nog, dat het de titelsong is van Lover of loser, maar het liedje heet geen lover of loser. Thomas zegt: "Ik wil Naar Huis". Paul zegt: "Nee, we gaan de single spelen". Thomas: "Ik heb geen zin om te spelen". Paul: "We gaan spelen". Thomas (cynisch): "Nou, ik heb er zin in. Nee, ik wil echt niet spelen, doe maar een ander nummer". Paul: "We gaan de single spelen". Thomas: "Ik ga de single niet spelen. Ok, ik ga wel spelen maar ik ga niet zingen". Paul kondigt Lucas Hamming aan (een van de hoofdrolspelers uit de film Lover of Loser). Thomas: "Haai, Lucas. Nou en zo snel ben ik dus uit mijn carriere. Nou succes Hamming en de Munnik".

11 Eva

Thomas: "Zo, ik mag de band weer in komen. Vroeger wou ik dat ook altijd toen ik 15 was. Stond ik achter in Paradiso te kijken naar De Dijk en dat dan Huub de show zou stil leggen. En dat Huub dan zegt 'Weet je wie het eigenlijk ook wel goed zou doen bij ons? Wie ik eigenlijk nodig heb..... Thomas Acda !' en dat ik dan nietsvermoedend opkijk. Nou en dan. De menigte gaat uiteen, je kent het Rode Zee verhaal wel. Dat Huub me op het podium trekt en dat wij dan samen.... Maar ja, dat kwam er nooit van omdat Huub niet wist wie ik was. En ook omdat ik niet zo slim was geweest, zoals Lucas, om een email te sturen. Dat was er ook nog niet. Maar goed. Dit is dus het laatste verzoekje dat we in hebben gewilligd deze tour. We hadden gister een huwelijk. Er zaten 2 mensen daar (Thomas wijst naar links). Zij wist van niks en hij wist uiteindelijk zijn tekst niet meer, toen hij eenmaal op het podium stond. En het is toch een tekst die iedereen kent: 'Wil je met me trouwen?'. Meneer wist z'n tekst niet meer. Wij waren zenuwachtig". Paul: "Zij ook". Thomas: "Wat ik je altijd al had willen vragen? Ga je mee op vakantie?". Paul: "Welke maat schoenen heb je?". Thomas: "Heb je een sigaretje voor me? Kan het nog erger? Mag ik je slipje aan? Ok goed, toen hadden we een meisje dat doodziek was en altijd Naar Huis keihard draaide als ze weer naar huis mocht. En dat zouden we vanavond even zonder die spanning willen spelen".

12 Naar Huis

13 Lopen Tot De Zon Komt

14 Jouw Leven Lang Bij Mij

Pauze

15 Ik Denk Je Hier Bij Mij

16 Laag Holland

17 Groeten Uit Maaiveld

18 Ezra

Paul: "Fijn dat u er allemaal nog bent. We gaan verder waar we gebleven waren. Liedjes spelen. Nu komt een vrolijk nummer over de liefde, Acda en De Munnik science fiction. Even doorbijten. Hierna vallen de doden weer en gaan we weer scheiden".

19 Het Is Wat Het is

20 Morgen Is Ze Weg
Paul (door intro, staat dus op de download): "In het vorige nummer kenden ze elkaar nog niet. Dit is een dag later. Een dag later kennen ze elkaar door en door". Thomas: "Jij zou Candlelight moeten presenteren". Thomas declameert 2 gedichten (1 vertelde hij ook in Vlaardingen). Thomas loopt weg en terwijl hij wegloopt zegt hij: "Ik ga wel even weg. Is in al mijn huwelijken het beste gebleken als ik even wegging".

Thomas en Paul doen een box na het het nummer (2 vuisten tegen elkaar). Paul: "En na de scheiding vallen de doden. Altijd lachen bij Acda en De Munnik".

21 Laat Me Slapen

Paul: "Nu gaan we het oudste liedje spelen dat op de setlist staat". Er klink gejoel uit de zaal. Paul: "Dit is het Wilhelmus. Nee, het is het oudste liedje dat wij geschreven hebben, met Thomas op sologitaar". Thomas: "Niet zeggen!". Paul: "Oh sorry. Thomas zit er ook bij en David doet iets met een andere gitaar".

22 Mooi Liedje

Paul: "Heb jij je t-shirt al laten zien?". Thomas laat zijn t-shirt zien en zegt: "Dit moest ik aan van Paul, anders mocht ik niet met de bus mee". Thomas kijkt naar de eerste rij rechts en zegt: "Ik zie tot mij grote vreugde dat Tim en Wendy er ook weer zijn vanavond. 1 hele dag bij elkaar. Weet je je tekst nu wel? Wil je het over doen? Nee? Ach, dan doe je dat toch gewoon bij je volgende huwelijk? Nogmaals gefeliciteerd. Zijn jullie alweer op de eerste rij gaan zitten?". Tim zegt, dat dit de keuze was van Wendy. Thomas: "Oh, dit was haar keuze? De vorige keer zaten jullie daar, dus er is al wat veranderd in jullie huwelijk". En tegen de zaal: "Haar favoriete nummer was Lopen Tot De Zon Komt, wat niet helemaal samenvat wat je van je huwelijk hoopt te maken. Het is niet echt een nummer van: 'Wat hou ik van je en zullen we samen in Griekenland Falafel eten?'. Dus wat je eigenlijk had moeten aanvragen, Tim, je had haar gewoon moeten negeren, is dit nummer. Het ultieme liefdesnummer!".

23 Misschien Nog Wel Het Meest

24 Kom Nog Even Niet

25 Alles Gaat Voorbij

26 Ik Wou Dat Je Een Vreemde Was

27 Zonnestralen

De zaal gaat uit z'n dak.

28 Als Het Vuur Gedoofd Is

De zaal wordt gek. De band gaat van het podium, de zaal is niet te houden en Carré ontploft als Paul weer terug komt.

Paul: "Ja, jullie hebben het zelf gewild. We hadden allemaal al thuis kunnen zijn, maar nee hoor. Jullie blijven maar klappen".

29 Rode Wijn (stand actie Rode Wijn voor Haiti: 135 euro!)

Rest van de band komt op en Thomas geeft Tim en Wendy een t-shirt.

30 Verkeerd Verbonden
Had een verlengd intro, omdat Thomas het t-shirt aan het geven was.

31 Schoolplein
(2x nananana)

Na de voostelling zijn Sas en ik vrij snel weggegaan. De bar was dicht dus we konden niks drinken. We hebben nog even nagepraat bij Ruth en daarna zijn we naar huis gegaan.


reacties in mijn gastenboek graag



Woensdag 14 april 2010

Setlist Ode Carré (Amsterdam1)

En toen kwamen dan eindelijk de langverwachte concerten in Carré. Ik ben vriend van Carre en ik vind het een prachtig theater maar tegelijkertijd kom ik er niet graag. Omdat ik vind dat er weinig plekken zijn waar je echt goed zit. Waar ik in elk ander theater het liefst op rij 3 t/m 5 in het midden zit, zijn dat echt verschrikkelijke plaatsen in Carre. Omdat het niet oploopt en je dus altijd tegen hoofden aan zit te kijken. Afschuwelijk! Op de ring rond de zaal zit je op zich heel goed, maar het is wel een takke-eind van het podium af. Echt leuk de mimiek meekrijgen doe je niet. En dat vind ik toch wel jammer als je weet dat de kaarten bijna 10 euro duurder zijn dan in een ander theater.

Vorig jaar zaten we bij Spelen op die ring, links. Paul z'n piano stond zo, dat we hem recht in zijn gezicht keken. Als je op de koop toe neemt dat het best ver is, waren dat prachtige plekken. Bij het KiKa festival zaten we daar ook (zij het wat lager). Toen stond Paul, dus ook geen probleem. Maar toen wij kaarten voor Ode moesten bestellen, wisten we nog niet waar Paul zijn piano neer zou zetten. We moesten dus gokken. De afweging dat de ring rechts sowieso te ver was, maakte dat we de verkeerde keuze maakten.
Want nu bleek Paul met zijn rug naar ons toe te zitten. Mooie rug, ik kan niet anders zeggen, kaarsrecht! Maar daar kom ik niet voor he :-) Kortom, we hadden fout gegokt. We zaten echt slecht. Sommigen van ons zagen zelfs Paul niet helemaal, omdat we teveel naar links zaten. Balen! Maar het kon de pret niet deren. We hadden toch een hele fijne avond.

Setlist Amsterdam, Carré, 9-3-2010

1. Eerste Helmersstraat

2. Dan Leef Ik Toch Nog Een Keer

3. Vondelpark Vannacht

Paul heet ons welkom (dit keer wonen zij er ook :-), maar dat zegt ie er niet bij). Hij zegt wel dat hij allang blij is dat zij er zijn. Dat ze het geweldig vinden om in Carré te staan. En verder houdt hij zijn bekende openingspraatje. Hij zegt onder andere dat iedereen mag doen wat-ie wil, zolang het maar binnen de zedelijke normen blijft.

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit

6. Ren Lenny Ren

De uitleg over de actie. Wordt erg vrolijk ontvangen door het publiek. Iemand roept: "Hee!", Paul antwoordt: "Hee!". Paul was ook lekker op dreef moet ik zeggen. Dat vindt Thomas ook: "Ik dacht dat ik de babbelaar van ons tweeën was, maar dat is een wijd verspreid misverstand". En tegen David: "Heb je kaarten bij je?". Als Paul over de flyers begint meldt Thomas dat hij goed begrijpt waarom ze flyers hebben laten maken. "Nou ja," zegt Paul "de flyers zijn natuurlijk vooral feestelijk". Thomas adviseert: "Je moet ze eens lezen! Staat een hoop informatie op. Alsof jij ze geschreven hebt".
Na de uitleg over de actie begint Paul over Hm Hm Ja Ja: "Het volgende nummer......". Thomas baalt daarvan: "Ik denk ik neem een slokje, maar dan ga jij meteen een nummer aankondigen". Thomas moppert over het feit dat Paul de show naar zich toetrekt en vraagt sarcastisch: "Vind je het erg als wij ook meespelen?". "Nee hoor," zegt Paul, "dat vind ik wel prettig". Dan doet Paul een 2e poging: "Hm Hm Ja Ja!" Thomas beaamt: "Ja, zo heet het liedje dus". En dan tegen de rest van de band: "Laten we het nummer nou maar spelen ook!". En als Paul aanstalten maakt: "Ga je het nou ook nog aftellen ook?". Paul doet zijn armen omhoog, waarop Thomas zijn gebruikelijke aankondiging van Hm Hm Ja Ja doet. Die hij afsluit met: "Omdat Paul zolang aan het woord is, moet ik nou eerst David wakker gaan maken. En wat ik ook nog wou zeggen, svp geen eten op het podium gooien!".

7. Hm Hm Ja ja

Thomas kondigt Sally aan. Paul zegt: "Het gaat over Sally". Thomas: "Je kan het niet laten he? Mag je thuis niet meer praten ofzo? Het gaat niet over Sally, het gaat over de vriend van Sally. Ik zal er een flyer van laten maken". En tegen het publiek: "We zijn hele goede vrienden hoor, ik weet niet meer zo goed waarom, maar we zijn het wel". En dan tegen JB: "Dominee Meijers!".

8. Sally

9. Stel dat we wel

Thomas danst tijdens dit nummer. Sexy!! Waar is de tijd gebleven dat ik dansende mannen eng vond? :-)

10. Ze zegt steeds liefje

Na afloop zegt Paul: "Alstublieft", omdat Thomas "Dank u wel" zei tegen het publiek.
Paul begint weer over de actie: "Even voor de duidelijkheid he?". Thomas: "Ja, even voor de duidelijkheid.....als je een hele rare naam invult krijg je Una Paloma Blanca. Dat gat heb je nog niet gedicht he?".
Paul vertelt het 2x-Eva-verhaal. Thomas gaat over Eva vertellen en zegt dat hij gevraagd was de titelsong van Lover of Loser te schrijven en dat zijn eerste reactie was 'dat kan ik helemaal niet'. "Maar toen ik thuis kwam, had ik het al af. Ik schrijf op de fiets. Met een potlood of een pen. Ik ben heel gevaarlijk in het verkeer tegenwoordig". Hij maakt een gebaar alsof hij een pen in zijn hand houdt. "En dan zien mensen me fietsen en dan vragen ze 'maar wat deed-ie dan? Ja.....heel slecht gitaarspelen'. Er volgt een hoop melig gedoe, maar echt grappig wordt het nooit. Vooral een soort samenvatting van alle grappen die we deze tour al hebben gehoord. Hij vertelt dat het liedje Eva heet "maar als u Linda heet, mag u dat ook denken hoor. Alleen als u Genevieve heet, zou ik even een ander nummer afwachten".

11. Eva

Na dit nummer zegt Thomas: "Er zit een vriend van me in de zaal, Tim en die hebben we even op het podium nodig". Tim zit op de 2e rij rechts en staat in no time op het podium. Thomas: "Ja Wendy dan hebben we jou ook nodig". Naast me hoor ik Massy zuchten: "och jezus een huwelijksaanzoek". Whahahaha. Helaas heeft ze gelijk. Tim is bloednerveus, komt niet uit zijn woorden. De zaal is super enthousiast, maar eigenlijk gebeurt er niks. Tim staat er doodongelukkig bij en zegt niks. Op een gegeven moment zeg ik hardop: "Hij gaat t toch maar niet doen", waarop de mensen om me heen in lachen uitbarsten en vervolgens heel Carré. Ik neem aan dat er wat op het podium gebeurde op dat moment :-). Maar wat heb ik niet gezien. Het duurt allemaal erg lang en is niet erg boeiend. Dan pakt Thomas het handdoekje dat hij tegenwoordig in zijn hand houdt tijdens ZZSL en gooit dat voor Tim op de grond. Tim begrijpt de hint en gaat op zijn knieën. En vraagt haar ten huwelijk. En ze zegt nog ja ook. Als je toch een beetje karakter hebt zeg je nee :-). Thomas doet net of hij heel hard staat te huilen. Dat was wel ff grappig. En hij verzucht: "Ik was even bang dat het zo lang ging duren dat ze alweer gescheiden zouden zijn, maar dat viel gelukkig mee". Anyway....het was natuurlijk wel apart dat het gebeurde (zoiets gebeurt goddank niet elke dag). Het gekke was, die Tim had LTDZK uitgekozen als speciaal liedje voor deze gelegenheid. Terwijl het zo niet toepasselijk was :-). Het sloeg helemaal nergens op. Ze gingen de coulissen in en Thomas vertelt dat Tim LTDZK speciaal had uitgekozen. Thomas zegt: "Wel grappig, het gaat over mijn 1e scheiding. Ik heb nog 4 van die liedjes". Paul weigert vervolgens verder te spelen: "Komen ze nog terug? Of zijn ze al uit elkaar?". En toen was het wachten tot Tim en Wendy weer op rij 2 zaten. Dat duurde ook weer even, maar toen ze eindelijk weer op hun plekken zaten, kregen ze een daverend applaus. Thomas zegt: "Paul schetst jullie toekomstbeeld alvast. Nee hoor....dat duurt nog 4 jaar". Paul zegt: "Ze hebben het zelf aangevraagd".

12. Lopen tot de zon komt

Dan vertelt Paul dat er nóg een verzoekje is ingediend. En hij zegt er meteen bij dat ze daar geen gewoonte van gaan maken. Thomas vertelt dat het verhaal van dit meisje zo heftig is dat ze voor haar een uitzondering hebben gemaakt. "Deze is voor Gaia!"

13. Naar Huis

Ik vond het niet heel mooi gespeeld, maar het idee was wel mooi.

14. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze

15. Ik denk je hier bij mij

16. Alleen maar hier

17. Groeten uit maaiveld

18. Ezra

Thomas: "En dan nu een vrolijk liedje over de liefde. Acda en De Munnik maar dan Science Fiction!".

19. Het is wat het is

20. Morgen is ze weg
In het intro praten Thomas en Paul tegen Tim en Wendy. Erg grappig. Zeker downloaden. Vlak voor Thomas het podium afloopt, zegt hij tegen JB: "Wil je met me zoenen? Oh staat ie nog aan?" whahahahaha, daar heb ik nog zeker 3 nummers om zitten lachen.

21. Laat me slapen

Thomas vertelt een anekdote over John Lennon die zo slecht gitaar speelde bij een live optreden dat Paul McCartney het nummer afkondigde met 'Thank you Ringo!'.

22. Mooi liedje

23. Misschien nog wel het meest

Thomas: "Zo doe je dat als je ergens fan van bent, dan pak je het mooiste nummer en maak je daar je eigen versie van, die het helaas nooit zal halen bij het origineel".

24. Kom nog even niet naar hier

25. Alles gaat voorbij

26. Ik wou dat je een vreemde was

27. Het Regent Zonnestralen

28. Als Het Vuur Gedoofd is

29. Rode wijn (stand actie Rode Wijn voor Haiti: 130 euro!)

30. Verkeerd Verbonden

31. Schoolplein
(2x nanana)

Carré werd afgebroken. Het is echt geweldig om tijdens bijvoorbeeld Zonnestralen om je heen te kijken. Dan ben ik zo ontzettend trots, alsof ik die mannen eigenhandig gebaard heb. Slaat natuurlijk helemaal nergens op, maar het is 'een soort van een gevoel' :-).


reacties in mijn gastenboek graag



Maandag 12 april 2010

Setlist Ode Leeuwarden

We hebben al veel verjaardagen van Thomas mogen bijwonen (in het theater he, komaan, we zijn toch niet van die meisjes!), maar nooit eerder was het zo feestelijk!
De avond begon een stuk minder fijn. De afsluitdijk bleek 1 poel van ellende. 1 grote traumatische ervaring. Eerst reden we over een dood hondje heen. Of niet er overheen, maar wel er langs. Hondje lag midden op de snelweg. Sas en ik dachten dat het een kat was, maar Massy wist heel zeker (terwijl we 140 reden, mind you!) dat het een hondje was, van het merk Jack Russel en met een vlekje boven zijn oog. Knap hoor. Die opmerkingsgave van Massy begint legendarische vormen aan te nemen. Maar goed, de hele auto dus in tranen. Behalve ik, ik ben keihard. Iets over de wet der natuur of zo. We reden door en 2 km verder hoorden we kloppen. Op het dak. Wat best raar is als je over de afsluitdijk scheurt. t Was een ritmisch geluid, maar we werden er wel een beetje nerveus van. Dus stopten we bij het Monument.

Vond Massy ook wel een mooi gebaar, ter nagedachtenis aan Jacky, zoals Sas Hondje inmiddels gedoopt had (beetje mosterd na de maaltijd als je het mij vraagt, een hondje dopen na zijn dood). Ik inspecteerde de auto en concludeerde dat de wind met de antenne speelde en dat we dus door konden rijden. Wat we deden. Nog geen 2 minuten later zien we een zwarte staaf over de auto vliegen (en nee dat had niks met pag. 19 van de Viva te maken : - ) ). Het was de antenne van de auto :-(. Tenminste dat zei Sas. Ik probeerde de radio, maar die deed het nog prima (wat ik achteraf trouwens nog steeds niet begrijp) dus ik haalde mijn schouders op. Tot in Leeuwarden, toen bleek dat er geen antenne meer op het dak stond (en de radio het niet meer deed). Ik in tranen, de rest niet, die was keihard. Iets van verdiende loon ofzo. Nou ja, who needs an antenne als je geweldige live opnames van AEDM op cd hebt.
Eenmaal in Friesland was al het leed geleden. We passeerden Sexbierum (leuk, alle hobbies van youknowwho verenigd in 1 plaatsje :-)) en Dronrijp, een soort samenvoeging van Dronten en De Rijp (merkte Marion scherp op). Een soort ode aan Acda en De Munnik dus.
In de parkeergarage moesten we een kaartje "rukken". Eerlijk waar, niet gelogen. Op de display bij de slagboom stond letterlijk Ruk n kaartje. Nou ja zeg. Nogmaals, wij zijn toch niet van die meisjes?

We gingen eten in een tapasbar. Alwaar ik een klap van de serveerster kreeg ("Ooh sorry", zei ze ook nog) en een stuk plastic in mijn soep aantrof en Massy (bijna) een mes in haar rug kreeg. Geen fooi gegeven. Marya kwam ook naar de tapasbar en Massy deed een retourtje theater kassa, wat ons een upgrade van 2 van de 5 kaartjes opleverde (maar nog steeds niet geweldig, 1e rij balkon).
Toen kwam de voorstelling. Wat een feest. Al voor de voorstelling zagen we aan de microfoon van Thomas 2 ballonnen hangen. Dat was volkomen nieuw voor mij. Naar mijn weten wordt door AEDM op het podium altijd gewoon genegeerd dat Thomas jarig is. Blijkbaar heeft Tony een goede invloed!

Maar goed. De setlist.

Setlist Leeuwarden, 6-3-2010

1. 1e Helmersstraat

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark vannacht

Paul houdt zijn welkomspraatje en wijst op de ballonnen. En vertelt dat Thomas jarig is. Het publiek moet elk applaus zien als een cadeautje aan Thomas. Vanuit het publiek wordt geroepen "Gefeliciteerd, Thomas". Huh??? We hadden Helene toch thuis gelaten?? :-) Thomas reageerde adrem: "Bedankt, Mam!". Paul: "Hoe oud ben je geworden? 48?". Thomas: "24".
Paul vervolgt zijn speech en eindigt met: "Een vol applaus voor Thomas zijn verjaardag". Het publiek gehoorzaamt.

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit

6. Ren Lenny Ren

Vlak voordat Thomas gaat beginnen met zingen, draait Paul zijn (eigen) schouders los, alsof hij last heeft van zijn rug. Niets meer van gemerkt, de rest van de avond.

Thomas zingt een stukje RLR terwijl hij met zn neus langs de microfoon schuurt en constateert dat je dat dus niet ongemerkt tijdens een nummer kan doen: "Ik heb een kriebel aan mijn neus. Je kunt dit niet doen, zonder dat het een heel andere betekenis krijgt. Valt het op als ik dit doe? Nou ja, ik mag toch alles doen, want het is mijn verjaardag. Ik ben vanmorgen begonnen met patat met! Oh wacht, ik mag niet teveel zeggen tussendoor. Gisteren hebben we gespeeld in Stadskanaal..." Paul: "...en we zijn net klaar".

Paul begint met Hm Hm Ja Ja aan te kondigen. Thomas onderbreekt hem: "Ja, als jij alle aankondigingen gaat doen, kan ik net zo goed naar huis gaan. Ik vind babbelen sowieso het leukst. Die liedjes zijn een tussendoortje, het gaat mij om het babbelen. En dat is leuk, want daar kan Jacques d'Ancona dan weer wat over schrijven, wat mijn schoonmoeder volgende keer dan weer kan lezen: 'Thomas Acda stond weer vreselijk te babbelen'. En vertelt dan zijn gebruikelijke verhaal over Hm Hm Ja Ja.

7. Hm Hm Ja ja

In de afkondiging vertelt hij nog een keer dat het geschreven is tijdens een gesprek van zijn vriendin met haar vriendinnen: "Een 4 uur durend gesprek waar kennelijk een probleem in besproken werd waar geen oplossing voor hoefde te komen! Af en toe probeerde ik ook wat zinnigs tussendoor te zeggen, maar dan keken ze me aan..... Mijn vriendin heeft trouwens 30 verschillende hm hm's, waarvan 28 er dodelijk zijn". Hij doet er een paar voor en zegt dan: "Goed, ik zal ze niet allemaal gaan voordoen. Je moet er nog voorzichtig mee zijn ook, om te voorkomen op je verjaardag je eigen huis uitgeflikkerd te worden. Dat gebeurt me.......... geen 3e keer!!" whahahahaha.

JB begint te spelen, terwijl Thomas net wat bedacht heeft wat hij wilde vertellen. Maar hij zegt tegen JB: "Ja, ga maar door Dominee". En vertelt dan dat hij nu een verhaal gaat vertellen maar dat hij het publiek heel erg nadrukkelijk verzoekt dit verhaal niet op internet te zetten. "Want degene over wie dit gaat leest daar ook!". En vertelt dan een ontzettend leuk verhaal dat ik dus helaas niet op het internet ga zetten.

8. Sally
In de aankondiging vertelt Thomas dat hij Sally niet kent en Sally dr vriend al helemaal niet.

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje

Na afloop vraagt Paul een beetje vals: "Ook niet uit eigen ervaring?". Thomas: "Jawel, daar heb ik efficient mee afgerekend. Efficient voor haar dan".
Paul vertelt op de gebruikelijke manier zijn verhaal over de actie (voor het eerst deze avond; in zijn openingsspeech heeft hij het er niet over gehad). Hij legt uit wat een flyer is: "Een vierkant papiertje". Thomas onderbreekt hem: "Ja, u heeft nog 2 zinnen van mij tegoed. Ik ben 2 zinnen vergeten in Vondelpark Vannacht. Hij schreeuwt, ze huilt". Paul: "Ze knikt". Thomas: "Nee ze huilt". Paul: "oh". "Hij schreeuwt, ze huilt, hij wil het weten, zoiets. Doet er niet toe, mijn excuus". Paul: "Die kunt u er later tussen plakken". Iemand neemt een foto. Thomas reageert onmiddellijk: "U denkt, dit moment ga ik eens een foto van nemen. Oh de buurvrouw ook. Ja. Heeel goed". Paul: "Doe maar lekker". Thomas: "Dit is het moment dat hij zegt dat hij 2 zinnen vergeten is. Ik beweeg echt niet meer dan dit hoor. Dit is Daaf, die gaat nu zitten. Straks gaat ie weer staan. Dus om daar nou 2 foto's van te nemen....Paul heeft inderdaad straks nog een verrassing in petto in de 2e helft, maar daar mag van de Zedenpolitie helaas geen foto's van gemaakt worden". Paul: "Nee die foto's worden meteen in beslag genomen".
Paul gaat weer door met zijn uitleg en Thomas zegt weer: "Zij huilt". Paul: "Hou jij je kop nou even, laat mij dit nou even uitleggen, het is al zo ingewikkeld. Laat het me nou even uitleggen. Dus dan kun je namelijk......". Thomas gaat onverstoorbaar verder: "Zij huilt, hij schreeuwt, hij wil het weten. Ik zal er binnenkort een flyer van laten maken". Paul gaat door met zijn uitleg. Paul: "Het is niet helemaal dat je 't krijgt". Thomas: "Ben benieuwd of je nu ook zo'n applausje krijgt". Paul: "Als je Peppi en Kokki smst dan krijg je iets heel anders".
Thomas steekt zijn vuist in zijn mond alsof hij zich vreselijk ergert :-). Hij zegt: "U dacht dat het afgelopen was he?" :-). En dan: "Als u denkt volgend jaar ga ik weer naar het theater, dan sta ik er met mijn soloprogramma!". Als Paul klaar is met zijn uitleg moppert hij tegen Thomas: "Als je vindt dat ik teveel praat, moet je dat gewoon zeggen. Met je soloprogramma".

Thomas kondigt aan dat ze Eva gaan spelen: "Dit is de titelsong van de film Lover of Loser. Dat is een leuk weetje, is dat gewoon. Sorry". Paul: "David zat door je heen te spelen". Thomas: "Ja". Paul: "Of niet?". Thomas: "Ja, David mag met jou mee volgend jaar. Ik wil die jongen met het zoutvaatje wel mee, dat lijkt me handig..........Je telt af en ik wil zingen, je dacht dat je subtiel aftelde ofzo". Paul lacht hardop. Thomas: "Dit hebben ze tot rij 14 gehoord. 1, 2, komop gaan we spelen, we gaan spelen, we gaan spelen. En vervolgens zet je niet in. Die Chinees met het zoutvaatje krijgt een lamme hand straks". Paul lacht weer hardop. David zet in. Thomas: "Ja dag, het is goed met je". Publiek lacht. Thomas tegen David: "Wat zit je er raar bij. Gaat je paard er vandoor ofzo?". Paul herhaalt lachend: "Gaat je paard er vandoor ofzo?". Thomas vervolgt: "Doe je benen eens bij elkaar (lachend). Er was 1 nummer, heb ik de hele tijd in David zijn benen zitten kijken, ik weet niet waarom. Mooi nummer maar ik moest de hele tijd aan paarden denken". En dan: "Ah, Dave is weer begonnen. Altijd vol hoop die man. Goed, zullen we even afspreken, tel jij af of tel ik af? Dit komt er dus allemaal op he, helaas. Want de computer heeft gekozen. Eva gehoord, Eva begonnen. Dus voor als u dit luistert nu, dat u denkt 'God ik heb van de familie een cdtje gekregen, we zijn onderweg naar Frankrijk. Even kijken wat het is'. Dit is het. En de kans dat we voor de periferie aan het nummer begonnen zijn, is niet zo heel groot". Paul: "Begin maar weer hoor, ga maar verder met je schudden". Thomas: "De liedjes zijn ingestudeerd. Dit zijn geen cabaretteksten, dus zoek er in godsnaam geen verhaal achter. Oh, waarom had ie het nou over de periferie van Frankrijk? Ik weet het zelfs niet eens. Ik ben 43 geworden. Ik ben seniel inmiddels. Ik ga nu kijken hoe lang Dave blijft schudden, voordat hij stopt. 1, 2. Zie je, dat snapt hij niet". Paul: "Ik snap het ook niet". Thomas: "Ik ga even naar hem toe, Daaf is namelijk nog iets ouder". En zegt dan op luide toon alsof David doof is: "Tel jij af of tel ik af? Want dan vallen we allemaal in! Ouderwets, maar wel mooi!".

11. Eva (Downloaden, want bovenstaand verhaal staat er zeker op vanaf dat Dave begint te schudden)

12. Lopen tot de zon komt.

Ik ben stomverbaasd als ik zie (door links op het balkon te zitten) dat Paul gewoon een pedaal gebruikt. Huh? Hij gebruikt toch gewoon zijn electrische piano in die vleugel??? Sas weet me in de pauze te vertellen dat dure electrische piano's ook een pedaal hebben. Weer wat geleerd.

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze

Van bovenaf zagen wij dat op de 2e rij links én op de 2e rij rechts (naast Marya) 2 plekken vrij zijn. Massy en ik besluiten voor rechts te gaan. Ik haal mijn portemonnee uit mijn tas en laat mijn tas op de stoel liggen. In de pauze hebben we geen dorst, dus nadat we wat met aankomend jarig jobje gebabbeld hebben (en Massy gepist heeft, duh), zoeken wij gauw "onze" plaatsen op rij 2 weer op. Wat een feest. Wat ontzettend veel leuker is een voorstelling toch als je vooraan kunt zitten.

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen maar hier

Tijdens de laatste tonen van Alleen Maar Hier wordt duidelijk dat JB ergens van baalt. Waarvan is nog niet helemaal duidelijk op dat moment. Iets doet het niet, maar wat weet ik op dat moment nog niet.

16. Groeten uit maaiveld

JB baalt overduidelijk nog steeds. Paul fluistert (duidelijk hoorbaar): "Doet je gitaar het al weer?". Ik ben verbaasd, ik dacht inmiddels te begrijpen dat het om de versterker dan wel monitor gaat. JB schudt nee. Hij draait de microfoon naar de snaren van zijn electrische gitaar en speelt wat. Klinkt voor geen meter. Hij pakt de accoustische gitaar van David aan, die David hem aanreikt en speelt Ezra op die gitaar. Dat maakt Ezra dus een andere versie dan normaal.

17. Ezra (Downloaden dus)

Na afloop zegt Thomas: "Nou dan maken we er ook een quizje van ook". Op harde toon: "Tony kom s hier". Tony komt op, onder luid applaus. Thomas: "Het is voor Tony ook een avondje uit he. Hoewel, 10 hele euro's per maand.....Tony, JB z'n gitaar is stuk. Is het zijn gitaar of iets dat zijn gitaar versterkt?". Er wordt wat gerommeld aan de gitaar en aan de versterker en Thomas probeert de zaal bezig te houden. Hij loopt naar de zijkant van het podium (voorbij Paul nog) en zegt tegen een jongen die in het gangpad staat: "En waarom ben jij helemaal vooraan? Jij dacht, ik ga die versterker, die kan ik wel maken, of niet? Je vindt het hier chill??? Okee. En daarboven is het hot ofzo? Ik ben een oude man geworden vandaag, dus ik snap die taal niet he. Oh je wou een foto nemen? Meerdere? Van één show? Of van dingen zeg maar? Je maakt foto's van dingen?".


Foto Marc Henri Quere


Foto Marc Henri Quere


Foto Marc Henri Quere


Foto Marc Henri Quere


Foto Marc Henri Quere

Dat klopt, de jongen had bovenstaande foto's gemaakt. Thomas vervolgt: "Nou kom er ff bij. Er is hier toch niets aan de hand. Ik zou zeggen klim er lekker op". De jongen klimt op het podium met een heel klein cameraatje in zijn hand. David en JB poseren bij het drumstel.


Foto Marc Henri Quere

De jongen maakt een foto en laat m aan Thomas zien.


Foto Marc Henri Quere

Thomas: "Fotografeer het gewoon. Want zo heel veel kan het me nou ook weer niet schelen. Ik krijg die dingen toch nooit te zien. Behalve de foto's die jullie van ons zingend op internet zetten". Thomas poseert in de door hem zo gehate pose, erg grappig. Hij zegt: "Wat een foto's man. Chill. Ik hoef ze niet te zien hoor. In mijn hoofd ben ik toch slanker dan op die foto's". Jongen neemt foto van Paul.


Foto Marc Henri Quere

Thomas: "Ook fraai hoor! Dat zeiden wij vroeger, fraai. Dat is chill. Chill, zeggen jullie toch?". Jongen maakt foto van JB. Paul: "Met gitaar".


Foto Marc Henri Quere

Thomas zegt iets onverstaanbaars en vraagt dan aan JB: "Maar doe je het?" JB schudt zijn hoofd. Thomas: "Hij doet het niet, maar je stemt hem wel voor de zekerheid". Paul: "Ik hoor je wel hoor". Thomas: "Hij hoort het. Hee gooz......" en wijst de jongen de weg het podium af. Maar niet voordat hij zo'n bende-groet heeft gedaan met die jongen. Van die handen die elkaar kriebelen en dan 2 vuisten tegen elkaar enzo. Errug grappig, Thomas kan er natuurlijk helemaal niks van :-). Thomas loopt naar zijn microfooon en zegt op een heel raar toontje: "Jesus, nou is mijn microfoon kapot". Whahahaha errug grappig. Paul: "Okee, boogie. Voor zover wij kunnen boogieën". En dan kondigt Thomas eindelijk Het is Wat Het is aan. Verdere optreden niks meer gemerkt van de problemen van JB.

18. Het is wat het is

19. Morgen is ze weg
Thomas praat het intro vol. Downloaden. Als Paul al begonnen is met zingen, staat Thomas te headbangen. Zo grappig :-)

20. Laat me slapen

21. Mooi liedje
Paul kondigt aan dat Thomas sologitaar speelt. Thomas roept: "Niet aankondigen!!!"

22. Misschien nog wel het meest

23. Kom nog even niet naar hier

Changement. Paul kondigt zijn 12-snaren aan. Thomas zegt tevreden: "Zijn we lekker snel klaar".

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was

26. Het Regent Zonnestralen

27. Als Het Vuur Gedoofd is
Tijdens het nummer komt er een horizontale stang die aan het plafond boven het podium hangt naar beneden waar allemaal ballonnen aan hangen. Zo vrolijk! Echt heel leuk gedaan!!!

toegift:

28 Rode wijn (stand actie Rode Wijn voor Haiti: 125 euro!)

29. Verkeerd Verbonden

30. Schoolplein
(2x nanana)

Aan het begin van de nazit wilde ik de bonnetjes pakken die aan het kaartje vastzaten, voor gratis drankjes. Ik kon ze nergens vinden. Ik haalde mijn hele tas uit. Daar kwam van alles uit (schroevedraaier, aspirines, dildo (oh nee rexona), enz. enz.) maar niet die bonnetjes. Alles er maar weer ingedaan en toen bedacht ik me opeens dat ik mijn portemonnee niet was tegengekomen. Hee. Dat was raar. Ik voelde in mijn achterzak. Niks noppes nada. En toen bedacht ik me, dat die nog in de zaal moest liggen. Misschien had ik m ff op de grond gelegd? (ja ik weet het ik ben een sukkel). Ik naar iemand van de zaal, die liep met me mee naar de zaal. De eerste 3 rijen waren opeens 3 m hoger, dus dat was nog even klimmen, maar ik zag mijn portemonnee niet. Wat een ellende. Alles zit er in, mijn rijbewijs, mijn autopapieren, geld, pasjes, credit cards, alles. Ik keek nog een keer goed, en godzijdank, daar lag ie!
De mevrouw en ik liepen terug naar de foyer, de zaal uit en kwamen in de gang voor de zaal Tony tegen. Ik zei nog: "Dag Tony" en de mevrouw van het theater zei tegen Tony: "Waar gaat u heen?". Tony, met een bloedserieus gezicht: "Nou ik vond het geluid echt heel slecht de 2e helft, dus ik ga even terug naar de zaal om te vragen of ze de 2e helft nog een keer willen spelen. Ik heb het echt heel slecht gehoord en dat vind ik toch wel erg zonde van mijn geld". Mevrouw zei: "Ja maar dan kunt u niet zo maar de zaal in gaan. Weet u wat, ze komen zo signeren, dan kunt u het ze even vertellen". Tony zei: "Nou dan ga ik eerst wel even in de zaal zitten, kan ik vast een goed plekje uitzoeken". Whahahaa, Tony kan echt acteren. Die mevrouw was in shock. Uiteindelijk begonnen Tony en ik te lachen. Tony zei: "Ik ben de tourmanager. En zij weet ervan!", wijzend op mij. Whahahahahaha. Was zo grappig. Naar de reacties in de auto op de terugweg luisterend, moet ik constateren, dat je er waarschijnlijk bij geweest moet zijn :-).
Toen Thomas en Paul aan het signeren waren, pakte Sas, die de volgende dag jarig zou zijn, haar kadootjes uit.

Net toen Sas de fotolijst uitpakte, waren Thomas en Paul klaar met signeren. Dat was mooi, kon Sas de lijst even laten signeren.

Paul vond het een ontzettend lief kado zei hij, met een lieve glimlach. En hij was verrukt van de foto's van PT die erin zaten. En wijzend op weer een andere foto wilde hij weten waar die genomen was (CD presentatie 2007). En welk nummer ze toen speelden. Massy, er inmiddels ook bijgekomen, zei ongelooflijk adrem: "Als Ze Lacht, oh nee, die spelen jullie niet he?". Ik zei: "Als je Me Morgen Ziet", maar dat sloeg nergens op want niet gespeeld bij die cdpresentatie. Gelukkig kwam ik op het lumineuze idee: "Weer Gelukkig Zijn". "Nee," zei Paul "dat kan ik helemaal niet op gitaar". "Weer Gelukkig Zijn???"vroeg Thomas. "Dat ken ik niet. Wat is dat voor een nummer?". Ik zong het voor, Thomas herkende het niet. Ik natuurlijk zwaarbeledigd. Massy zei nog: "Ruth, ga nou niet zingen", whahahaha. Thomas zocht het cd boekje van Nachtmuziek erbij: "Oh dat nummer!".


Het hoofdkado voor Saskia: een prachtige fotolijst

Het was een geweldige avond. Zo leuk die verjaardagsvieringen. Zou ik eigenlijk ook wel s willen op mijn verjaardag. Vondelpark ofzo. Hm. Zit er niet in. 12 Augustus is net te vroeg......


reacties in mijn gastenboek graag



Zondag 11 april 2010

Setlist Ode Stadskanaal

De laatste keer dat ik met Acda en De Munnik in Stadskanaal was, kreeg ik op de terugweg een auto-ongeluk. Twee gekken reden veel te hard op een wegversmalling af en konden kiezen tussen zich doodrijden of mij van de weg af rijden. Ze kozen, begrijpelijk, voor het laatste. Maar wat ik nog erger vond, was dat ze doorreden daarna. Nare herinneringen. Gelukkig zat Helmajo naast me die heel rustig bleef en hielp PT op afstand, door de telefoon. Helmajo en ik waren geschrokken maar ongedeerd, de auto lag in puin (maar gelukkig niet total loss).
Toen bleek dat Acda en De Munnik ook met Ode naar Stadskanaal zouden komen, hield bovengenoemd verhaal mij niet tegen. Ik bestelde kaartjes en werd nog ingeloot ook. Maar vrijwel meteen kwam ik er achter dat ik Mark zou hebben op die dag. Vorig jaar had ik Mark op vrijdag in de even weken, in 2010 versprong het rooster naar de oneven weken (doordat 2009 een jaar met 53 weken was).
Gelukkig deed het theater niet moeilijk. Omdat de kaartjes nog niet afgerekend waren, trokken ze mijn lot weer in en werden de kaartjes aan iemand anders toebedeeld. En ik bleef thuis. Maar gelukkig wonen Marya en Natasja in Zuid-Denemarken en gingen zij wel. Zij zaten op de 2e rij en Marya nam het 'notuleren' op zich. Haar verslag:

Setlist Stadskanaal, 5-3-2010

In de hevige sneeuw had ik (Marya) na het werk een parkeerplaatstransactie met een dame uit Drouwernernogwat (sta telkens weer verbaasd van de idiote namen daar, 'Gasselte, Nijveen?, Gasseltenijveen, Gasseltenijvenermond....plak er telkens een stukje bij joh...).
We gingen met mijn auto, wat heel logisch was want ik meende een raar geluidje te horen, en wilde de oren van Natas als back up en ach zo ver was het ook niet :-). Niks aan het handje, de auto bromde wat maar ach. In het theater herinnerden we ons ineens weer hoe klein het theater was, rij 1 was zowat OP het podium ;-) en we hoorden de achterbuurman zeggen: "Je kan het zweet van hun zowat ruiken" ;-)). We hadden rij 2 stoel 5 en 7 (links) en we mochten al snel een plaatsje opschuiven omdat de buurvrouw zei dat die stoel leeg zou blijven. Zo gezegd, zo gedaan, maar we zagen vanuit onze ooghoeken dat er 4 stoelen verder drie lege plekken in het midden waren!! Mmmmmmmmmm. Voordat we iets konden doen kwam Paul op.

1. 1e Helmersstraat
Als Thomas opkomt blijft het stil. Dus besluiten Natas en ik het applaus in te zetten, gelukkig krijgen we bijval van de zaal.

2. Dan leef ik toch nog een keer
Deze gaat niet helemaal lekker, Thomas maakt foutjes, dreigt de helft te vergeten. Maar doordat Paul gewoon doorspeelt, pakt Thomas het weer op en kijkt regelmatig naar Paul of het goed
gaat.

3. Vondelpark vannacht

Paul heet ons welkom. "Het is hier weer winter! Bij ons is het zomer, ik zat vanmiddag in de zon op het terras, maar hoe dichter bij Stadskanaal hoe meer winter, ik kon mijn snowboots weer aantrekken. Het was goed te doen hoor, maar we hebben de chauffeur toch maar even wakker gemaakt". Hij Vertelt dat ze vanavond lekker liedjes gaan spelen. Dat iedereen lekker mee mag doen, zingen, klappen. "Doe waar je zin in hebt" en dat laten we ons geen twee keer zeggen ;-), want op het moment dat het kon, en niet storend was, besluiten we op te staan en te verkassen naar die twee stoelen in het midden ;-). Dit omdat we compleet werden weggeblazen door de boxen links en tja...soms heb je lef en doe je gewoon waar je zin in hebt ;-). Uiteraard bleef dit niet zonder gevolgen haha. Terwijl wij ons naar de stoelen begeven roept Thomas "Hey, daar zijn laatkomers! Wat leuk dat jullie ook nog komen!". "Nee hoor, we verhuizen alleen even naar het midden", waarop Thomas alle lege plaatsen (en dat waren er best veel) even gaat opnoemen. Voor mij zegt hij er nog even bij (ik had nog een lege stoel naast me) "En zij is nog op zoek naar een leuke nieuwe vriend, dusse ga lekker naast haar zitten" en legt uit dat als je rechts doof bent (wat ik toevallig ben) er nog een prachtige plek aan de rechterkant is, heb je geen last van de boxen, want daar hoor je dan toch niets van (tot grote hilariteit van de zaal en vooral van mij ;-)). En gaat verder met benoemen van de lege plekken. Paul zet ondertussen een soort bingomelodietje in en Thomas zegt dat iedereen de Lottoformulieren er bij kan pakken. Was erg grappig. Vervolgens vraagt Thomas aan ons waarom we in het midden zijn gaan zitten, "Omdat de boxen links ook onwijs hard staan", "Weet je,' zegt hij op z'n -mindfuck toontje uit spelen- "waar je helemaal geen last van de boxen hebt???", waarop Natas en ik tegelijkertijd met een grote grijns naar het balkon wijzen. "Oh, jullie hebben hem door". En gaat verder met spelen.

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit

6. Ren Lenny Ren

Thomas begint te vertellen waar Hm Hm Ja Ja over gaat. Het verhaaltje over de vriendin aan de keukentafel komt voorbij en hij wil al vrij snel gaan inzetten. Totdat hij David aan zijn kont ziet krabben.. "David zit gewoon voor het oog van 700 man aan zijn kont te krabben, ik zag het wel hoor David. Tja dat heb je soms he, als artiest op het podium dat het dan niet helemaal lekker zit, dan hangt dat stukje meer dat de helft van de bevolking meer heeft dan de andere dames ;-) niet helemaal lekker of aan de verkeerde kant. Je kan niet zomaar even in je kruis krabben dan. Dus moet je een andere manier hebben om het dan even goed te leggen, dus daar hebben we dan een speciaal wiebelkontdansje voor". Thomas maakt een paar sexy, niet anders uit te leggen heupbewegingen. "En dan hangt het de rest van het nummer weer goed. Dat is wel zo lekker zingen. Tenzij je een te strakke broek aan hebt, dan kan dat (maakt weer die beweging) wel, maar dan helpt het niet. Maar bijkomend voordeel van de strakke broekjes is dat je dan net zo gaat zingen als Gerard Joling". Hij zet een hoge stem op en zingt de eerste regel van 'Ticket to the Tropics', tot hilariteit van de zaal. Gooit er nog meer hoge toontjes uit a la gerard en vertelt dat we Gerard moeten feliciteren. "Oh?", reageert Paul verbaasd, "waarmee?". Thomas vertelt: "Gerard Joling heeft de gouden harp gewonnen voor het beste Nederlandse lied, nou ja niet hij, want hij zingt het alleen maar, dus het is stom dat hij die prijs krijgt. Maar Eric van Tijn weigerde de prijs uit te reiken aan onze goede vriend". Waarop Paul reageert met: "Dat is ook terecht". Whaha. Thomas kan er niet over uit dat Gerard die prijs gewonnen heeft. "Ik weet niet eens welk lied het is, weten jullie dat?". De zaal antwoordt dat het om 'Engel van mijn Hart' gaat. "Dat is wel een mooie titel", vindt Paul. "Laten we een prijs weggeven voor de mooiste titel van een lied". Thomas gaat nog even verder met beledigen van Gerard. "Andere mensen scoren 1 hitje, doordat ze een te strak broekje aan hadden, maar Gerard maakt er een hele carriere van!". Maar zegt erbij, dat Gerard een vriend is hoor (met de meest cynische blik). "Begrijp me niet verkeerd, ik vertrouw Gerard net zoveel als ik hem kan gooien. Daarbij heb ik in het verleden hier in Stadskanaal eens twintig minuten lang Andre Hazes zitten beledigen, echt als iemand dood is, zijn we ineens helemaal top. Maar bij André was het zo dat je 46 euro betaalde voor een optreden. Andre dronk eerst 20 blikken bier, Heiniken was erg blij met hem ;-), liep dan naar de microfoon, zong 'ik heb hier een brief''(Thomas houdt microfoon richting publiek) liet het publiek het nummer zingen, dronk nog twintig blikken bier en rookte een pakje Marlboro om vervolgens weer naar de microfoon te lopen en te zingen 'Zij gelooft' (Thomas houdt microfoon weer richting publiek). En als je geluk had, dan kwam de afsluiter Jody Bernal en daar betaal je dan 46 euro voor om je eigen liedjes te zingen".
Paul ligt inmiddels met z'n hoofd op de toetsen omdat Thomas zo aan het babbelen is. Thomas zet zijn microfoon in de standaard en komt nog even terug op Gerard. "Is een top vent hoor, staat elke dag in de sportschool, dus daar moet je respect voor hebben. Voor die Gordon niet, die schuif je zo aan de kant...maar Gerard? Nou daar moet je aardig tegen blijven, altijd zeggen dat het nummer goed is, ook al heb je het nog nooit gehoord, want tja...". Dan vraagt hij: " Wie kan ik nog meer beledigen? Het is voor mij ook een avondje uit! En verder heb ik heel veel vrienden hoor in het artiesten wereldje, ze komen nooit als ik ze vraag om te eten, Ja Paul komt wel eens eten... maar die moet". JB zegt: "Vader Abraham". Voor Vader Abraham heeft Thomas respect. "Als je zo'n briljant nummer over de smurfen kan maken, daar zijn 18 miljoen platen van verkocht, en je wordt als een god in Argentinie tussen alle smurfen in een optocht behandeld. Nee dan ben je echt TOP. Dat hele songfestival liedje heb ik nog niet eens gehoord, maar hij schrijft zijn muziek tenminste zelf, GERARD!".
Paul ligt met zijn armen over de vleugel, om dat gebabbel, en iemand maakt er een foto van. Thomas zegt dat ie nu wel weer een liedje gaat zingen, "maar wees gerust, ik babbel straks weer verder".

7. Hm Hm Ja ja
Downloaden, want JB zegt in plaats van "het is een dingetje" iets heel anders: "Kunnen jullie door een waterkraan". David, JB en Dave kregen hier de slappe lach van en de zaal had er ook lol om.

Ze willen beginnen aan Sally, maar Thomas herhaalt nog even dat hij niet met alle collega's ruzie heeft hoor. "Dat treinnummer van Guus, hoe heet dat ook alweer?". Het publiek helpt hem en roept "Kedeng Kedeng". Thomas is enthousiast: "Ja, briljant nummer!!! Als je drie uur in de trein zit, is dat precies wat je hoort. Daar kan je bijna van zeggen daar kan Gerard Joling nog een puntje aan zuigen, maar daar doe je Gerard dan ook weer een plezier mee..natuurlijk..... Het is voor mij ook een avondje uit. Dit is de laatste dag dat ik 42 ben, van dit leven tenminste, in mijn vorige levens ben ik ook vaak 42 geweest. Gerard Joling heeft er een mooi liedje over geschreven". (Zet weer een hoge stem op).
Vervolgens legt hij uit dat Sally gaat over de moeilijkheid van relaties en met artiesten in het bijzonder.

8. Sally
Vonden Natasja en ik erg mooi, leek of het anders gezongen werd.

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje

Thomas zingt dit met een handdoekje in zijn hand, die hij opvouwt en terugvouwt en opvouwt, intensief gezongen.

11. Eva
Pas hier gaat Paul de downloadactie uitleggen, op zijn verwarrende manier, over de b kant. Er wordt niets over de flyer gezegd. Korter dan anders en aan het eind wordt nog even gezegd dat Gerard Joling wenste dat hij het bedacht had. Thomas voegt nog toe dat het uit de film Lover of Loser komt.

12. Lopen tot de zon komt.

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen maar hier

16. Groeten uit maaiveld

17. Ezra

Paul kondigt af : "Welkom terug, we gaan nu een vrolijk liedje zingen over de liefde, dit is Science Fiction volgens Acda en de Munnik".

18. Het is wat het is

Paul: "En gelukkig gaan ze ook altijd weer uit elkaar".

19. Morgen is ze weg

20. Laat me slapen

Paul kondigt aan dat ze nu het oudste nummer gaan spelen van Acda en De Munnik, dat hij in 1991 op de Theaterschool heeft geschreven, toen ze nog geen Acda en De Munnik waren. Dat het toen ondenkbaar was dat ze dat bijna twintig jaar erna in Stadskanaal zouden gaan spelen.

21. Mooi liedje
Paul maakt een fout, Hij zingt "dat ik ons dit heb aangedaan, ik ROOK dat jij je redt" ;-). Hij stopt en al pratend corrigeert hij zichzelf "Ik Hoop dat jij je redt' en zingt dan verder. Als het nummer afgelopen is legt hij uit: 'Ik was tijdens het nummer aan het nadenken, doe ik wel vaker, over de boodschappen en zo, maar ik bedacht me dat mijn zoon binnenkort komt kijken. En als hij me dan hoort zingen 'ik rook m'n laatste peuk weg' dan hoor ik hem al zeggen 'Maar pappa rookt toch niet?' en dat moet ik dan weer gaan uitleggen snap je?? daar dacht ik dus aan en dan zing je het verkeerd 'Ik rook dat jij je redt' ". Thomas zegt: "Ik denk altijd tussen de liedjes door.....maar meneer de Munnik doet het tijdens...., maar het kan best hoor 'ik rook dat jij je redt' (doet alsof hij een kind in zijn handen houdt). Jij hebt helemaal geen luier nodig!! ik rook dat jij je redt. Ik rook dat jij je redt... Kijk dit soort dingen bedenk je tussen de liedjes door ;-)".
Daarna komt het verhaal van fan-van-John-Lennon-maar-nog-meer-van-Paul-McCartney en vult nog aan dat het een voordeel is dat Paul McCartney het nooit zal horen.

22. Misschien nog wel het meest

23. Kom nog even niet naar hier
Paul kondigt het motto van de avond aan. Thomas: "Dan moet je wel zeggen wat het motto van de avond is". Paul: "Geniet ervan, voor je het weet is het voorbij".

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was

Deze spetterde van het podium af, was erg leuk.......

26. Het Regent Zonnestralen

27. Als Het Vuur Gedoofd is
Ik vond dit een mooie uitvoering, weet niet meer precies waarom, maar dat dacht ik op dat moment.

Paul en Thomas krijgen bloemen, de rest een fles rode wijn...

Toegift

Paul komt terug: "Tja, als jullie blijven klappen kom ik terug hoor, jullie klappen zelf!".

28 Rode wijn (stand Rode Wijn voor Haiti 120 euro)
Wordt prachtig gezongen, maar ook met veel consumptie waardoor een aantal dames op de eerste rij erg moeten lachen...

Thomas komt wederom met glas witte wijn terug

29. Verkeerd Verbonden

30. Schoolplein
2x Nananana!!!!

Op de terug weg reden we natuurlijk weer eens verkeerd...en toen we de straat van Natas inreden hoorden we ineens getik. Ik had nog de stille hoop dat het iets in de kofferbak lag....maar nee, de uitlaat lag er bijna af... (zie begin van het verslag....). Gelukkig was daar Peter, die wreed verstoord vanuit het warme huis naar buiten kon om te knutselen met touw, een telefoon (als verlichting) in de vrieskou op de grond lag om mijn uitlaat vast te binden ;-) zodat ik niet op de bank hoefde te pitten en mijn weg naar huis kon vervolgen. Het was een superavondje!!!


reacties in mijn gastenboek graag



Zaterdag 10 april 2010

Setlist Ode Alkmaar

De volgende dag was het woensdag. Acda en de Munnik speelden in Alkmaar, en ik zat thuis, bij mijn kind. Marion en Saskia gingen wél naar Alkmaar. Zij hadden kaartjes voor rij 1 (genant! :-)). Maar om nou op rij 1 in het midden met een schrijfblok op schoot te gaan zitten was nou ook weer zo wat. Gelukkig blijken Marion en Saskia over een buitengewoon geheugen te beschikken en wisten zij toch nog onderstaand verslag op papier te krijgen.

Setlist Alkmaar, 3-3-2010

1. 1e Helmersstraat

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark vannacht

Welkomstpraatje. Een aantal jeugdherinneringen van Thomas en David. Thomas' ouders zitten in de zaal.
Thomas vraagt aan David of hij in Alkmaar geboren is en op het Betrand Russell college heeft gezeten (maar dat is naar mijn weten in Krommenie). David antwoordt nog net dat hij inderdaad in Alkmaar geboren is, maar meer komt er niet uit :-).

4. Heel veel lieve mensen
Thomas gaat de fout in tijdens de brug. Daardoor is er een verlengd 'tussenspel' en is het eind aardig fout. Thomas doet hem nog een half keer er achteraan. Er zat wat geouwehoer tussendoor. Paul noemt Thomas de Carlos Santana van Acda en de Munnik (vanwege zijn fantastisch gitaarspel). Thomas zegt dat iedereen gitaar kan leren spelen, zoals hij het speelt. Gewoon even achterop de tvgids kijken, dan voor 42 gulden (Thomas denkt nog in guldens :-)) een cursus bestellen die Daphne Deckers aanprijst. Binnen no time speel je net zo goed als Thomas :-). DOWNLOAD!

5. Over en Uit

6. Ren Lenny Ren

Paul legt de download uit op zijn hilarische wijze. Blijft grappig. Thomas grapt nog dat zijn ouders hadden gevraagd of het om een liedjesprogramma ging.....maar dat het er tot nu toe niet zo op lijkt. Thomas zegt dat ze goedkoper zijn dan Itunes en noemt Maaitunes ook nog. En vervolgens zoekt hij een moeilijk woord. Hij kan er niet opkomen, maar de heren beginnen opeens allemaal moeilijke woorden te roepen. Monopoly, Economie, ......van alles. Dave/Jb doen mee. Was een grappig moment! Hmm hmm jaja wordt als gebruikelijk uitgelegd.

7. Hm Hm Ja Ja
JB's microfoon stond niet aan tijdens 'Een dingetje'.

8. Sally

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje
Aan het eind van Liefje zit er een hele harde tik in het geluid. Thomas vertelt na afloop dat hij zich tijdens het liedje inbeeldde dat hij ergens in de 17e eeuw zat. Op de achtergrond zag hij vrouwen met wijde jurken, koetsen en galopperende paarden.

Paul herhaalt zijn uitleg nog even. En vertelt daarna dat ze ook andere namen kunnen zingen. "Dat kost 350 euro", zegt Thomas. Hij oppert 'Johanna'. Paul probeert wat: "Wimpie, Wilhelmina" (op z'n Eva's). Dat wordt te ingewikkeld. Thomas zegt dat het met namen van meerdere lettergrepen nog duurder is.

11. Eva

Na dit nummer vertelt Thomas dat ze genomineerd zijn voor een Rembrandt Award. Een Rembrandt Award, want Rembrandt schreef immers altijd van die mooie muziek. Bovendien hadden ze onlangs ook een Picasso-award gekregen omdat ze allebei heel goed kunnen punniken.

12. Lopen tot de zon komt.

Paul vertelt dat er vaak gevraagd wordt waarom bepaalde nummers niet op de setlist staan. "Dat is inderdaad altijd een ingewikkelde afweging. Hee, om nou meteen het licht uit te doen". Het licht is inderdaad uitgevallen. Thomas: "Ik vond het inderdaad ook geen interessant verhaal Frans". Paul: "Haha, roep dat dan gewoon!". Thomas: "Voor het zelfde geld begint hij gewoon weer over die flyer...". Paul: "Doe ik niet, echt niet. Je kan gewoon het licht aanhouden, dank je wel". Thomas verstaat hem verkeerd: "Erwin?". Paul herhaalt: "Je kan gewoon het licht aanhouden". Thomas: "Je zei Erwin". Paul: "Nee dat zei ik helemaal niet". Thomas: "Hij zei Erwin he?". David bevestigt dat hij dat ook hoorde. Thomas: "Oh, Frans boos nou!". Paul: "Echt niet, Henkie, dat zei ik niet! Hoe heet ie?". Paul schiet in de lach.
Thomas gaat serieus verder, maar kan het toch niet laten om nog een paar keer de naam Erwin te laten vallen en te zeggen dat het woord flyer bij lichtman Frans (die kennelijk Erwin heet) een allergische reactie oproept. Paul blijft ontkennen dat hij dat gezegd heeft. Thomas vertelt dat ze vaak verzoeknummers doorkrijgen met hulp van dramatische verhalen op een paar a4tjes. "Altijd erg, altijd zielig, altijd met kinderen, altijd vreselijk". En dat, als ze daar op ingaan, er dan een soort druk op hen ligt als ze het spelen, vanwege het drama dat er achter zit. Hij wil dit nu voor zijn, door alvast een dag van te voren op zo'n verzoek in te gaan! Beetje vaag verhaal, maar hier komt de eerste verrassing. Ze spelen 'Naar huis'!

13. Naar huis (downloaden, het hele verhaal over Erwin staat erop!)

14. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze. Vlak voor het begin van de 2e helft legt een meisje een briefje bij Paul op zijn piano.

15. Ik denk je hier bij mij

16. Alleen maar hier

17. Groeten uit maaiveld

18. Ezra

Paul zegt dat er een briefje ligt, wat hem al een paar nummers opvalt. Hij leest het voor: "Een verzoeknummer 'bij haar zijn' , groetjes van dingetje en dingetje". Paul zegt: "Dat doen we niet" . Maar Thomas zegt: "Jaaaaa natuurlijk wel". Hij pakt zijn kwastjes bij Dave en gaat op zijn knieën bij de Cajon(kistje) van Dave zitten. Hij stelt de microfoon bij naar beneden. Paul sputtert nog wat tegen: "Maar ik ken 'm helemaal niet". Maar Thomas wil er niks van weten en wil hem doen! Paul zoekt de juiste toonsoort. Hij zingt het niet helemaal foutloos, maar het was ontzettend leuk en spontaan. De eerste rij hielp met souffleren :-D.

19. Bij haar zijn (DOWNLOAD)

Na afloop roept Thomas lachend dat hij makkelijk praten had. Paul moest de hele tekst zingen en hij zing zelf alleen maar: "oehhh...bij haar zijn".

20. Het is wat het is

Thomas roept dat het science fiction is. Paul zegt dat het over een dame gaat die niet weet dat er iemand achter haar aan loopt.

21. Morgen is ze weg
Paul praat weer door het intro heen. Ietsje anders dan anders. Maar een paar zinnen. Niet echt om helemaal te downloaden daarvoor.

22. Laat me slapen

23. Mooi liedje
Weer geklaag over het gitaarspel van Thomas.

24. Misschien nog wel het meest

25. Kom nog even niet naar hier

26. Alles gaat voorbij

27. Ik wou dat je een vreemde was

28. Het Regent Zonnestralen

29. Als Het Vuur Gedoofd is

30. Rode wijn (stand Rode Wijn voor Haiti-actie 115 euro)

31. Verkeerd Verbonden

32. Schoolplein

Sas schrijft: Het was een erg leuke avond vond ik. En rij 1 viel best mee, want het podium was vrij groot. Dus ze stonden nog wel een beetje op een afstandje. Het geluid vond ik hier en daar niet optimaal in de eerste helft (die was vooral grappig!) , maar de tweede helft was erg mooi. Ze hadden erg veel lol met elkaar.


reacties in mijn gastenboek graag



Donderdag 8 april 2010

Setlist Ode Doetinchem

Nog maar nauwelijks bekomen van de geweldige zaterdagavond/verjaardag Massy, mochten Massy en ik een paar dagen later naar Doetinchem. En wat een waanzinnig fijne avond hebben wij ook daar gehad! Het was gezellig, grappig, vrolijk, leuk , kortom The Works.

We waren om 7 uur in Doetinchem, hebben de kaartjes opgehaald, zijn naar de nabije Fee 1000 gegaan om broodjes en beleg te halen en hebben vervolgens heerlijk geautopicknickt!. En zaten toch nog vrij op tijd in de zaal.


mooie plekken!

Setlist Doetinchem, 2-3-2010

Thomas had een nieuw donkerblauw bloesje aan. Wat een mooie blouse!

1. 1e Helmersstraat

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark vannacht
Het ging meteen fout. Thomas zong over een een meisje op een balkon. Hij verklaarde dat door te zeggen: "Ik kon het balkon niet zien en stond daaraan te denken. En het komt ook omdat mijn nieuwe bloesje enorm jeukt". Paul: "Prima!" Thomas gaat door: "En toen was ik eruit. Terwijl het toch een beetje gek is als zij op het balkon zit. Heeft iets voyeursachtig. Dus nu ga ik het goed zingen. Tenzij u zegt: ´Fuck het hele terras, ik wil nou het hele balkon hebben´. Dit kon wel eens een hele late avond worden".
Terwijl hij staat te praten hoort hij een geluid: "Iemand speelt al. Ga je al spelen? Ik hoor vogelgeluiden". Paul: "Ja, dat is JB". Thomas gaat door over Vondelpark Vannacht. Vertelt dat het een heel oud nummer is: "Uit 1991 ben ik bang. Wij zijn hele oude mannen. Niet zo oud als de Golden Earring, maar wel oud. Daaf is al 47. Genant!". David grijpt naar zijn rug, whahahaha.

Ze spelen Vondelpark Vannacht en Paul kondigt af: "En in 2e instantie bijna helemaal goed". Thomas: "Oh, was het weer niet goed? Maakte ik weer tekstfoutjes?". Paul vertelt dat ze normaal gesproken een flitsende opening hebben van 3 nummers, dit keer maar 2 nummers.
Daarna komt het praatje over het maken van foto´s. Dansen mocht ook weer.

4. Heel veel lieve mensen
Na de eerste tonen opnieuw ingezet. Thomas: "Maar dan wel in de goede toonsoort!". Jb heft een vingertje naar Paul op.

5. Over en Uit

De overgang van `van jou´ naar ´zoek me om je heen´ duurde echt extreem lang. Of iig wat langer dan normaal. Thomas was zeg maar soort van kwijt.

6. Ren Lenny Ren

Tijdens RLR zag ik Tony opeens letterlijk rennen over het achterdeel van het podium. Waarom weet ik niet.

Paul begint over de sms-actie. "Heeft u wel flyers gehad? Ik zie helemaal geen flyers liggen?". Instemmend antwoord uit het publiek. "Wappert u anders even met de flyers", zegt Paul. Een paar sukkels doen dat nog echt ook :-). Paul: "Neeeeheee, dat hoeft niet" :-). Hij vertelt wat de actie inhoudt. "Als u bijvoorbeeld Vondelpark Vannacht wil hebben omdat Thomas dat net helemaal de mist in stuurde, moet je op je telefoon sms-en. Op je mobiele telefoon he, niet op je telefoon thuis, op je draaischijf". Whahahaha.
Thomas is inmiddels op rij 1 gaan zitten, op een lege stoel. En stelt zogenaamd kritische vragen aan Paul, die echt heel mooie aanknopingspunten zijn voor Paul om te vertellen wat hij wil vertellen. Thomas: "Ik snap er niks van, kunt u het nog een keer uitleggen?". Paul begint opnieuw. Thomas: "En dat krijg je dan?" Paul: "Nee, je krijgt het niet, goed dat u het vraagt, het is niet gratis". Thomas: "En kost het dan net zoveel als bij I tunes?". Paul vraagt aan Thomas: "Komt u hier vaker". Thomas antwoordt: "Ja, ik ben er altijd als jullie spelen", om vervolgens een stukje 'Ik wou dat ik jou was' te spelen. Hij mompelt dat hij dat een hartstikke leuk liedje vindt :-).
Thomas loopt voor rij 1 langs en vindt een flyer op de grond. "Ja, hier staat het!!!".
Daarna kondigt Thomas Hm Hm Ja Ja aan. "Dat is meteen de hele diepgang van de tekst". Hij vertelt dat vrouwen altijd van die stomme dingen zeggen.

7. Hm Hm Ja ja

8. Sally
Tijdens het intro van Sally komt Thomas nog even terug op wat hij gezegd heeft over vrouwen. "Ja, niet alle vrouwen he. Die mevrouw op de 2e rij zit me heel boos aan te kijken". Hij gaat er nog even op door (zie bijlage 2, ook niet goed hoorbaar). Vertelt over het gesprek van zijn vriendin met haar vriendinnen en doet ze na.
Daarna krijgen Thomas en Paul een discussie over wie het nummer Sally nou eigenlijk gaat. Paul vindt dat het over de vriend van Sally gaat, maar Thomas heeft het liedje geschreven en weet echt zelluf wel waar dat nummer over gaat :-). Thomas raakt daar zo van in de war, dat hij een heel raar intro speelt. Zegt dat we het niet moeten bestellen. En zegt dat het over de slecht gitaar spelende broer van Sally gaat :-). Zeker downloaden!
David zn zangmicrofoon staat veel te hard. "En hij zingt vals", voegt Massy er nog even aan toe.

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje
Aan het begin rommelt Thomas wat bij de piano en pakt een glas. Hij zingt ZZSL op heel heftige manier.

Na ZZSL wil Paul zijn 2x-Eva speechje beginnen: "Ik zei dat je niet hoeft te bestellen, als je daar geen zin in hebt, maar dat moet natuurlijk wel. We zijn weliswaar geen marktkoopmannen maar je kunt de cd ook na het concert kopen. " Thomas: "En vergeet je niet ook een t-shirt te halen!" Dan begint Thomas een hele rits koopwaar op te noemen, waarna hij eindigt met: "En we hebben natuurlijk trainingspakken. Alleen hele grote trainingspakken. En dekbedden! We hebben dekbedden van Paul, of van mij, of van ons allebei. En het mooiste dekbed is van David". Paul: "Ja, dat is voor in de logeerkamer" whahahaha. Thomas: "Dat dekbed van David is heel apart. De foto zit aan de onderkant, zo is het net of David op je ligt".
PROTEST!!! Mag ik even zeggen dat deze hele sketch de letterlijke tekst van een geestig postje van Massy en mij van een jaar of 2 geleden is!! Ik heb ooit eens geschreven, dat weet ik 100% zeker, dat prinses-op-de-erwt Massy alleen onder een dekbed wilde liggen waar Thomas op stond, zodat ze het gevoel had dat Thomas op haar lag. Ofzoiets. Diefstal! :-). Moet ik nou al octrooi op mijn gastenboekpostjes aanvragen? :-)
Thomas roept opeens: "He Opa Middelhoff?". En tegen het publiek: "Ja, Je moet 'm wakker houden". David dreigt met zijn gitaar boven het hoofd van Thomas, errug grappig. Thomas vertelt: "Ik ben al vanaf mijn 5e bevriend met David. Of eigenlijk dat zei ik altijd, maar David zegt dat het niet meer zo is. Dus nu zeg ik altijd dat ik David al vanaf mijn 5e ken". En tegen David, echt heel hard: "Ja, Ik zeg net tegen die mensen......". Whahahahahaaha extreem grappig.

11. Eva
Tijdens het intro knipoogde Paul heel erg opvallend naar Thomas. Ik kan er niet meer opkomen waarom dat ook weer was, maar het was echt heel grappig.

Paul begint over LTDZK en vertelt dat het uit het programma Zwerf On komt, dat ze in 95/96 gespeeld hebben. Volgens mij zei hij vorige week een ander seizoen.

12. Lopen tot de zon komt

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen maar hier

16. Groeten uit maaiveld

17. Ezra

Paul kondigt af : "Dit was de gesmeerde opening na de pauze. 4 nummers na elkaar, knap hoor".
Thomas kondigt het volgende nummer als "Muzikale Science Fiction, een blij lied over de liefde. Van Acda en De Munnik", voegt hij er veelzeggend aan toe. "Maar het kan", zegt hij ook nog, "Als je er maar in gelooft" (met een raar stemmetje).

18. Het is wat het is

19. Morgen is ze weg

20. Laat me slapen
Zit een vrij dramatische uithaal van Thomas in.

21. Mooi liedje

Wordt aangekondigd door Paul, "Waarbij Thomas Acda de solo gitaar zal hanteren". Thomas: "In het donker". Paul: "Zit je lekker?". Thomas knikt blij. Paul vertelt dat dit liedje uit 1990 stamt.

Na afloop zeggen Thomas en David tegen elkaar: "Foutloos!". En Thomas gaat door: "Foutloos van ons tenminste". Paul:"Ik heb een beetje zitten kutten? Je had wel door toch dat het niet echt om jullie draaide in dit nummer?" Thomas: "Ja dat zeg je wel vaker. Dank je wel Paul, voor je begeleiding van David en mij. Oh je zong er ook bij he?".
Daarna begint hij aan zijn fan-van-john-lennon-maar-nog-meer-van-paul-mccartney-verhaal en constateert dat het nummer Laat me Slapen eigenlijk natuurlijk "over mijn moeder gaat".

22. Misschien nog wel het meest

23. Kom nog even niet naar hier

Changement. Thomas roept Tony terug want wil gitaar meegeven. Hij komt even niet op zijn naam. Paul: "Geef hem maar aan de meneer".
Paul kondigt het motto van de avond aan. Thomas: "Dan moet je wel zeggen wat het motto van de avond is". Paul: "Geniet ervan, voor je het weet is het voorbij".

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was

Tony komt weer op en Paul zegt heel lief: "Dag jongen".
Paul kondigt Zonnestralen aan als het nummer wat het eerst het AEDM Keurmerk heeft ontvangen. "Als we dit soort nummers gaan maken, misschien dat we dan ooit uitverkocht in Doetinchem kunnen spelen.

26. Het Regent Zonnestralen

27. Als Het Vuur Gedoofd is

Toegift. Ze krijgen bloemen. Als ze het podium aflopen, slaat David zijn bos stuk op het hoofd van Dave.

28 Rode wijn (Stand Rode Wijn voor Haïti actie 110 euro)
Prachtig weer!!

Na het liedje neemt Thomas een slok uit het wijnglas van Paul. Die moet daar om lachen en neemt ook een slok. Fascinerend :-).

29. Verkeerd Verbonden
Paul schiet op een gegeven moment heel duidelijk in de lach, maar waarom is ons niet duidelijk.

30. Schoolplein
3x Nananana!!!!

Het was een fantastische avond. En dat ik voor de terugreis een bekeuring van 181 euro heb ontvangen, vergeten we dan maar even.


reacties in mijn gastenboek graag



Donderdag 8 april 2010

Setlist Ode-aan-Massy Apeldoorn

En toen werd eindelijk dan Massy jarig. En net als altijd werd dit weer een gedenkwaardige verjaardag. Daar hadden we al weken naar uitgekeken. En daar had ik al weken heel hard voor lopen zweten (gelukkig wel met hulp van een aantal anderen).
Massy en Saskia kwamen tosti's bij mij eten. Het werd nog even spannend want de A4 was dicht na een ongeval, maar Massy staat voor niks en reed gewoon ff om (A12). En was zodoende nog net op tijd om haar tosti naar binnen te werken. We pikten Marion op van het Amstelstation en togen richting Apeldoorn, waar we om ongeveer 7 uur aankwamen. Na een tactisch tafeltje (dachten we) geregeld te hebben voor ná de voorstelling, de kado's voor Massy veilig gestald te hebben in de garderobe, naar de wc en de visagie te zijn geweest, mochten we onze plaatsen opzoeken.
Massy en ik kwamen terecht op rij 7 in het midden. Prachtplekken, ongeveer net als waar Sas en ik in Cuijk zaten, alleen dan 1 rij naar achteren. Zo gek dat rij 5 rechts soms echt veel slechter is dan rij 7 in het midden. Maar gisteren had dat te maken met het feit dat rij 7 de eerste rij was die hoger was dan de rijen ervoor én met het feit dat de plekken op rij 6 voor ons vrij bleven. We hadden het gevoel in de koninklijke loge van Carre te zitten!

Setlist Apeldoorn, 27-2-2010

1. 1e Helmersstraat


Foto Peter Twigt

2. Dan leef ik toch nog een keer

Massy kondigt aan een brandlucht te ruiken. Wij voorzien traumatische ervaringen (brand alla, maar een afgebroken voorstelling kunnen wij niet aan).

3. Vondelpark vannacht

De gebruikelijke openingsspeech van Paul, die hij afsluit met het eloquente (NOT): "Voor de rest spelen we wat u wel kunt". Daarna het foto's-maken-mag-praatje. Waarbij ze weer klagen over hoe lelijk de foto's zijn die op internet geplaatst worden. Paul: "Foto's maken mag!". Thomas: "Maar zorg er wel voor dat het geen persconferentie wordt. Met zo'n flits kun je 16 konijntjes in een keer vangen!". Paul vult aan: "De ellende is, u stuurt die foto's ook steeds op. Of nog erger, u zet ze op internet!". Thomas staat stil met zijn mond open als voorbeeldfoto. En zegt dat hij vooral zo kijkt als hij een gevoelige ballad aan het zingen is. "Ja, we spelen popsterretjes om te vergeten dat we steeds ouder worden, maar door de foto's worden we steeds weer met onze neus op de feiten gedrukt". Paul: "Maar goed, doe dus wat u wil. Meezingen mag, overleg het wel even met de buurman". Thomas: "Ja maar niet te lang. Als het een discussie wordt mag u niet meezingen. U moet het wel eens zijn". Paul: "Alles mag, meezingen, foto's maken, dansen. Alleen niet teveel met uw armen zwaaien daar hebben de mensen om u heen last van. Dus dansen op uw billen".
Thomas: "Kun jij uberhaupt dansen, Paul?". Paul danst, zittend op zijn kruk (en het zag er niet eens heel eng uit...waar is de tijd dat ik afknapte op dansende mannen gebleven???? :-) ). Thomas: "So you think you can dance!".


Foto Peter Twigt

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit

6. Ren Lenny Ren

Paul begint weer over de flyers. Hij zucht overdreven en legt het op zijn gebruikelijke manier uit. Hij begint warrig en zegt vervolgens: "Dit wordt een heel leuk verhaal! Het start een beetje moeilijk op! Denkt u 'Wat spelen ze dat toch vol goede moed.....of niet', dan kunt u het downloaden". Het publiek applaudisseert maar niet heel enthousiast. Paul: "Rustig, rustig".
Tijdens de uitleg van Paul staat Thomas uitgebreid en demonstratief te gapen. En hij praat in de microfoon met het publiek, dwars door de uitleg van Paul heen. Thomas zegt: "Het valt nu nog mee, gisteren ging Paul Acda en de Munnik helemaal spellen!". Op een gegeven moment zegt hij: "Ja, we hebben volkomen overbodig ook flyers laten maken". Vervolgens komt het I-tunes praatje: "Het is een kwartje goedkoper dan I-tunes, want die proberen we te fucken. Ze zijn er niet zo blij mee bij I-tunes. Maar van ons krijgt u dus niet I-tunes, maar My-Tunes. Het kost overigens wel iets, want voor niks komt de zon op en daar wordt Paul sowieso niet wakker voor".
Dan probeert hij het praatje af te ronden: "Alles weer helder? Jullie downloaden trouwens vooral de nummers waarin het fout gaat, waarvoor onze hartelijke dank. Erg leuk. Maar goed, na deze gekke uitspatting van mijn collega, gaan we het volgende liedje spelen". En vertelt de gebruikelijke uitleg van waar Hm Hm Ja Ja over gaat. "De zin 'Ik ben toch niet zo'n meisje' is mijn favoriet". Hij doet weer "ja ja" van binnen naar buiten en zegt: "Of u kennelijk het er mee eens bent, komt vast een artikel over in de Viva".

7. Hm Hm Ja ja

Na afloop zegt hij: "Ik voel me altijd net de Mama's en De Papa's als ik dit nummer zing. In van die jurken. En dan maar hopen dat ik bij de papa's hoor". Paul herhaalt: "In van die jurken". Thomas: "Ja, van die jaren 70 jurken. Toen was jij nog niet eens geboren, Paul". Wat niet klopt, Mama's en De Papa's zijn uit de jaren 60. En Paul is uit 70. Maar dat terzijde. Paul zegt: "I know man!". Thomas vertelt dat hij toen 3 was en dat hij the summer of love ook niet zo bewust heeft meegemaakt.
Thomas zegt nog : "U denkt waarschijnlijk dat ik mijn vriendin nu vreselijk beledigd heb met dit liedje? Dat is niet zo. Want de eerste keer toen ze het hoorde zei ze: 'Maar zo praat ik helemaal niet'. Toen heb ik gezegd: 'Nee inderdaad, helemaal niet' ".
Dan kondigen ze het volgende liedje aan. Paul: "Het gaat over Sally". Thomas: "Nee het gaat over de vriend van Sally. Het gaat over Henk". Gelach uit de zaal. Thomas: "Ja, of over Jonathan, dat vind ik ook wel een goede naam". Naast me hoor ik Massy mompelen: "Bram". Paul: "Denk in uw hoofd Jonathan". Thomas: "Of sms een betere naam naar Paul de Munnik". Paul: "Ik zou er een flyer van laten maken". Thomas: "Ja maar hij komt niet in het lied voor, je hoort alleen maar Sally. Het gaat over de moeilijkheid van relaties".

8. Sally
Thomas: "Begint u maar, Dominee Meijers". JB begint en er gebeurt iets waardoor het weer mis gaat. Thomas slaat een kruisje en zegt: "Sorry Dominee Meijers. Vergeef me!". Downloaden!


Foto Peter Twigt

9. Stel dat we wel


Foto Peter Twigt

10. Ze zegt steeds liefje

Paul begint aan zijn gebruikelijke als-je-eva-smst-krijg-je-eva-2x-praatje. Thomas: "Vanaf morgen komt er een flyer bij de flyer". Paul: "Ja, een addendum". Thomas: "Oh ja, addendum, ik kon even niet op het woord komen".
Thomas begint (volgens mij nadat er al aan de intro begonnen is) over schaatsen en over een Terpstraatje maken. Hij doet haar dronken verhaal op de radio na: "We zijn gedis..gedis..gedisqua....". En maakt het in mijn ogen een beetje makkelijk af: "Ik weet niet wat er afgevallen is, maar.....". Het publiek lacht er hard om.
Thomas komt nog even terug op Ze zegt steeds Liefje: "Niemand zegt meer Liefje tegen me sinds ik dat gezongen heb. Dát zal me leren. Okee, we gaan het volgende liedje spelen". Paul: "Ja, doe maar, Liefje". Thomas: "Oh ja dat wou ik ook nog even zeggen. Dan speel ik een liedje en vervolgens ga jij zeggen: 'Dank je'. Ik sta hier verdomme geen glansbijdrage te leveren aan jouw soloprogramma!".
Thomas begint over Lover of Loser en zegt dan: "Dit is het liedje. Eva". Paul: "Dank je".

11. Eva
Ze beginnen het nummer te spelen maar houden al heel snel op omdat Paul moet lachen: "Ik denk even aan Wat Vindt Nederland". Thomas vertelt dat ze s middags de opnames van Wat Vindt Nederland hadden gehad. Paul: "Dat was heel erg" (op een toon van Dat was heel genant). Thomas: "En we hebben nog verloren ook!". Paul: "Van Urbanus" Thomas (lachend): "Ja, van Urbanus!! Dat was heel erg, die man maakte alleen maar grapjes, heeft geen goed antwoord gegeven en toch verliezen we!". Downloaden!!


Foto Peter Twigt

Na Eva probeert Paul LTDZK te introduceren, maar struikelt over zijn woorden: "He shit. Ik zit nog steeds aan die Eva te denken".

12. Lopen tot de zon komt.

Na afloop, Paul: "Dank je". Zaal lacht.

Thomas komt op en vertelt dat hij in de coulissen met de roadmanager heeft gesproken. "Hij is een ontzettende wiz kid en hoorde mij zeggen My Tunes. Toen heeft hij dat meteen vast laten leggen: Maaitunes. Geweldig!! Dus voortaan als jullie liedjes bij ons kopen verkopen wij die op Maaitunes, met m-a-a-i". Ik kan niet uit over zoveel genialiteit en spel het nogmaals voor Massy. Massy antwoordt: "Oh echt Sas????". Whahhahahahaha


Foto Peter Twigt

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij


Foto Peter Twigt

Pauze

Terwijl iedereen al zit komt er 1 stel nog de zaal in rennen. Ze moeten helemaal van links naar rechts en de snelste weg is over het podium. Dus proberen ze daar zo snel mogelijk overheen te rennen. De zaal begint te klappen en het meisje (behoorlijk zwanger) danst enigszins over het podium. Ze zijn nog maar net van het podium af of Thomas komt op en danst op dezelfde manier over het podium. Thomas: "Dat is het gevaar als het podium opkomt". Ontzettend grappig!!

14. Ik denk je hier bij mij


Foto Peter Twigt

15. Alleen maar hier

16. Groeten uit maaiveld
Klein tekstfoutje, waar Thomas en Paul allebei om moeten lachen.

17. Ezra

Thomas laat zijn 3020 t-shirt zien en zegt: "Dit T-shirt is een addendum op de flyer geworden". Paul: "Ja die was niet duideljk genoeg". Thomas vertelt dat Paul persoonlijk met een strijkijzer en strijkletters die cijfers op het zwarte shirt gestreken heeft. "Ik moet er nog eens over nadenken wat het betekent dat Paul een strijkijzer en strijkletters altijd in zijn tas meedraagt op tour".
Ze kondigen Het is wat het is aan. Paul zegt: "Dat mag ook wel s, een vrolijk lied over de liefde". Thomas nuanceert: "Het gaat over een jongen die de liefde geweigerd wordt maar zich daar niet zoveel van aan trekt".


Foto Peter Twigt

18. Het is wat het is

19. Morgen is ze weg
Thomas doet te laat weer mee. Normaal gesproken valt hij in bij : "Zij ruikt hem als hij naast haar ligt", maar nu niet. Hij is er niet. Ik vraag Massy waar Thomas is. Ze kijkt op haar telefoon maar hij heeft het haar niet gemeld :-).


Foto Peter Twigt

20. Laat me slapen

21. Mooi liedje
Thomas stemt zijn gitaar terwijl Paul al begon of wilde beginnen. Dan spelen ze het intro. Het klinkt voor geen meter, Thomas doet iets fout lijkt wel. Dan roept Thomas: "Ik sta niet aan!!!". Hij begint (heel grappig) te schelden op de roadies en blijft roepen: "Ik sta niet aan". Ontzettend grappig, moet volgens mij zeker op de downloads staan. Als alles het bijna weer doet vertelt Thomas dat hij bij de film iemand kent die de props doet en die heet Klungel. Thomas vindt dat zelf erg grappig :-).


Foto Peter Twigt

Na afloop van Mooi Liedje zegt Paul tevreden: "Het is veel mooier als jij aanstaat. Dat wil ik wel vaker" :-).
Dan komt Tony op om de gitaar van Thomas te vervangen. Thomas: "Dit is Tony de Wizkid". Tony krijgt applaus. En dan zegt Thomas, volgens mijn aantekeningen, maar dat slaat nergens op, dus er zal nog wel wat gebeurd zijn? : "Dank je wel Paul, voor deze bijdrage. Het volgende nummer dat ik voor jullie wil spelen....misschien wil Paul ook meedoen...". Hij vertelt zijn Paul McCartney praatje en kondigt aan dat ze Maybe I'm Amazed gaan verkrachten. "Want je komt er niet overheen".

22. Misschien nog wel het meest

23. Kom nog even niet naar hier

Changement. Paul gaat gitaarspelen en JB moet achter de piano. Maar JB is te laat bij de piano. Paul zegt: "JB ga jij piano spelen? Ja, er moet wel iemand piano spelen. We hebben hem toch niet voor niets blauw geverfd?".

24. Alles gaat voorbij


Foto Peter Twigt

25. Ik wou dat je een vreemde was


Foto Peter Twigt, Thomas en Paul zijn dol op open-monden-foto's :-)

26. Het Regent Zonnestralen


Foto Peter Twigt

27. Als Het Vuur Gedoofd is


Foto Peter Twigt

toegift

Paul komt op en zegt: "Nou goed hoor!" en dan zijn gebruikelijke praatje.

28 Rode wijn Stand Rode Wijn voor Haïti actie 105 euro)

29. Verkeerd Verbonden


Foto Peter Twigt

Tijdens verkeerd Verbonden verschuift Paul het glaasje eerst op de piano. Later gooit hij de helft van het water (?) uit het glas op de grond. Het glas zat kennelijk nogal vol en hij was bang dat het zou overstromen door zijn enthousiasme.


Foto Peter Twigt

30. Schoolplein
Als ze bijna klaar zijn en het publiek staat nog steeds niet, zeg ik tegen Massy: we moeten gaan staan anders doen ze niet 2x nananaaaa. Massy stemt volmondig met mijn voorstel in en blijft vervolgens zitten. Ik sta in mijn eentje ongelooflijk voor paal :-)


Foto Peter Twigt

Na de voorstelling was het tijd voor het grote verjaardagsfeest. We namen plaats aan de voor ons gereserveerde tafel en ik haalde de kado's op uit de garderobe. En toen begon het grote uitpakfestijn. Even voor de duidelijkheid: we hadden de kado's met zijn allen gekocht he. Zo gul ben ik nou ook weer niet :-).
De meeste kadootjes waren Acda en De Munnik gerelateerd. Zo kwam er een aantal foto's van Thomas uit de pakjes tevoorschijn!


Foto Peter Twigt


Foto Peter Twigt


Marcia en Laura; Foto Peter Twigt


Helmajo en Letitia; Foto Peter Twigt


Marya en Marcia; Foto Peter Twigt

Dankzij mijn contact bij Mojo had ik een prachtige AEDM Ode poster voor haar (en stiekem natuurlijk ook eentje voor mezelf, duh :-) ).


Foto Peter Twigt

Ergens in juni vorig jaar had ik een slapeloze nacht en bedacht ik opeens een geweldig plan. Een plan dat nogal veel werk was, maar ik had nog 8 maanden te tijd om het uit te voeren. Dus dat zou makkelijk lukken. En hoewel Helmajo mij enorm geïnspireerd heeft de laatste jaren om plannen onmiddellijk uit te voeren, bleef ik het maar uitstellen. Tijdens de slapeloze nacht had ik het plan voor het gemak meteen maar even op papier uitgewerkt. Maar dat papier bleef maanden op mijn nachtkastje liggen. En elke keer dacht ik: 'ik moet er mee aan de slag'. Het werd oktober, ik had nog niks gedaan. Het werd december en ik nam me voor er de feestdagen mee te beginnen. Maar het werd ook 2010 zonder dat ik iets gedaan had. En het werd zelfs Valentijnsdag.
En toen kreeg ik opeens de zenuwen. Ik ging aan het werk. Maar het bleek nog veel meer werk dan ik al dacht. Gelukkig bood de vriendengroep uitkomst. Ik had 40 mooie Acda en De Munnik foto's nodig (in door mij bedachte thema's) en iedereen ging op zoek naar 4 foto's, hoewel Laura en Linda mij er ieder wel 200 gestuurd hebben geloof ik :-). Binnen een paar dagen was het duidelijk welke foto's het zouden worden en kon ik ze laten afdrukken.
Ooit heb ik eens een vergelijkend warenonderzoek gedaan en daar was de afdrukcentrale van Albert Heijn heel positief uitgekomen. En dus bestelde ik de 40's bij AH na. Tot mijn grote vreugde kon ik ze na 2 dagen al ophalen. Ik kocht karton, maakte mijn huiskamertafel leeg (een unicum!) en ging aan de slag. En ik genoot!! Het was zo waanzinnig leuk om te doen! Ik ben eigenlijk allesbehalve een knutselmama, maar dit was echt geweldig om te doen. Ik genoot, ik kwijlde boven mijn werk omdat het precies werd zoals ik het me voorgesteld had en ik verheugde me op de reactie van Massy.
Uiteindelijk was ik precies op tijd klaar (dank Vriendengroep!). En de reactie van Massy? Die was ook precies zoals ik me die had voorgesteld!


Het Eerste Officiële AEDM Kwartet!!!! Foto Peter Twigt


v.l.n.r. Peter, Marya, Natasja en Saskia bewonderen het AEDM Kwartet; Foto Peter Twigt


Alle kado's bij elkaar; Foto Massy

Omdat Massy en ik erg camera-geil zijn (goh, echt???), poseerden wij ook nog even voor PT. Nou moet u weten dat ik zo'n 5 jaar verkering met die man heb gehad en in die 5 jaar had hij veel foto's van me gemaakt, maar echt nog nooit één die mooi was. Hij hield veel van mij, zijn camera wat minder, dat idee :-). En dus kocht hij een nieuwe camera. Hoewel dit causaal verband geheel op persoonlijke titel door mij gelegd wordt. Maar goed. Hij kocht een nieuwe camera. Maakte daarmee alle prachtige foto's uit dit logje en ook nog onderstaande foto. Waar hij in 1 klap alle lelijke foto's van mij heeft doen vergeten. Dit is werkelijk de mooiste foto die ooit van mij gemaakt is. Mijn dank is eeuwig.


Foto Peter Twigt


reacties in mijn gastenboek graag



Dinsdag 6 april 2010

Setlist Ode Cuijk

En de volgende dag mochten we alweer naar Cuijk, Saskia en ik. Mijn favo theater (NOT!!!). Heb er AEDM deel 3 gezien. Heb er OWNH gezien. Heb er Spelen gezien. En nu dus Ode.
We waren lekker vroeg. Ik had me de hele week 3 slagen in de rondte gewerkt om de maandcijfers af te hebben, dus kon ik al om 15.15 met Sas afspreken bij Ikea. Om half 4 stonden we in de file. Boring!!!

En vervelend, want we moesten de kaartjes nog ophalen en dat had ik nou juist graag gedaan voordat de kassa dicht ging. Maar dat gingen we dus niet halen.
Om een uur of 6 waren we pas ter plekke. Ongelooflijk, 2,5 uur voor 120km.

We konden parkeren op het pleintje voor het theater. Ik moest ontzettend nodig naar de wc, dus we doken de eerste de beste pizzeria binnen, waar een wc was die zo koud was dat ik er 4 blaasontstekingen aan over heb gehouden vrees ik. De pizzeria bleek meer een Turks restaurant dan een Italiaan, dus we gingen voor Turkse Pizza omdat meneer de Pizzeriaboer had beloofd dat hij alles kon maken zonder knoflook. Tot we dus de Turkse Pizza bestelden: toen zei hij dat door het gehakt waarschijnlijk al knoflook zat dus dat was het enige recept waarbij het niet ging :-). Het werd een vegetarische pizza voor Sas en een broodje shoarma zonder knoflook voor mij :-). Paul had inmiddels getwitterd dat ze waren gearriveerd (die neemt arrivé van Sas op de diehardsontour-twitter-account over :-) ).
Na het eten konden wij naar het theater. Alwaar we plaats namen aan een signeerstandje-technisch tactisch tafeltje. En koffie bestelden. Een man kwam naar ons toe die onze jassen naar de garderobe wilde brengen. Ben dol op galante mannen dus daar maakten we dankbaar gebruik van. De goede man kwam gezellig even zijn levensverhaal aan ons vertellen. Blablablabla. Als je hem zijn kans liet gaan dan ging hij door hoor. Hij bracht ons op de hoogte van de plaatselijke gebruiken. Bijvoorbeeld de 11-kroegentocht, waar de mensen in elke kroeg een consumptie namen en dan in de 1e kroeg nog een 12e. Je moest dan vantevoren bij deze man 12 muntjes kopen. En hij verkocht er wel 25.000!!! Waarom overigens die 12e persé moest als ze maar naar 11 kroegen gingen is mij niet helemaal duidelijk geworden. Maar goed na die 12e kregen ze dus een oorkonde. De man was er reuze fier op! Van heinde en verre komen ze om hier die muntjes op te maken. Sas en ik deden onze David act (we pretendeerden niet in slaap te zijn gevallen) en omhelsden een serveerster bijna, die bij de man kwam klagen dat de garderobe onbemand was, het theater onbewaakt en de toegangscontrole ook nog s verwaarloosd werd. De man had een drukke baan :-).
Al gauw arrivé-den ook Marya, Natasja en MamaNatasja, waarna het feest compleet was.
En dan nu de setlist. Waarom ik dat nog doe is niet helemaal duidelijk. Maar goed...het is lastig te breken met oude gewoontes...

Setlist Cuijk, 26-02-10

Als Paul opkomt klinkt een zwak applaus. 1. 1e Helmersstraat
Als Thomas opkomt blijft het stil. Dus zetten Sas en ik maar een applaus in. Een deel van het publiek doet mee.

2. Dan leef ik toch nog een keer
Dave babbelt (onhoorbaar) tijdens het nummer met iemand in de coulissen.

3. Vondelpark vannacht

Paul meldt dat het lekker ging maar "Zo lekker als de opening ging zal het vanavond niet meer gaan. Het nu is nu ieder voor zich". Thomas begint over een geluidje tijdens Vondelpark Vannacht: "Alsof je aanliep, mooi!". Paul: "Dat deed David". Thomas herhaalt de laatste zin van 'Vondelpark' en maakt een soort van aanlopend geluidje.
Paul wil beginnen aan zijn beginspeech maar wordt onderbroken door Thomas: "Houden jullie van Carnaval?". Het publiek reageert eerst niet maar als hij het nog een keer vraagt roept 75% "Ja" en de rest "nee". Thomas is opgelucht: "Oh gelukkig. Laatst speelden wij in Eindhoven, tijdens het carnaval, zaten we in een zaal met 500 carnavalhaters". Paul: "Ja, en wij maar steeds over het carnaval beginnen". Thomas gaat door: "Maar jullie houden nog meer van muntjes opmaken hoorde ik. Jullie drinken op 1 avond 25000 aan muntjes op". Blijkbaar had hij ook met de man gesproken :-). En dat verhaal is koren op de molen van Thomas: "Paul kan ook heel goed zuipen! Mocht u vanavond willen stappen met Paul, hij komt een heel eind". Paul ziet het niet zo zitten: "We moeten morgen ook nog".

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit

6. Ren Lenny Ren

Na Over en Uit wil Thomas inzetten voor RLR. Maar zijn gitaar deed het niet (of de monitor) waardoor hij "Zoek me om heen" zo fout inzette, dat hij het nog maar een keer zong (in 1x door). Maar hij hoort zijn gitaar niet en stopt met zingen, waardoor Paul in zijn eentje zingt. Het was erg lelijk. Ze herpakten zich wel erg goed.

Na het nummer vertelt Paul dat ze oude en nieuwe liedjes zingen. "En omdat de flyers niet helemaal duidelijk zijn....". Thomas onderbreekt hem: "Ja, waarom hebben we eigenlijk flyers laten drukken?" Paul vertelt over de sms-actie. Hij noemt het 'gewoon een aardigheidje'. Thomas neemt het over: "Het kost minder dan een pilsje. Hoeveel kost een pilsje hier eigenlijk??". Iemand achter in de zaal roept vrij hard: "2,80!". Paul trekt bleek weg. Thomas zegt: "2,80?????? Nou dan is dit een stuk goedkoper en je hebt er geen bonnen voor nodig". Hij doet perfect een dronken koorbal na: "Hee waar is die bonnengozert, ik wil nog een pilsje". Errug grappig. Staat vrees ik niet op de downloads. Thomas: "Paul wil het jullie graag persoonlijk uitleggen, dus hij komt in de pauze naar voren". En vraagt zich dan opeens af wat er eigenlijk op de achterkant van de flyer staat. "Is misschien leuk als we er een foto van Paul op de achterkant zetten". Hij steekt 2 duimen omhoog en vindt het duidelijk een puik plan :-).
Paul vertelt nog een keer over de actie. Hij vertelt dat ze nog wel eens kritiek kregen op de B-kant van de singles. Paul: "Dat mensen vragen: 'Wat heeft u een rare B-kant!'. Ja hier zeggen de mensen U. Hoe zuidelijker je komt, hoe vaker ze U zeggen. Of het komt gewoon dat ze ons niet kennen". Thomas: "Nou kunnen wij s zeggen: 'Wat heeft u een rare b-kant gekozen' ". Paul praat nog even door en sluit elke keer af met de welluidende zin: "Dus......". Errug grappig.
Dan vraagt Thomas aan Paul: "Waar hebben wij toch carnaval gevierd?". Paul : "Mierloo". Dat kan, daar komt Frank Lammers vandaan, weet ik toevallig. Thomas: "Toen kwam ook de Tour de France nog langs". Paul: "Ja, dat was niet dezelfde keer". Thomas: "Toen duurde Carnaval wat langer!".

7. Hm Hm Ja ja
Wordt weer onderbroken na de eerste tonen. Paul: "Heb je je mondharmonica ingeslikt?". Het blijkt te maken te hebben met snot dat zich van de rechtervoorkant verplaatst naar het linkerneusgat. Hij moppert weer een tijdje door over zijn verkoudheid. Hij being Thomas, maar dat had ik er denk ik niet bij hoeven zeggen. Dat was wel duidelijk denk ik :-). Thomas doet net of hij zijn neus op de grond snuit. "Voetballers kunnen dit gewoon doen. Daar heb ik geen tijd voor tijdens het zingen". Vertelt iets smerigs over kwijl tijdens het zingen en dat hij dat dan niet met zijn tong weg kan halen. "Dat zou die mevrouw op de eerste rij heel raar vinden, dan denkt ze dat ik wat van haar wil. En dan zegt die man naast haar : 'Wat doet ie nou naar jou? Ken je hem?'. Dus mocht u kwijl zien, krijgt u een gratis een liedje van mij. Affijn". Daarna gaan ze weer door met Hm Hm Ja Ja.
Mijn irritatie over dat we weer Hm Hm Ja Ja moesten downloaden begon zich aan mij te openbaren. Wordt vervolgd.
Ze willen beginnen aan Sally, maar JB vergeet achter het k*t-orgel te gaan zitten. Thomas: "Heb je t druk, jongen?". Paul: "En maar bezig". Thomas: "Leg maar een akkoordje neer, doen wij de rest wel, kun jij vergaderen".

8. Sally

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje
Volgens mij in het intro zegt Thomas: "Even de lichtman pesten" en gaat aan de voeten van Paul zitten. Heel mooi vond ik dat.

Na het liedje zegt Thomas: "Ik wil nog even benadrukkken dat dit over een volledig fictieve vrouw gaat". Paul: "Beter, veel beter. Kun je weer thuiskomen! Dusssss...... ". Thomas: "Ik heb ook mijn eigen flyers. Voor mijn solotour volgend jaar". Hij gaat weer over door op de flyers. Begint over een foto. In mijn opschrijfboekje staat: "Of is dat alleen een foto van Paul?" maar ik weet niet meer wat hij psies zei daar.

11. Eva
Thomas wijst op Dave en zegt: "Dat is Dave met het zout". Ze willen beginnen aan Eva en dan stopt Thomas weer: "Moet ik toch even uitleggen. We hebben dit liedje gemaakt voor de prachtige film Lover of Loser. Die film gaat over een meisje en de hoofdpersoon denkt de hele film lang dat ze Julia heet. Maar ze heet eigenlijk Eva en daar komt ie pas op het laatst achter. Dat is iets filmisch. Prachtige film!". Paul: "Misschien moet je er een flyer van laten maken!". :-).

Thomas zegt iets terwijl zijn arm door de lucht maait. Het meisje op de stoel naast mij maakt daar een foto van. Thomas: "Ja daar moet je natuurlijk een foto van maken! Ik dacht nog toen ik mijn arm optilde 'ik wou dat ik daar een foto van had'. Kom straks maar even naar achteren, kunnen we nummers uitwisselen". Hij meldt nog een keer dat downloaden 1,75 kost en dan spelen ze eindelijk Eva. Volgens mij erg Downloadable. Al krijg ik inmiddels echt het idee dat het niet meer spontaan is, maar gewoon erbij hoort.

Na Eva zegt Paul: "Mooi!. Mooi hoor. Van Thomas dan".

12. Lopen tot de zon komt.

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze

Thomas komt op en het blijft doodstil in de zaal. Dus Sas zet in haar eentje een applaus in (ik zat ff niet op te letten).

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen maar hier

16. Groeten uit maaiveld

17. Ezra

Thomas pakt een flyer op die op het podium ligt en leest wat er opgeschreven is hardop voor: "Hoeveel smsjes voor Ik ben een Poema meneer? Jacqueline". En gaat daar leuk op in: "Ik zie die flyer steeds liggen op het podium en zie dat er wat opgeschreven staat. Maar ik lees het op zijn kop en denk steeds dat er staat Hoeveel voor je piemol meneer? Het antwoord is 14! Maar ik ben blij dat je dat niet geschreven hebt. Ik dacht al steeds 'Waarom zou je dat doen, Jacqueline' ". Paul: "Ja maar we gaan het niet spelen vanavond". Thomas: "En ik laat ook niks zien".

Natuurlijk komt ook het drama in Vancouver aan de orde. Thomas: "Het volgende nummer wil ik opdragen aan het Nederlands Schaatsteam. Deze is voor Sven en consorten. Ze moeten vanavond weer. Je houdt je hart vast. Commercieel schijnt het trouwens handig te zijn dat dit is gebeurd. Dan heb ik toch liever dat het goed gaat dan dat er een Gouden Debacle plaatsvindt".

18. Het is wat het is

Paul zegt na het lied: "Zo kan het ook. Vrolijke liedjes over de liefde. Maar nu gaan ze gewoon weer uit elkaar". De zaal lacht.

19. Morgen is ze weg
Paul praat het intro vol en zegt : "Nou deze mensen hebben het echt heel slecht". Downloadable!

Na het nummer bedankt Paul het publiek: "Dank je wel. Heel vriendelijk".

20. Laat me slapen

21. Mooi liedje
Wordt aangekondigd als een 'heel klein zacht liedje'. En de gebruikelijke 'we waren AEDM nog niet'. Paul: "We waren Acda. Dan een hele tijd niks...en dan...". Hij voegt er nog aan toe dat hij niet zou weten wat hij zonder Thomas had gemoeten in die tijd.

Na Mooi Liedje vertelt Thomas dat David ook mee speelt op het liedje. En hij vertelt dat ze met het Metropole Orkest in het Concertgebouw hadden gespeeld. "Dat schijnt echt je van het te zijn. Ik voelde dat niet zo". Hij vertelt zijn verhaal over zijn gitaarsolo en hoe dat met het Metropole Orkest ging en vertelt: "Het was een prachtige ervaring. Ik kwam daar binnen en dacht : 'Laten we het gewoon niet doen" maar het werd een van de mooiste ervaringen van mijn leven. Nou ja op muzikaal gebied dan. Het is niet te vergelijken met de geboorte van mijn zoon of mijn vriendschap met David". Hij vertelt dat hij met David in een band zat vóór Acda en De Munnik. "De band ging uit elkaar. Nou ja, ik ging uit de band; dat was voor mij hetzelfde. De band ging nog even door zonder mij. En ik ging alleen door. Maar zonder drummer, gitarist en bassist. Dus toen heb ik een gitaar gekocht en deed ik met Paul na een week het allereerste optreden in Bergeijk. Ik heb in 1 week gitaar leren spelen. Gelukkig kwam er niemand!".

22. Misschien nog wel het meest

23. Kom nog even niet naar hier

Changement. Thomas zegt daar iets over. Dat het niet zo vloeiend gaat omdat Paul voor hem langs naar een plectrum van David reikte. "Paul had namelijk een plectrum nodig". Paul: "Het liedje over het motto van de avond. Geniet ervan want het is wel heel snel voorbij". Thomas heeft de verkeerde mondharmonica te pakken en zet verkeerd in. Nu mag hij niet meer mee terug rijden in de tourbus. Daarom laat hij zijn t-shirt nog even extra zien.

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was

Paul kondigt Zonnestralen aan : "Toen we dit geschreven hadden dachten we 'Als dit het wordt zit er misschien wel een toekomst in Acda en De Munnik'".

26. Het Regent Zonnestralen
Sas openbaart zich als klapvee. Genant! :-). En het decor ging niet omhoog. Zeker geen trekkenplan aanwezig daar? :-)

27. Als Het Vuur Gedoofd is

Toegift

28 Rode wijn (oooooooooooooooh wat was die mooi vanavond!!! Stand Rode Wijn voor Haïti actie 100 euro!)

29. Verkeerd Verbonden
De overgang van Rode Wijn naar Verkeerd Verbonden mislukte omdat Thomas expres (?) te lang wachtte en te langzaam zijn gitaar omdeed. Was wel een grappig moment.

30. Schoolplein
2x nanana en vlak bij het einde maakte Thomas een heel raar neusgebaar wat ik prompt nadeed (mijn armen hebben echt gilles de la tourette soms :-))

Het was een fijne avond. Absoluut geen spijt dat we helemaal naar Cuijk zijn gereden. Bovendien, zo ver is het helemaal niet. En soms is het gezelschap in de file best lollig :-). Zeker als je dan ook nog s Massy moet toezingen door de telefoon, omdat ze jarig is om middernacht!


reacties in mijn gastenboek graag



Dinsdag 6 april 2010

Setlist Ode Amstelveen

Amstelveen hanteert loting bij het toewijzen van kaarten. Dat vind ik waardeloos. Ik vind dat degene die het meeste moeite doet het meeste kans moet krijgen op mooie kaarten. Helaas zijn steeds minder theaters het daar mee eens. Jammer wel. Vooral omdat ik al 10 jaar veel kaarten afneem in Amstelveen en gewoon standaard alles toegewezen krijg behalve Acda en De Munnik. Gelukkig hadden Massy en Saskia wel kaartjes. Rij 484 weliswaar, maar toch. Je kunt maar beter binnen zijn :-).
Een paar dagen voor dat de voorstelling plaats zou vinden vond ik 4 kaartjes op Marktplaats. Prima plekken, rij 5 rechts. Daar zaten we in Haarlem ook, maar toen vond ik het echt heel ver weg. Niet in Amstelveen, daar is het gewoon lekker vooraan. En dus was de keus niet moeilijk. Ik kocht de plaatsen en verkocht binnen een minuut al 2 kaartjes van ons. De andere 2 kaartjes deed ik kado aan Ron en Marijke als dank voor het veelvuldig oppassen. En dus konden wij ons verheugen op een hele fijne avond in Amstelveen, een van onze favoriete theaters. En dat was fijn, na een week vakantie van Ode :-).

Setlist Amstelveen, 25-02-10

1. 1e Helmersstraat

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark vannacht

Na het lied buigt Thomas richting Paul. Paul heet iedereen welkom en zegt dat het fijn was dat het niet ver weg was: "We kunnen het Vondelpark hier bijna ruiken!". Thomas neemt het over en zegt: "Voor u ook niet denk ik, want u woont hier". Vervolgens concludeert hij: "Dat ging heel goed, maar ja dat mag je natuurlijk niet over jezelf zeggen". Paul: "Jawel hoor!". Thomas: "Oh. Okee. Tot nu toe waren we briljant! Mocht er een punt komen dat u denkt dat kan ik beter, schroom dan niet......." (waarop ik constateerde dat het maar goed was dat Maarten er niet was :-)). Thomas voegt nog toe: "Maar ik mag hopen dat je links bent.... de draadjes staan verkeerd om" (knikt naar zijn gitaar).
Thomas loopt naar de voorkant van het podium en bekijkt het publiek. Paul: "Wat doe je, Thomas?". Thomas: "Ik kijk naar het publiek. Ik kan ze niet zien en ik wil wel weten wie ze zijn". En vervolgens tegen iemand in het publiek: "Hee niet praten jij he! Kom maar voorin in de klas zitten!".
Hij loopt terug naar de microfoon en zegt: "Ja. Het was vakantie deze week, dus de kinderen zijn thuis. En de bouwvakkers zijn er ook. Die weten niet wat ze doen maar praten wel de hele dag vanaf 7.00 uur. En ze hebben alleen maar anale verhalen. Bouwvakkers hebben het over poep". Paul: "Dit was dan een inkijkje uit het leven van Thomas Acda". Thomas: "Een inkijkje in het leven van een bouwvakker, maar dat klinkt wel erg vies?". Hij draait zich om naar JB, Dave en David en zegt: "De heren hebben zich weer in het vrolijks gestoken? Paul en ik hebben allemaal van die nichterige dingen aan (Paul had zijn roze overhemd aan, Thomas zijn lichtblauwe), anders had het licht geen zin". Hij gaat daar nog even op door en ik weet niet meer waarom maar dan zegt hij: "Paul is van de dochters en ik ben van de jongetjes. Maar dat klinkt eigenlijk ook weer raar. Maar het zijn vrolijke Jannen hoor (over D.,D. en JB). Mooie blouse Daaf, Opa dood? Na de pauze heeft 1 van hun iets lichtgeels aan. Ik weet niet hoe ik eraan moet komen maar het zal me lukken! En een korte broek ook nog!" Paul kondigt aan: "Heel veel Lieve Mensen, speciaal voor alle bouwvakkers!".

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit

6. Ren Lenny Ren

Paul vertelt weer buitengewoon onduidelijk van de sms-actie. Het duurt weer heel lang en Thomas constateert wat ik vorige week ook al opmerkte: "David slaapt inmiddels". En na de uitleg van Paul zegt hij : "Zulke bouwvakkers zijn het nou". (waarom zei hij dat eigenlijk?? Het ging allemaal erg snel, kon het niet bijhouden). Thomas zet een bouwvakkersstem op en meet zich zelf een nog platter Amsterdams accent aan dan hij normaal al heeft: "U wilt een plintje? Ik kan er een standaard plintje op zetten, maar ik kan er ook een ander plintje opzetten. Kost wel wat meer. U wilt een kachel? Dan heb ik hier een heel bijzondere kachel voor u. Kost ook wat meer. En gaat ook wat langer duren". En komt weer terug bij de sms-actie: "Wilt u bij mij verbouwen? Sms dan aedm plintje". Paul: "Of badkamer". Thomas: "Nee die is af. Daar komt niemand meer in!". Hij vangt op wat er in het publiek gezegd wordt: "Een walking fridge? Dan kent u mijn vrouw nog niet. Die heeft koude jurken en warme jurken, allebei voor de zomer". En weer terug naar de zomer: "Mijn vriend, collega en partner ook wel heeft nog even iets vergeten te zeggen: je krijgt de versie van vanavond, van maintenant toute suite". Paul: "Dat heb ik wel verteld". Thomas: "En sms je Ren Lenny Ren, dan krijg je 2x dezelfde zin in het 4e couplet. En nee ik zal niet zeggen wie dat zong. Maar downloaden dus". Hm hm ja ja, voor mij hoeft dat niet voor 1 fout zinnetje. Ik had het niet eens gehoord :-)

Thomas vertelt nog iets over het Metropole. Dat de blazers precies op het juiste moment spelen en "met mij er dan tussen". Thomas vertelt nog even het verhaal over Hm Hm Ja Ja. "30 regels over helemaal niks". Hij noemt een aantal zinnen uit het lied als voorbeeld vooraf.

7. Hm Hm Ja ja

Na het nummer hapert de show weer enigszins en dus zegt Paul: "En in 1x door, vloeiend in het volgende lied zoals alleen Acda en de Munnik dat kunnen". Thomas: "Ik heb de hint".

8. Sally

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje
In het begin leek het een heel shallow uitvoering te worden, maar het werd steeds heftiger. Echt een heel mooie uitvoering! Paul is het met me eens: "Warm", zegt hij. Oh ja, warm. Hij noemt alles en iedereen warm tegenwoordig :-).

Paul licht nog een keer toe dat als je Eva smst je Eva dus 2x krijgt. Thomas zegt op overdreven toon: "Veeeeel duidelijker!".
Paul bedankt Thomas die reageert: "Elke keer als je dank je wel zegt is het net of je mij bedankt voor mijn bijdrage aan jouw concert". Hij roept nog iets over 'Jonge mensen op het concertpodium' (dat was in mijn jeugd een televisieprogramma) en zegt tegen David: "Psst David, we gaan beginnen". Dave begint met zijn ei te rammelen. Thomas begint over foto's maken en dat dat wel mag. Filmen mag ook, maar niet het hele concert : "Dan kom ik thuis staat het hele concert al op internet. Maar foto's maken mag dus wel, maar maak het niet te bont. Dat is ook het advies dat mijn moeder me meegaf elke dag". En fluistert vervolgens: "David, sorry".

11. Eva
Tijdens Eva gebeurt er van alles, heel erg grappig. Het was meteen heel erg duidelijk dat dit een download-must-have werd, dus ik heb niet alles meegeschreven. Midden in het nummer hield Thomas iig op: "Ik zit fout". Paul zei dat hij dacht dat Thomas wel door zou spelen, maar niet dus. Vanuit het publiek wordt door een man geroepen: "Komt dit ook op sms?". Thomas hoorde niet waar het vandaan kwam en vraagt of het nog een keer herhaald kan worden. Man reageert niet meer. Vanaf het balkon wordt door een meisje heel hard geroepen: "Is dit ook op sms?". Heeleenu dus :-). Ze willen weer verder spelen en dan klinken 2 harde piepen. Thomas: "Nu hoor ik een magnetron. Ik vind Amstelveen een verwarrende stad". David begint te spelen, maar Thomas is nog niet klaar. "Je moet wel op Thomas wachten", zegt Paul. Ze concentreren zich om opnieuw te beginnen en Thomas geeft een hele nadrukkelijke overdreven hoofdknik als ze kunnen beginnen. Downloaden dus!!

Na het nummer zegt Paul: "Dank je wel, Thomas, voor jouw bijdrage aan deze avond". Hij begint over Lopen Tot de Zon Komt en vertelt dat Thomas het geschreven heeft. En dat Thomas het ook wel eens gezongen heeft. "Maar daar werd iedereen heel bang van. Ik ook".

12. Lopen tot de zon komt

Paul kondigt Ik Blijf Jouw Leven Lang Bij Mij als vorige single aan. En vertelt dat ze toen nog niet deze download actie hadden.

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij

pauze

Thomas gilet en 3020-in-blokjes-shirts.

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen maar hier

16. Groeten uit maaiveld
Als Paul zingt over het mooi artikel in zo'n prachtig blad kijk ik Massy en Marion aan en barsten wij in lachen uit. Paul ziet dat en begint ook te lachen. Blijkbaar vond ie het zelf ook een beetje belachelijk artikel :-).

17. Ezra

Thomas laat zijn 3020 shirt zien: "Ik moest het aan van Paul. En ik moet het 3x laten zien, anders mag ik niet mee terug. Maar zo ver is het niet. Ha!!!".

18. Het is wat het is
Na het nummer constateert Thomas dat hij een fout heeft gemaakt in de tekst. Klopt, meteen al de eerste zin rijmde niet op de 2e. Ze spelen het nummer helemaal over. En tussendoor gebeurt er allemaal grappigs. Thomas kan niet meer op de tekst komen, maar iemand uit de zaal (heel verrassend: Heeleenu) roept de eerste zin. Genant :-). Thomas doet de presentator van de lotto na. Erg grappig! Verder niet meegeschreven, moet zeker gedownload!

19. Morgen is ze weg
In het intro begint Thomas er weer doorheen te praten. Niet meegeschreven, moet zeker gedownload. Hij zei in ieder geval iets over dat hij Roel van Velzen was. En hij vertelt over toiletbezoek. Dat zijn toilet de hele dag bezet is (door bouwvakkers). "Hierna mag Sjors". En dat hij maar anderhalf uur geslapen had.

Na het nummer zei Paul: "En ze blijft maar". Hij herstelt zich door te zeggen: "Dat is grappig, als je dat soort liedjes schrijft gaan ze niet weg".

20. Laat me slapen

Na het nummer steekt Thomas zijn duim op naar Paul en vice versa. "Ging goed", zei Paul. "En in het volgend liedje Thomas op sologitaar en op blote voeten (Thomas is zijn schoenen aan het uittrekken). Waarom eigenlijk?". Thomas vertelt dat zijn broek te lang is en dat hij daarom te weinig lucht krijgt en dat hij daarom nu zijn pijpen gaat oprollen, omdat hij dan meer lucht in zijn balzak krijgt. Raar verhaal. Paul zegt: "Stelt u zich Thomas voor in een bergkreekje". "Niet doen", zegt Thomas, "dan moet ik naar de wc". Waarop Paul express over watervalletjes gaat praten.

21. Mooi liedje

Paul kondigt af: "Dat was Thomas Acda op de sologitaar. Je was goed bezig man". Thomas: "Ja, eenvoud siert de mens. Of in ieder geval mijn gitaarsolo".

22. Misschien nog wel het meest

Thomas maakt reclame voor het concert van JB in Paradiso a.s. zondag!

23. Kom nog even niet naar hier

Tony komt op voor de changement en Paul begroet hem: "Hee jochie". En tegen het publiek: "Ik weet niet wie hij is, maar hij komt af en toe op". Hij kondigt Alles Gaat Voorbij aan: "Het liedje met het motto van vanavond. Geniet ervan want voor je het weet is het voorbij. Het had ook een lied van Hans Dorrestijn kunnen wezen".

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was

Dave en David hadden erg lol tijdens dit nummer. Dave trok een beetje rare bekken.

26. Het Regent Zonnestralen

Het publiek is enthousiast met klappen, joelen en roepen, maar de zaal gaat niet staan bij Zonnestralen (op ca 30 mensen na op de achterste rijen waar Roos en Laura zitten. Of staan dus :-).
27. Als Het Vuur Gedoofd is
Het intro klonk een beetje raar. Thomas lachte er ook om.

Toegift:

Paul komt op en gaat aan de piano zitten. Iemand (niet heeleenu) roept: De Stad Amsterdam. Paul:"Ja dat verstond ik niet helemaal" en kondigt Rode Wijn aan, waarna iemand anders uit het publiek (Heeleenu was het niet) roept: "Jaaaaaaaaaaaa".

28 Rode wijn (stand actie voor Haïti 95 euro)
Paul schoot in de lach of in een traan, dat was niet helemaal duidelijk.

29. Verkeerd Verbonden

30. Schoolplein
Rij 15 (Roos en Laura) tot en met 19 (laatste rij) staan helemaal. 2x nanana. Jippie.

Geweldige avond!


reacties in mijn gastenboek graag



Zaterdag 3 april 2010

Setlist Ode Zoetermeer

De volgende dag speelden Acda en De Munnik in Zoetermeer. Dat is één van onze favoriete theaters. Tot nu toe hebben we daar altijd fijne herinneringen gemaakt (de meest geweldige nazit van Op Weg Naar Huis, voetbal kijken na Spelen en tourmanagen voor JP den Tex). Maar op woensdag heb ik altijd Mark. En op dagen dat ik Mark heb (4 dagen per week) ga ik niet naar Acda en de Munnik, met uitzondering van bijzondere situaties (premieres, dernieres, bijzondere uitstapjes). Dus ik bleef thuis en liet ik het notulen maken over aan Massy (en Saskia):

Setlist Zoetermeer, 17-02-10

Paul komt op in zn roze blouse.

1. Eerste Helmersstraat
Als Thomas opkomt (in ruitjesblouse) wordt er niet geklapt ! Ik vreesde meteen het ergste qua publiek.

2. Dan Leef Ik Toch Nog Een Keer

3. Vondelpark Vannacht

Welkomspraatje van Paul. Paul: "Deze eerste 3 liedjes waren ingestudeerd, nu is het verder ieder voor zich". Thomas: "Wij kennen elk nummer van binnen naar buiten, maar tegelijk spelen?" en tegen mensen op de eerste rij: "Ik vind jullie nu al geweldig publiek. Gister zat er een jongen op de eerste rij de hele tijd met zn jas aan en zn armen over elkaar. Wat een heikneuter was dat. Hij had het vast reuze naar zijn zin, maar hij zat erbij alsof hij een eikenhouten bankstel om zich heen had. Ga dan nintendo-en ofzo". Thomas raadt iedereen de Mexicaan op de hoek aan om een maaltijd te nuttigen. Vooral als je de dag daarna vrij bent! Paul: "Neem vooral foto's!". Thomas: "Maar ga niet steeds kijken hoe mooi ie is!".

4. Heel Veel Lieve Mensen

5. Over & Uit

6. Ren Lenny Ren

Thomas heeft een polo aangetrokken. Tussen het beginstukje van RLR en het 2e couplet breekt de snaar van zn gitaar. De band speelt door waarna Thomas wat later dan normaal begint met het 2e couplet. Was mooi ! Maar niet downloadwaardig.
Thomas vertelt dat de lichtman wilde dat ze RLR los van Over & Uit speelde. "Ja, de lichtman gaat tegenwoordig ook over het geluid bij ons. Paul was het met hem eens en moest het de rest van de band vertellen". Paul: "Da's dus niet gelukt". Paul begint aan zn flyer verhaal. Het duurt Thomas allemaal wat te lang en op een gegeven moment ligt hij met z'n hoofd verveeld op de piano : - ). Hierna loopt hij al fluitend heen en weer tot Paul eindelijk eens klaar is.

7. Hm Hm Ja Ja

Thomas vertelt het vriendinnenverhaal. Zijn vriendin kent ongeveer 30 verschillende manieren om hm hm uit te spreken. Hij doet ook hm hm ja ja binnenstebuiten. Vertelt waarom hij iets anders heeft aangetrokken. Hij zit aan de prednison en zweet daardoor heel erg. Hij heeft constant het gevoel dat ie aan het douchen is.

8. Sally

9. Stel Dat We Wel

10. Ze Zegt Steeds Liefje (prachtig gezongen !!!)

Thomas vertelt de zaal dat dit niet over zn vriendin gaat. Richt zich tot Paul en zegt: "Of toch wel?". Paul zegt lachend: "Ik heb geen idee".

Thomas vertelt dat hij Eva heeft geschreven voor Lover of Loser. En Thomas vertelt dit keer dat je dus de single twee keer krijgt als je 'm kiest als b-kant. Thomas: "'t Is te doen met twee vrouwen, maar als ze alle twee Eva heten kan het. Ik heb maar 1 vrouw, ze is Surinaams". Thomas doet nog even hm hm ja ja en vertelt dat Surinamers altijd een bepaalde manier met hun hoofd erbij draaien. Doet het voor en voegt toe: "Mijn vriendin is de zus van de lichtman, ook twee meter!".

11. Eva

Paul kondigt Lopen Tot De Zon Komt aan: "Dit liedje heeft Thomas ook gezongen vroeger, alleen daar werden de mensen nogal bang van. En Thomas zelf ook, in zijn paranoïde periode!".

12. Lopen Tot De Zon Komt
Fiona (zusje Massy) roept heel hard door een stille zaal "Jeej !" (genant : - )).

13. Ik Blijf Jouw Leven Lang Bij Mij

Pauze

Thomas heeft zn blokjes 2030 shirt aan + geiletje !

14. Ik Denk Je Hier Bij Mij

Paul heeft die hele foute wit met rode blouse aan die hij ook in Ottersum droeg tijdens de tribute.

15. Alleen Maar Hier

16. Groeten Uit Maaiveld

17. Ezra

18. Het Is Wat Het Is

19. Morgen Is Ze Weg

Paul: "En nu zijn we toe aan de eerste dooie van de avond".

20. Laat Me Slapen

21. Mooi Liedje

Thomas showt zijn 3020 shirt. "Ik moest dit aan van meneer De Munnik, want hij heeft duidelijk geen hoge pet op van zijn eigen uitleg. Ik moet hem 3x laten zien, want anders mag ik niet mee terug rijden".

22. Misschien Nog Wel Het Meest

23. Kom Nog Even Niet Naar Hier

Thomas: "Er wordt gezegd dat dit nummer van onze meest sombere plaat komt. Maar dit nummer is niet somber. Het gaat over hoop".

Thomas: "En nu gaat mijn vriend de Munnik gitaarspelen". Paul: "Ja, zo noemen wij elkaar. Acda en mijn vriend de Munnik. Het volgende nummer gaat over mijn levensmotto, geniet ervan".

24. Alles Gaat Voorbij

25. Ik Wou Dat Je Een Vreemde Was

26. Zonnestralen

27. Als Het Vuur Gedoofd Is

Thomas roept ergens door het nummer "Let's go from here!".

Band gaat van het podium af. Even later komt Paul weer op. "Als u het dan echt wil, dan moet u het zelf maar weten".

28. Rode Wijn (stand actie voor Haïti 90 euro)

Na Rode Wijn zegt Paul: "We kregen vanmorgen een mailtje met de vraag waarom we Niet Of Nooit Geweest niet spelen". De band is even stil en iedereen denkt waarschijnlijk dat ze NONG gaan spelen. Paul: "Nou, die staat gewoon niet op de lijst".

29. Verkeerd Verbonden

30. Schoolplein

Thomas zei na Schoolplein: "Dank u wel" a la na Wennen Aan Jou (Op Voorraad Live). OMG !!
De band stopt, Paul staat en Thomas loopt wat naar achter om hierna weer naar de microfoon te lopen en de 2e nanananana in te zetten!! De band stopt weer en ook Paul staat alweer en Thomas loopt wat naar achter om hierna weer naar de microfoon te lopen om de 3e nanananana in te zetten!!!

Een fijne avond !! Technisch heel goed. Niet uitermate geestig, maar wel gelachen. Het publiek, dat in het begin nogal mat was werd gaande de avond steeds enthousiaster. Maar haalt het bij lange na niet bij Haarlem. Er gebeurde niks bijzonders tijdens de nummers, er ging zelfs niks fout en daarom vind ik niks downloadwaardig.


reacties in mijn gastenboek graag



Zaterdag 3 april 2010

Setlist Ode Rotterdam

Op 16 februari mochten we naar Nieuwe Luxor. Niet echt een theater waar ik dol op ben. Mij te groot, te massaal. Maar ja, om daar nou een avondje Acda en De Munnik voor te laten lopen, vond ik nou ook weer een beetje overdreven. En dus togen Massy, Marion en ik al heel vroeg naar Rotterdam. Je wil toch ook wat touristische attracties bezoeken :-).


De Erasmusbrug

We waren veel te vroeg en mochten het theater nog niet binnen, want Helmajo had onze kaartjes en liet ons weten pas om half 8 te komen. Maar gelukkig bood een tapasbar om de hoek uitkomst, waar we wat dronken, naar de wc gingen en Mobiele Eenheidje speelden. Nou ja, dat laatste deden Massy en Marion. Jullie begrijpen natuurlijk wel waarom ik het altijd zo gezellig vind met die meiden? :-)

Om half 8 precies arriveerde Helmajo en konden we naar binnen. Nieuwe Luxor was precies zoals ik het me herinnerde: groot, onpersoonlijk en ongezellig. Maar onze plaatsen waren prachtig. Rij 2 rechts van het midden. Daar houden wij erg van.

Setlist Rotterdam, 16-2-2010

We begonnen klein.

1. 1e Helmersstraat

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark vannacht
In de intro worden JB en Dave voorgesteld, Massy en ik doen de wave-for-dave, vlak voor zijn neus, hij beweert later het niet gezien te hebben.
Thomas begint te zingen en stopt al na een paar zinnen. Hij vraagt zich af hoe veilig het is in Rotterdam over het Vondelpark te zingen. Hij zoekt naar de naam van een park in Rotterdam. Erasmuspark?? Weinig respons uit de zaal. Thomas denkt hardop. Er wordt wat geroepen en Thomas vraagt: "Kronenburgpark????? Nee dat kan niet. Zuiderpark???". Nogmaals weinig respons. Dat deert Thomas niet. Hij gaat door. Vertelt dat het sowieso niet handig is om in Rotterdam te gaan zingen over Amsterdam ofzoiets. "Hartelijk Welkom bij 'Hoe Pleeg Ik Zelfmoord'". Vervolgens wijst hij op Paul en de anderen. "Hun zingen nou al 15 jaar Pondelvark Vannacht. Dat is muzikantenhumor". Over dat hun zal ik maar niets zeggen. Ze gaan zingen. En ja hoor, ik hoor Paul en David inderdaad zingen 'Pondelvark Vannacht' (2x). Paul zit in zijn eentje heel hard te lachen. Hij is vrolijk en geeft aan het eind van het nummer zijn microfoon hoorbaar een kusje! Zeker downloaden!!!

Na het nummer vertelt Thomas dat Paul Feyenoordfan is. Gejuich uit de zaal. "Niet voor mijn lol", zegt Paul. "Nee, maar dat u dus weet welke kant u op moet kijken", zegt Thomas.

Vervolgens beginnen ze over dat er foto's gemaakt mogen worden. Ze gaan uitgebreid poseren. Is ontzettend grappig. JB en Dave nemen ook allerlei poses aan, echt hilarisch. Wat een heerlijk begin van de voorstelling!! Het duurt erg lang maar is erg grappig. Thomas zegt dat ze eigenlijk hiervoor komen, voor het foto's maken. "Dus we gaan nu nog even een nummer spelen en daarna komen we weer terug om te poseren".

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit

6. Ren Lenny Ren
Het begin is weliswaar mooi op deze manier, maar wel veel moeilijker te intoneren voor Thomas. Ik vond het in Rotterdam volledig de mist in gaan.

Na het nummer fluistert Thomas Paul wat in zijn oor. Paul: "Ga je het ook tegen de anderen zeggen?". Thomas: "Nee" en loopt het podium af richting Tony.

Paul begint over de actie. Legt het erg duidelijk uit. En weer zeggen ze dat het goedkoper is dan I Tunes. Thomas noemt het de 'fuck-de-I-tunes-actie'.

Thomas vertelt dat ze tegenwoordig gesponsord worden door Cruyff sportshoes. Ze hebben allemaal nieuwe gympen aan. Dave heeft een ander merk aan. Hij beweert door dezelfde sponsor verschaft. Thomas maakt er grappen over: "Dat zijn minder goede schoenen. Die zijn van Vanenburg ofzo". Hij gaat er nog even op door, maar ik kon het niet bijhouden, dus heb dat een beetje gemist. Hij komt uiteindelijk uit bij Sparta en zegt dat hij dat een erg fijne club vindt.

7. Hm Hm Ja ja
Thomas vergeet weer zijn harp aan het begin van het nummer: "Fuck me sideways!!! Ja, u dacht dat het wel even zonder harp kon. Echt niet, dan gaat u later zeggen: 'Hé waar is die briljante harpsolo? Hé vergeten'.

8. Sally
Bij de eerste tonen klinkt het orgel. Thomas roept daarom: "Dominee Meijers".

9. Stel dat we wel
In het begin zoekt Thomas op vrij hysterische wijze een harp uit, alsof hij volkomen in paniek is. Gespeeld ofcourse.

10. Ze zegt steeds liefje

Na afloop zegt Paul: "Mooi hoor". Thomas: "Dank je wel meneer".
Ze beginnen aan de uitleg over de single. Dan roept Thomas: "Niet aan je neus zitten". David: "Ik heb jeuk". Thomas: "Oh ik dacht dat je er helemaal in zat".
Vervolgens loopt Thomas naar voorop het podium en vraagt aan iemand vooraan (links, wij zaten rechts): "Waarom hou je nou halverwege het nummer op met opnemen? Vond je het niet mooi?". Thomas en Paul gaan daar op door, niet opgeschreven hoe.
"En dan nu gaan we een mooi nummer over de liefde spelen", zegt Paul. Thomas: "Ja het is science fiction". "Ja, science fiction", beaamt Paul.

11. Eva

Na het nummer roept Thomas naar het zelfde meisje vooraan links: "Nou moet je ook ophouden met filmen!!! Nee hoor :-). Ha, ik kreeg je toch even aan het schrikken!".

12. Lopen tot de zon komt.

Thomas vertelt dat ze dat nummer voor het eerste hebben gespeeld tijdens de theatertour Zwerf on, in het seizoen 96-97.

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen maar hier
Wat vind ik die koortjes prachtig in dit nummer.......

16. Groeten uit maaiveld

17. Ezra

Op dit punt schreef ik op mijn schrijfblokje: "Volgens mij slaapt David". Hij stond echt slapend te spelen volgens mij :-)

Thomas laat zijn 3020 shirt zien en zegt dat het van heel wat moed getuigt dat hij dat shirt aan heeft getrokken ("Moest van Paul"). Zijn geiletje zit er namelijk overheen. Dus als dat over de 3 heen zit, zie je alleen nog maar .......020. Levensgevaarlijk, vindt hij :-).

Paul vraagt aan de zaal er rekening mee te houden dat als je foto's of filmpjes maakt dat de mensen achter je dan steeds afgeleid worden door je schermpje. Applaus!!! Dat mag best eens gezegd worden!!!

Vervolgens gaat Thomas uitleggen hoe het nummer Het is Wat het Is ontstaan is. "Dat komt door de heer Kleine Acda Junior. Ik betaal me blauw aan pianolessen voor dat jong, maar hij vindt er werkelijk geen fuck aan! Dus op een zondagochtend, toen hij weer geen zin had om te spelen, ben ik achter de piano gaan zitten en heb ik, om hem te laten zien hoe leuk het is om piano te spelen, dat riedeltje uit Het is Wat het Is bedacht". Paul speelt nogal hard het riedeltje en Thomas kijkt verstoord op. "Ik laat het riedeltje even horen", zegt Paul lachend. Thomas gaat onverstoorbaar verder: "Dus ik speel hem dat riedeltje voor om te illustreren hoe leuk het is om piano te spelen. Mijn zoon zei: 'Ja leuk' en toen liep ie weer weg. Helemaal voor niks geschreven dus dit nummer. Maar goed, ik vond het een leuke melodie en dus heb ik er maar een liedje van gemaakt".

18. Het is wat het is

Paul begint het intro van Morgen is Ze Weg te spelen. Ze gaan weer gewoon uit elkaar. "Ja dat komt omdat vrouwen altijd zo zeuren", zegt Thomas. "Ik vind de meeste vrouwen vreselijk leuk en knap en sexy, maar ze moeten niet zo zeuren!". Whahahaha. Thomas gaat daar nog een tijdje op door en gaat ook nog even door op de teksten van Paul. Dat die ook zo vrouwonvriendelijk zijn. "Maar goed, de illussie dat Paul z'n vrouw onze teksten begrijpt hebben we 10 jaar geleden al opgegeven. Hi Carmen :-)". Whahahahaha. Paul moet er ook om lachen en zegt: "Hm. Ik ga deze maar niet downloaden voor thuis". Thomas: "Laten we eens luisteren wat Paul allemaal te liegen heeft".

19. Morgen is ze weg
Paul begint te zingen: "Ze hoort hoe hij de trap opkomt". Thomas: "Ha ! Leugen nummer 1. Ze. Jaja. Paul is homosexueel!!. En een trap???? Hij woont in een bungelow". Paul: "Hoe hij zachtjes in zichzelf praat". Thomas knikt, dat snapt hij wel. Paul: "De sleutels uit zijn jaszak haalt". Thomas:"Let op, nu komt het". Paul: "En ze 3x vallen laat". Enzovoort enzovoort. Ik heb het niet allemaal opgeschreven. Ik weet alleen nog dat Paul zingt: "Hij mompelt welterusten" en dat Thomas dan met een dubbele tong zegt: "Weltelusten". Het staat zeker op de download. Hilarisch. Echt ontzettend grappig. Zeker downloaden!

20. Laat me slapen

21. Mooi liedje
In het intro vraagt Paul : "Hee, wie zit daar te stemmen door mij heen? " Thomas steekt zijn vinger op. Paul vraagt: "Ben je klaar?". Thomas steekt zijn duim op. Grappig maar niet genoeg om te downloaden.

Een man voor mij zit vreselijk te hoesten. Na het nummer vraagt Thomas wie er zo zat te hoesten. Hij wil water geven maar ziet niet dat die man zijn hand opsteekt. Thomas: "Dat is vervelend he dat hoesten. Dat stoort". Whahahaha. David geeft de man wat te drinken. Nu ziet Thomas het ook: "Oh Daaf geef jij hem wat te drinken?".

Thomas: "Nu gaan we een McCartney song spelen, want wij zijn fan van Paul McCartney. John Lennon is tof (steekt 1 duim omhoog), Paul McCartney supertof (steekt 2 duimen op).

22. Misschien nog wel het meest

23. Kom nog even niet naar hier

Ombouw. Tony komt op om de microfoon voor Paul neer te zetten. Meisje naast ons zegt keihard: "Hee dat is een broef van Dave". Genant!! Hij zat er gewoon bij hoor :-). Dat laatste waren Massy dr woorden.

24. Alles gaat voorbij

25. Ik wou dat je een vreemde was

26. Het Regent Zonnestralen

27. Als Het Vuur Gedoofd is

toegift

28 Rode wijn (stand actie voor Haïti 85 euro)

Als Thomas opkomt zegt Paul : "Peace Bro!"

29. Verkeerd Verbonden

30. Schoolplein
Te weinig respons uit de zaal. Geen 2e inzet :-(

Erg leuk optreden. Ik heb genoten. Na Breda was dit wederom een van de topoptredens voor mij.


reacties in mijn gastenboek graag



Donderdag 1 april 2010

Setlist Ode Haarlem

De volgende dag moesten we naar Haarlem. Eigenlijk kon ik helemaal niet, want ik had Mark. Maar bij het bestellen van de kaartjes had ik me vergist, omdat de weeknummers bleken te verspringen in 2010. Dus waar ik normaal gesproken Mark op de even weken niet had, heb ik hem in 2010 juist weer wel. Of andersom. Ik weet het nooit uit mijn hoofd :-). Anyway, ik had een oppas gevonden, maar die moest helaas afzeggen (met een goede reden) en dus moest ik op het nippertje een andere oppas vinden. Maar gelukkig mocht Mark mee met Irene, een van de beste vriendinnen van mijn moeder, naar een feestje van haar kleinzoon. Mark is altijd in voor een feestje en laat naar bed gaan, dus ik hoefde me niet schuldig te voelen!
Massy en ik waren heel vroeg in Haarlem en hadden geen zin om te lopen, maar wat we ook deden we kwamen niet in de buurt van de schouwburg. De dichtstbijzijnde parkeergarage was vol en we bleven als een drol in een pispot maar steeds dezelfde rondjes draaien. Gek werden we ervan. Tot we opeens een straatje zagen waar we wel in konden. Heel smal, maar eenzame klasse hoe Massy haar Peugeootje daar indraaide. En we stonden meteen weer vast. We hoorden geschreeuw, zagen een politieauto....ellende dus. Een buurtruzie die op hoge toon werd uitgevochten. En wij? Wij konden geen kant op. Nou weten jullie allemaal dat ik geen held ben, maar als mijn AEDM-optredens in gevaar komen, word ik opeens een ander mens. Dus ik stapte de auto uit, regelrecht het strijdtoneel op en vroeg of die politie auto ff aan de kant kon gaan. De hele groep viel stil, keek me verbaasd aan en vielen elkaar toen huilend in de armen. Ik zou de nobelprijs voor de vrede moeten krijgen!! Anyway...om een ietwat gelogen verhaal iets geloofwaardiger te maken: De politie maakte plaats voor ons en wij konden weer door. Bij het eerste de beste parkeerplaatsje hebben we de auto neergepleurd, 10 euro betaald, hebben gezwaaid naar Marya en Natas die nog een parkeerplek moesten vinden en zijn naar het theater gelopen (7 minuten lopen). Waar we uiteindelijk toch nog ruim op tijd aankwamen, een koffie konden nemen en zelfs nog even gezelschap van Sas kregen.
We hadden mooie plekken op rij 5 in een immens grote theaterzaal. Maar zelfs rij 5 vond ik nog best wel ver weg eigenlijk. Maar goed het optreden dus:

Setlist Haarlem, 13-2-2010

Een blij applaus als Paul opkomt! Zijn "We beginnen klein" valt een beetje weg.

1. Eerste Helmersstraat
Als Thomas opkomt ontploft de zaal! En al meteen valt het prachtige geluid op!!

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark Vannacht

Welkomstwoordje Paul. Ze verwelkomen voor zichzelf, want 'U woont hier, als het goed is'. De laatkomers achteraan worden ook verwelkomd. Paul vertelt dat hij hoorde dat er een hoop parkeergedoe was voor de bezoekers. Paul: "Dit was onze soepele opening".
Ondertussen loopt Thomas de 1e rij te inspecteren. Paul: "Thomas, wat ben je aan het doen?" Thomas: "Ik zoek de oortjes van Daaf!! Wie 'm vindt krijgt een gratis nummer!! Oh, hij houdt meteen op met zoeken. Een gratis liedje bedoelde ik he!". Thomas moppert nog even door over de oortjes van 1600 euro die zoek zijn. "David krijgt nu mijn oortjes in. Maar David heeft kleinere gaatjes dan ik en dat schijnt iets zijn om trots op te zijn. Wat moet jij een fijn leven hebben zeg, als dat iets is om trots op te zijn!". (deed me erg aan het kippetje/Toomler verhaal uit 2006 denken :-))
Intussen probeert David de oortjes in te doen, roept nog een keer heel hard "Au" en Paul roept ook ergens: "Met zijn kleine gaatjes....". Paul vertelt dat ze oude en nieuwe nummers gaan spelen en wijst de mensen die DLITNEK niet kenden erop dat ze dan dus de cd niet gekocht hebben. "Maar er is vanavond alle kans om het goed te maken, want hij is na afloop te koop!". Thomas: "Geen reclame maken!!! Genant!!".

4. Heel veel lieve mensen

5. Over en Uit

6. Ren Lenny Ren

Paul begint de actie uit te leggen, op zijn eigen humoristische onduidelijke manier. Hij vertelt: "Het staat ook op de flyer". Waarop Thomas sarcastisch zegt: "Oh, toch wel?". Vervolgens vertelt Thomas dat het natuurlijk niet gratis is dat downloaden "Nou sommes pas Gekke Henkie". Whahaaha zo grappig. Dan komt er een verhaal over de ervaringen die ze hadden in Eindhoven de vorige avond. Carnaval was begonnen, maar de mensen hadden dat daar nog niet door. Thomas vond het publiek in Eindhoven een stelletje schijndoden (dat was ook zo : - )). Hij heeft het helemaal gehad met Eindhoven: "Hek erom en afzinken! Maar jullie gaan alles weer op internet zetten en dan komt het weer in zo'n programma.... je weet wel, dat programma van die vriendin van Ricky" Paul kijkt verbaasd, weet duidelijk niet waar Thomas het over heeft. Maar roept dan toch vertwijfeld: "Yvon Jaspers"? Thomas: "Ja, vrouw zoekt boer!! Als je dat niet eens weet wil ik geen popquiz met jou spelen!!". Waarop Paul heel adrem antwoordt: "Als dat een vraag is in een popquiz doe ik ook niet met jou mee!". Waarop zelfs Thomas moet lachen: "Paul maakt 1 grap per jaar en daar heeft u nu bij mogen zijn!".
Thomas vertelt dat het bij Amerikaanse bands heel gebruikelijks is dat er t-shirts verkocht worden na afloop. "Maar wij hebben niet eens t-shirts!". Paul: "Maar wel cd's!". En dan komt Thomas nog even terug op het downloaden: "Het is wel goedkoper dan I tunes!! Daar heeft onze zakenman McMunnik wel voor gezorgd!". Hij heeft een blouse van 380 euro aan maar maakt zich wel druk over dat soort dingen".
En Thomas vraagt aan Dave waarom hij op een sigarenkistje zit. Kondigt vervolgens Hm Hm Ja Ja aan, maar twijfelt of hij zijn gebruikelijke aankondiging over de vriendinnen wel kan doen. "Kan dat wel Paul, nu er eentje in de zaal zit?" (Carice van Houten zat in de zaal; JB had al getwitterd dat ze meereed in de tourbus). Paul vond dat het wel kon en Thomas stak zijn verhaal af.

7. Hmm Hmm jaja
Breken meteen weer af, want Thomas is zijn harpsolo weer s vergeten. Hij roept: "Mocht u dit willen, best, maar dan mist u de briljante harpsolo". Wel grappig maar te weinig om te downloaden.
Thomas maakt een opmerking over 'Het is wel een dingetje': "Ja mensen zeggen dat bij de gekste dingen. Ja vorige week is mijn grootmoeder overgeleden, maar dat is wel een dingetje zeg".
Thomas kondigt Sally aan: "Dit is het relaas van de man van Sally", waarop ik Massy in dr oor fluister: "Da's dus Bram" :-). Voor de mensen die dat niet weten, Massy is de trotse bezitter van 2 konijnen, Bram en Sally.

8. Sally

9. Stel dat we wel


Foto Miss Linz

10. Ze zegt steeds liefje

11. Eva
Tijdens het intro van Eva ontstaat er een romance tussen Thomas en Paul. Eén van beiden maakt een foutje waardoor ze stoppen. Paul: "Ja, je ging me zo verliefd staan aankijken". Thomas gaat er op door en Paul begint heel schattig te lachen: "Ik word er echt verlegen van", zegt hij glunderend. Thomas vraagt: "Tony, kunnen wij samen een kleedkamer krijgen?". Vlak voor ze weer verder gaan zegt Thomas: "Ik ga nu even met mn kont naar je toe staan, maar dan zie ik je in de pauze". Erg grappig, erg downloadable !!!
Na Eva zegt Paul: "Dat was lekker!".

12. Lopen Tot De Zon Komt
De tamboerijn van Thomas op de piano rammelt erg mee helaas, Thomas verplaatst 'm ergens halverwege.

13. Lief, Ik Blijf Jouw leven Lang Bij Mij

pauze

Thomas heeft een nieuw shirt aan met 3020 in blokjes!

14. Ik denk je hier bij mij

15. Alleen Maar Hier
Blof is uit de gratie: zelfs in Haarlem zingt Paul "Laat Guus maar aan Brabant"

16. Groeten uit Maaiveld

17. Ezra

Thomas wijst op zijn T-shirt: "Ik moest van Paul dit t-shirt aan. Er is verder geen relatie met duidelijkheid ofzo". Paul: "Als het maar duidelijk is".

18. Het Is Wat Het Is

19. Morgen is ze weg
Tijdens het intro klinkt opeens een kei-harde piep! Thomas beweert dat een muis er met de oortjes van David vandoor is. En begint een speech over hoe Paul altijd alle koppels uit elkaar laat gaan in de liedjes, geloof ik. Niet opgeschreven. In mijn boekje staat alleen "speech". Paul noemt het Science Faction.


Foto Miss Linz

20. Laat me slapen
Wordt aangekondigd met : De volgende dooie!

21. Mooi liedje
Zelfde verhaal als in Eindhoven.


Foto Miss Linz


Foto Miss Linz

22. Misschien Nog wel het meest

23. Kom nog even niet naar hier

De gebruikelijke change. Paul zegt dat hij gitaar gaat spelen, waarop de zaal begint te applaudiseren. Paul: "Wacht nog maar even met applaus geven. Nou moet ik mijn plectrum weer zoeken. Graait diep in zijn zakken (wil ik ook :-)) en kan het niet vinden. Thomas wil een plectrum aan Paul geven, maar Paul reikt naar een plectrum van David. Thomas vraagt wat het verschil is. Paul: "Die is geel en deze is grijs". Thomas kijkt naar Tony in de coulissen en zegt "Mag ik weer mijn eigen kleedkamer?". Vervolgens slaat Paul 1 accoord aan en Thomas begint te lachen: "Moet-ie stemmen? Hahahaha", maar Paul is tevreden en ze kunnen beginnen.

24. Alles gaat voorbij


Foto Miss Linz

25. Ik wou dat je een vreemde was


Foto Miss Linz

26. Zonnestralen
Zaal springt op.

27. Als het vuur gedoofd is
Zaal blijft staan.

Toegift

28. Rode wijn (stand actie voor Haïti 80 euro)

Zaal gaat, op aangeven van Paul en mij :-), weer zitten.

29. Verkeerd Verbonden

30. Schoolplein

Erg fijn optreden met een uitzonderlijk enthousiast publiek. Helaas had ik barstende hoofdpijn en heb ik daardoor niet echt kunnen genieten. Gelukkig kreeg ik van Massy een pil. Sterker nog, die liet mij in de pauze zo'n grote pil doorslikken dat ik 3 glazen water naar binnen heb moeten klokken voor ie weg was. Wat er in resulteerde dat tijdens het paul-op-gitaar-blokje ik weer een beetje mens werd. Daar knap ik sowieso altijd erg van op trouwens.
Na het optreden raakte ik nog reuzeleuk in gesprek met mijn knappe buurman op rij 5. Die man had alles wat een vrouw nodig had (benen tot aan zijn nek). Dat hij volgens Massy homo was negeerde ik maar even. We (Lange Benen Man en ik) raakten na het concert in gesprek en ik was in gedachten al aan het bedenken wie er allemaal trouwkaartjes moesten ontvangen, toen hij de onstervelijke woorden uitsprak: "Wel jammer dat ze dat liedje van die geile man niet zongen". Ik was met stomheid geslagen en kon nog net uitbrengen: "Dat is niet van hun, dat is van Veldhuis en Kemper". En toen heb ik het uitgemaakt. We zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan :-). Tja. Toch jammer. Zoveel anderen ontmoet en al zo vaak niet gedaan.


reacties in mijn gastenboek graag



Donderdag 1 april 2010

Setlist Ode Eindhoven

Een paar dagen later was het Carnaval inmiddels losgebarsten en mochten wij (Massy, Helmajo, Marion en ik) ook naar het zuiden afreizen. Niet voor Carnaval, zulke meisjes zijn wij niet, maar voor Ode in het Parktheater in Eindhoven.
We waren vrij vroeg in Eindhoven (weinig file) en konden mooi op hetzelfde plekje parkeren als bij OWNH, achter het theater. We gingen de kaartjes ophalen (Massy), omruilen (Helmajo, van rij 484 naar rij 400). Ging nog bijna mis omdat die kaartjes er niet leken te liggen. Terwijl ze gezegd hadden dat Helmajo ze moest verscheuren. Maar het kwam goed en we kregen kaartjes voor rij 6. Leek fijn, tot we er achter kwamen dat er ook een rij 1a 1b en 1c bestond. Irritant!!
We gingen eten in het restaurant wat bij het theater hoorde. Lekker maar haute cuisine dus veel te weinig. Daar kwamen we Maarten ook tegen, aardige jongen. En Linda en PT voegden zich ook bij ons. En aten nog minder. En uiteindelijk sloten Marcia en Laura zich bij ons aan.
Anyway, het optreden. Ik vond er niet heel veel aan. Er kwam bijna geen respons uit de zaal en er gebeurde ook niet veel grappigs. De setlist:

Setlist Eindhoven, 12-2-2010

Paul komt op (nieuwe blouse!), krijgt applaus gaat achter de piano zitten en zegt: "Ik weet dat u op Carnaval wacht maar we beginnen klein".

1. 1e Helmersstraat
Als Thomas opkomt wordt er geapplaudiseerd. Hij is naar de kapper geweest.

2. Dan leef ik toch nog een keer

3. Vondelpark vannacht

Thomas doet een beetje moeilijk, zegt: "Waaaaa" en Paul vraagt wat er is. Thomas pakt een glas water van de piano en klaagt: "Mijn water staat altijd zo ver".
Thomas houdt zijn praatje over de lege plekken op de eerste rij en concludeert dat die mensen blijkbaar al aan het carnaval zijn begonnen. Iemand maakt een foto en Thomas roept verheugd: "Ja, dat is mijn mooie poze!". Iemand anders maakt een foto en Thomas roept: "Te laat, ik was alweer van poze veranderd". Hij gaat er nog even op door, er komt weinig response uit de zaal en dus zegt hij: "Ik begrijp dat u aan het Carnaval wil beginnen", waarop Paul invalt:"Wij ook!". Ze gaan nog even door op foto's maken en dat dat mag enzo en opeens zegt Thomas tegen Paul: "Je hebt een mooie blouse aan" en legt vervolgens aan de zaal uit dat Paul zijn blouses altijd wel gespreksonderwerp zijn ofzo...(weet niet meer psies wat hij zei).

4. Heel veel lieve mensen


Foto Peter Twigt

5. Over en Uit

In het uitro begint Thomas opeens te zingen: "Zoek me om je heen....". Mooi!!! Veel beter zo!

6. Ren Lenny Ren

Ze beginnen weer het bekende praatje over de actie. Gelach van uit de zaal (een wonder!!!). En ze beginnen weer over carnaval (Sttt!! niet meer doen!!! ophouden nu!!) en Paul zegt te weten dat ze naar Stratum's End moeten ofzo. Dat zal wel die ene straat in Eindhoven zijn waar al die kroegen zitten (heb ik ooit ook s carnaval gevierd, als kind he!!). Paul zei ook nog: "Ik heb er heel veel zin in".
Thomas vertelt dat ze net een nieuw nummer van de plaat hebben gespeeld, "die u volgens Paul niet gekocht hebt". Paul protesteert: "Dat heb ik niet gezegd, niet persé". Thomas antwoordt: "Mooie blouse". En gaat daar nog even op door. Hij noemt het Paul's paasblouse. Waarom ontging mij even. Uiteindelijk roept Thomas: "Paul, heb je nog een flyer?".

7. Hm Hm Ja ja
Na enkele tonen roept Thomas: "ik bedacht me net nog iets tijdens het vorige nummer. Die 2 stoelen hier op rij 1 die ik heb zitten aanprijzen net, die zijn nu dicht. Er zitten namelijk 2 meisjes op rij 2 steeds zo boos naar me te kijken. Heb ik lekker niemand voor me gaat hij die stoelen ff zitten weggeven. Komt er iemand met een afrokapsel voor me zitten. Nou niet dus, ze zijn dicht. Die stoel daar niet, want die man ben ik absoluut niet bang voor!". Downloadable denk ik, want ze waren al begonnen.

8. Sally

9. Stel dat we wel

10. Ze zegt steeds liefje
Wordt afgekondigd door Thomas: "Een nummer dat we graag als carnavalskraker hadden gebracht".

Paul begint aan zijn uitleg over dat je 2x Eva krijgt als je Eva smst. Hij besluit met: "Maar goed, kijk maar even....".

11. Eva
Als Dave begint met zijn keesch-ei, roept Thomas: "Ik schrik!". Paul vraagt (heel flauw) of Dave ook peper heeft, die vervolgens net doet of ie een ander ritme-ei te voorschijn haalt. Moet Paul om lachen. Hij zegt: "Ik heb wel zin in een eitje". Ze gaan weer door en Thomas zegt: "Ff wachten hoor Daaf. Dave, zachter!! Ik hoor dat zoutvaatje heel raar in mijn oortjes. Het is net of ik de Niagara Falls in mijn oortjes hoor. En dan nu de single-versie!! Maar wacht even. Dave schudt 2x, Daaf valt in, daarna valt de rest in". En tegen het publiek: "Gaat u even wat voor uzelf doen, even de band opvoeden". Downloadable, maar de kans bestaat dat ze het er niet helemaal op hebben gezet.


Foto Peter Twigt

12. Lopen tot de zon komt.

13. Ik blijf jouw leven lang bij mij

Pauze

Thomas heeft zijn G(e)iletje aan en wijst lachend op de mensen die op de lege plekken zijn gaan zitten.

14. Ik denk je hier bij mij


Foto Peter Twigt

15. Alleen maar hier
Paul zingt weer: "Laat Guus maar Brabant".

16. Groeten uit maaiveld
Ze stoppen halverwege en beginnen opnieuw omdat Paul de zin die begint met 'De hele klas...' fout zingt. Als hij in de 2e versie het goed zingt, klinkt applaus. Downloadable!

17. Ezra

Hierna volgt weer een praatje over een liedje over de liefde waarin het goed gaat. Paul: "We hebben een boop narigheid over de liefde geschreven!". Thomas: "En terecht!".

18. Het is wat het is

19. Morgen is ze weg
In de begintonen zegt Paul: "Dat is wel weer genoeg positiefs over de liefde. Nu gaan ze gewoon weer uit elkaar. Want uiteindelijk gaan ze toch altijd weer uit elkaar". Hm hm ja ja, zeg ik dan :-).

20. Laat me slapen

Paul zegt tegen iemand in het publiek: "Als je wil filmen, dan is dat ok, maar er zit een heeeeeeeeeel groot lampje op je camera. Dat dat dus een beetje afleidt". Hij gaat daar nog even op door en beëindigt met : "Nou ja, neem je conclusie".

21. Mooi liedje
Thomas vertelt dat dit een nummer uit 1995 is, dat in Bergeijk voor het eerst gespeeld is (vertelde hij in M-lab ook,dus is vast waar), toen hij net een week een gitaar had en dus nog niet zo heel veel kon, toen hij de solo schreef. En dat ze dit nummer afgelopen dinsdag ook met het 80-koppig Metropole orkest hebben gespeeld. Een zeer professioneel orkest met diploma's enzo die heel goed zijn. En die allemaal een boekwerk van 35 pagina's voor zich hadden staan die allemaal over Mooi Liedje gingen. En dat toen Thomas dus zijn solo ging spelen, hij het hele orkest naar hem zag kijken: "Ja zo kan het dus ook" :-). En dat het helemaal erg was dat hij ook nog een stukje van zijn solo vergeten was te spelen!! Whahahaha erg grappig en zeer downloadable.

22. Misschien nog wel het meest

23. Kom nog even niet naar hier

24. Alles gaat voorbij


Foto Peter Twigt

25. Ik wou dat je een vreemde was
Ontzettend jammer dat een van de 12 snaren brak.


Foto Peter Twigt

26. Het Regent Zonnestralen

27. Als Het Vuur Gedoofd is


Foto Peter Twigt

toegift

28 Rode wijn (stand actie voor Haïti 75 euro)

29. Verkeerd Verbonden

30. Schoolplein

Jammer dat het publiek zo lauw reageerde. In mijn ogen lag dat niet aan Thomas en Paul, hoewel ze wel een beetje erg vaak op carnaval terugkwamen.


reacties in mijn gastenboek graag